När glädje och sorg är nära varandra (finale)

2 - Delrapport från Matthias om IntSAAB2019 i Nederländerna (Weerselo). Söndag, återhämtat mig från mag-tarminfluensan tack vare mediciner som jag alltid har med mig när jag reser. Solen skiner, det ska vara en trevlig dag. Jag ser fram emot den stora delmarknaden. Jag letar efter mycket för min cabriolet och min 9-5er och det finns fortfarande 9-3 TTiD min fru som har gått med igen. Visst hittar vi något där också.

Den (ko) parkeringsplatsen full
Den (ko) parkeringsplatsen full

Den (ko) parkeringsplatsen känns. Mycket snabbare i morgon än igår. Många av våra holländska värdar dyker upp med Saab. Inte konstigt att Holland var en viktig marknad för Saab med så många Saab-entusiaster.

Även på söndagen kunde byte göras. I slutändan köpte jag tre uppsättningar golvmattor till vår flotta. Dessutom har två navkapslar med Saab-logotyp för legeringshjul, T-shirts, klistermärken, etc. En säljare verkar ha köpt upp Wish och erbjuder nu nyckelkedjor och emblem lite dyrare än dessa finns i online-butiken för Wish eller AliExpress.

Tyvärr hittar jag inte det jag faktiskt letar efter. Tja, det skyndar inte. Kanske i onlinebutiken på Wish ?!

Morgonen är på väg. Rangmeddelanden för de vackraste fordon börjar. De flesta holländska fordon vad jag får så. Hur som helst, jag har redan vunnit ett pris i Belgien och min modifierade 900er är inte för alla (kvinnans) smak. Det viktigaste jag gillar. Jag hade inget hopp om att vinna någonting, trots att tävlingen i min kategori inte var så stor.

Jag ser bara ibland mina vänner från Schweiz på avstånd. Tyvärr närmar min återresa. Det är nästan 800 km tillbaka, söndag och högsäsong. En annan chatt på parkeringsplatsen med en tysk Saab-vän om mina amerikanska blinkers på bilen, som han just har köpt bara stopp utan päron och päronhållare. Efter en liten demontering av främre blinkers på min bil, foton och många tips går vi vägen. Han återvände till Tyskland med sitt byte och jag i min ruin. Bara jag vet ingenting om det just nu.

Vid min avgång till halv 12 i Weerselo vid mötet tyder inget på några problem framöver. Först gick vi öppna genom olika byar och Enschede riktning motorväg. Min navigering ville att jag än en gång skulle "Vergackeiern"! Inte idag! Jag är i gott humör och solen skiner. Stammen är full av mitt byte och på måndag är jag fortfarande fri.

I dag på motorvägen A31 (som jag fick höra, detta är motorvägen i Friesenspitz) har det redan betydligt mer trafik. Ändå gör jag bra framsteg. Lite sylt senare mot Köln, inga problem. Bilen går som ett schweiziskt urverk. Vi är på A3, som jag redan ville fånga på vägen dit, men min Navi skulle hellre gå upp på A45. Bara «Vergackeiern».

Strax efter motorvägsavfarten Neustadt / Wied kontrollerade jag mitt navigationssystem. Lite mer än 520 km hem. Det är strax före klockan tre. Min bil kanske behöver lite bränsle och jag har ett stort kaffe att gå. Starbucks är bara bra.

Kort fylld med goda saker (102 okt.) Och snabbt över till parkeringsplatsen. I efterhand borde jag ha slutat mitt kaffe. Med en stor kopp ångande kaffe klättrar jag tillbaka till min cabriolet. Nu är mitt största problem, vart man ska gå med den stora mugg. Min ursprungliga Saab-kopphållare i dörren är för liten. Vad nu? Jag hittar en lösning med min andra kopphållare, som är inbyggd i mitt mittarmstöd.

Bra, starta bilen.

Endast bilen kan inte startas.

