När glädje och sorg är nära varandra

2-delad rapport av Matthias om IntSAAB2019 i Nederländerna (Weerselo)

Det var april då jag fick reda på att min fru och jag inte kan åka semester tillsammans med vår son under sommaren. Medan jag hade 14 dagars semester i juli / augusti, skjutades min hustrus en veckas semester sammanfattningsvis med en vecka. Effekten av det hade vi inte längre semester tillsammans nu, för kvinnans en vecka skulle ha fallit på min första semestervecka.

Min Saab cabriolet
Min Saab cabriolet

Det skadade inte vår son, eftersom han hade sex veckors sommarlov. Olika planer föll i vattnet, eftersom jag inte kunde driva min semester framåt, utan bakåt.
Övervägandet därmed, att Intern. Att delta i möten i Holland. Tyvärr ensam eftersom min son börjar en ny träning några dagar innan och min fru var definitivt tvungen att arbeta.

Jag märkte också att olika andra bekanta från Schweiz och min tid på Saab Club Schweiz kommer att resa till mötet. Så varför inte? Speciellt eftersom detta är mitt nästan 25-årsjubileum när det gäller interna frågor. Saab-mötet representerade. Jag var inte alltid närvarande vid alla mötena (NL 1994, DE, DK, SE, CZ, CH, B, DK, CH, B & igen NL 2019) men på en hel del. Följaktligen skapades kontakter här och där med andra deltagare från andra länder.

Jag kunde också skjuta upp min semester med en vecka, så det skulle passa in i Holland. Dessutom gick jag in på måndag efter semestern som fredag. Vid den tiden hade jag ingen aning om att det här var en bra idé.

Några dagar senare så registreringen för Holland. Efter registrering (som nr. 206) och bekräftelsen fortfarande letar efter boende. På hotellet t`Elshuys utanför Albergen fick jag ett mycket rymligt och trevligt rum. Bara några minuter med bil från själva mötet i Weerselo. Saab-vänner från Tjeckien, England, Frankrike och Holland delade också hotellet med mig.

En vecka före mötet konstaterade jag med granskningen av dokumenten med skräck att jag hade bokat hotellet endast för två nätter, men jag ville komma bekvämt på torsdagen jag var tvungen att agera snabbt och be om en natt. Vad då inget problem för hotellet representerade. Bra att jag märkte det före ankomst.

Själva bilen var klar för att resa en dag före avresan. För mig betyder detta (vanligtvis men irrationellt) biltvätt och interiörstädning. Men detta hände redan för flera dagar sedan inklusive polska. Hade helgdagar.

Dessutom fanns det alla typer av saker som ett verktyg, som en tidigare Saab-mekaniker, jag kan inte utan en lång körning och däckreparationsset. Kontroll av säkerhetssystem, reservhjul, nedbrytningstriangel, reservlökor och säkringar samt fordonets apotek som den tyska polisen sätter så mycket värde på. Särskilt på utgångsdatumet. Vad som krävs.

Även vätskorna, även om de bara gjort tjänsten, kontrollerades igen. Musikspelaren har uppdaterats igen och de senaste CD-skivorna är klara. Förutom något att dricka och tilltugg. Det kan börja.

På avresedagen återigen drivs av bra grejer (98 okt) och åka på motorvägen till Basel. Med delvis påkopplad farthållare var den halv 9 på A6 / A1 till Basel. Snart var den schweiziska gränsen bakom dig och man kunde tänka att nu på den tyska A5 kan du köra lite snabbare än 120 km / h i Schweiz.

Kan du, men Tyskland lyser som många schweiziska byggplatser. Det hela spred sig som tuggummi. Konsumtionen av min Cabriolet var initialt på 7 liter ökade med de många stop and go på 8,5 liter. Vad gjorde det spännande igen, om tankfyllningen då skulle nå Holland. (Den nådde till den nederländska gränsen)

Snart blev det bättre trafik och på kvällen efter en burgermåltid i ett viloplats nära Essen kom jag till A31-riktningen Emden, där pressades sedan av många förare verkligen på röret. Låg trafik och en mycket bra vägyta ledde många till höga hastigheter. Speciellt för oss schweizare var det viktigt att hålla ett öga på bakspegeln när man förbi. Vissa kom med över 200 km / h bryggt och början av svagt ljus. Frestelsen var att stå upp mot det ena eller det andra, men jag låter det vara. Att älska min bil. Inte för att han inte kunde ha gjort det. Slutligen har Hirsch-företaget tagit hand om prestationsökningen för år sedan. (230 PS / 310 Nm) Fortsätt mot Enschede N35 och snart ner från motorvägen.

Körningen i Holland efter raseri och stopp och gå i Tyskland var då direkt avkopplande. När vädret också spelade med, ner med huven och de sista kilometerna körde öppet genom Holland vid solnedgången. Great!

Fredagen inleddes med en god frukost. Därefter scoutades området såväl som orterna och vägen dit. Från 13.00h var då möjligt att logga in och hämta godbitarna. Det som innehåller en viss spänning. Du vet aldrig exakt vad arrangörerna sätter i fickorna.

Redan kunde beundras på en speciell parkeringsplats innan Saabs registrering. Men också på vår parkeringsplats för de deltagare som inte är registrerade på campingen. Endast den koäng som tilldelades oss var uppenbarligen ockuperad av kor tills kort före. Det var ett helvete att se upp, inte köra igenom kungöppen eller sparka. Speciellt eftersom det också regnade däremellan och den redan torkade Sch .... mjukas igen.

