Evergrande elbil Hengchi 1 introduceras till 2020

Planerna blir mer konkreta. Evergrandes första elbil, Hengchi 1, är på 1. Halvårs 2020 presenteras. Seriproduktionen lanserar 2021, den bör utgöra inledningen till en offensiv med minst 15 nya fordon. Evergrande planerar med en enorm miljardinvestering för att driva framför mobilitetsleverantörerna.

Evergrande biltopp i Guangzhou
Evergrande biltopp i Guangzhou. Bild: Evergrande

Dessutom erbjuder man allt, som har rang och namn i branschen. I början av veckan bjöd Evergrande i Guangzhou till ett biltoppmöte med 206 välkända leverantörer från hela världen. Företaget talar i ett pressmeddelande av ett "episkt" toppmöte som aldrig skulle ha funnits i denna form tidigare. Faktum är att storleken på investeringen och konsistensen som du får de bästa designers och leverantörer ombord är imponerande. Det faktum att det kommer att finnas totalt tio fabriker som levererar en enorm marknad mellan Trollhättan och Guangzhou längs Silkevägen är av liten betydelse. Tillkännagivandet om att bygga 10 1.000 supersportbilar tillsammans med Koenigsegg.

Evergrande mot Tesla och VW

Mediasvaret i går var enormt. Kommentarerna, som sätter ett frågetecken bakom planerna, ökar dock också. Elbilmarknaden i Kina utvecklas mindre bra än planerat och elektrisk rörlighet är fortfarande i sin spädbarn i Europa. Från massmarknaden, men framför allt från lönsamheten, är man fortfarande långt borta. Samtidigt kommer nya fordon ut på marknaden. Tesla planerar en tysk fabrik och kommer att producera 2021 modell Y i Tyskland, vid Volkswagen börjar en elbiloffensiv. Men den största osäkerheten är kunden själv. Kommer han entusiastiskt att hoppa på det elektriska tåget eller kommer han att vägra?

Den senaste utvecklingen i Kina kan vara tankeväckande. Med den långsamma utfasningen av subventionerna har marknaden för batteri elbilar varit omvänd i månader nu i 4 månader. I oktober minskade registreringarna för 45,6% till endast 75.000-enheter. Jämfört med föregående år är det dock fortfarande uppe på 10,2%.

Byggs Hengchi 1 i Trollhättan?

Det finns inga detaljer för Hengchi 1 än. Bakom namnet kunde gömma sig en sportbil med gener från Koenigsegg. Det kan lika bra vara en elektrisk SUV eller någon annan form.

Spännande från SaabBlogs synvinkel är den fortsatta utvecklingen i Trollhättan ensam. Om 2021 bilar är byggda i Sverige, kommer produkten att övertyga och fortsätta traditionen med webbplatsen? Kommer Saab-fabriken på Göta Älv bara att vara en annan kinesisk bilfabrik, eller kommer någon av Saabs arv att överleva? Frågorna är öppna och de kommer att stanna kvar i några månader till. Ditt svar kan vara intressant, men inte nödvändigtvis.

22 tankar om "Evergrande elbil Hengchi 1 introduceras till 2020"

 • Ändra sedan kineserna tillsammans över resterna av Saab för rätt antal år se nu, så har de skapat en KONSTART av uttryck “” Mycket mellanmål och lite verkstad ”” (det skulle faktiskt ha kunnat vara riktigt komiskt, om det inte är en SVENSK IKON som de pissade på!). Är det någonting som mina langar hur många har gjort de ändrade ägarstrukturerna, i syfte att ens KOMMA IGÅNG med tillverkning (nästan utan resultat) ?. Jag början visste de inte ens själva om de skulle bygga bensin- / elbilar, eller både och. En annan period gick snacket "" allting kommer att bli bättre när vi kommer upp i våra nya fabriker i Kina ”! ... -En fabrik TILL, när de inte ens kommit igång med Trollhättanverket, som jag i princip tom var" fit for fight ", redan från dag 1?!. Nu tycks cinafabriken vara igång, men de har inte använt ut några bilar därifrån ... LJUS! Att besöka den nya ägaren, Evergrande, vågar ta över det här skymtet till företaget, göra tyda på ett överlägset visionär tänkande, alternativt nu är uråldig asiatisk självplågarfilosofi (om det inte är en rörelse om en större psykiatriskt,) Dessvärre så passade de på nu att köpa majoritetsägandet i Koeningsegg också, när de ändra höll på.-Snacka om feststämning det har hittats på svar på McLaren, Pagani, Ferarri och framförallt Tesla, när det är det vetskap!

