Vi digitaliserar 80-åren. Vi älskar Saab!

80-åren! De var skrämmande, färgstarka, inte alltid smakbeständiga. De som upplevde dem kan komma ihåg jackor med groteske axelkuddar och slående färger. För Saab var de spännande och banbrytande. Varumärket var på väg och på toppen ett kort ögonblick.

Vi älskar Saab! 80er digitaliseras och tolkas på nytt.
Vi älskar Saab! 80er digitaliseras och tolkas på nytt.

Ett imponerande forsknings- och utvecklingscenter byggdes i Trollhättan och nya Saab 9000 blev en omedelbar framgång i lyxklassen. Hörnstenen låg för innovationer som Trionic och dess förmåga att bränna flera bränslen. Att 80-talet slutade med en andel på 50% från GM är en helt annan historia.

I arvet från Saab Zentrum Mainz fanns många broschyrer, affischer och klistermärken från den tiden, när färgglada fortfarande var höft och röd eller blå interiörer i bilar som inte rynkade efter att ha lockat. Under var ett klistermärke som bokstavligen är ett hjärtligt uttalande för Saab.

Vi älskar Saab

”Vi älskar Saab” på silverbakgrund passar in i denna svunnen tid, och frågan var om en omtryck eller en nytolkning skulle vara lämplig. Eftersom Saab är känslomässig och alla som för närvarande reser med ett fordon från Trollhättan har fattat ett mycket personligt beslut och mer än ett rationellt band med varumärket. Å andra sidan kan uttalandet om att "älska" ett bilmärke anses vara så inaktuellt att det ropar efter en ny upplaga. En sådan sak är naturligtvis bara möjligt med Saab. Eller kan du föreställa dig en färgstark "Vi älskar Audi" eller "Jag älskar BMW" på en av de nuvarande, musgråa premiumbilarna?

Eftersom originalen är påfallande färgglad bestämde vi oss för att göra en nyinspelning i aktuella trendfärger. Nyanser som under 20 eller 30 år förmodligen kommer att betraktas som en dålig om någon rommar i arvet och tar fram dessa klistermärken. Han kanske sedan undrar vilken berättelse som ligger bakom den.

Silver, röd, blå. Originalet från 80 åren.
Silver, röd, blå. Originalet från 80 åren.

Vi har valt fem trendfärger och vi ger bort “We love Saab” -klistermärkena till fansen. För att göra världen lite mer färgstark, glad och saab. Och framför allt är hon väldigt färgrik och glad just nu. Vi har skickat en kontingent till Saab-workshops som stöder bloggen och därmed delvis finansierar den. Dessutom finns remakesna "We love Saab" fortfarande i Trier tillgängliga, och vår idé är naturligtvis att läsarna kommer till verkstäderna och tar upp sitt klistermärke i den önskade färgen.

Alternativt kan läsare från Tyskland skicka ett kuvert med sin adress och en stämpel över 95 cent. Du kommer då att få 2 gratis klistermärken från oss. Läsare från vårt grannland Österrike kan dela sin "Saab-kärlek" med Bilhandlare Himberg plocka upp.

För att fortsätta!

Digitalisering och omtolkningen av "Vi älskar Saab" -klistermärken räcker inte. Saab-sagan på 80-talet fortsätter ... ytterligare historiska klistermärken är redan på gång. De kommer att utfärdas enligt originalet, i motsats till kampanjen "Vi älskar Saab" endast i ett begränsat antal. Även här följer vi vårt uppdrag att hålla världen igång smidigt och inte låta varumärket försvinna helt. Uppföljaren följer!

9 tankar om “Vi digitaliserar 80-åren. Vi älskar Saab!"

 • Ja snälla!

 • En fantastisk action, helt tummen upp! Mitt kuvert är på väg!

 • @ Anna Maria
  Jag håller med om det. Det behöver verkligen inte vara det.
  Klistermärket, idén och dina ansträngningar, jag tycker bra och säger tack för möjligheterna.
  Men jag gillar det också mer rent själv. Jag väntar på att registreringsskylthållaren ska ”röra sig” 🙂

  9
  3
 • Låda i huvudet ... Daniel, du borde arbeta med dina sätt.

  13
  5
 • Även om det gör mig till spoilsporten. Klistermärken som "Jag älskar Audi / BMW" etc. har funnits i åldrar. Det finns också en egen Facebook-grupp med titeln. Du kanske ska ventilera din egen låda i huvudet igen ...

  7
  15
 • Vi är mycket glada över att klistermärkena har fallit. Tyvärr har vi inte en workshop i Schweiz som stöder bloggen och därmed ingen bas där du kan hämta.

 • "Eller kan du föreställa dig (...)?"

  Ja, det kan jag faktiskt. Och sedan gick jag till källaren för att skratta ...
  Tack Tom. Det var en väldigt läcker idé.

  Klistermärkena, färgerna och den nya tolkningen är så coola att jag bara verkligen saknar en lämplig bärare i min egen stall. Ett av motorsportfordonen från museet i Trollhättan eller ett adekvat utseende skulle vara perfekt ...

  Min svarta SC är fortfarande för ung och enkel för mig för färgglada och 80-tal. Det finns inte en enda klistermärke på den och bakluckan är helt naken förutom emblemet och en registreringsskylt. Typ, motor, BioPower och rådjur - allt detta saknas ...

  Och förarna av de "musgråa premiumfordonen" som gillar att kasta i byggarbetsområdet på BAB trots 10 km / h för mycket och i slutet av det omedelbart drar åt vänster bakifrån har ingen aning ...

  Var och en som föredrar att ställa upp bakom mig till höger (tills han märker att jag inte vill gå snabbare än 130, 150 eller 160 och svänger åt vänster igen) är ett nöje för mig. Men jag skulle ha ännu roligare med denna klistermärke på en äldre SAAB - om jag hade det ...

  9
  7
 • Genial handling! På vilken SAAB-workshop i Schweiz kunde jag hämta ett klistermärke?

Kommentarer är stängda.