I Saab tvillingpaket 661.000 kilometer

En Saab stannar ensam vid sällsynta tillfällen. Detta är ovanligt med Saabs dubbelpaket av läsaren Marco. Eftersom hans fordon är relativt unga, vilket i vårt fall betyder år 2010 och 2011. Tillsammans kommer de på 661.000 kilometer. De är spridda över en 9-3 Griffin och en 9-3x.

Saab 9-3x 2010 med 305.000 kilometer
Saab 9-3x 2010 med 305.000 kilometer

Saab-dubbelpaketet

Båda modellerna är ganska sällsynta och har status som älskare. Det finns fans som föredrar att packa en 2011 Griffin eller en 9-3x i bomull och behålla den för eftertiden. Marco låter dem "äta kilometer" och är glad över sina fordon varje dag. Han kallar det hållbarhet och har definitivt rätt. Objektivt sett är ett objekt som används så intensivt som möjligt över en lång tid bäst för miljön och bevarande av resurser. Griffin 9-3 rapporterar 356.000 9 kilometer, 3-305.000x “bara” XNUMX XNUMX.

Det säger ingenting om ägarens preferenser. Anledningen till att 9-3x släppte lite när det gäller körsträcka beror på dess angelägna kärlek för utökade verkstedsbesök. Att leva hållbarhet är ibland inte så lätt, skriver Marco. Men han går inte i detalj.

2011 Griffin med 356.000 kilometer
2011 Griffin med 356.000 kilometer

Vad kan vi lära av detta? Var inte rädd för hög körsträcka! 9-3-serien har visat sig vara robust. Korrekt underhåll är långa livscykler och hög körsträcka möjlig. Underhållet är överkomligt, eftersom tekniken är hanterbar och fordonen fortfarande klarar sig utan överdriven elektronik och assistanssystem. Och om du kan undvika fyrhjulsdrift utesluter du en eventuell felkälla. I alla fall, med en erfaren Saab-verkstad vid sin sida, står ingenting i vägen för en lång relation.

Men det vi väntar på är den första 9-3 som knäcker det magiska antalet på en miljon kilometer. 9-5 I-lagret har redan dessa körsträckor för länge sedan.

Vi fortsätter att söka efter kilometerkungar!

Inlämningarna bleknar, men bloggteamet är säkert att det finns mycket, mycket mer. Bloggen lever genom läsarna, så engagemang är efterfrågat! Det behöver inte vara den högsta körsträckan, den inkluderar också ålder och hållbarhet. Alla ägare av kilometer kungarsom vill se sin bil på bloggen uppmanas att skicka bilder och information. Nästa lördag fortsätter jag och presenterar nästa Saab Kilometer King.

18 tankar också "I Saab tvillingpaket 661.000 kilometer"

 • RUST & SKRAP

  Jag är en bekräftad skandinavisk bil, men ämnet med (Sverige-) rost irriterar mig också.

  Du (Marco) nämner två iögonfallande Audis och inom min familj skrotades nyligen ett helt rostfritt och tekniskt påtagligt VW-gods (Golf Estate TDI) till förmån för en konverteringspremie och en ny SUV (även en TDI) ...

  Det förstår vem som vill. Den bygger bilar som är skyddade mot korrosion under 50 år och fortfarande föråldrade efter 5 år. Och samtidigt bilar som rostar redan efter 5 år och fortfarande på något sätt är bra i många år ...

  Jag förstår inte det. Förstår inte det alls. Men jag kan säga med säkerhet att jag i princip är närmare ägarna och deras bilar, som inte är spjutspetsarna i det kastade samhället ...

 • Tack för den fina feedbacken.

  9-3 var de senaste åren främst lyktparkerare och rosten är tydligt synlig från utsidan. Under tiden tillbringar 9-3 minst hälften av sitt liv i garaget och inte utanför. Jag tror inte det för orsaken. 9-3X har samma parkeringssituation, är helt påtaglig fram till nu och är 14 månader äldre. Dessutom finns det två gamla Audis (Bj. 2000 + 2006), som också för det mesta står utanför / och båda är helt iögonfallande. Det rostar med 9-3 bara min senaste bil. Min senaste bil är körsträckan men också den äldsta bilen. I vilken utsträckning detta spelar en roll i ämnet vet jag inte. Sammantaget irriterar korrosionstemat mig mycket.

