Lust, belastning, frustration och hur 2020 kunde fortsätta

Jag är förmodligen mest förvånad över Allen. Året 2019 är nästan slut och bloggen finns fortfarande. Jag skulle inte ha velat satsa på det i början av året. För tydligt, alla skyltar riktade söderut har det återigen blivit annorlunda. Är det Saabs galna faktor? En inte ointressant fråga ...

Hur fortsätter 2020 med Saab-bloggen?
Hur fortsätter 2020 med Saab-bloggen?

Nöjet ...

Jag hade på något sätt ordnat med det. Bloggen har tappat räckvidden sedan 2012. Varje år krymper några procentenheter, liksom Saab-aktien. Inget drama, mer händelseförloppet som verkar oundvikligt. Men i år var allt annorlunda. Ett plus på cirka 20% kommer troligen att ligga i statistiken i slutet av året. På något sätt otroligt och emot varje trend. Således är bloggen tydlig om åren 2018 och 17, men under året 2016. Och fortfarande under varumärket 1 miljoner läsare om året.

Det är osannolikt att detta märke någonsin kommer att hittas igen. Dessutom när antalet bloggprenumeranter har nått en ny hög. Läsarna är för elitistiska och valet av ämnen för begränsat. Ändå är det kul att se ett positivt resultat, och det bekräftar temamixen i år.

Bloggen blev märkbart mer internationell i år. Sidorna översätts till 9 ytterligare språk via AI. Resultatet är ibland "trolly", men det blir bättre och bättre och tjänsten belönas. Detta leder till spännande berättelser och du kan se hur internationellt varumärket är rotat. En konkret inverkan: Vi hjälper för närvarande - tillsammans med bloggsupportrar Skandix - En Saab-förare i Kenya för att få sin 9-5 sedan tillbaka på vägen.

Bördan ...

I början av året kom Evergrande in på scenen. Inte för att jag hade företaget på skärmen förut. Hans anspråk som biltillverkare kom som en överraskning, förmodligen inte bara för mig. Detta förändrar allt i Trollhättan; NEVS kommer så småningom att absorberas och absorberas i Evergrande-gruppen. Vad är kvar av Saab? Svårt att säga! Förmodligen inte, men du bör vänta och se vad som händer.

Att ta på allvar är det som händer i Trollhättan, definitivt. Evergrande upprätthåller en extrem närhet till Kinas kommunistparti och statsledningen. Det som beslutas där har vikt och kanske påverkar hela bilindustrin. En satsning på miljarder dollar är på och att mycket pengar inte behöver stå för bra produkter är en annan historia.

Hur som helst gör Evergrande-historien bara historien mycket begränsad. Jag ser henne som en observatör som är bekymrad över framtiden för den gamla Saab-fabriken och dess arv. Mina ambitioner har för länge sedan tagit en helt annan riktning.

Frustrationen ...

Till och med den lilla Saab-världen kan knappast avkoppla sig från den allmänna utvecklingen. Saab fans är en mycket trevlig publik. De hjälper till att göra det roligt att skriva bloggen. Faktiskt! Det var annorlunda i år - och det var problem. Vissa läsare har alltid sagt att de måste lämna kommentarer med en mycket tydlig politisk symbolik. Enligt mainstream, som för tillfället ger plats för en politisk trend.

Dessa kommentarer raderades omedelbart, dessa kommentatorer blockerades permanent. Det finns ingen tolerans i detta avseende, och det finns andra plattformar som kan användas för att uttrycka politiska åsikter på något sätt. Samma sak hände med kommentatorerna, som kände att de var tvungna att släppa ut ångan här med artiklar som var stötande och riktade under bältet. Under de senaste åren har de släppts på ”parole”, så att säga. Det som menades väl resulterade tyvärr i mer och mer arbete och måttlighet. Vi tänkte i grund och botten på vår strategi under andra halvåret. Låst är låst, permanent.

Hur 2020 kunde fortsätta ...

I förväg ringde jag till Mark. Den vanliga årliga konversationen om framtiden, och vi var överraskande snabba överens. Som inte var fallet varje år. Vill vi fortsätta att blogga 2020? Ja, vi vill, om vi på något sätt får en budget igen. Det blir svårare för varje år och vi kommer förmodligen att be läsarna om stöd nästa år. Om vi ​​samlar en budget att arbeta med är bloggen för 2020 säkrad. Om vi ​​inte lyckas, går bloggen från nätet.

