15 nya modeller under de kommande 5 åren av Evergrande

Evergrande och NEVS förlitar sig på beprövade tjänsteleverantörer när det gäller utvecklingen av det framtida modellprogrammet. Under de kommande 5 åren kommer 15 att lansera nya fordon. Börjar med lyxiga sportbilar via autonoma skida till medelklassen. Den tidigare Saab-fabriken i Trollhättan kommer att producera en del av fordonen, eftersom de är säkra i Sverige. Och ett reklamkupp kommer att göra Evergrande-märket Hengda Hengchi snart också européerna välsmakande.

Evergrande tar med sig 15-modeller till 5 år. Tillräckligt med arbete för Trollhättan
Evergrande tar med sig 15-modeller till 5 år. Tillräckligt med arbete för Trollhättan. Fotokredit: NEVS

På 25. I september tillkännagav Evergrande VD Xu Jiayin den omfattande i Shenzen Samarbete med de stora namnen på leverantörer av bilutvecklingstjänster. De tyska leverantörerna FEV och IAV-gruppen, den tyska-schweiziska EDAG AG, den österrikiska AVL och Magna Group Fordonen kommer att utvecklas för Evergrande Group.

Undvik misstag, påskynda utvecklingen

Är det europeiskt dominerade samarbetet förvånande på ett stort sätt? Knappt, för med alla de fortfarande öppna frågorna fortsätter Xu Jiayin logiskt. Han tar tag i problemen med kinesiska biltillverkare vid rötter och lär sig av andras misstag. Varför har elbilar i Kina, trots fantastiska subventioner under en mycket lång tid, låg acceptans bland köpare? Kinesiska produkter betraktas som opålitliga, inte mogna, de har ett chockerande lågt värde än används. den China Passenger Car Association själv sammanfaller förödande dom, Efter bara ett år är en kinesisk produkt värd mindre än hälften av sitt ursprungliga pris. Batterierna är i slutet efter 3 - 5 år.

För att lyckas måste det vara annorlunda. Elbilpionjären Tesla sätter återigen riktmärket. Dess produkter är jättar med restvärde, batterierna antas ha en lång livslängd. Xu Jiayin har tillgång till de bästa tjänsteleverantörerna som finns på marknaden. leverantör Liksom Magna Group utvecklar också tyska fordon kompletta fordon ända ner till den sista skruven. Endast detta publiceras sällan öppet. Kunden själv märker inte, han har ingen aning om att hans premiumfordon har ett stort namn, men utvecklades någon annanstans. Avgörande för produkten är vad som krävs i specifikationerna.

Tillräckligt med arbete för Trollhättan

Återigen påskyndar Evergrande processen för produktutveckling, minimerar riskerna som ett nytt varumärke och pressar för att bygga sin egen forskning och utvecklingskapacitet. Att Xu Jiayin inte litar på den rudimentära utvecklargruppen för NEVS, är förståeligt. Å ena sidan har Trollhättan inte den erforderliga kapaciteten i början, å andra sidan kunde man inte utveckla en enda produkt på mer än 7 år till produktionsmognad.

Tråkigt för Göta Älv är inte alls. Du är i den gamla Saab-fabriken säker att få producera en del av de nya modellerna. Dessutom meddelar man NEVS att inte kunna rekrytera så många arbetare som behövs. Strategiskt sett har platsen en enastående betydelse. Det garanterar säker tillgång till Europeiska unionens marknader, om det är tveksamt till och med export till Nordamerika. Som den enda anläggningen utanför Folkrepubliken är den av ovärderligt värde för Evergrandes planer.

Evergrande reklamkup med Inter Milan

Eftersom Kina inte räcker. Den internationella kampanjen för varumärket Evergrande Hengda Hengchi börjar på 2021. I själva verket kommer Hengchi Automobile att ersätta Pirelli-varumärket med Inter Milan-tröjor. den förhandlingar borde vara långt framme, 100 miljoner € under 4 år för att investera Xu Jiayin i reklam. Den europeiska marknaden är målet, närvaro i prime time och framför en publik på miljoner skulle garanteras varumärket. Detta gör det också tydligt när de första fordonen planeras för Europa. Hur hisnande snabbt Evergrande föregår är tydligt i en liten detalj: den sista pressmeddelande För första gången fanns det också etablerade portaler på tyska. NEVS-truppen i Trollhättan hade aldrig gjort det under 7 år.