  DET SERIÖSA kinesiska bolaget Geely tog helt över Volvos personbilar och “äter sig långsamt in” tills att bli majoritetsägare till moderbolaget Volvo (15% i dagslagget, men aptiten efter mer är uppenbar). effektiv för ängelmän.

  Vad mer? ... Tysken tog Scania, så..jaa ... ¤suck¤

  Jag undrar bara vad som händer med alla framåtanda, innovationer förmåga och intressant designskapartalang som preglade svensk fordonsindustri mellan 1920-talet och fram till 90-talet ?. Nu tycks alla bara vilja lägga ner, sälja av och stoppa ner så mycket reda pengar i fickan, som.

  Förresten, deta BARA jag som något annat att DET HÄR projektet har valt attarats att estatsats på ?.

  http://www.trabant-nt.de/374/en/the-project/trabant-nt.aspx

  -En färdigutvecklad elbil, och som spelar på de tidigare etablerade starka retrokänslorna för gamla osttyska miljöförstörarmonstret, Trabant !. Biljäveln “säljer sig själv” ju för katten!

  Tack för ordet!

  / Micke

 • @ StF,

  Mix och timing är baserad på resurser och modern teknik samt en given infrastruktur.

  Det är helt absurt för mig att förneka en nödvändighet för handling.

  Men det är lika långt borta att heja mig på biodrivmedel. Här agerar människor blindt, slösar bort resurser och använder inte en befintlig struktur.

  Om det var annars skulle vi använda allt biologiskt avfall för länge sedan och helt (dessa är klimatfritt), skulle jag inte ens uttrycka sådana tankar.

  Kriterierna för mix och timing är mycket enkla. Nollavfall. I detta avseende har vi inte råd att kassera avfall i en avlägsen framtid, och när det gäller biogas eller bränsle är frågan om tidpunkten därför överflödig i sig.

  Frågan om blandningen i denna punkt (en av många) beror på mängden återvinningsbart avfall. Faktiskt ganska enkelt och ändå så komplicerat ...

 • Mix & timing

  Vad pratar vi om i energiövergången, men grundläggande om att ersätta fossila bränslen med förnybara och även börja med denna förändring. Tidpunkten ger oss temperaturökningen eller det maximala värdet som vi vill tillåta men faktiskt tidigare.
  När vi faktiskt börjar växla om, vänder en energimix (bärare) sig själv, förmodligen inte den perfekta, och det är tveksamt om det till och med existerar. I efterhand kan du bestämma det då, men om han är planerad till den minsta, där har jag min tvivel.

  Vad är tidshorisonten för förändringen? Antagande att 10-brännare fortfarande säljs under högst 20 års drift, det är 30 år. Och eftersom ingenting går så snabbt som planerat är det verkligen mer som 50 till 70 år. Siffrorna är faktiskt över hela efter klimatförändringarna.
  Kraftverken är liknande. Även om vind- och solsystemen har utökats och nu finns utöver de klassiska kraftverken, var är den energilagring som är basbelastad? Därför står vindkraftverken stilla, istället för att generera el, eftersom de inte kan rymmas i nätverket.

  Var ska vändningen vara? Ärligt talat, det är inte ens ordentligt förberedt.
  Vi lägger faktiskt allt på en karta, men det står varken grön el eller väte, men:
  Det kommer inte att vara så illa och det går fortfarande bra.

  Oavsett om detta är så smart, visar då framtiden och i efterhand kan det också klassificeras.

 • Mixen och rätt timing ...

  (@ StF) ... är nycklarna till en framgångsrik trafik och energiövergång.

  Jag kan inte se några giltiga skäl att lägga allt på ett kort. Och med det menar jag bara förlita mig på grön el, som inkluderar både sällsynta jordar och väte för rörlighet.

  Vi måste utnyttja alla möjligheter och resurser väl. Brott är slöseri ...

  Avfall på Klimas vägnar,. Människor och miljö? Det kan inte vara det, vi har inte råd. Vi behöver inte ett universalmedel, men den perfekta blandningen. Energisk eller mobil återvinning av organiskt avfall är absolut nödvändigt.