Planerna för framtiden är relativt enkla. Jag tycker om att skriva, Saab-ämnet finns fortfarande, valet av ämnen förfinas. Förutom den tidigare blandningen av ämnen, bestående av Saab, Trollhättan och alla underämnen som Evergrande, Koenigsegg och Sion. Den här månaden är vi med "Besöker ...igång". Bloggen besöker företag och personer som har eller har haft något att göra med Saab. Jag har en intressant lista, också med hjälp av vänner. Det började bidrag om Saab Gaworski i Hamburg kommer fler att följa varje månad.

Eftersom bloggen naturligtvis är en autoblogg är fokus i framtiden ännu mer på rullande svenskt kulturarv. Två väldigt intressanta sällsyntheter har jag under tiden drivit för läsarna, artiklarna är i produktion. I december eller januari går de online och därefter varje månad.

Fancy Saab och fancy 2020? Vi har verkligen, och om läsarna tror att världen fortfarande har plats för en Saab-blogg, kommer de att kunna stödja oss inom en snar framtid.

36 tankar om "Lust, belastning, frustration och hur 2020 kunde fortsätta"

 • Jag vill bidra igen i 2020 ..........

  Bästa önskningar från Storbritannien.

 • Hm, idén eller idén, hade jag ofta, Saab-föraren att adressera och förse dem med information om Saabblog eller Saab-förarna som inte har någon licensskylt innehavare av en Saaberkstatt som de måste peka på Saab-verkstäderna. Kanske till och med att hjälpa den ena eller den andra av Saaberna kommer att hjälpa om Saab är i experthänder och kan tas om hand.
  Är det verkligen möjligt att säga ungefär hur gammal den genomsnittliga Saabblog-läsaren är? Kan jag tänka mig att det också kan finnas Saab-drivrutiner som inte är Internetanvändare och därför inte känner till Saabblog, eller är Saab-drivrutiner ett undantag?

 • Tack för den goda och vänliga kommentaren. @ StF har redan besvarat frågorna om Swade nu kl Brabham är. Men det är ganska tyst om hans medieaktiviteter och inte jämförbart med vad han gjorde på Koenigsegg.

  Ja, bilens ambitioner. Förutom Saab finns det andra märken som jag gillar och aldrig har gjort hemlighet för. Ett längre ämne, som kommer i god tid på bloggen. Men: Det finns ingen anledning att oroa sig.

 • Det är så jag vet det också - mot söder = pekar ner. Tack för informationen om Swade!

 • Alla som är intresserade av Swade kan läsa på sin blogg, men han har nyligen bara gett mycket oregelbundna artiklar:

  http://www.swadeology.com

  Förmodligen på grund av flytten och det nya jobbet. Kanske kommer det att finnas en ny artikel mellan åren.

  Och här är min tolkning av skyltarna som pekar söderut: Detta ska vara en bild av en negativ trend, härledd från en karta på väggen, där norr är upp och söder ner, åtminstone på det vanliga sättet att representera.

 • STOR BLOGG / EVIL TROLLEY / UNGT TEAM / MER DISSEMINATION / NYA AMBITIONER ??

  Kära Tom, kära bloggteam,

  På grund av mycket arbete kommer jag tyvärr bara att kontakta detta ämne. Mitt väldigt stora tack för underbart underhållande och mycket informativ användbar information som ger bloggen nästan varje dag! Bakom det ligger stor kompetens, entusiasm, livsmedel och även altruism! Du inser förmodligen inte hur mycket arbete som finns i den dagliga vården. Det faktum att skamliga extrema politiska uttalanden och personliga slurar också har hittat sig in i den här trevliga artiga bloggen, så blir du inte alls. Vilket arbete måste ligga bakom för att kontrollera alla kommentarer först. Tack så mycket för det! Jag uppskattar den artiga och vänliga interaktionen med varandra här utöver allt annat och deltar ingen annanstans i något forum på Internet, för det finns alltid människor ovanpå varandra, som saknar någon plantskola.