  Sedan igår beror 9-3 på hjulbågarna i verkstaden. Den första feedbacken var inte bra. Låt oss se ...

 • Vi har nyligen fått våra 9-3 undersökta för rost under en åtgärd på ÖAMTC, eftersom kamerasonden användes för att titta på alla områden och belysta, och det fanns ingen rost på båda utom för axeldelarna. Endast vid dörren ne minsta punkt Combi. Det var intressant att det fanns ett tunt lager vax i limousinen i den högra kaviteten, men ingenting till vänster och exakt omvänt på Combi. Fordonen flyttas mestadels i Österrike eller CZ och SK och finns tillgängliga i carport eller utomhus. Det är i alla fall fallet med våra 9-3

 • Marco,

  tack för den lysande AW. En ATM är inte precis billig och framför allt är den helt osynlig. Det vittnar hemligt om ditt eget välstånd utan att visa det. I alla fall var ”kontrasten till tänkande i statussymboler” helt framgångsrik. Detta motiv är lika sympatiskt som hållbarhet ...

  Hur som helst, jag önskar att du och X ska ha kul tillsammans.

 • Jag tror att du gör många saker rätt - speciellt för dig själv. Bilarna verkar vara valda, du håller dig till dem, du tar hand om ett minimum (du skriver också ämnet rost).
  Fortsätt med det goda arbetet - lika behagligt lugn och sympatisk som du inte bara behöver SAAB-världen, nej, världen i allmänhet behöver. Tack

 • Jag ser det också som ett uttalande mot statussymboler och för god smak, design, prestanda och säkerhet - och allt som Saab har erbjudit i årtionden. Och förresten, det är också det tematiska bidraget till hållbarhet och klimatskydd.

  Tyvärr förlorade 9-3x många slitdelar samtidigt. Men då kommer det att vara tyst under lång tid! 🙂

  Får jag fråga om 9-3 är en lyktaparker eller ett garage? Meddelandet om gallret fyller mig ändå av oro - jag har inte kunnat hitta någon rost i mina två skönheter (båda år 2011). Kan du lätt känna igen dina två rost? Jag kanske borde titta närmare. Vid den vanliga servicen hittades ingenting och i kabriolet förra året fick jag en helt ny kavitetstätning utförd i Kiel.

  Fortfarande bra drivkraft och mycket glädje med de två skönheterna och trots allt förhoppningsvis många år med de två! 🙂

 • Motorn har precis underpresterat 289 TKM och var därför också i det gröna området mMn. Jag tror att en motor inte går sönder vid körsträcka, men den kan gå sönder. Detsamma gäller för de flesta andra delar. Det var snarare ansamlingen i det korta tidsfönstret som frustrerade mig.
  Med korrosion har jag fler problem där. Korrosionstemat har varit med mig på 9-3 i över fyra år (hjulbågar, fönsterbrädor) och bilen är bara 8,5 år gammal och hålls väl underhållen.

  Att leva hållbarhet som kontrast till det kastade samhället påverkar mig bara delvis. Jag brukar se kontrast med tänkande i statussymboler, och en högre bil är ett värde i det avseendet. Med få andra saker kan du identifiera din egen rikedom såväl som med din bil. De ekonomiska ekvivalenta värdena är kända och målbara.
  Jag bryr mig inte, men jag har också kommentarer som "hur länge vill du köra din gamla låda ännu?".
  Även om levd hållbarhet är meningsfull när det gäller miljö- och klimataspekter kommer det inte att bli mainstream. Jag är säker.

 • PS (@Marco (13: Oktober 2019 på 11: 01 AM)

  Jag märkte bara att min kommentar var dum. Marco har inte gjort något uttalande om ålder och körsträcka, med början från eller från serien för 8 månader och 14 Tkm började ...

  Det skulle vara spännande att veta hur länge delarna varade. Avgas, koppling, batteri? Hälften av listan låter som vanligt åldrande och normalt slitage - mycket nära bromsbelägget, ett däck eller oljebytes eller en tankfyllning ...

