1. Saab Taunus - avsluta

Det var i slutet av maj, SAAB-lördagen i Osnabrück har precis slutat och Jonah, Niels och Justus är på väg tillbaka till Rhein-Main-området. Det var den återresan som stenen rullade för en utgång i Frankfurt-området. Hamburg och Osnabrück har tidigare visat hur framgångsrika och betydande sådana händelser kan vara för den regionala scenen.

1. Saab Taunus utgång
1. Saab Taunus utgång

Endast i Rhen-Main-regionen, där Saab-andelen troligen kommer att vara betydligt högre än i övriga republiken, var det inte ett sådant möte hittills. Naturligtvis finns det regionala rundabord här också, men en händelse där alla åkare kan ansluta, se de lokala verkstäderna och visa sina flaggor, men ännu inte. Idén om den första utgången från Saab-Taunus föddes. Tillsammans med Orio planerades sommaren noggrant tills den var klar i början av augusti: Avfarten Saab-Taunus firade sin premiär.

En gång över Taunus

Och vilken utgångspunkt passar förmodligen bättre än den stora Feldberg mitt i Taunus? Även om det är tidigt på morgonen bekräftar deltagarna återigen regeln: Oavsett om Hamburg eller Harz - Saab-föraren uppenbarligen är tidigt överallt. Redan före den officiella starten av samlingen är redan några Saaber parkerade rena på vägen. Till slut kommer det att vara exakt 30 bitar och fyllda alla säten.

Från Sonnet till 9000 till 9-3 Griffin-konverteringen - mötet är ett tvärsnitt av varumärkets historia. Vi väntar på den sista deltagaren, en nyligen återställd 900 Aero. Namnmärken och vårdpaket distribueras inklusive en färdplan. Niels ger de sista anvisningarna till dagens rutt, sedan sätter Saab-konvojen igång. Den går ner mot Feldberg i riktning mot dalen, Justus kör framåt och leder konvojen, Jona och Niels ligger längst ner. Däremellan satte de två sig igen och igen, förkorta rutten och kör mellan punkterna över för att vänta på några utvalda platser i kolumnen.

Stanna några sekunder, foton tas och sedan står det för de två: kamerorna packar igen och vidare till nästa plats. Flera gånger har de två pojkarna kört rutten i förväg och har övervägt noggrant, på vilka platser Saab-konvojen bäst kan arrangeras.

Uppåt och nedåt kör gruppen förbi platser som Runkel, Münster eller Idstein. Under den två timmar långa rundresan på små, manövrerbara vägar, kan även främlingarna upptäcka Taunus-särdragen. 120 kilometer senare anländer konvojen till destinationen Waldem. Det finns svenska korv, en kall buffé plus drycker och de matchande "bensinprat".

Höjdpunkten i rött!

Så dagen tar sin gång i många intensiva diskussioner om det svenska tennet. Innan de första deltagarna säger adjö, lockar ett mycket speciellt prov magiskt. Det är en ny importerad 900i från Sverige.

Klassikern har bara varit på tyska vägar i några veckor och är i enastående skick. Under flera år var det röda fordonet torrt i en hall i södra Sverige. Bara en gång 37.000 kilometer har hastighetsmätaren räknat hittills. Motorrummet och interiören är oöverträffade och ser ut som färska från fabriken. Bilen liknar en tidskapsel, som påminner om framgångsrika dagar. Han förblir höjdpunkten på denna resa.

Taunus utgång 2020

Den första Taunus-utgången var en fullständig framgång. Även om evenemanget ägde rum samtidigt som IntSaab i Nederländerna, var detta inte en nackdel. Tvärtom, efterfrågan var fortfarande hög, kontingenten kunde fyllas i tid. Och även om planeringen krävde mycket tid och engagemang, är Jonah, Niels och alla inblandade äntligen nöjda. Grundstenen för en framgångsrik serie evenemang i Rhen-Main-området har lagts. Året 2020 kan komma!


Turnén åtföljdes fotografiskt av Niels Burock. Han är det Saab-fläkt, Fotograf och Mediengestalter, Ett bildgalleri med de bästa bilderna 1. Saab Taunus exit kommer att släppas nästa helg.

4 tankar också "1. Saab Taunus - avsluta"

  • Bra skrivet. Memo till mig: i tid för 2. Saab Taunus - logga ut för avfarten.

  • Mycket trevlig rapport. Taunus inbjuder dig också till en konvertibel utflykt. Min dotter bor i Bad Homburg och vi har rest mycket. 2020 lockar redan. Vi får se.

  • Tack för rapporten, alltid intressant att läsa från de andra hörnen om Saab-möten. Jag kanske kan göra det ibland

  • Det får dig att känna dig som en Taunus 2020-utgång! Tack för bidraget!

Kommentarer är stängda.