I Saab tvillingpaket 661.000 kilometer

En Saab stannar ensam vid sällsynta tillfällen. Detta är ovanligt med Saabs dubbelpaket av läsaren Marco. Eftersom hans fordon är relativt unga, vilket i vårt fall betyder år 2010 och 2011. Tillsammans kommer de på 661.000 kilometer. De är spridda över en 9-3 Griffin och en 9-3x.

Saab 9-3x 2010 med 305.000 kilometer
Saab 9-3x 2010 med 305.000 kilometer

Saab-dubbelpaketet

Båda modellerna är ganska sällsynta och har status som fläkt. Det finns fans som gärna skulle slå in en Griffin från 2011 eller en 9-3x i bomull och ta emot den för eftervärlden. Marco låter dem "äta upp kilometer" och är glad över sina fordon varje dag. Han kallar detta levd hållbarhet och har definitivt rätt. Objektivt sett är ett objekt som används så intensivt som möjligt under en möjlig lång tid bäst för miljön och bevarande av resurser. 9-3 Griffin rapporterar 356.000 9 kilometer, 3-305.000x ”bara” XNUMX XNUMX.

Det säger ingenting om ägarens preferenser. Anledningen till att 9-3x släppte lite när det gäller körsträcka beror på dess angelägna kärlek för utökade verkstedsbesök. Att leva hållbarhet är ibland inte så lätt, skriver Marco. Men han går inte i detalj.

2011 Griffin med 356.000 kilometer
2011 Griffin med 356.000 kilometer

Vad kan vi lära av detta? Var inte rädd för hög körsträcka! 9-3-serien har visat sig vara robust. Korrekt underhåll är långa livscykler och hög körsträcka möjlig. Underhållet är överkomligt, eftersom tekniken är hanterbar och fordonen fortfarande klarar sig utan överdriven elektronik och assistanssystem. Och om du kan undvika fyrhjulsdrift utesluter du en eventuell felkälla. I alla fall, med en erfaren Saab-verkstad vid sin sida, står ingenting i vägen för en lång relation.

Men det vi fortfarande väntar på är den första 9-3 som slår det magiska antalet på en miljon kilometer. Dessa mätvärden har funnits länge i 9-5 I-lagret.

Vi fortsätter att söka efter kilometerkungar!

Inlämningarna bleknar, men bloggteamet är säkert att det finns mycket, mycket mer. Bloggen lever genom läsarna, så engagemang är efterfrågat! Det behöver inte vara den högsta körsträckan, den inkluderar också ålder och hållbarhet. Alla ägare av kilometer kungarsom vill se sin bil på bloggen uppmanas att skicka bilder och information. Nästa lördag fortsätter jag och presenterar nästa Saab Kilometer King.

18 tankar om “I Saab tvillingpaket 661.000 kilometer"

 • blank

  RUST & SCRAP

  Jag är en bekräftad skandinavisk bil, men ämnet med (Sverige-) rost irriterar mig också.

  Du (Marco) nämner två påfallande Audis och inom min familj skrotades nyligen en helt rostfri och tekniskt påfallande VW-kombi (Golf Variant TDI) till förmån för en utbytesbonus och en ny SUV (även en TDI) ...

  Förstå vem som vill. Där byggs bilar som är skyddade mot korrosion i 50 år men fortfarande är föråldrade efter 5 år. Och samtidigt bilar som rostar efter bara 5 år och fortfarande är bra på många år ...

  Jag förstår inte att. Jag förstår inte alls. Men jag kan säkert säga att ägarna och deras bilar är i grunden närmare mig, som inte genererar sig själva som spjutspetsen för det bortkastade samhället ...

 • blank

  Tack för den fina feedbacken.

  9-3 var de senaste åren främst lyktparkerare och rosten är tydligt synlig från utsidan. Under tiden tillbringar 9-3 minst hälften av sitt liv i garaget och inte utanför. Jag tror inte det för orsaken. 9-3X har samma parkeringssituation, är helt påtaglig fram till nu och är 14 månader äldre. Dessutom finns det två gamla Audis (Bj. 2000 + 2006), som också för det mesta står utanför / och båda är helt iögonfallande. Det rostar med 9-3 bara min senaste bil. Min senaste bil är körsträckan men också den äldsta bilen. I vilken utsträckning detta spelar en roll i ämnet vet jag inte. Sammantaget irriterar korrosionstemat mig mycket.

