Reload! Saab och Subaru på Essen Motorshow

De gör det igen och det är bra. 2018 delade 1. Tyska saabklubben och Subaru Drivers Club ett stativ för första gången. Ett experiment som mottogs väl av besökarna. Så bra att du provar det igen i år. Naturligtvis passar det bra med Saab och Subaru. Inte bara på grund av de rötter som båda företagen har när det gäller konstruktion av flygplan.

Saab - Subaru på Essen Motor Show
Saab - Subaru på Essen Motor Show

Det finns också andra likheter. Saab fortsatte konsekvent nedskärningarna av kompressormotorer i en tid då ingen annan insåg den framtida livskraften för denna idé. Subaru älskar sin boxermotor och symmetriska fyrhjulsdrift, och båda företagen tillgodoser den enskilda nischen.

Essen Motorshow 2019

100 Saq och 2 Subaru-modeller kommer att presenteras i år på 2 kvm båsutrymme. Det verkar som om du är på 1. Tyska Saab Club firar den låga körsträckan. Den svarta Saab Viggen Coupe från modellåret 2000 presenterar sig i originalskick med bara 67.000 kilometer. Och den ett år äldre stålgrå 9-5 2.3t stationvagnen ger bara 59.500 kilometer på disken.

Medan Saab presenterar sig ganska balanserad med den värdiga 9-5 och den sportiga Viggen, driver Subaru-fraktionen oundvikligen två idrottare. En Subaru Impreza Type-R Sti och en Impreza Sti Spec-C kompletterar utbudet av intressanta fordon.

De första bilderna av strukturen i en inte perfekt upplyst utställningshall kan ses idag. De är långt ifrån perfektion, men det är det som gör dem så äkta.

Essen Motorshow startar 29.11 november. med öppningsdagen för handelsbesökarna. Från den 30.11 november fram till 08.12 december den klassiska och sportiga plåtutställningen är öppen för allmänheten. Det kombinerade Saab - Subaru-stativet kommer att finnas i Hall 2, Stand D23, som förra året. Bloggarna Jan och Justus besöker utställning på 07.12., dela sina intryck och ser fram emot att träffa många Saab-fans.

6 tankar om “Reload! Saab och Subaru på Essen Motorshow"

 • blank

  Ung timer

  De två känns definitivt som nya bilar av sin tid och ser förmodligen också ut så ...

  Där finns något! @ Ken-Daniel, jag skulle kalla dem kilometerbarn. Det verkar för mig lämpligt för fordon som redan kör men som fortfarande är långt ifrån betydande slitage ...

 • blank

  Måste vara så. I vardagen är det nu en Subaru

 • blank

  En dröm om stationsvagnen.
  Om ägaren säljer det, borde han komma i kontakt.
  Kör dig själv en 2001.
  Endast för att 2 står före km-stativet.
  Och det springer och springer ...
  Tyvärr landar alltför många 9-5 framför ansiktslyftningen på en grusplats.

 • blank

  Tack för rapporten och fotona, om Saab och Subaru står på ett stativ, kan det fortfarande finnas en 9-2X där.
  Avläsningarna med låg kilometerteller är intressanta, finns det kanske mer?
  Skulle vara intressant att höra historier från motsatta kilometerkungar / läsa. Vad kallar du dem då?

 • blank

  Det är trevligt att den här motorsport- och tuningmässan fortfarande finns och förhoppningsvis kommer att fortsätta att existera länge. Om jag kommer ihåg rätt lagras Subaru-drivrutiner på samma sätt som vi Saab-drivrutiner. Det är fantastiskt att båda varumärkena samlas av fans på en monter 🙂

 • blank

  (Nästan) otroligt, om det inte var verklighet, sådana km-bås under året 2019!
  Samlarfordon eller ”barnfynd”? Används knappt i vardagen.
  Stationcar ser bra ut och jag skulle fundera ...
  Ha kul med alla fordon på mässan!

Kommentarer är stängda.