 • Hengchi 1?

  I april 2017 presenterade Qoros, tillsammans med sin samarbetspartner Koenigsegg, en allelektrisk superbilliknande lyx sedan under en bilutställning i Shanghai:

  https://www.focus.de/auto/elektroauto/qoros-k-ev-chinesen-stehlen-volkswagen-die-show-neuer-elektro-renner-von-qoros_id_6973918.html

  https://der-autotester.de/qoros-k-ev-kampfjet-fuer-die-oberklasse/

  Karossdesignen kan komma från Qoros, eller en av Qoros uppdragsgivare, och tillhöra Qoros. Med andra ord, Hengchi 1 skulle verkligen inte se ut så.
  Antriebstechnikstammt kommer helt säkert från Koenigsegg, så att det finns rättigheterna för det. Frågan kvarstår om Koenigsegg vid den tiden också brytt sig om att åtminstone utveckla en riktig plattform för det, eller var det bara svetsat ihop en ram, eftersom det bara handlade om optiken?

  Naturligtvis, om du faktiskt började utveckla en plattform för en 4-sittande e-superbil och rättigheterna ligger hos Koenigsegg, så kan detta naturligtvis vara en utgångspunkt för Evergrande-Hengchis högpresterande lyxiga lyx sedan sedan du inte kommer att vara noll måste börja. Det skulle också vara en förklaring till det kommunicerade schemat med idén 2020.
  Och den nya husdesignern Pininfarina kunde då lägga en mer eller mindre vacker kropp över den. Sedan dess kommer troligen drivkomponenterna och eventuellt även koldelar att levereras av Koenigsegg, en enhet i Trollhättan skulle vara tänkbar.

  Det skulle vara ett intressant tillvägagångssätt för att starta ett nytt märke med en lyxprodukt. Jag skulle vara nyfiken på om det kunde fungera, om det verkligen var planen.

 • @ Herbert Hürsch

  De flytande bränslena är fantastiskt enkla att hantera, varför de har segrat. Saken med biobränslen är bara hur stor andel av den totala nödvändiga bränslebehov som kan genereras av detta utan att orsaka andra problem (konkurrensmat - tank)? Tyvärr har jag inga siffror, snabbt skulle jag gissa något om 20 - 25%.

  Men i branschen just nu är allt optimerat till det maximala (maximalt antal bitar, lägsta enhetskostnad), ingen vill ta itu med en relativt liten bit av kakan. Ser bra ut i läkemedelsindustrin finns det mycket produktion koncentrerad till 1-2-anläggningar i Asien, och om det fastnar någonstans är apoteken tomma eftersom medicinerna inte finns någon annanstans. Verkar för mig vara överoptimerad, men det är så det är. Här skulle en omprövning vara önskvärd, men hur kan man uppnå detta? Här verkar politiken vara tydligt under optimerad.

  Det är förståeligt att flyg- och rederier vill hålla sig till deras bekanta. Det kommer förmodligen att vara en fråga om kostnader, vare sig det är biobränslen, flytande syntetisk metan (med ännu lägre effektivitet) eller kanske väte.
  Det kan åtminstone tänkas att i ett flygplan som ser ut som en A380, passagerarna sitter i botten av flygkroppen, medan toppen av flygkroppen bär väte med sig.
  Även med fartyg kan detta säkert uppnås på något sätt och skulle ha fördelen att i en olycka inte alltid bränslet försvinner i havet, men sedan för en förändring i atmosfären. Du kan också tänka på drakeseglarna och Flettner-rotorerna, men tyvärr är vinden så dåligt planerad, eftersom potentialen för överoptimering saknas.

  Men de som förmodligen inte vill ge upp flytande bränslen, bör vara militären. När du är upptagen med att slå varandra, vill du verkligen inte ha en bränsleläcka på himlen, eller så får du en dödlig elektrisk chock.
  Här kan man också anta att priset inte riktigt spelar roll, men förmodligen påverkar främst de amerikanska styrkorna och borde vara ett problem för Bundeswehr, där det eventuellt skulle kunna gå tillbaka till kavalleriet ...

 • @ StF,

  återigen intressant och giltigt. Men är det inte bara ett utdrag från en mycket större bukett med möjligheter, tekniska och naturligtvis möjliga men också relevanta hinder?

