Evergrande elbil Hengchi 1 introduceras till 2020

Planerna tar form. Evergrandes första elbil, Hengchi 1, presenteras under första halvåret 1. Serietillverkningen startar 2020 och bör börja en offensiv med minst 2021 nya fordon. Evergrande planerar en enorm investering på miljarder dollar för att gå vidare till toppen av mobilitetsleverantörerna.

Evergrande biltopp i Guangzhou
Evergrande biltopp i Guangzhou. Bild: Evergrande

För detta ändamål erbjuds allt som har rang och namn i branschen. I början av veckan bjöd Evergrande in till ett biltoppmöte i Guangzhou med 206 välkända leverantörer från hela världen. I ett pressmeddelande talar företaget om ett "episkt" toppmöte som aldrig har funnits i denna form tidigare. Faktum är att storleken på investeringen och konsekvensen med vilken de bästa formgivarna och leverantörerna tas ombord är imponerande. Att det kommer att finnas totalt 10 fabriker som försörjer en enorm marknad längs Sidenvägen mellan Trollhättan i Sverige och Guangzhou är knappast relevant som detalj. Detsamma gäller beskedet att även 1.000 XNUMX supersportbilar ska byggas tillsammans med Koenigsegg.

Evergrande mot Tesla och VW

Mediasvaret i går var enormt. Kommentarerna, som sätter ett frågetecken bakom planerna, ökar dock också. Elbilmarknaden i Kina utvecklas mindre bra än planerat och elektrisk rörlighet är fortfarande i sin spädbarn i Europa. Från massmarknaden, men framför allt från lönsamheten, är man fortfarande långt borta. Samtidigt kommer nya fordon ut på marknaden. Tesla planerar en tysk fabrik och kommer att producera 2021 modell Y i Tyskland, vid Volkswagen börjar en elbiloffensiv. Men den största osäkerheten är kunden själv. Kommer han entusiastiskt att hoppa på det elektriska tåget eller kommer han att vägra?

Den senaste utvecklingen i Kina kan vara tankeväckande. Med den långsamma utfasningen av subventionerna har marknaden för batteri elbilar varit omvänd i månader nu i 4 månader. I oktober minskade registreringarna för 45,6% till endast 75.000-enheter. Jämfört med föregående år är det dock fortfarande uppe på 10,2%.

Byggs Hengchi 1 i Trollhättan?

Det finns inga detaljer för Hengchi 1 än. Bakom namnet kunde gömma sig en sportbil med gener från Koenigsegg. Det kan lika bra vara en elektrisk SUV eller någon annan form.

Spännande ur SaabBlogs synvinkel är den fortsatta utvecklingen i Trollhättan. Kommer bilar att byggas i Sverige 2021, kommer produkten att övertyga och fortsätta traditionen med platsen? Kommer Saabs fabrik på Göta Älv bara att bli en annan kinesisk bilfabrik, eller kommer någon av Saabs arv att överleva? Frågorna är öppna och kommer att förbli så i några månader till. Ditt svar kan eller kanske inte är intressant.

22 tankar om “Evergrande elbil Hengchi 1 introduceras till 2020"

 • blank

  Ända sedan kineserna tog över resterna av Saab för rätt många år se´n nu,så har de skapat en KONSTART av uttrycket “”Mycket snack och lite verkstad”” (det skulle factiskt ha kunnat varit rikigt komiskt,om det inte vore en SVENSK IKON som de pissade på !).Är det nå´n som minns längre hur manga gånger de ändrat ägarstruktur, i syfte att ens KOMMA IGÅNG med tillverkningen (nästan utan resultat) ?. I början visste de inte ens själva om de skulle bygga benzin-/elbilar, eller både och. En annan period gick snacket “”allting comes att bli bättre när vi byggt upp vår nya fabrik i Kina”” !… -En fabrik TILL,när de inte ens kommit igång med Trollhättanverket,vilken i princip tom var “fit for fight”, redan från dag 1 ?!. Nu tycks kinafabriken vara igång,men de har inte fått ut några bilar därifrån…HELLER !. Att den senaste ägaren, Evergrande, vågar ta över det här skämtet till företag, måste tyda på ett övermänskligt visionärt tänkande, alternativt nå´n uråldig asiatisk självplågarfilosofi (om det inte rör sig om en större psykiatrisk, patologisk bild). Dessvärre så passade de på nu att köpa majoritetsägandet i Koeningsegg också,när de ändå höll på.-Snacka om feststämning det måste ha varit på de respektive konton hos McLaren, Pagani,Ferrarri,or framförallt Tesla,när de fick vetskap om det!.