Tändlåset blockerat! Jag försöker allt. Skaka, slå, flytta fordonet, svära, gnälla duplikatnyckeln och till och med den tredje tangenten. Nyckeln vrids inte, oavsett vad jag gör. I desperation packar jag upp hälften av bagagerummet för att komma till mitt verktyg. Idén, om jag kommer till en viss plats, kanske jag kan utöka tändningen och kanske fixa problemet. Så jag tar bort hela mittkonsolen. Parkeringsgrannarna ser lite irriterade ut.

Jag hoppas att de inte ringer till polisen, de kan inte heller hjälpa mig.

Efter en hel timme ger jag upp. Det vill inte och jag kan inte längre. I den svällande värmen blötlägges jag.

Förblir endast samtalet om hjälp till försäkringen / vägassistansen. Nu måste du veta att jag för några år sedan redan strandsatta i Tyrolen med min familj och min 9-5 Aero. Då var det generatorn som inte ville arbeta längre. Tack vare min försäkring (namn jag inte kallar, stor sponsor i F1) var allt bra. En bra försäkring är guld värd i sådana fall, även om den kan kosta något mer än en av lågprisleverantörerna.

Kontoristen i andra änden tog sedan saken i hennes händer. Efter telefonsamtalet fick jag snart meddelandet (SMS) om att bogseringstjänsten skulle anlända lite senare, mycket pågår, jag måste förvänta mig 2 timmar. Jag har kaffe och om jag blev hungrig, skulle det finnas en Burger King.

Slutligen anlände dragbilen efter 30 Min. Efter en kort hick hack hur bilen ska laddas, nämligen bakåt eftersom dragkrokarna framtill på grund av omvandlingen inte passade (vem tänker på grund av något liknande). Så cabriolet laddades nu bakåt. Samtidigt avlägsnade färgen på spoilerns botten av golvet.

Föraren "tja det händer när du sänker en bil" Tja, ja, det är inte hans och snart är stängningstiden. Hade det varit en dyr sportbil skulle den ha laddats med kranen.

Förmodligen.

För när de lossade bilen gjorde de en ansträngning och jämnade fortfarande bort den kvarvarande färgen på spoilerbasen. Jag blir dålig. När allt kommer omkring gör du inte saker med halvor! Och jag dork har undvikit för branta ramper så långt som möjligt.

Sedan igen med försäkringstelefonen. Du organiserar returtransporten av bilen till Schweiz till mitt garage. Dessutom får jag en hyrbil som betalas av försäkringen. Endast delen är på Europcar på Köln flygplats. Behöver taxi. Chefen för bogseringskontoret ordnar en taxi för mig. Detta betalar också retroaktivt min försäkring. Tackförsäkring. Med taxi i Affentempo till Köln till flygplatsen. Föraren vill veta var där? Försäkring skickade mig ett SMS: Köln flygplats, Europcar Terminal 2 nivå 0, ankomst. Taxichauffören verkar inte känna orten, jag jobbar på en flygplats, så jag kan föreställa mig hur det hela ser ut och vart vi måste åka. Är nästan samma överallt.

Föraren har ingen plan. Jag måste vägleda honom genom flygplatsens rörelse. Han kastar mig sedan ut med mitt bagage vid bilens retur. Visst inte det ställe jag måste åka till.
Ankomster för taxistation Terminal 2 skulle ha varit tillräckligt. Jag med allt mitt bagage som jag inte kan ta med en gång, står nu i garaget. Gå upp till taxistanden en vagn, lyft i garaget fungerar inte, så igen på trappan ner till den underjordiska parkeringen, hämta bagage. Trappa upp igen och Europcar ville.

Hittades i terminal 1. Europcar-anställden väntar redan på mig. Det är halva 6 på kvällen. Egentligen ville jag vara högt Navi vid halva 7 hemma. När jag frågade vilken terminal det här var, fick jag höra att den här terminalen var 2. OK, jag ger upp, han måste veta.

"Min" Hyundai I30
"Min" Hyundai I30

Mitt nya fordon för den återstående 550 km och Hyundai i30. Jag vet inte ännu. Det är en sak med moderna bilar. Åtminstone känner han genast igen min mobiltelefon. Bra, för musik från mobiltelefon tas om hand och jag kan också ringa i bilen.

