Min saabiska berättelse. En Saab från Grekland.

Jag kör sedan början av 2015 en Saab 9-5 2.0t (inbyggd 2004) i den första serien. Med denna bil har jag upplevt en varierad historia, men det kyler inte min passion för märket förrän i dag.

Saab 9-5 från Grekland. Låg körsträcka.
Saab 9-5 från Grekland. Låg körsträcka.

Det är viktigt för mig att betona att det inte var själva bilen utan snarare de yttre omständigheterna som jag först blev medveten om senare: bilen var i Grekland i flera år och var trots ett gott externt skick och låg körsträcka (endast 72 TKM) antagligen utsatt för sol och salt under en tid. Det var helt enkelt dåligt underhållet och måste först ”repareras”.

Det började på den första körningen från Saab-återförsäljaren i Giessen till A3-riktningen Bonn, när på väg motorns indikatorlampa blinkade och tvingade mig att återvända till verkstaden. Trigger var en defekt kabel.

Några månader senare, efter en tillfällig njutning av den kraftfulla fyrcylindriga turbo och den mjuka brummen från fyrcylindriga motorn på långa motorvägar, fick jag en kopplingskada halvvägs längs vägen tillbaka från kusten.

Sedan igen några månader senare ville jag gå till en fotbollsmatch med vänner, plötsligt var det dagsljus i instrumentbrädan sent på kvällen: "Julgranen" (ABS-motorens kontrolllampa, etc.) har blinkat i en mängd olika situationer sedan dess och alltid hört en varningssignal. Månader följt av en feberig sökning efter källan till felet. Från motorstyrenheten till hjulsensorn byttes allt mot en begagnad bilgaranti från Gießen Saab-återförsäljaren - till ingen nytta.

En anställd i den tidigare Saab-representationen i Beuel fick reda på att orsaken var ett enkelt kabelförbrott mellan hjulgivaren och motorns styrenhet. Skadorna reparerades slutligen för 150 €, den nya ECU för försäkring med 2.600 € och hjulsensorn med tätt 1.000 € att boka.

Ibland använde jag bilen för att köra till kontoret. Och så hände det att en kväll misstänkte jag inget dåligt, motorn plötsligt tappade strömmen och jag fick återigen ringa de gula änglarna för hjälp.

Den här gången var kontrollkassetten över. Kostnad 500 €.

Efter det fick jag vila i några månader. Saaben purrade och mumlade glatt för sig själv och förde mig och min partner mycket körglädje, särskilt på helgeturer till Mosel och Ahr.

Men det var inte allt, den lutande läsaren känner av det. En kväll var jag på väg tillbaka från jobbet i Düsseldorf igen och träffade slutet på en trafikstockning vid Ratinger Kreuz. Först var allt normalt, stopp-och-gå gick långsamt mot A3-korsningen. BMW bakom mig tappade plötsligt nerven och ville tanka till höger för att göra några meter (!). Men eftersom jag var tvungen att bromsa igen på grund av den långsamma trafiken, tog BMW mig i ryggen till höger. Han var så olycklig att en stor våg hade bildats i golvpanelen. Bilen var snedställd och total ekonomisk förlust. Föreställ mig min ilska efter att bilen bara hade ”reparerats” i några månader och min glädje när jag körde Saab verkade nu ha slutat plötsligt.

Vid denna tidpunkt vill jag uppriktigt tacka min partner Yvonne, som har varit så hängiven för bevarandet av bilen under de följande åren. Hon inser hur mycket av mitt hjärta och själ som är knutet till denna bil och har gjort allt för att hitta en verkstad som ger en professionell 130% -reparation för att täcka kostnaderna för den motsatta försäkringen.

Jag kanske inte gör några surreaktiva reklam på bloggen, så jag vill hemligt, eftersom jag gillar att ringa en bussbyggare i Bonn (Saimé-Genc-Ring), som underbart har återställt bilen (inklusive Lacknacheinblendungen). Allt kul att hitta den här workshopen (tack Yvonne!) Tog mer än ett halvt år.

Under tiden tar jag Saab vanligtvis bara på helgen eller för längre turer ut ur garaget och tar det ännu mer uppmärksamhet än vanligt. Han har nu nästan 105 TKM på klockan och jag hoppas att han följer mig i många år, precis som den här underbar blogg som jag gillar att läsa på min långa pendel med tåg till jobbet.


Tack till Arne för Saab-berättelsen på söndagen. Inlämningsdatum för vår kampanj var 15. Augusti 2019. Handlingen var över och inte där? Inte dåligt! Vi har nya idéer och kommer att presentera dem snart.

2 tankar också "Min saabiska berättelse. En Saab från Grekland."

  • VACKER

    Båda. Bilen och historien. Hon väcker minnen med mig. En silver 9-3 !, någon öppnas upp och som ett resultat också en total ekonomisk förlust, som inte skulle ha misstänkts i första och yttre syn på mig. Det är fantastiskt när en SAAB överlever ett sådant fynd. Och det är också mer hållbart ...

    På den tiden överlevde Meiner, eftersom kollisionspartnerns försäkring sålde honom fantastiskt högt för mer än 2.000 €. För köparen (en professionell med en stor biltransportör full av yngre bilar med skador) och försäkringen har garanterats. Två vinnare och en dum.

    Återigen skulle jag inte acceptera så snabbt en sådan expropriation, men ta mig den idag vackra historien som modell.

  • Vilken hoppfull historia! Återhämtar sig från en total förlust ... Med min vackra, mycket älskade svarta Saab 900i, som bara hade 136.000 4 km, var jag tvungen att uppleva hur en frånvarande sinnad SUV-förare träffade mig när jag var tvungen att stoppa på grund av en vänstersväng i den kommande trafiken framför mig. Resultat: min Saab varvad och nästan all plåt böjd. Total förlust. Jag var på 20 verkstäder, även om du kunde ha rätat upp den igen - men plåtskadorna var för omfattande för alla. Grrr! Ändå kunde jag inte skilja mig från det här älskade fordonet, jag hade fått det att repareras 1 år tidigare efter just en sådan bakre kollision, mot alla rimliga råd, för en enorm mängd, som då var för att det var en nästan ny Var bil som betalade försäkring. Men nu var ingen verkstad redo att börja arbeta med det ... Det är nu med mig som ett "reservdelarlager" eller, för att uttrycka det mer snyggt: på den gamla delen ... Jag har nu hittat en liknande efter månader med sökning, bara 125.000 år äldre och XNUMX XNUMX km mer på hastighetsmätaren. Det kör också som en! Fortfarande: kanske skulle jag åka till Bonn ... Tack för det tysta tipset!

Kommentarer är stängda.