  DET SERIÖSA kinesiska bolaget Geely to helt över Volvos personbilar,och "äter sig långsamt in" till att även bli majoritetsägare till moderbolaget Volvo (15 % i dagsläget, men aptiten efter mer är uppenbar).Moderbolaget har förresten redan sålt av all flygplansrelaterad Volvo- verksamhet till engelsmännen.

  Vad mer? ... Tysken tog Scania, så..jaa ... ¤suck¤

  Jag undrar bara vad som händer med alla framåtanda, innovationer förmåga och intressant designskapartalang som preglade svensk fordonsindustri mellan 1920-talet och fram till 90-talet ?. Nu tycks alla bara vilja lägga ner, sälja av och stoppa ner så mycket reda pengar i fickan, som.

  Förresten, deta BARA jag som något annat att DET HÄR projektet har valt attarats att estatsats på ?.

  http://www.trabant-nt.de/374/en/the-project/trabant-nt.aspx

  -En färdigutvecklad elbil, även som spelar på de redan etablerade starka retrokänslorna för det gamla miljöförstörarmonstret,Trabant !. Biljäveln “säljer sig själv” ju för katten !.

  Tack för ordet!

  / Micke

 • blank

  @ StF,

  Mix och timing är baserad på resurser och modern teknik samt en given infrastruktur.

  Det är helt absurt för mig att förneka en nödvändighet för handling.

  Men det är lika långt borta att heja mig på biodrivmedel. Här agerar människor blindt, slösar bort resurser och använder inte en befintlig struktur.

  Om det var annars skulle vi använda allt biologiskt avfall för länge sedan och helt (dessa är klimatfritt), skulle jag inte ens uttrycka sådana tankar.

  Kriterierna för mix och timing är mycket enkla. Nollavfall. I detta avseende har vi inte råd att kassera avfall i en avlägsen framtid, och när det gäller biogas eller bränsle är frågan om tidpunkten därför överflödig i sig.

  Vid denna punkt (en av många) beror frågan på blandningen på mängden återvinningsbart avfall. Egentligen mycket enkelt och ändå så komplicerat ...

 • blank

  Mix & timing

  Vad pratar vi om i energiövergången, men grundläggande om att ersätta fossila bränslen med förnybara och även börja med denna förändring. Tidpunkten ger oss temperaturökningen eller det maximala värdet som vi vill tillåta men faktiskt tidigare.
  När vi faktiskt börjar växla om, vänder en energimix (bärare) sig själv, förmodligen inte den perfekta, och det är tveksamt om det till och med existerar. I efterhand kan du bestämma det då, men om han är planerad till den minsta, där har jag min tvivel.

  Vad är tidshorisonten för förändringen? Antagande att 10-brännare fortfarande säljs under högst 20 års drift, det är 30 år. Och eftersom ingenting går så snabbt som planerat är det verkligen mer som 50 till 70 år. Siffrorna är faktiskt över hela efter klimatförändringarna.
  Kraftverken är liknande. Även om vind- och solsystemen har utökats och nu finns utöver de klassiska kraftverken, var är den energilagring som är basbelastad? Därför står vindkraftverken stilla, istället för att generera el, eftersom de inte kan rymmas i nätverket.

  Var ska vändningen vara? Ärligt talat, det är inte ens ordentligt förberedt.
  Vi lägger faktiskt allt på en karta, men det står varken grön el eller väte, men:
  Det kommer inte att vara så illa och det går fortfarande bra.

  Oavsett om detta är så smart, visar då framtiden och i efterhand kan det också klassificeras.

 • blank

  Mixen och rätt timing ...

  (@ StF) ... är nycklarna till en framgångsrik transport- och energiomgång.

  Jag kan inte se några giltiga skäl att lägga allt på ett kort. Och med det menar jag bara förlita mig på grön el, som inkluderar både sällsynta jordar och väte för rörlighet.

  Vi måste använda alla möjligheter och resurser på ett förnuftigt sätt. Överträdelse är ett slöseri ...

  Avfall på Klimas vägnar,. Människor och miljö? Det kan inte vara det, vi har inte råd. Vi behöver inte ett universalmedel, men den perfekta blandningen. Energisk eller mobil återvinning av organiskt avfall är absolut nödvändigt.