Allt lindas upp och av går vi. Min sat nav säger vart igenom. Jag har aldrig varit på Köln flygplats. Motorväg hittades, även i rätt riktning. Frankfurt Jag kommer. Nu hade jag just hittat min väg runt bilen, från en 120-zon till en 100-zon på en kulle. (Kollega från Tyskland kallade mig den uppenbarligen välkända tyska bilistens hastighetskamera, tyvärr glömde jag namnet).

Tyvärr såg jag den tillfälliga minskningen för sent, men desto bättre den röda blixt. Skit, jag saknar det bara. Passar på eftermiddagen. Det finns fortfarande en bra 450 km att åka hem. Nu knappast tillbaka på A5-orderstocken. En olycka och byggarbetsplatser ställer upp. Ankomsttiden i Navi fortsätter att röra sig efter midnatt. Där jag kan och vädret spelar med, kör jag i30 upp till 170 km / h. Som jag fick reda på senare, för en 1300 Motörchen med 5 - 7 liter konsumtion respektabel.

Strax innan den schweiziska gränsen kommer till mig glödande en tanke! Motorvägvignett för Schweiz. Bilen har HH-registrering och har aldrig varit i Schweiz under sin senaste korta livslängd. Vid gränsövergången efter midnatt har det verkligen ingen sömnig tulltjänsteman som sålde mig en, så mina tankar. Jag behövde aldrig köpa en vid den schweiziska gränsen. Här kommer det sista vilstoppet i Tyskland. Walter Röhrl skulle ha varit stolt över min pit stop, även om jag inte har en Porsche. Inom 5 minuter är jag tillbaka på tåget till Basel. Gå Korea, gå!

Vid gränsen var ingen intresserad av den schweiziska tyska eller om jag har en vinjett. För detta körde jag i riktning mot Oensingen in i det första åskväder med kraftigt regn. Sedan bröt de upp mot Bern. Så igen gjorde fart. Här vet jag var Tempofallen står. Hur som helst, de fasta. Nästa problem. Min jakt har ganska mycket spolat tanken på i30. Det räcker fortfarande för hemmet. Yes! Vid min motorvägsavfärd söder om Bern i Rubigen är en tank.
Återstående område i Rubigen vid tanken enligt omborddatorn 6 km. Precision landning. Hade de återstående 10 km nått hem. En lång dag slutade klockan halv midnatt 2. Bra att jag tog måndagen fortfarande fri.

Bilen levererades med lastbil 15 dagar efter incidenten vid lastbilstoppet. Han delade lastbilen med en svensk VW Sharan. Vart måste han åka? Av en slump passerade jag precis mitt garage när min last lossades. Se och se, min cabi kördes av lastbilen. Hur det? Är tändningen i skopan ?!

Mekanik i mitt garage återuppbyggde allt och reparerade tändningen igen. Felet var den elektroniska enheten längst ner i tändningen, som bara hängde efter en halvskruv på tändningen och genom vilken orsakade blockeringen. Ingen hade gjort det ännu.
Tja, min cabriolet står i mitt garage och väntar på bättre väder. Nu har bilen bara av MfK (TÜV) i höst. Då kan vi ta hand om ytterligare projekt. Borde inte vara allt.

4 tankar om "När glädje och sorg är nära varandra (finale)"

  • Bra skrivet, tack för den underhållande historien. Griffin klistermärket jag hittar bomben! 🙂

  • Åh weia Matthias, här skriver USA: s Blinker-bekanta från D, ett så lågt slag efter ett framgångsrikt möte behöver ingen människa och är överflödigt som en struma. När jag läste fick jag svettningar. Förhoppningsvis uppväger glädjen det igen. Jag önskar alla saabister en trevlig advent och ett felfritt 2020

  • Vilken spännande turné! Du måste ha nerver och visa! Förhoppningsvis kostade det oönskade fotot inte mycket mer då. Passion som ibland orsakar lidande 🙂 Tack för den här spännande rapporten!

  • Tack för den mångfacetterade och händelserika thrilleren. Det var ett nöje för mig.

Kommentarer är stängda.