  Bloggkonceptet, som har berikat kraftigt i år, bör också bevisa sig i 2020. Jag betalar tio euro för varje månad och hoppas kunna bidra till kontinuiteten. Trevligt också att yngre Saab-entusiaster (Jan och Justus) har deltagit med intressanta bidrag och filmer. Även i detta avseende verkar framtiden vara säker!

  Även i praktiken är jag mycket skyldig bloggen, till exempel rekommendationen av utmärkta workshops. För de större "hantverk" på mina två älsklingar (och jag gillar mycket av expertsidan av dem "tippande" :-), så de är något aufhübschen och optimerar) Jag är nu en vanlig kund i Kiel, men för de pågående tjänsterna, reparationer och liknande saker kommer jag att stanna förbi här i Hamburg på Gaworski och se hur jag gillar det där.

  När det gäller spridningen av bloggen har jag tänkt på, men de ganska många Saaberna, särskilt här i mitt distriktspark, ibland med ett vänligt kort brev från mig och en bloggklistermärke i kuvertet bakom vindrutan för att bli glad. Jag vill då påpeka att för oss Saab-vänner är den gratis bloggen så mycket värd att veta. Hur får jag klistermärkena? Skicka bara ett stämplat kuvert till dig?

  Jag skulle ha två frågor i slutet:
  1. Kära Tom, vad är dina "i en helt annan riktning (!) Går bilambitioner"? Det är vad som oroar Saab-fanatiker! 🙁
  2. Vad har blivit av Swade och hans blogg, jag skulle vara intresserad (se kommentar ovan av @Schwarzer Swede)

  Tack för allt och vänliga hälsningar från HH!

 • Kära Tom,
  Tack för dina alltid väldigt objektiva och objektivt skrivna artiklar! Det är alltid en glädje att läsa dessa, särskilt eftersom det inte finns några andra källor som forskar med denna kärlek och omsorg!
  Fortsätt och min donation har du säkert i fickan!
  Lg från Wien,
  Christian

 • Jag tycker att bloggen nu är oumbärlig. Åtminstone för dem som medvetet driver SAAB. Två tankar från min sida.

  För det första bör Orio, som den huvudsakliga profitören (låt oss vara tydlig), säkerställa en stabil budget. Öppet är deras affärsmodell också beroende av den.

  För det andra kan du ringa två gånger om året. Jag minns Swade och Trollhattansaab / saabsunited. Han blev väl mottagen. Kanske en idé för framtiden.

  BTW: Vad hände med Swade?

 • Stort tack till er Tom och Mark. Ett år med bloggen är ett bra år! Vad sägs om en blandning av återställande ackompanjemang, före, efter. Skulle jag för närvarande (visserligen inte riktigt osjälviskt) tycka mycket intressant.

 • Hej Thomas,
  Tack, då har jag inte missat någonting - till Möhler tar jag med mina två älsklingar sedan de har tagit Saab till start. 🙂
  Hälsningar
  Admin

 • Jag ville inte tro Kenyas berättelse i början. Men läsaren kommer från en familj som kör en 96 och skickade till och med en video som visar Saab på en klassisk biltävling. Skandix har själv mer än ett dussin Saab-kunder i Kenya. Så det verkar verkligen existera, även om det är väldigt få.

 • Dagens artikel var en bra blandning av uttalanden och visar hur levande bloggen är. Mitt stöd för 2020 har du säkert.

  För att hjälpa en Saab-förare från Kenya tycker jag det är jättebra. Jag bodde och arbetade i Kenya i sju år. Jag såg aldrig en Saab under den här tiden. Eftersom du måste vara hård kärna fan. Det är inte lätt att hålla en bil vid liv i Kenya, utan en Saab. Förhoppningsvis fungerar projektet. Under min tid var Peugeots bilarna för Afrika, som sedan successivt ersattes av Toyota och Nissan.

  Och så hoppas jag som många här på en uppföljare till alla goda berättelser om Saab och sådant.
  Fortsätt gunga!

 • Södra mysteriet ...

  ... Jag skulle också vara intresserad. Bil Jag minns bara Italien. Kanske är skyltarna på väg söderut men också helt annorlunda, rent privat och vi kommer aldrig att veta?
  Saab körs trots allt också i Kenya och det är väldigt långt söderut 😉
  Genial handling från Blog & Skandix. Jag ser fram emot rapporterna om projektet.