Vänner från andra möten upptäcktes och en chatt hölls. De första båsarna sålde också sina varor.

Zack, och du kan göra ditt första byte. WhatsApp kom hem med meddelandet, "Skatt jag behöver detta och det för min 9-3". Mhmmm. OK, låt oss se vad budgeten och marknaden kommer att bli.

Snart är jag med mitt första "byte" på väg till (ko) parkeringsplatsen för att mata min bagageutrymme.

Under tiden fylldes parkeringsplatsen mer och mer med Saabs från hela Europa. Naturligtvis var fordon med gula siffror helt klart i majoriteten. Någon gång träffade jag min vän från Schweiz som just hade kommit för att njuta av resten av dagen och särskilt kvällsbuffén med dig. 25 år sedan på min första praktikant. Saab möte här i Holland, vi lär känna varandra, så en liten årsdag. Sedan dess gjorde vi många saker tillsammans som en del av Saab Club Schweiz. Vi körde också till andra praktikanter. Saab-mötet. Vid den tiden fortfarande praktikant. Kallade Saab Club Meeting, har klubben nu valt. Vilket är bra. Passionerad Saabfahrer kan också vara utanför en klubb.

Lördagen, i sin tur, börjar med ankomsten av Saab-vännerna till arenan. Under tiden var ko-pajerna fastna eller fastna i fendrarna. Därför kallas fendrarna fendrar.

Vid ett möte till Flygfält Twenthe kunde förenas. Naturligtvis med en färdbok. Först när du är ensam är det lite svårt. Mina vänner från Schweiz är med mig, men jag borde köra framåt. Jag är välkänd för min snabba riktningskänsla, som hade hjälpt oss i Brno en gång ur problem. Att bara köra och läsa en karta är lite svårt. Jag låter köra min lilla Navi. Låt oss se hur långt vi kommer. Inträde i rally var fortfarande bra, vi hade också en holländsk cabriolet framför oss. Han visste verkligen vart det gick, tänkte vi. Haa! Nope.

Efter kort tid visste ingen var vi var. Inte ens mitt navigationssystem. Med mycket känsla och riktning kände vi efter ytterligare 10 minuter från en annan riktning vid startpunkten (Kuhwiese).

Så annorlunda nu! Navi programmerade och direkt från flygplatsen Twenthe. Efter en halvtimme och en kort sökning hittade vi också arenan här.

Bra, de många Saaberna var redan här. Du kan förmodligen tävla när det gäller tävling på en bil och testa hans kunskap. Sätt bilen på en dynamometer, ta del i en regelbunden körning eller låt din bil ställa in och beundras på taxibanen till de andra fordonen. Vi bestämde oss för det sista och gick igenom folkmassorna vid Saabs och hittade en Opel Astra med Saab Turbo-motor! (enligt Obelix «spindlarna den holländska» eller så)

På kvällen planerades en buffé igen, där alla fick delta. Tyvärr bortskämde jag magen på en tidigare apéro på schweiziska vänner på eftermiddagen, vilket inte var felet med ostskärningarna eller vinet, men jag har ett hotellrum med toalett som nattföreställningen måste föredra.

Vad hände på söndagen, i 2. En del av historien.

9 tankar om “När glädje och sorg är nära varandra"

 • blank

  Ja, jag hade antagandet med den stora tummen! 🙂 Det blir det!

 • blank

  @ Ebasil,

  bra fråga (det efter negativa Tom Thumb).
  Antingen någon med en stor tumme och en liten smartphone (det är en övervakning), eller är någon så frustrerad att personen i fråga helt enkelt agerar obsessivt negativt?

  Hursomhelst, det pissar bara på en välbevarad Saab och dess ägare / ägare 😉

 • blank

  Tack för den mycket trevliga, detaljerade och ändå kurzweilg skrivna rapporten! Jag ser redan fram emot den andra delen! Tyvärr hade jag inte tid att delta.

  Jag tycker också att den nederländska Saab Cabrio Tour ("utmaning") är mycket intressant som ett sommarmöte http://main.saabcabriochallenge.nl/saab-cabrio-challenge/ att 2020 ska äga rum i Kroatien och 2019 i Sverige var förmodligen en stor framgång. Jag föreställer mig det som en underbar upplevelse att köra i kolumn genom det vackra landskapet med alla öppna Saabs. Har någon någonsin deltagit i en sådan konvertibel turné? Jag hoppas att du som tyskare skulle vara välkommen och att du också, till exempel på engelska, kommer i kontakt.

  PS: Vem utvärderar alla vänlig-positiva kommentarer innan de faktiskt med tummen ner ?? 🙁 obegripligt!

  • blank

   Det finns troll överallt, kanske också personliga känslor. Man ska inte överskatta "tummen ner".

 • blank

  Vackert skriven och gör att du vill ha den andra delen. Perfekt för söndagsstämningen. Tack!

  4
  1
 • blank

  Tack för den avtagande helgläsningen. Underbart, sååå många kistor!
  Jag ser fram emot den hoppfulla återhämtningen när historien fortsätter ...
  VG

  4
  1
 • blank

  Jag håller (med Ken-Daniel S) och säger tack för dagens dos av Saab-läsning. Jag ser verkligen fram emot uppföljaren ...

  3
  1
 • blank

  Jag ser fram emot den andra delen

  5
  1

Kommentarer är stängda.