  Jag saknar mångfald genom energi- och transportdebatten. Det kan inte och får inte vara så att bara bränslecellen vs. Sällsynt jord diskuteras.

  Varför och varför ska mänskligheten frivilligt och inför en stor utmaning beröva sig alla andra möjligheter?

  Frågan om hur man ”bränslar” den (ökande) flygtrafiken i framtiden är också spännande. Och jag menar detta rent retoriskt, för vi kan inte klara oss utan bränslen. Det är desto mer tragiskt att till exempel biobränslen inte längre dyker upp i den aktuella diskussionen. Jag kunde redan driva min Saab BioPower nästan CO2-neutral idag om denna diskussion inte hade minskat för mycket för tidigt ...

 • Så länge du är orolig för om den elektriska batterinivån eller bränslecellbilen är det "rätta" drivkonceptet eller inte, bör oroerna vara relativt små.
  Dessa är båda i princip elbilar, i vilka energilagringen var och en är annorlunda, så länge som inte efteråt är lösningen tillbaka till hästvagnen eller framåt till strålning, första gången ingen är i elbilutvecklingen i fel riktning.

  Hur en bränslecellbil slutligen realiseras, seriell (bränslecell laddar batteriet) eller parallellt (batteri och bränslecell ger samtidigt ström) kan bero på fordonsanvändning, men eventuellt också på energiförsörjningspriser, kostnaderna för klimatförändringar eller vad som helst att vara beroende.
  Med de effektiviteter som nämns för tillfället (med batterilagring ~ 70% av den injicerade elen kan användas för körning, med vätgasbränslecellen ~ 35% av strömmen som används för vätgasproduktion), skulle jag trycka på serievarianten, om jag den snabba väteintroduktionen skulle tro.

  Precis som vi för närvarande gör med konstruktion av vindkraftverk, eller bara högspänningsledningar, är jag relativt oklar hur energiövergången ska lyckas. Just nu ser jag inte att det kommer att finnas en elektrolysator för väteelektrolys vid varje bensinstation och nödvändig el kommer att distribueras via elnätet. Snarare klagar invånarna på bensinstationerna från byarna på de gröna ängarna.
  Eftersom det inte finns något vätefördelningsnätverk, skulle vätet behöva levereras med tankbilar, i princip möjligt, men något som naturgasnätet skulle vara trevligare. Förmodligen kan vi under ett 10- eller 20-år inte låta bli att förvandla väte till metan (syntetisk naturgas) genom att lägga till kol som kan spridas över naturgasnätet. Även kopplad till nackdelen att den redan inte så stora effektiviteten av väte igen med faktorn 2 ner till 3 går ner, men den nödvändiga infrastrukturen är redan.

  På lång sikt kommer det förmodligen att vara väte istället för naturgas. På tankstationerna / laddstationerna finns då el och väte, precis som bensin och diesel idag. El till batteri och plug-in vätebilar och väte för resten.
  Kanske är det mer eller mindre av märket, som vanligtvis är fallet med framtida prognoser ...

 • @ Old Swede,

  För närvarande ser jag inte ONE drive-konceptet som någon ska använda och vara vettigt ...
  I detta avseende håller jag helt med dig. Det är politiskt, ekonomiskt och också vårdslös mot miljön att fabeln om en helig gral ...

  Och om du redan har en tunnelsyn bör du åtminstone kunna hålla spåret. Den tyska solindustrins öde är välkänd. För närvarande driver D vindkraft till väggen och tillverkarna har tillkännagett en massiv minskning av arbetstillfällen, eftersom expansionen har stannat av politiska skäl.

  Den som fortfarande kan tro på sådana förhållanden och vill att vi ska vara på rätt väg är en oförstörbar optimist.

 • Utvecklingen av e-mobilitet i Kina borde åtminstone föra alla de som förlitar sig på denna teknik till tanken. Därför kan förpackningen säkert ligga på en hög nivå, men med det eventuellt felaktiga konceptet, vilket i sin tur kan leda till ett snabbt stopp.

 • Om de (det producerande länet) inte har någon olja, är ditt svar JA ..........

 • @ StF,

  som alltid intressant information dessutom. Och jag delar din bedömning. Ett moderföretag som heter "Everlasting Great" med ett bilmärke som heter "Air (& Power) Without End" syftar verkligen inte till att vara den mest kostnadseffektiva och miljövänliga tävlingen för en "dammborste" (som Dacia Duster) ...