 • Hej Lars
  Gå till Volvo Möhler, det finns de två tidigare mästarna i Saab Warnecke som är mycket kompetenta
  Hälsningar Thomas

 • Jag är sen ...
  Jag vill också tacka Tom & Mark & ​​Jan och alla andra frilansande författare för deras SAAB-berättelser / bidrag. Utan detta skulle dagen inte vara tänkbar! Därför: Vänligen också intressanta, värda att läsa och känslomässiga bidrag 2020! Hjärtat öppnas, ett leende skapas, SAAB bryr sig. Uppdrag genomfört. Jag är glad att betala mitt frivilliga eller frivilliga bidrag! Scurrying har aldrig varit min grej.
  Mycket glädje från min sida att här fumlande samtida inte hittar ett forum. Det är bra.
  Jag ser fram emot en intressant och spännande SAABblog 2020!
  Men en gåta återstår för mig: Citat: För tydligt alla skyltar riktade söderut, ...
  Vad ska jag presentera med detta:
  Skriv bara om Alfa Romeo ... eller
  endast reseskildringar från Provence och Côte d'Azur ... eller
  Från min nordtyske synvinkel, några intressanta södra lögner! 😉
  1000 tack!

 • DEN ”GRATIS” ...

  ... för att integrera Saab-workshops tycker jag att det är bra. Jag känner en som har gjort Saab i decennier och med mycket passion.
  Gården är full. Endast Saabs. Uppfarten är försedd med originalbokstäverna. Och till och med ute på gatan dominerar märket höger och vänster på gården. På kontoret är ett visningsskåp full av Saab-miniatyrer ...

  Du kan knappt tala om gratis. Namnet? Jag skulle ringa det omedelbart och rekommendera det i gott samvete, men gör det inte av två skäl.

  Först dricker verkstaden i arbete och för det andra bör den vända sig till bloggen själv och stödja, om de ville ha eller behöver reklam ...

  Den som genererar lika mycket omsättning som den här bloggen, som också ansvarar för värderingsförbättringen av klassiker och saktar ner värdeförlusten för begagnade bilar, har inte bara en naturlig rätt att donera sina läsare, utan också till stöd för dem som fortfarande är ganska bra leva med och från varumärket.

  6
  1
 • Allt har redan sagts ... också kommer jag att donera igen för bloggen. Jag skulle sakna bloggen väldigt mycket!
  @ Tom, alltid bra ämnen och bra skrivna!
  När det gäller diesel försöker jag lika bra som att det alltid är Aral Ultimate eller alternativt den dyra typen av Shell att tanka. Allt är bra hittills!
  För Aral bör det inte finnas någon bio i den och bara 3 procent för Shell istället för 7 som för den "normala" diesel.
  Organisk stinker bara mer! och om oförbränt dieselbränsle rinner in i motoroljan (när filtret brinner) kommer bioandelarna inte att brännas ut ... ... vilket minskar smörjigheten.

 • Jag tror att vi alla skulle missa något om bloggen inte fanns längre, de lojala Saab-förarna och bloggläsarna. De många informationen och hjärtliga artiklarna skriven av Tom och Mark men också många Saab-vänner, tror jag eftersom bara rapporterna om utgångar och Stammtisch är exakt vad som kopplar oss alla, SAAB.Es kärlek måste fortsätta, så borde vi gör igen vårt ekonomiska bidrag. Vi Thuringians har vårt nästa möte på lördag. Ämnet spelar verkligen en roll här.

 • Nej, det sticker verkligen inte. Vi hade redan arbetat med olika modeller av långsiktig finansiering, från den betalda artikeln till idén att integrera de oberoende Saab-workshops som vi som bloggsupportrar inte hade haft tidigare. Eftersom vi fortfarande tror på ”gratis internet” är åtminstone den första idén ömsesidigt exklusiv. De fria verkstäderna kan bli en fråga under 2020 eftersom reklamplatser blir lediga i slutet av året och efterfrågan från Orio-partner är extremt hanterbar.

