En app för elbilen NEVS 9-3

Livet är fantastiskt. 2002 var den andra Saab 9-3-generationen som presenterades för återförsäljare i en flygvapentunnel nära Göteborg. En intressant karriär följde. En mellanliggande modell, två omfattande revisioner. Sedan slutet på produktionen 2011, som inte borde vara slutet på historien. I december lanserade 2013 Saab 9-3 under modellåret 2014.

Min NEVS-app i Apple App Store
Min NEVS-app i Apple App Store

Ett tyvärr enda kort avsnitt, men också det var förknippat med revision och finjustering. Under tiden omvandlades den gamla Saab-plattformen till elektrisk framdrivning vid NEVS, packade batterier i underkroppen och startade i Juni 2019 produktionen.

Gamla Saab-bas blir digital

Optiken och interiören kan knappast förneka sitt Saab-ursprung, även om det inte är klart om produktionen för närvarande är igång. Enligt information från Sverige vilar det och fabriken i Tianjin utvidgas till att fördubbla kapaciteten. Detta stöds av det faktum att elbilen NEVS 9-3 ännu inte har dykt upp i någon statistik som en ny registrering. I januari kommer 2020 äntligen att öka produktionen och en 18-årig historia skulle fortsätta i uppföljaren.

För elbilen NEVS 9-3 finns det en app för gratis nedladdning i Apple Store. År 2002 skulle troligen ingen ha trott att Saab-basen en dag skulle vara digital. Men nu är det en verklighet och gör att elbilen kan hanteras via iPhone.

Utgivaren av appen är Guoneng Automobile, det kinesiska namnet NEVS. Om Guoneng också de första 500-fordonen som går till myndigheter innan privatkunder får sitt fordon. Appen upprätthålls uppenbarligen, den aktuella versionen är daterad till september 2019. Din nedladdning är också möjlig i Tyskland på iPhone, en begränsning till länder finns inte. Endast du kan göra så lite till ingenting, det saknar rätt elbil.

NEVS 9-3 elbil "endast Kina"

Om bilderna i App Store är verklighet skulle elbilen 9-3 nå en rad 360 kilometer. Strömförbrukningen på 18 kWh skulle vara en BMW i3 eller en Kia e-Niro. Lika bra kan bilderna också vara falska, eftersom en topphastighet på 230 km / h tillhör legenderna. Elbilen bör regleras mycket tidigare.

Tillverkaren ser fortfarande elbilen NEVS 9-3 som en "endast Kina" -produkt. Kanske kommer några testkopior fortfarande att komma till Sverige 2020 och hitta vägen in i media. Det skulle vara spännande att ta reda på hur utvecklingen av en berättelse från 2002 fortsätter.

3 tankar också "En app för elbilen NEVS 9-3"

 • NEVS 9-3 skulle intressera mig. En elbil som passar mina dagliga avstånd och inga 40k € -kostnader är alltid intressant. Särskilt för att en del SAAB-DNA fortfarande skulle ligga bakom det. Bara en dröm?

 • Det är intressant vad som händer med modellen eller vad den måste tåla. Tråkigt för NEVZ att de inte fick sin egen modell efter en lång tid.

 • 2002

  Det var "bara" för 17 år sedan. Du måste inse (åtminstone borde det) att de tekniska sprången inte blir större ju längre en viss teknik och en produkt (som en konventionell bil med en förbränningsmotor) finns på marknaden ...

  Omvänt är en sko gjord av den. Ju längre en viss teknik är relevant för marknaden och för oss, desto mindre blir den årliga tekniska förbättringen. Mellan en bil av 1913 och 1930 eller en av 1947 och 1964 är faktiskt fortfarande världar ...

  Mellan en bil av 1964 och 1981 men redan krympt betydligt. Eller mellan 2002 och 2019 bilar.

  Varför skulle en bilplattform av 2002 i en värld föråldrad, där en supermakt (USA) är ett halvt sekel (!) Äldre flygplan (B52 of 1952) efter 67 år fortfarande för den senaste militärteknologin innehar? ? ?

  Ett annat exempel: I tiotals år har jag haft en MacPro med åtta processorkärnor klockade på 2,8 GHz vardera och 64 GB minne i stallen, som teoretiskt kan uppgraderas ...

  Den långa historien är kort:
  Vi konsumenter ska inte låta oss hänga av föråldrandet av vad som helst. 9-3 verkar för mig vara ganska aktuell. Bara en tanke ...

Kommentarer är stängda.