 • blank

  Hengchi 1?

  I april 2017 presenterade Qoros, tillsammans med sin samarbetspartner Koenigsegg, en allelektrisk superbilliknande lyx sedan under en bilutställning i Shanghai:

  https://www.focus.de/auto/elektroauto/qoros-k-ev-chinesen-stehlen-volkswagen-die-show-neuer-elektro-renner-von-qoros_id_6973918.html

  https://der-autotester.de/qoros-k-ev-kampfjet-fuer-die-oberklasse/

  Karossdesignen kan komma från Qoros, eller en av Qoros uppdragsgivare, och tillhöra Qoros. Med andra ord, Hengchi 1 skulle verkligen inte se ut så.
  Antriebstechnikstammt kommer helt säkert från Koenigsegg, så att det finns rättigheterna för det. Frågan kvarstår om Koenigsegg vid den tiden också brytt sig om att åtminstone utveckla en riktig plattform för det, eller var det bara svetsat ihop en ram, eftersom det bara handlade om optiken?

  Naturligtvis, om du faktiskt började utveckla en plattform för en 4-sittande e-superbil och rättigheterna ligger hos Koenigsegg, så kan detta naturligtvis vara en utgångspunkt för Evergrande-Hengchis högpresterande lyxiga lyx sedan sedan du inte kommer att vara noll måste börja. Det skulle också vara en förklaring till det kommunicerade schemat med idén 2020.
  Och den nya husdesignern Pininfarina kunde då lägga en mer eller mindre vacker kropp över den. Sedan dess kommer troligen drivkomponenterna och eventuellt även koldelar att levereras av Koenigsegg, en enhet i Trollhättan skulle vara tänkbar.

  Det skulle vara ett intressant tillvägagångssätt för att starta ett nytt märke med en lyxprodukt. Jag skulle vara nyfiken på om det kunde fungera, om det verkligen var planen.

 • blank

  @ Herbert Hürsch

  Flytande bränslen är bara underbart lätta att hantera, varför de har etablerat sig. Saken med biodrivmedel är, vilken andel av det totala bränslebehovet kan genereras utan att orsaka andra problem (konkurrens mellan mat och tank)? Tyvärr har jag inga siffror för detta, jag antar snabbt något runt 20-25%.

  Men i branschen just nu är allt optimerat till det maximala (maximalt antal bitar, lägsta enhetskostnad), ingen vill ta itu med en relativt liten bit av kakan. Ser bra ut i läkemedelsindustrin finns det mycket produktion koncentrerad till 1-2-anläggningar i Asien, och om det fastnar någonstans är apoteken tomma eftersom medicinerna inte finns någon annanstans. Verkar för mig vara överoptimerad, men det är så det är. Här skulle en omprövning vara önskvärd, men hur kan man uppnå detta? Här verkar politiken vara tydligt under optimerad.

  Det är förståeligt att flyg- och rederier vill hålla sig till deras bekanta. Det kommer förmodligen att vara en fråga om kostnader, vare sig det är biobränslen, flytande syntetisk metan (med ännu lägre effektivitet) eller kanske väte.
  Det kan åtminstone tänkas att i ett flygplan som ser ut som en A380, passagerarna sitter i botten av flygkroppen, medan toppen av flygkroppen bär väte med sig.
  Även med fartyg kan detta säkert uppnås på något sätt och skulle ha fördelen att i en olycka inte alltid bränslet försvinner i havet, men sedan för en förändring i atmosfären. Du kan också tänka på drakeseglarna och Flettner-rotorerna, men tyvärr är vinden så dåligt planerad, eftersom potentialen för överoptimering saknas.

  Men de som förmodligen inte vill ge upp flytande bränslen, bör vara militären. När du är upptagen med att slå varandra, vill du verkligen inte ha en bränsleläcka på himlen, eller så får du en dödlig elektrisk chock.
  Här kan man också anta att priset inte riktigt spelar roll, men förmodligen påverkar främst de amerikanska styrkorna och borde vara ett problem för Bundeswehr, där det eventuellt skulle kunna gå tillbaka till kavalleriet ...

 • blank

  @ StF,

  återigen intressant och giltigt. Men är det inte bara ett utdrag från en mycket större bukett med möjligheter, tekniska och naturligtvis möjliga men också relevanta hinder?