  Sedan igår beror 9-3 på hjulbågarna i verkstaden. Den första feedbacken var inte bra. Låt oss se ...

 • blank

  Vi har nyligen fått våra 9-3 undersökta för rost under en åtgärd på ÖAMTC, eftersom kamerasonden användes för att titta på alla områden och belysta, och det fanns ingen rost på båda utom för axeldelarna. Endast vid dörren ne minsta punkt Combi. Det var intressant att det fanns ett tunt lager vax i limousinen i den högra kaviteten, men ingenting till vänster och exakt omvänt på Combi. Fordonen flyttas mestadels i Österrike eller CZ och SK och finns tillgängliga i carport eller utomhus. Det är i alla fall fallet med våra 9-3

 • blank

  Marco,

  Tack för den upplysande AW. En bankomat är inte billig och framför allt är den helt osynlig. Detta vittnar i hemlighet om det egna välståndet utan att visa upp det. "Kontrasten till att tänka i statussymboler" har lyckats perfekt i alla fall. Detta motiv är lika tilltalande som hållbarhet ...

  Hur som helst, jag önskar att du och X ska ha kul tillsammans.

 • blank

  Jag tror att du gör många saker rätt - speciellt för dig själv. Bilarna verkar valda, du håller fast vid dem, du bryr dig utöver ett minimum (tar också upp frågan om rost).
  Fortsätt så här - människor som du som är behagligt lugna, personliga och omtänksamma behövs inte bara av SAAB-världen, nej, världen behöver i allmänhet. Tack 🙂

 • blank

  Jag ser det också som ett uttalande mot statussymboler och för god smak, design, prestanda och säkerhet - och allt som Saab har erbjudit i årtionden. Och förresten, det är också det tematiska bidraget till hållbarhet och klimatskydd.

  Tyvärr förlorade 9-3x många slitdelar samtidigt. Men då kommer det att vara tyst under lång tid! 🙂

  Får jag fråga om 9-3 är en lyktaparker eller ett garage? Meddelandet om gallret fyller mig ändå av oro - jag har inte kunnat hitta någon rost i mina två skönheter (båda år 2011). Kan du lätt känna igen dina två rost? Jag kanske borde titta närmare. Vid den vanliga servicen hittades ingenting och i kabriolet förra året fick jag en helt ny kavitetstätning utförd i Kiel.

  Fortfarande bra drivkraft och mycket glädje med de två skönheterna och trots allt förhoppningsvis många år med de två! 🙂

 • blank

  Motorn har precis underpresterat 289 TKM och var därför också i det gröna området mMn. Jag tror att en motor inte går sönder vid körsträcka, men den kan gå sönder. Detsamma gäller för de flesta andra delar. Det var snarare ansamlingen i det korta tidsfönstret som frustrerade mig.
  Med korrosion har jag fler problem där. Korrosionstemat har varit med mig på 9-3 i över fyra år (hjulbågar, fönsterbrädor) och bilen är bara 8,5 år gammal och hålls väl underhållen.

  Att leva hållbarhet som kontrast till det kastade samhället påverkar mig bara delvis. Jag brukar se kontrast med tänkande i statussymboler, och en högre bil är ett värde i det avseendet. Med få andra saker kan du identifiera din egen rikedom såväl som med din bil. De ekonomiska ekvivalenta värdena är kända och målbara.
  Jag bryr mig inte, men jag har också kommentarer som "hur länge vill du köra din gamla låda ännu?".
  Även om levd hållbarhet är meningsfull när det gäller miljö- och klimataspekter kommer det inte att bli mainstream. Jag är säker.

 • blank

  PS (@Marco (13: Oktober 2019 på 11: 01 AM)

  Jag förstår bara att min kommentar var dum. Marco gjorde inga uttalanden om ålder och körsträcka från vilken eller från vilken uppdelningsserien på 8 månader och 14 tusen km började ...

  Det skulle vara spännande att veta hur länge delarna varade. Avgas, koppling, batteri? Hälften av listan låter ändå som normalt åldrande och normalt slitage - mycket nära bromsbelägget, ett däck eller oljebyte eller en full tank ...

