New Release. Saab 9 4x 2011 1: 18

Vad har du på 24? Oktober 2011 gjort? Har du glömt? Jag minns fortfarande. Jag var i Hamburg, jag är Saab 9-4x för första gången gefahren, Intrycket varade. Så bra att jag ville ha en. Med tur skulle jag ha fått en, nästan. Om Saab hade varat lite längre.

DNA Collectibles har satt sig 9-4x
DNA Collectibles har satt sig 9-4x

Saab 9-4x förblev knapp, produktionen var bara kort. Då var det över, och idag är SUV: n ett extremt värdestabilt objekt för samlare. Sällan förblir 9-4x i Europa på ett eller annat sätt. Även om allt hade förändrats i Trollhättan. Först och främst var det ett fordon för marknaderna i Nordamerika och Kina. Majoriteten av alla modeller byggda i Mexiko skulle ha åkt dit. Europa skulle ha fått en mycket liten dos.

Bara 300 bitar per år skulle ha landat på den tyska marknaden. Så ungefär en per Saab-partner skulle fler inte ha varit möjliga. Det finns inget behov att diskutera varför det inte fanns någon diesel eller hybrid. Den välkända 2.8-liter V6 med Holden-rötter skulle ha försett motorn med och utan laddning. Endast hans efterträdare, baserad på Phoenix-plattformen, skulle ha svängt tillbaka på den välkända Saab-linjen. 1.6 liter, 4 cylinder, turbo och på begäran också hybrid.

DNA Collectibles har gjort 9-4x. Det kommer inte att lanseras på marknaden förrän i mars 2020, bilderna visar den första prototypen. Det ser mycket bra ut, små detaljer jobbar fortfarande med. Miniatyrens färg är "kristallröd". DNA, medvetet eller inte, valde en mycket exklusiv färg. Det finns två fordon i Aero Trim över hela världen som har denna färg. 2013 var ett mycket trevligt möte båda fordonen i Kiel. Ingen slump, eftersom Markus Lafrentz tar hand om befintliga fordon med sin återförsäljare världen över och är den första kontaktnär det gäller leveransen av reservdelar eller tjänsten.

Priset för tidig fågel för Saab 9-4x i skalan 1: 18 uppgår till 133,87 €, beställarna sparar således 10%. DNA-samlarobjekt som nu levereras från sitt lager inom EU är tullarna som i de första modellerna därför inte längre.

5 tankar om "New Release. Saab 9 4x 2011 1: 18"

 • Jag tror att jag borde få en, då kan jag beundra 9-4X varje dag, om bara i showcase och inte i garaget.

 • roliga

  Jag föll för titelbilden för ett kort ögonblick av irritation. Jag trodde att det finns det verkliga på scree. Talar förmodligen för modellen ...

  Annars håller jag med tidigare talare. 300 bilar för hela Europa av Anno? Detta är löjligt och gör service, reservdelar leverans och lagring ekonomiskt oattraktiv.

  Mycket värre är att VM-Saab bagatelliserade sig själva och sin egen potential när de hade nya bilar i början och borgenärer och potentiella investerare borde ha övertygat ...

  Även om jag inte är ett fan av V6, men jämfört med vad andra tillverkare har sålt i Europa under senare år på SUV: er med framgång och i stort antal, går även denna motor genom som ren förnuft.

  Detta är riktigt dumt och särskilt den vackra SC jag saknar idag smärtsam ...

 • Tyvärr har det funnits många missuppfattningar och beslut som fattats av Saab och Saab. Jag skulle vilja veta vad som skulle ha hänt om teamet i Trollcity bara hade kunnat göras ?!
  Förutom den intressanta modellen men jag tycker informationen om bilhandlare Lafrenzt verkligen fantastisk. Att Kiel-företagets utstrålning går så långt är redan mycket betydande. Hattar av, för denna prestation !!

 • Citat: ... .Europe skulle bara ha fått en mycket liten dos, bara 300 bitar per år skulle ha landat på den tyska marknaden. Så ungefär en per Saab-partner skulle fler inte ha varit möjliga.

  Denna bedömning av ”behov” är en grov felaktig tolkning hos SAAB.
  Men i slutändan kunde de förmodligen inte hjälpa det. När SEK saknas i varje hörn ... är verket inte kul längre.
  Modellen ser bra ut så långt jag kan veta.
  Jag personligen "flinch" till priset. 🙁 Oavsett om det är en liten upplaga eller inte. Det spelar ingen roll om de små bilarna ökar i samlarvärde eller inte.

  I artikeln resonerar melankoli med ... vad som kunde ha varit vad som helst ... historia.
  Ut ur musen.

 • Uii uii uii… .. Jag skulle bli väldigt svag !!! 😉
  ... Endast priset och färgen ... 😉

  Hmmm ... Jag måste snabbt dricka en espresso över den ... 😉

  3
  1

Kommentarer är stängda.