 • Hej Tom och Mark,
  Jag kan bara hålla med mina recept. Många, många tack för de fantastiska bidrag under 2019. Snälla, fortsätt. Mitt ekonomiska bidrag är säkert. I den mån jag kan bidra med ett läsarbidrag, som SAAB i vardagen och med familjen, till ett av dina ämnen, kommer du också ha mitt stöd här. ... Vi älskar och lever SAAB. Min dotter (12) plågar redan frågan idag, vilken typ av bil hon kommer att köra, för SAAB finns inte längre. Jag lugnar henne alltid och säger, pappa tar hand om barnen och hon kan köra dem. 🙂 ... Vänliga hälsningar från Freital, Ralf

  13
 • Bloggen är en bastion mot att glömma märket. Det är därför det är viktigt att fortsätta, även om vissa ämnen inte intresserar mig så mycket. Politik bör inte spela en roll här är bra och viktig. Jag kommer definitivt att göra min donation igen.

 • Tom, å ena sidan, jag är glad över hela känslan av prestation, men å andra sidan är det också frustrerande att du måste "skaka" varje år för att hålla bloggen igång. Bara du? Nej, alla som är intresserade av bloggen. Och jag tror att det finns många av dem. Men om det till slut inte ens kostar 10-20 euro för att stödja Saab-teamets entusiastiska arbete, så undrar jag tyvärr också om hela saken fortfarande är värt det.
  Så GÅ NÅGOT något han kan spendera på bloggen. Och de enda deltagarna bör vara medvetna om att det inte längre är möjligt att ta ett tag.

 • Jag hör ofta detta med partikelfiltret, och det enda svaret jag vet är att köra diesel av hög kvalitet, t.ex. Ultimate av Aral - även om det kostar mer och mer, eftersom de inser att de har gjort något bra, är upprörande dyrt, men jag tar detta för båda diesel, och har aldrig haft ett sådant tema med ett filter. Du måste också köpa mycket för att göra en reparation, antar jag, så jag ska betala mig med ett grym. Jag fick en gång tips från ett Jaguar-forum och många svär vid det. Hittills fungerade det för mig ....

 • Ge mig min dagliga Saab-blogg idag ... hädelse? Nej! Det är lite trosbekännelse. Och jag vill inte sakna honom! Så fortsätt. Kanske kan några (fler) av oss delta med bidrag. Jag skulle, förutom min donation, också vara där.

 • Jag kan skriva på det så här - jag är mycket intresserad av upplevelser med verkstäder, sadlar, "tandläkare" etc., särskilt här i Bremen-området! Får jag fråga var du placerar dina älsklingar i verkstaden? Med min 9-3 I Aero Cabrio händer det mycket under 2020: rostfritt stålavgas, chassi, bussningar, underkropp, tätning i hålrum etc. Jag skulle vilja ha en verkstad inte bara med teknisk kunskap, utan också med passion! Jag har tagit bort det här länge för jag vet inte vem som bäst kan ge råd och stödja mig här. Kiel är så långt borta ... 😉

 • Hi Tom,

  Jag skulle vilja gå med tidigare talare för att tacka mig för bloggteamets arbete, entusiasm och engagemang. Håll Saab-flaggan upp och in i vinden, annars skulle märket inte vara detsamma för många. De nödvändiga donationerna eller bidragen till bloggen bör fortfarande anskaffas.

  Vänliga hälsningar
  Gebhard

 • Kära vänner,
  Jag är alltid glad över att läsa bloggen! Fortsätt fortsätta och föra anda från våra gamla svenskar vidare in i samhället! Mitt bidrag är säkert!
  Fortsätt med SAABin

 • Jag går med i föregående talare och är glad över berättelserna och informationen, här nära Bremerhaven finns det också Saab-förare som gör ett försök att rädda befintliga fordon från vardagen. För mig är det alltid utmaningen mellan vardagen och hobby, passion och finansiering. För tillfället måste ansträngningen också förbli rimlig, men vad är rimligt? Jag är också intresserad av hur andra hanterar det. Vem fixar konvertibla toppar, vem kan göra det till ett rimligt pris, vilka erfarenheter har människor gjort (utan någon ondska eller känslighet) med ET-leverantörer och verkstäder. Min verkstad kämpar genom problemet "1,9l TiD Partieklfiler för snabbt", nästan alla orsaker har nu kontrollerats, men en permanent lösning är långt borta. Vem vet vad andra forum erbjuder råd och åtgärder utöver detta, vad gör vi om 10 år, om du / kvinna / div fortfarande kan köra. Jag är alltid glad över nya utgåvor av tryckmaterial och tillbehör, modeller och sådant. En annan anmärkning från slutet av januari till början av februari är Motor Classik i Bremen, det finns helt klart för få Saabs, mina är tyvärr ännu inte klassiska nog, men vi gör alltid ett litet uttalande på parkeringsplatsen (900, 9000, 9- 5 och 9-3 är cabrioleten i viloläge) - kan vara mer. Annars, tack vare dig, jag är fortfarande förvånad över hur mycket output du får +++++