  Förutom själva företagets storskalighet bör målgruppens personliga eller nationella stolthet inte underskattas. Vi läser också om samarbeten och partners här.

  Allt pekar på en skandalös prestationsvisning där miljöbalansräkningar och hållbarhet bara kommer att spela en roll så långt de är tvingande för reklam.

 • Den billiga järnvägen intresserar inte Evergrande. Påståendet riktar sig till premium och attacken börjar precis där de europeiska tillverkarna tjänar sina pengar. Billigt var Kina före 20 eller 30 år. Idag går påståendena i en annan riktning.

 • Liksom Evergrande tror jag inte att de ser sina produkter som lådor eller tävlar mot Dacia och Hyundai. Jag antar att de har självbilden att vilja vara den kinesiska Tesla eller den kinesiska Audi.

  Om du försöker ta reda på vad Heng Chi egentligen betyder, hittar du "att puffa hårt" (https://chinese.yabla.com/chinese-english-pinyin-dictionary.php?define=heng+chi) som antagligen är en bild av tung andning under kraftig ansträngning, eller högfrekventa avgasslag från en ånglokomotiv under full belastning. Så förmodligen innebörden "hög prestanda", eller "kan maximal prestanda". Jag tror inte att detta borde vara en billig produkt, som inte skulle passa samarbetet med Koenigsegg. Om du vill dra nytta av deras utstrålning kan du inte vara ett billigt hem själv.

  Med önskad storlek kan man anta att de i bästa fall skulle vara värda ett pris. Kanske tar de upp Borgward-idén om ”Accessible Premium”, men de vill definitivt få den rätt. Det borde inte vara en andra glans, naturligtvis, om de kan implementera sina idéer är en helt annan fråga.

 • Jag har precis träffat en ljusblå-metallisk 9-5 NG från RZ-, vilken underbar gåskänsla känsla! 🙂
  Eftersom ämnet NEVS eller Evergrande är väldigt långt borta ...
  Landet med flest invånare kommer förmodligen att få den största bilfabriken ... Jag kallar det för megalomani från tidigare tider ... skam över de många pengarna, vad finns det på en (!) Kortuppsättning. Jordklotet har tillräckligt med problem som kan hanteras med stöd.
  Tack för informationen. Jag väntar på året 2020.

 • Det spelar ingen roll i början hur rutan heter. Om det är tillräckligt billigt och erbjuder mycket för pengarna.
  Under tiden vände sig alla till namn som Dacia eller Hyundai.
  Det verkar till och med vara chic att köra en Dacia för att visa att du inte kör en statussymbol.

  2
  4
 • ... särskilt när du tänker på att även i Tyskland ökar rösterna, att du inte borde ignorera de andra alternativa drivkoncepten, till exempel väte. Japan satsar mycket på att utöka vätgasförsörjningen och Sydkorea (Hyundai) tänker också på liknande sätt. Bara för att sätta på envägsmodellen e-mobil, tycker jag att det är väldigt vågigt, även om det alltid är vackert beräknat.
  Och vem köper allvarligt en bil som heter Heng (st out) chi (na)? Det gör jag verkligen inte, för jag föredrar att sitta bekvämt i min Saab. Jag tycker om dess fördelar och skyddar miljön genom att avstå från allt nya prylar, som ska spridas i betydelsen en (hycklerisk) billobbby av politiska munstycken.

  11
  3
 • STORT, STORT, EVERGRANDE

  Mitt huvud snurrar. Varumärket, som herr Nordmann sa? Men också många fler frågor. Schemat för den första modellen? Eller om du fortfarande har intresse av kontraktstillverkning av en Sion?

  Över alla 100-frågor flyter den stora frågan om principen, är det verkligen aktuellt att tänka så cockily i en begränsad värld av ändliga resurser?

  Även när det gäller EVs, kan jag inte skaka känslan av att detta är den största dinosaurien som någonsin har skapats.

  2
  1
 • Det hela är en thriller och alltid spännande att följa. Även om det inte är SAAB-relevant, men blandningen gör det. Min tanke: ni kommer inte att investera miljarder och sedan allvarligt leta efter kunder över hela världen under namnet “Hengchi”?

  14

Kommentarer är stängda.