Saab Festival Del 4: Mörka moln över Trollhättan.

Regnet har ett starkt grepp på festivalens grunder denna söndag. Det goda humöret är begränsat om festivalens sista dag skulle upphöra på den välkända delmarknaden. Så vädret suddar stämningen och vi börjar mot festivalområdet med hällande regn ...

Saab Festival 2019 i Trollhattan
Saab Festival 2019 i Trollhattan

Regn, regn, regn

... som redan var ganska välfylld då - trots vädret. Den här dagen måste återförsäljarna och alla andra säljare emellertid visa sin talent för improvisation och skydda de delvis värdefulla och fortfarande ursprungligen förpackade varorna från regnet.

Delmarknaden sträcker sig över den stora parkeringsplatsen framför museet. Handlare från hela Europa kom till denna händelse och satte handtaget i händerna. För dem som tillbringar mer tid i scenen är det de vanliga misstänkta som sprider sina plastark över sina tillbehör i söndag morgon. Det regnar nästan kontinuerligt, bara sällan tar molnen i Trollstadt en paus. Vi byter ut vår tekniska utrustning för regnjacka och skyddar och stuvar kamerorna i 900, där du är torr - offeret för läsarna som måste göra utan omfattande bilder av delmarknaden.

Så vi smyger oss över delmarknaden med våta skor. Vi är inte riktigt framgångsrika, även om urvalet är stort. Den som söker efterlängtade delar hittar den här senast. För oss finns det bara en original uppsättning lister för 9000, en ratt och locken för AHK för Svenska Saab clubben landar också i 900.

Obehaglig återresa

Efter några timmar har Justus och jag nog. Det dåliga humöret förvandlas till galenskap. Vår avgång var planerad till måndag, men vi bokar fortfarande färjan tillbaka till Danmark på museet. Vi lämnar förr än förväntat och lämnar den regniga Trollhättan bakom oss. Strax efter Göteborg bryts molntäcket, solen skiner och det är oväntat varmt. Vid piren träffar vi en annan deltagare på festivalen, stammen full av delar. Han berättar för oss att han använde festivalen för att ta med sig sitt 9-5-projekt hem.

Vår återresa tar oss tillbaka genom Danmark på natten till Tyskland. Strax efter Kolding märks 900. På Tempo 110 ger han ett obekvämt ryck, vilket kommer att öka mer och mer under resan. Vi når Hamburg med Tempo 80, 900 visar under tiden tydligt vad han tycker om acceleration - och ändå måste han bita bara 500 kilometer till Darmstadt på tänderna. I slutändan visar det sig att drivaxelns kruka har lämnat sin tjänst någon gång i det danska mörkret. Men 900 är tufft och kör de återstående milen mot Hesse, men njuter sedan av en paus i flera veckor. Eftersom den utslitna delen inte har funnits på länge är sökandet efter en bra begagnad svårt.

Festivalen - en slutsats

Och även om festivalen slutar för oss våt och ryckigt, vädret aldrig riktigt ville spela, avslutar en anmärkningsvärd festival. Återigen hedrades unika bilar, föreläsningar som Simon Padians återupplivade myten om återupplivandet av det lilla varumärket igen ordentligt. Med antalet besökare och bilar som ställdes ut kunde trenden bakom varumärket och de klassiska Saabs hamna i stället för nedåt. Och vem vet, kanske de uppsatta rekorden kommer att vara en saga historia om två år. Det skulle definitivt önska det lilla märket Göta Alv.

Det var du, den lilla artikelserien på Saab-festivalen 2019. För alla läsare som inte kan få tillräckligt rekommenderar vi en titt på Instagram-konto av bloggen såväl som den lilla videoseriedelen 1, 2, 3 från Justus.

7 tankar om “Saab Festival Del 4: Mörka moln över Trollhättan."

 • blank

  @ Anna Bonn,

  tyvärr ingen (ingen bra idé). Den globala efterfrågan måste registreras centralt av Orio själv. Annars skulle de beställningar som krävs aldrig samlas.

  Orio har också all information om den globala flottan och alla trådar i en hand. Endast Orio själv kan klargöra meningsfullt med sina leverantörer om och, i så fall, vilken del för vilken SAAB-modell som kan placeras i skyltfönstret för en potentiell efterproduktion under vilka förhållanden ...

  Efterproduktion eftersom en eller två bloggläsare lyfte fingrarna här kommer inte att löna sig och kan inte vara ett kriterium för Orio. Ändå kan vissa delar ha en chans om de systematiskt undersöktes på Orio ...

 • blank

  Kanske kan bloggen intensifiera samarbetet med Orio och samla in läsarnas behov? Skulle det inte vara en bra idé?

 • blank

  Tack för blommorna, jag vill vidarebefordra till Justus för fotona. Bilderna är från honom och nej, det finns ingen app!

 • blank

  Orio, drive pot & Co.

  Hur, om någon, förstår Orio verkligen behovet av reservdelar? Hur vill du ta reda på, utan systematisk inspelning, om det skulle vara värt att producera ett parti av del X eller del Y om du inte längre kan beställa det, och SAAB: s chaufförer och servicepartners letar efter en anonym titt på sin egen tillgänglighet och tillgänglighet Naturligtvis att gå kreativa sätt?

  Cool skulle vara ett insamlingssystem i Orio-appen och / eller Orio-webbplatserna. I likhet med crowdfunding kan det finnas delar som listas som skulle gå i produktion så snart ett visst antal bindande order mottas.
  Om antalet inte nås under en definierad tidsperiod till ett definierat pris kan Orio ompröva chanserna för del X eller del Y och informera kunden om detta och automatiskt - det betyder att de avslutar denna kampanj för del X på grund av bristande efterfrågan avbryta beställningarna ...
  Eller gå i produktion för del Y eller förlänga eller förnya handlingen och fråga beställaren om de vill behålla sin beställning. Kanske missades målet snävt, skulle sannolikt uppnås under en förlängning, eller med en mindre prisjustering skulle du kunna gå direkt i produktion?

  Vem vet vilken del som kan reproduceras till ömsesidig nytta för Orios och Saab-föraren om det inte finns någon systematisk registrering av krav och möjligheter inte specifikt utforskas? Bara en tanke ...

 • blank

  Tack Jan_HH,

  de fyra delarna var ett nöje i ord och bilder. Så jag skickar blommor, men tyvärr utan en (kör) kruka och jag önskar er lycka till med den.

  Apropos bild, respekt för SAAB: er i rörelse. En sådan bild (skarp bil med roterande hjul mot suddig bakgrund) är inte utan - såvida det inte finns en app som jag inte skulle känna igen.

 • blank

  Cool skriven, tack för insikten och rapporten om festivalen

 • blank

  Fin rapport från SAAB-staden och fantastiska bilder. Tack!

Kommentarer är stängda.