  Svänghjulet är förmodligen relaterat till den slitna kopplingen och till och med en lastare håller inte för evigt. I slutändan betydande och intressant återstår ATM. När förfaller det?

  Hur som helst, det är fantastiskt att det fortfarande finns förare som Marco som köper sina lådor vad de behöver. Det är levd hållbarhet och en mycket fin kontrast till det bortkastade samhället. Tyvärr är det faktiskt så att många bilägare idag redan tycker att kombinationen av slitna däck och en defekt fläkt som alibi och argument för en ny bil är vattentät eller sund ...

  Den här världen behöver mer Marcos! ! !
  Det skulle minska resursförbrukningen och utsläppet till CO2 avsevärt.

 • blank

  rolig Saab-verkstad som säger det.

 • blank

  @Marco (13: Oktober 2019 till 11: 01 AM),

  det låter våldsamt. Och ingen teknisk anslutning alls kan identifieras. Med drivlinan kan du fortfarande misstänka en montör (med relationsproblem och kvarvarande alkohol) tidigt på måndag morgon ...

  Men denna kliché är långt ifrån tillräcklig för att förklara olika leverantörers långa kedja och deras respektive och olika komponenters misslyckande. Hur är det möjligt?

  Tja, 291.000 Km senare har du den första 14.000 väl smälts och kan säga att problemet var värt i början i slutet.

  Fortsätt att ha kul och många olycksfria kilometer med de två skönheterna.

 • blank

  Inom 8 månader, eller strax under 14 TKM, fanns det en ny motor, turboladdare, koppling, svänghjul med dubbla massor, bränsleledning, batteri, moppvattenpump, luftkonditioneringskompressor, blåsmotor och det främre avgasröret.
  Om vid den tredje uppdelningen inom 4 månader den vänliga damen från ADAC hälsar dig med orden, om detta är bilen de alltid har problem med, så går något fel. Lyckligtvis har situationen lugnat och 9-3X är kul igen.

 • blank

  Antydan om att min 9-3 ska vara Griffin kom från en Saab-verkstad. Jag har inte ifrågasatt det, men jag är för lite i ämnet. Enligt ovanstående data är min 9-3 uppenbarligen inte Griffin.
  Nu har jag lärt mig något igen, även om det är lite pinsamt för mig, men tack för förklaringen.

 • blank

  Det är ganska coolt.

  661.000 2 km med bara XNUMX yngre SAAB, det låter som om det aldrig har varit en konkurs ...
  För mig personligen är detta en mycket, väldigt trevlig kilometer kunghistoria. Tack! ! !

 • blank

  Den utökade verkstaden stannar med 9-3 x skulle intressera mig ännu mer !?

 • blank

  Fantastisk sak! Jag är ett stort fan av den senaste 9-3er själv.

  Men bara för rekordet ;-): 2011 är inte en Griffin, som du lätt kan se från nosen, det icke-trapezformiga dimljuset omger och den saknade Griffin-bokstäverna under sidan blinkande ljus. Inte varje år 2011 är en Griffin. MY 2011 byggdes fram till mars 2011, från april 2011 MY 2012 (så långt det byggdes 2011) - och bara de var Griffins, som du inte bara kan se på den yttre och inre ansiktslyftningen utan också på avsevärt förbättrade bensinmotorer (dieslarna har varit oförändrade från år 2011 till 2012). Till exempel var Biopower Turbo med 163 hk endast tillgänglig i Griffin. De nya motorerna förbrukade också betydligt mindre. Tyvärr, även i relevanta försäljningsställen, särskilt av återförsäljare, kallas 2011 och till och med 2010 ständigt Griffins - även om de inte är det. Jag har en TTiD SportCombi BJ 03/2011 själv, så ingen Griffin, och en riktig Griffin cabriolet som en bensinmotor BJ 05/2011. Så även om det bara är två månaders mellanrum, helt andra modeller. Men båda fantastiska bilar - bara som en kilometer kungar du bra med 170 eller 70tkm (fortfarande) ingenting.

  Så jag är desto mer glad att se några trogna men unga skönheter här i denna kategori! DY ™,

  16
 • blank

  Är detta verkligen en Griffin?

Kommentarer är stängda.