  Jag saknar mångfald genom energi- och transportdebatten. Det kan inte och får inte vara så att bara bränslecellen vs. Sällsynt jord diskuteras.

  Varför och varför ska mänskligheten frivilligt och inför en stor utmaning beröva sig alla andra möjligheter?

  Frågan om hur man ska "tanka" den (ökande) flygtrafiken i framtiden är också spännande. Och jag menar detta rent retoriskt, för vi kommer inte klara oss utan bränsle. Det är desto mer tragiskt att till exempel biobränslen inte längre ingår i den pågående diskussionen. Jag skulle kunna köra min Saab BioPower nästan CO2-neutral idag om den här diskussionen inte hade minskat alldeles för mycket tidigt...

 • blank

  Så länge det finns farhågor om huruvida batteriel- eller bränslecellsbilen kommer att vara "rätt" körkoncept eller inte, borde oron vara relativt liten.
  Dessa är båda i princip elbilar, i vilka energilagringen var och en är annorlunda, så länge som inte efteråt är lösningen tillbaka till hästvagnen eller framåt till strålning, första gången ingen är i elbilutvecklingen i fel riktning.

  Hur en bränslecell slutligen realiseras, seriellt (bränslecell laddar batteriet) eller parallellt (batteri och bränslecell levererar kraft samtidigt), kan bero på fordonets användning, men möjligen också på energiförsörjningspriserna, kostnaderna för klimatförändringar eller vad , vara beroende.
  Med de effektiviteter som nämns för tillfället (med batterilagring ~ 70% av den injicerade elen kan användas för körning, med vätgasbränslecellen ~ 35% av strömmen som används för vätgasproduktion), skulle jag trycka på serievarianten, om jag den snabba väteintroduktionen skulle tro.

  Precis som vi för närvarande gör med konstruktion av vindkraftverk, eller bara högspänningsledningar, är jag relativt oklar hur energiövergången ska lyckas. Just nu ser jag inte att det kommer att finnas en elektrolysator för väteelektrolys vid varje bensinstation och nödvändig el kommer att distribueras via elnätet. Snarare klagar invånarna på bensinstationerna från byarna på de gröna ängarna.
  Eftersom det inte finns något vätefördelningsnätverk, skulle vätet behöva levereras med tankbilar, i princip möjligt, men något som naturgasnätet skulle vara trevligare. Förmodligen kan vi under ett 10- eller 20-år inte låta bli att förvandla väte till metan (syntetisk naturgas) genom att lägga till kol som kan spridas över naturgasnätet. Även kopplad till nackdelen att den redan inte så stora effektiviteten av väte igen med faktorn 2 ner till 3 går ner, men den nödvändiga infrastrukturen är redan.

  På lång sikt kommer det förmodligen att vara väte istället för naturgas. På tankstationerna / laddstationerna finns då el och väte, precis som bensin och diesel idag. El till batteri och plug-in vätebilar och väte för resten.
  Men kanske har jag mer eller mindre fel, eftersom det vanligtvis händer med framtida prognoser ...

 • blank

  @ Old Swede,

  För närvarande ser jag i princip inte ONE drive-konceptet som någon borde lita på och det kan vara vettigt ...
  I det avseendet håller jag helt med dig. Det är politiskt, ekonomiskt och också försumligt gentemot miljön att prata om en helig gral ...

  Och om du redan har en tunnelsyn bör du åtminstone kunna hålla spåret. Den tyska solindustrins öde är välkänd. För närvarande driver D vindkraft till väggen och tillverkarna har tillkännagett en massiv minskning av arbetstillfällen, eftersom expansionen har stannat av politiska skäl.

  Den som fortfarande kan tro på sådana förhållanden och vill att vi ska vara på rätt väg är en oförstörbar optimist.

 • blank

  Utvecklingen av e-mobilitet i Kina borde åtminstone föra alla de som förlitar sig på denna teknik till tanken. Därför kan förpackningen säkert ligga på en hög nivå, men med det eventuellt felaktiga konceptet, vilket i sin tur kan leda till ett snabbt stopp.

 • blank

  Om de (det producerande länet) inte har någon olja, är ditt svar JA ……….

 • blank

  @ StF,

  Som alltid intressant information att lägga till. Och jag delar din bedömning. Ett moderbolag som heter "Auf Ewig Großartig" med ett bilmärke som heter "Luft (& Power) ohne Ende" har verkligen inte som mål att vara den billigaste och miljövänligaste tävlingen för en "dammborste" (som Dacia Duster) .. .