  12
 • Jag skulle också verkligen önska att bloggen fortsätter, en så välskött faktablogg är svår att hitta och bara måste fortsätta. Annars skulle något saknas i Autoblogwelt och i Saabszene.
  Men jag tror att vi också läsare borde bidra mer och bidra till bloggen, med gästbidrag, rapporter om möten, körsträcka etc. Ju fler av oss Saab-förare, desto mer livliga bloggen och det skulle också visa att vi fortfarande intresserad av Saab. Jag kommer fortfarande ibland med tysktalande Saab-förare i konversation, som gillar att köra Saab och har intresse för Saab, men inte känner till Saabblog ännu. Jag hänvisar dessa människor sedan alltid med hjälp av Saabblog-klistermärket på våra bilar på Saabblog. Det skulle också vara ett alternativ om läsarna gjorde det och kanske hjälper dem att få Saab också. Utan Saabblog skulle jag inte ha hört talas om Orios handling i år, och många av mina Slovakiska och tjeckiska Saab-vänner som jag hjälpte dem att få de saker de vill ha skulle inte njuta av Saabs de har nu.
  Jag kommer igen att donera mitt bidrag och jag hoppas att många andra Saab-förare kommer att göra detsamma.
  Kanske kan Saab-förarna, som är utspridda hittills, också skriva en liten artikel om Saab-verkstaden om det är vad de vill ha. Kanske kunde jag också skriva något.

  12
 • Trevligt att läsa,
  att stämningen hos bloggarna är så positiv. För oss läsare lyser inlägget dagen och ofta andan.
  Det kan vara en månad för tidigt, men ändå 1000 tack för läsglädje 2019 och mått på kommentarerna.
  Tråkigt att det på en trollvänlig turboblog också finns "troll" som inte är till nytta.
  På det sättet 1000 Tack till alla läsare som har gett mig 2019 med sina läsares bidrag eller kommentarer utöver det redaktionella innehållet ett nöje.

 • Att hålla ett medium uppe och köra är en stor sak! Jag har enorm respekt för det här arbetet. Eftersom SAAB inte finns längre.
  Men: Vad skulle påverkan på scenen utan blogg? Det finns ett forum, men det är hjälp med teknikfrågor. Orio-åtgärderna, bidrag på workshops, SAAB-historien och det livliga livet runt varumärken, allt som skulle saknas. Så jag tror att det i världen fortfarande finns plats för bloggen och det behövs.

  14
 • Hi Tom,
  Tack för att du fortsätter bloggen.
  Inläggen är alltid intressanta.
  Saab lever fortfarande och det är därför bloggen inte borde dö.
  Saabige hälsningar
  Sven

  11
 • Hej tom
  bloggen får inte dö! Det är mycket roligt och jag ser fram emot varje artikel. Även mina Saab Cabrio 2008 "uppgraderades" med allt du har tagit till dina artiklar i tillbehör etc. Jag skulle vilja se bra kampanjer igen… .auich igen från orio som den omgivande belysningen ... men det är bara tyst där. Frågan om läder är också ett stort problem med 93II från 2008 .... Jag har försökt allt, men jag kan inte längre få några omslag. kanske har du en idé? Jag kommer naturligtvis att göra min månatliga donation / bidrag för bloggen igen under det kommande året och jag uppmuntrar alla att donera en 10 per månad. som borde vara inuti för den här fantastiska bloggen. om det gjorde mycket skulle det göra ditt liv enklare.
  kära hälsningar från Bodensjön
  alexander

  17

Kommentarer är stängda.