Vi digitaliserar 80-åren. Vi älskar Saab!

80-åren! De var skrämmande, färgstarka, inte alltid smakbeständiga. De som upplevde dem kan komma ihåg jackor med groteske axelkuddar och slående färger. För Saab var de spännande och banbrytande. Varumärket var på väg och på toppen ett kort ögonblick.

Vi älskar Saab! 80er digitaliseras och tolkas på nytt.
Vi älskar Saab! 80er digitaliseras och tolkas på nytt.

I Trollhättan var ett imponerande forsknings- och utvecklingscenter, den nya Saab 9000 blev omedelbart en framgång i lyxklassen. För innovationer som Trionic och deras förmåga att bränna flera bränslen läggs grunden då. Att 80ers slutade med en 50% -andel i GM är en helt annan historia.

I arvet från Saab Zentrum Mainz fanns många broschyrer, affischer och klistermärken från den tiden, när färgglada fortfarande var höft och röd eller blå interiörer i bilar som inte rynkade efter att ha lockat. Under var ett klistermärke som bokstavligen är ett hjärtligt uttalande för Saab.

Vi älskar Saab

"Vi älskar Saab" på en silverbakgrund passar in i den förflutna eran, och frågan var om ett omtryck eller en omtolkning skulle vara lämpligt. Eftersom Saab är känslomässig, och som för närvarande fortfarande reser med ett fordon från Trollhättan, som har fattat ett mycket personligt beslut och mer än ett rationellt engagemang för varumärket. Å andra sidan kan uttalandet om att ett bilmärke "älskar" anses ha fallit ur tid genom att skrika om ett tryck. Naturligtvis är detta bara möjligt med Saab. Eller kan du föreställa dig en färgglad "Vi älskar Audi" eller "Jag älskar BMW" på en av de nuvarande premiumbilarna för mousegroom?

Eftersom originalen är påfallande färgglad bestämde vi oss för att göra en nyinspelning i aktuella trendfärger. Nyanser som under 20 eller 30 år förmodligen kommer att betraktas som en dålig om någon rommar i arvet och tar fram dessa klistermärken. Han kanske sedan undrar vilken berättelse som ligger bakom den.

Silver, röd, blå. Originalet från 80 åren.
Silver, röd, blå. Originalet från 80 åren.

Vi har valt fem trendiga färger och vi ger bort "We love Saab" klistermärkena till fansen. För att göra världen lite, mer färgstark, gladare och fräschare. Och framför allt färgglad och glad har hon för närvarande mycket behov. Vi har skickat en kontingent till Saab-workshops som stöder och delvis finansierar bloggen. Dessutom finns remakesna "We love Saab" fortfarande i Trier tillgängliga, och vår idé är naturligtvis att läsarna kommer till verkstäderna och tar upp sitt klistermärke i den önskade färgen.

Läsare från Tyskland kan alternativt skicka ett kuvert med deras adress och en stämpel på 95 Cent. Du kommer då att få från oss 2-klistermärken levererade gratis hem. Att läsa från vårt grannland Österrike kan njuta av sin "Saab-kärlek" Bilhandlare Himberg plocka upp.

För att fortsätta!

Med digitaliseringen och omtolkningen av klistermärken "Vi älskar Saab" görs det inte. Saab-sagan om 80 fortsätter ... ytterligare historiska klistermärken finns redan i verken. De återutges enligt originalet, i motsats till handlingen "Vi älskar Saab" endast i en begränsad mängd. Även här följer vi vårt uppdrag att hålla världen lite snubbig och inte låta märket försvinna helt. För att fortsätta!

9 tankar också "Vi digitaliserar 80-åren. Vi älskar Saab!"

 • Genial handling! På vilken SAAB-workshop i Schweiz kunde jag hämta ett klistermärke?

  Svara
  • Vi är mycket glada över att klistermärkena har fallit. Tyvärr har vi inte en workshop i Schweiz som stöder bloggen och därmed ingen bas där du kan hämta.

   Svara
 • "Eller kan du föreställa dig (...)?"

  Ja, det kan jag verkligen. Och sedan gick jag in i källaren för att skratta ...
  Tack Tom. Det var en väldigt läcker idé.

  Klistermärken, färgerna och den nya tolkningen är så coola att jag saknar smärtsamt en lämplig bärare i sin egen stall. Ett av motorsportfordon från museet i Trollhättan eller ett tillräckligt utseende skulle vara optimalt ...

  Min svarta SC är för mig för färgstark och 80er för ung och enkel. Det finns inte ett enda klistermärke på den och bakluckan är också helt naken förutom emblemet och en registreringsskylt. Typ, motor, BioPower och hjorten - allt som saknas ...

  Och chaufförerna av de "musgrå premiumbilarna", som gillar att kasta för mycket i byggarbetsområdet på BAB trots 10 km / h och dra i slutet omedelbart bakifrån till vänster, har ingen aning ...

  Den som föredrar att ställa sig bakom mig (tills han inser att jag inte vill köra snabbare än 130, 150 eller 160 och skaka av till vänster) är ett nöje för mig. Men jag skulle ha ännu roligare med dessa klistermärken på en äldre SAAB - om jag hade det ...

  9
  7
  Svara
 • Även om jag är spoilsporten med det. Klistermärken i stil med "Jag älskar Audi / BMW", etc., det finns redan en halv evighet. Selbest äger en Facebook-grupp med titeln. Kanske borde du ventilera din egen låda i huvudet igen ...

  7
  15
  Svara
 • Låda i huvudet .... Daniel, du borde arbeta på dina sätt.

  13
  5
  Svara
 • @ Anna Maria
  Jag håller med om det. Det behöver verkligen inte vara det.
  Klistermärket, idén och dina ansträngningar, jag tycker bra och säger tack för möjligheterna.
  Även jag gillar det ganska rent. Jag väntar på att registreringsskyltinnehavaren "rör dig" 🙂

  9
  3
  Svara
 • En fantastisk action, helt tummen upp! Mitt kuvert är på väg!

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.