  Förutom företagets självhäftande bör målgruppens personliga eller nationella stolthet inte underskattas. Vi har också läst om samarbeten och partners här.

  Allt pekar på en skandalös prestationsvisning där miljöbalansräkningar och hållbarhet bara kommer att spela en roll så långt de är tvingande för reklam.

 • blank

  Liksom Evergrande tror jag inte att de ser sina produkter som lådor eller tävlar mot Dacia och Hyundai. Jag antar att de har självbilden att vilja vara den kinesiska Tesla eller den kinesiska Audi.

  Om du försöker ta reda på vad Heng Chi egentligen betyder, kommer du att finna "att puffa hårt" (https://chinese.yabla.com/chinese-english-pinyin-dictionary.php?define=heng+chi) vilket troligen är en bild av tung andning under kraftig ansträngning, eller de högfrekventa avgasblåsningarna från en ångmaskin under full belastning. Så förmodligen borde betydelsen "hög prestanda", eller "kapabel till maximal prestanda" ha. Jag tror inte att det kommer att bli en billig produkt, det skulle inte gå bra med samarbetet med Koenigsegg. Om du vill dra nytta av deras utstrålning bör du inte själv vara en billig husägare.

  Med tanke på målstorleken skulle man kunna anta att de i bästa fall vill vara prisvärda. Kanske tar de upp Borgward-idén om "Accessible Premium", men de vill verkligen göra det rätt. Det borde definitivt inte vara en andra Brilliance, om de kan genomföra sina idéer är naturligtvis en helt annan fråga.

 • blank

  Jag har precis träffat en ljusblå-metallisk 9-5 NG från RZ-, vilken underbar gåskänsla känsla! 🙂
  Ämnet NEVS eller Evergrande är långt borta ...
  Landet med flest invånare borde också ha den största bilfabriken ..., jag kallar det megalomania från det förflutna ... det är synd om mängden pengar som läggs på ett (!) Kort där. Jorden har tillräckligt många problem som bland annat kan hanteras med stöd.
  Tack för informationen. Jag väntar på året 2020.

 • blank

  Det spelar ingen roll i början hur rutan heter. Om det är tillräckligt billigt och erbjuder mycket för pengarna.
  Under tiden vände sig alla till namn som Dacia eller Hyundai.
  Det verkar till och med vara chic att köra en Dacia för att visa att du inte kör en statussymbol.

  2
  4
  • blank

   Den billiga järnvägen intresserar inte Evergrande. Påståendet riktar sig till premium och attacken börjar precis där de europeiska tillverkarna tjänar sina pengar. Billigt var Kina före 20 eller 30 år. Idag går påståendena i en annan riktning.

 • blank

  ... speciellt när man tänker på att även i Tyskland ökar rösterna om att man inte helt bör tappa bort andra alternativa drivkoncept som väte. Japan gör stora ansträngningar för att utöka vätgasförsörjningen, och Sydkorea (Hyundai) tänker troligen på samma sätt. För att förlita mig enbart på e-mobilens enkelriktade modell, anser jag att det är väldigt vågat, även om det beräknas om och om igen.
  Och vem köper allvarligt en bil som heter Heng (st out) chi (na)? Det gör jag verkligen inte, för jag föredrar att sitta bekvämt i min Saab. Jag tycker om dess fördelar och skyddar miljön genom att avstå från allt nya prylar, som ska spridas i betydelsen en (hycklerisk) billobbby av politiska munstycken.

  11
  3
 • blank

  STORT, STORT, EVERGRANDE

  Mitt huvud snurrar. Varumärket, som herr Nordmann sa? Men också många fler frågor. Schemat för den första modellen? Eller om du fortfarande har intresse av kontraktstillverkning av en Sion?

  Över alla 100-frågor flyter den stora frågan om principen, är det verkligen aktuellt att tänka så cockily i en begränsad värld av ändliga resurser?

  Även när det gäller EVs, kan jag inte skaka känslan av att detta är den största dinosaurien som någonsin har skapats.

  2
  1
 • blank

  Det hela är en thriller och alltid spännande att följa. Även om det inte är SAAB-relevant, men mixen gör det. Min tanke: Du skulle inte investera miljarder och sedan på allvar leta efter kunder över hela världen med namnet "Hengchi"?

  14

Kommentarer är stängda.