Skulle det vara frågan om vilken roll NEVS och Saab-arvet kommer att spela i framtiden? Kinesiska företag har en förkärlek för undermärken. Knappast någon leverantör från Mellanriket kan motstå frestelsen, upprepade gånger nya märken för olika påståenden. Volvos mamma Geely leker också med det; förutom Lynk & Co och Polestar, föddes nyligen ett nytt märke för elbilar i premiumsegmentet på marknadsföringsmaskinen. Det faktum att det kunde kannibalisera dottern Volvo verkar inte betyda.

Hengchi som ett varumärke för Europa?

Allt är tänkbart på Evergrande. Det kan finnas ett varumärke för Europa bortom Hengda Hengchi. NEVS kunde leverera det, men det kan lika bra demonteras från fabriken. Eftersom han kommer från marknadsföringsverket och har inget historiskt värde eller referens till verkets historia. Fordon med Saab-DNA kunde komma ut på marknaden, den legendariska designlinjen kunde fortsättas.

Eller inte. Allt förblir öppet just nu.

För förutom den stora bilden, grundandet av ett mobilitetsföretag med den uppenbara välviljan i Peking, finns det också pengar för personliga fåfängar, till exempel insamlingen av exotiska varumärken. Annars skulle man ha förvärvat inga aktier i superbilstillverkaren Koenigsegg.

4 tankar också "15 nya modeller under de kommande 5 åren av Evergrande"

 • Även om jag inte är ett fan av NEVZ Evergrande och co måste jag erkänna att det finns mycket som händer och att jag är nöjd med vad Trollhattan ger jobb. Mindre bra skulle jag hitta det om namnet Saab används. Eftersom det som har gjort Saab som ett varumärke, inte kommer att glädja kineserna eller rika. De är bara intresserade av stora volymer och det var inte Saabs styrka.

  2
  2
 • MAGNA i Graz och Trollhättan fungerade redan mycket bra med cabriolet, jag hoppas att det äntligen kommer att bli något

 • Hoppas Evergrande verkligen att sälja Hengda Hengchi-fordon i stora mängder?
  Jag är skeptisk till att med nya bilmärken eller återupplivade bilmärken som Borgward kan sälja stora mängder fordon, utom kanske Tesla.
  Evergrande bör åtminstone försöka återuppliva SAAB, då kan du ha en chans, men produkten måste vara rätt och du bör försöka återuppliva SAAB-andan.

  11
  1
 • Spännande, mycket jämnt ...

  Jag kan inte tänka på mycket mer om de senaste rapporterna. Förutom att ett bilmärke som heter "Helga Hatschi" i Tyskland knappast kommer att ha en chans.

  Men det är osannolikt att någon som kan tyckas göra någonting annat (utvecklare, designers, tillverkning och fotbollslag) ska misslyckas med sådana marginaler (märkesnamn och marknadsföring). Frågetecknen är av en annan karaktär ...

  Den är fortfarande öppen, vem som borde samordna och leda dit. Öppet (och ännu mer och mer) är vad som borde vara i arbetsbeskrivningen, eftersom ambitionerna och projektet för Evergrande avviker dagligen och med varje nytt meddelande lite längre från alla historiska förebilder och all yrkeserfarenhet som någon någonsin i Fordonsindustrin kunde ha samlat in.

  Antingen bevittnar vi den största framgången eller den största bubblan som branschen någonsin har sett. Det som är oroande är att så många fakta redan skapas utan lämplig samordning och vägledning av erfarna insiders och chefer.
  Finns det möjligheter och potential som faktiskt är användbara och meningsfulla att samordna? Eller nyheten med en gordisk knut, större och tjockare än någonsin krossad?

Kommentarer är stängda.