New Release. Saab 9 4x 2011 1: 18

Vad har du på 24? Oktober 2011 gjort? Har du glömt? Jag minns fortfarande. Jag var i Hamburg, jag är Saab 9-4x för första gången gefahren, Intrycket varade. Så bra att jag ville ha en. Med tur skulle jag ha fått en, nästan. Om Saab hade varat lite längre.

DNA Collectibles har satt sig 9-4x
DNA Collectibles har satt sig 9-4x

Saab 9-4x förblev sällsynt, produktionen gick bara under en kort tid. Sedan var det över, och idag är SUV en extremt stabil föremål för samlare. 9-4x skulle sällan ha stannat på ett eller annat sätt i Europa. Även om allt hade blivit annorlunda i Trollhättan. Det var främst ett fordon för de nordamerikanska och kinesiska marknaderna. Majoriteten av alla modeller byggda i Mexiko skulle ha åkt dit. Europa skulle bara ha fått en mycket liten dos.

Bara 300 stycken per år skulle ha landat på den tyska marknaden. Ungefär en per Saab-partner skulle mer inte ha varit möjliga. Det finns inte heller något behov av att diskutera varför det inte fanns någon diesel eller hybrid. Den välkända 2.8-liters V6 med Holden-rötter skulle ha försett motorn med och utan laddning. Endast dess efterträdare, baserad på Phoenix-plattformen, skulle ha bytt tillbaka till den välkända Saab-linjen. 1.6 liter, 4-cylindrig, turbo och på begäran också en hybrid.

DNA Collectibles har gjort 9-4x. Det kommer inte att finnas på marknaden förrän i mars 2020, bilderna visar den första prototypen. Det ser redan väldigt bra ut, mindre detaljer jobbar fortfarande på. Miniatyrens färg är "Crystal Red". Med detta valde DNA, medvetet eller inte, en mycket exklusiv nyans. Det finns två Aero Trim -fordon runt om i världen som har denna lackering. 2013 var det ett mycket trevligt möte båda fordonen i Kiel. Ingen slump, eftersom Markus Lafrentz tar hand om befintliga fordon med sin återförsäljare världen över och är den första kontaktnär det gäller leveransen av reservdelar eller tjänsten.

Priset för tidig fågel för Saab 9-4x i skalan 1: 18 uppgår till 133,87 €, beställarna sparar således 10%. DNA-samlarobjekt som nu levereras från sitt lager inom EU är tullarna som i de första modellerna därför inte längre.

5 tankar om “New Release. Saab 9 4x 2011 1: 18"

 • blank

  Jag tror att jag borde få en, då kan jag beundra 9-4X varje dag, om bara i showcase och inte i garaget.

 • blank

  roliga

  Jag föll för ett kort ögonblick av irritation på omslagsbilden. Jag trodde att den riktiga saken står på spillror. Talar nog för modellen ...

  Annars håller jag med tidigare talare. 300 bilar för hela Europa av Anno? Detta är löjligt och gör service, reservdelar leverans och lagring ekonomiskt oattraktiv.

  Mycket värre är dock att VM-Saab bagatelliserade sig själva och sin egen potential när de hade nya bilar i början och hade tvingats övertyga borgenärer och potentiella investerare ...

  Även om jag inte är ett fan av V6, men jämfört med vad andra tillverkare har sålt i Europa under senare år på SUV: er med framgång och i stort antal, går även denna motor genom som ren förnuft.

  Det gick riktigt dumt och jag saknar särskilt den vackra SC idag ...

 • blank

  Tyvärr har det funnits många missuppfattningar och beslut som fattats av Saab och Saab. Jag skulle vilja veta vad som skulle ha hänt om teamet i Trollcity bara hade kunnat göras ?!
  Förutom den intressanta modellen men jag tycker informationen om bilhandlare Lafrenzt verkligen fantastisk. Att Kiel-företagets utstrålning går så långt är redan mycket betydande. Hattar av, för denna prestation !!

 • blank

  Citat: ... .Europe skulle bara ha fått en mycket liten dos, bara 300 bitar per år skulle ha landat på den tyska marknaden. Så ungefär en per Saab-partner skulle fler inte ha varit möjliga.

  Denna bedömning av ”behovet” är också en uppenbar misstolkning hos SAAB.
  Men till slut kunde de inte heller hjälpa till. Om SEK saknas överallt ... är arbetet inte längre roligt och meningsfullt.
  Modellen ser bra ut så långt jag kan veta.
  Personligen ”avskräcker” jag från priset. 🙁 Oavsett om det är en liten upplaga eller inte. Det spelar ingen roll om de små bilarna ökar i samlarvärde eller inte.

  Artikeln resonerar med melankoli ... vad kunde ha varit ... historia.
  Ut ur musen.

 • blank

  Uii uii uii ... .. Jag skulle vara väldigt svag! 😉
  ... bara priset och färgen ... 😉

  Hmmm ... Jag måste dricka en espresso snabbt över den ... 😉

  3
  1

Kommentarer är stängda.