  Svänghjulet är förmodligen relaterat till den slitna kopplingen och till och med en lastare håller inte för evigt. I slutändan betydande och intressant återstår ATM. När förfaller det?

  Hur som helst, det är fantastiskt att det fortfarande finns förare som Marco, som ger sina rutor det de behöver. Detta är en hållbar hållbarhet och en mycket fin kontrast till engångssamhället. Tyvärr är det sant att många bilägare idag möten med slitna däck och en defekt fläkt som alibi och argument för en ny bil verkar vattentätt eller ljud ...

  Den här världen behöver mer Marcos! ! !
  Det skulle minska resursförbrukningen och utsläppet till CO2 avsevärt.

 • rolig Saab-verkstad som säger det.

 • @Marco (13: Oktober 2019 till 11: 01 AM),

  Det låter som mycket. Och det finns ingen teknisk anslutning. I drivlinan kunde du fortfarande gissa en montör (med relationsproblem och rest alkohol) på en tidig måndag morgon ...

  Men denna kliché är långt ifrån tillräcklig för att förklara olika leverantörers långa kedja och deras respektive och olika komponenters misslyckande. Hur är det möjligt?

  Tja, 291.000 Km senare har du den första 14.000 väl smälts och kan säga att problemet var värt i början i slutet.

  Fortsätt att ha kul och många olycksfria kilometer med de två skönheterna.

 • Inom 8 månader, eller strax under 14 TKM, fanns det en ny motor, turboladdare, koppling, svänghjul med dubbla massor, bränsleledning, batteri, moppvattenpump, luftkonditioneringskompressor, blåsmotor och det främre avgasröret.
  Om vid den tredje uppdelningen inom 4 månader den vänliga damen från ADAC hälsar dig med orden, om detta är bilen de alltid har problem med, så går något fel. Lyckligtvis har situationen lugnat och 9-3X är kul igen.

 • Antydan om att min 9-3 ska vara Griffin kom från en Saab-verkstad. Jag har inte ifrågasatt det, men jag är för lite i ämnet. Enligt ovanstående data är min 9-3 uppenbarligen inte Griffin.
  Nu har jag lärt mig något igen, även om det är lite pinsamt för mig, men tack för förklaringen.

 • Det är ganska coolt.

  661.000 km med bara 2 yngre SAAB, det låter som att det aldrig fanns en konkurs ...
  För mig personligen är detta en mycket, väldigt trevlig kilometer kunghistoria. Tack! ! !

 • Den utökade verkstaden stannar med 9-3 x skulle intressera mig ännu mer !?

 • Fantastisk sak! Jag är ett stort fan av den senaste 9-3er själv.

  Men bara för skivan ;-): 2011er är inte en Griffin, som du lätt kan se på munstycket, de icke-trapetsformade dimlampans kanter och de saknade Griffin-bokstäverna under sidoindikatorn. Inte varje BJ 2011 är en Griffin. I mars 2011 byggdes MY 2011 och började i april 2011 MY 2012 (så långt som 2011 någonsin byggdes) - och det var bara Griffins, som inte bara är en amfibisk och inre ansiktslyftning men också till exempel de betydligt förbättrade bensinmotorerna (dieslarna har förblivit desamma från MY 2011 på 2012). Till exempel gabs Biopower Turbo med 163 PS endast i Griffin. De nya motorerna har också konsumerat betydligt mindre igen. Tyvärr, även i de relevanta detaljhandlarna, särskilt från handlare, är 2011ers och till och med 2010ers konsekvent betecknade Griffins ”, även om de inte är det. Har till och med en TTiD SportCombi BJ 03 / 2011, så ingen Griffin, och som bensinmotor en riktig Griffin-konvertibel BJ 05 / 2011. Även om bara två månaders mellanrum, helt olika modeller. Men båda fantastiska bilar - bara som kilometerkungar är du inte bra med 170 eller 70tkm (ännu).

  Så jag är desto mer glad att se några trogna men unga skönheter här i denna kategori! DY ™,

  16
 • Är detta verkligen en Griffin?

Kommentarer är stängda.