390.240 kilometer i Saab 9-3 Aero Cabriolet

Nästan 400.000 kilometer i en Saab 9-3 Aero Cabriolet gör mig avundsjuk! Ensam, för det är ett särskilt nöje att köra en öppen Saab. Och också för att den legendariska 2-liters turbomotorn är så kul. Körglädje och ekonomiskt försiktigt beteende behöver inte vara ömsesidigt uteslutande, som ägaren Ralf skriver i sin e-post. Berättelsen från Kiel läser mycket bra.

Saab 9-3 Aero Cabriolet med nästan 400.000 kilometer
Saab 9-3 Aero Cabriolet med nästan 400.000 kilometer.

Ralf köpte 9-3 Aero Cabriolet före 7 år sedan hos en återförsäljare i Hessen. Vid den tiden hade den fullt utrustade svensken bara 100.000 kilometer på klockan. Nu är det nästan 300.000 mer; Cabriolet flyttas intensivt på sommaren och vintern. Ralf skriver att han kör som en svensk - vad du bör ta bokstavligen i hans fall. Den undviker mer än 100 km / h topphastighet, och Saab tackar det med fantastisk bränsleförbrukning. 6,3 liter på sommaren, 5,9 liter på vintern rapporterar han som genomsnittlig konsumtion. För 65 liter-tanken resulterar detta i mer än 1.000 kilometer räckvidd. Vem behöver diesel eller elbil av miljöskäl? En lång användning är den verkliga hållbarheten.

Range? Mer än 1.000 kilometer!

Försiktig användning av resurser lönar sig. Ralfs filosofi är konsekvent och lönar sig. Saaben är igång. Problem eller brister? Det finns inga! Detta beror på hanteringen av bilen och experternas underhåll. Under 7 år är cabriolet regelbundet för inspektion hos återförsäljaren LaFrentz, Inte undra på om TÜV-utnämningen i oktober igen var utan resultat och märket tilldelades enkelt?

Det är troligtvis på grund av min snabbt framväxande ålder, men jag gillar det inte när du målar det traditionella gallret på 9-3 I eller 9-5. Som inte bör hålla någon som tycker att det är bra från att göra det. Eller ja snälla ...

Riktigt intressant, jag hittar varianten av Ralf. Grillen målad, lämna det stiliserade flygplanet med Saab-logotypen i originalet. Det ser ut, i samband med Viggen Body Kit, riktigt intressant och smakfullt. Även i detta avseende gjordes allt rätt i Kiel!

Vi fortsätter att söka efter kilometerkungar!

Inlämningarna bleknar, men bloggteamet är säkert att det finns mycket, mycket mer. Bloggen lever genom läsarna, så engagemang är efterfrågat! Det behöver inte vara den högsta körsträckan, den inkluderar också ålder och hållbarhet. Alla ägare av kilometer kungarsom vill se sin bil på bloggen uppmanas att skicka bilder och information. Nästa lördag fortsätter jag och presenterar nästa Saab Kilometer King.

7 tankar också "390.240 kilometer i Saab 9-3 Aero Cabriolet"

 • Tja, om någon använder en cabriolet så omfattande skulle jag ha svårt

 • Fabulous.

  Det är vad jag kallar praktiserat miljöskydd och verklig hållbarhet. Den som har spenderat lite tid på miljöprestanda för skrotningsbonus, utbytespremie, nya bilar och co. Kommer att beröras känslomässigt.
  Ska du skratta eller gråta? Ska man skriva sin missnöje med själen? Åh, vad för! ! !

  Egentligen är allt sagt tusentals gånger och varje lysande motexempel är en liten orsak till glädje. Om det är en Saab Cabriolet, är det ren glädje.

 • Jag beundrar Ralfs självkontroll, bara Tempo 100 och 300.000 km! Jag kan inte göra det! Jag kör mer franska - Tempo 130 på motorvägen, min diesel kommer sedan med 6l.

 • @ Reinhard Mann,

  Jag ser likadant ut. 130 skulle vara mitt drömmärke för en tysk hastighetsgräns. Även svenskarna har tillåtet 120, om jag har det rätt i mitt huvud?
  Men hur som helst, bränsleförbrukningen och körsträckan för Ralf Aero och denna körstil är fantastisk. CO2-utsläppet motsvarar endast cirka 5 liter eldningsolja vid 100 km. Inte dåligt.

 • Bra resultat. Min fru och jag kommer till totalt 625.000 km, men fördelade på 3-fordon. En konvertibel 1.9 BJ 2008 med 225 000 km, en 9.5 Aero XWD NG BJ 2011 med 150 000 km och en 9.5-kombination 1.9 TID BJ 2007 med 300 000 km. Men vi hoppas att det kommer att vara några mil till, för alla tre kör fortfarande felfritt.

 • @ Juergen,

  Du har felberäknat. Jag kommer till 675.000 km för din flotta. Men hur som helst, upplevelsen med kromglasögon TID skulle intressera mig.
  Om föregående 300.000 packades upp mer eller mindre problemfritt, är hon faktiskt redan en liten kung eller minst en kilometer prins, om vilken jag skulle vilja läsa något ...

  Åter och igen tänker jag på att lägga till denna bil i min bil, men jag är osäker på att den lämnas till vänster i samhället. Kanske skickar du några bilder och några rader till bloggen?

  Jag skulle vara glad, men i vilket fall jag önskar dig minst 675.000 mer km med den vackra flottan.

 • Tack för de mycket vänliga och positiva kommentarerna till min cabriolet och min körstil. 😉 Min maximala hastighet på 100 km / h har för övrigt ingenting att göra med självkontroll, men mycket mer med inre lugn. Detta beror antagligen på min ålder ..! ; - (Y. 1966)
  Hastighetsgränsen i Sverige är 110 km / h på motorvägar och 120 km / h på utvalda rutter. Eftersom jag också är fan av ”smidiga priser” föredrar jag att köra 100 km / h.
  Med lite tur kan märket 400.000km nås i slutet av december eller januari. Naturligtvis ska jag hålla dig uppdaterad. 😉

Kommentarer är stängda.