Saab 9-5 Aero 2000 med 365.000 kilometer

En Saab är en familjemedlem. Du måste förmodligen driva dig själv för att förstå det. Faktum är att många Saab-förare ger sina fordon ett namn. Idag träffar läsarna Luna, som på romantiska språk står för månen. Luna blir 2020 två decennier gammal, och chanserna att bli äldre är också mycket bra.

En Saab 9-5 Aero med namnet "Luna"
En Saab 9-5 Aero kallas "Luna"

Saab 9 5 Aero 2000

Paul och hans familj har förvärvat 9-5 Aero före 3 år med en bra 310.000 kilometer på klockan. Under tiden har mer 55.000 kommit till det. Luna är ett förstahandsfordon som har underhållits noggrant av en äldre arkitekt. Saab är mycket välutrustad med automatisk och berömd säteventilation. Limousinen levererades år 2000 om återförsäljaren LaFrentz i Kiel. Dessutom har den svenska bilen med färgen "midnattblått" ett av de mest eleganta målerierna som fanns i Trollhättan.

Vilka problem kan en nästan 20 år gammal bil ha? Det finns rost, berättar Paul. Ämnet kommer att behandlas snart. Förutom de vanliga små delar av slitdelar, som beror på ökad ålder i varje bil, överfördes överföringen på 150.000 kilometer. Annars kör Luna pålitligt och är en mycket trevlig resekompis. För att hålla det så i framtiden kommer motoroljan att bytas ut varje 8.000 kilometer.

Nästan 20 år gammal och 365.000 kilometer. Men fortfarande glatt!
Nästan 20 år gammal och 365.000 kilometer. Men fortfarande glatt!

Tillbaka till Sverige kom Saab två gånger förra året, naturligtvis med ett besök i Trollhättan. Familjen hoppas på många fler år med sin Saab. Detta kallas levd hållbarhet. Och det här ämnet verkar ockupera många Saab-förare.

Mailboxen för "kilometerkungarna" fylls mer och mer. Det kan ta lite tid att publicera, eftersom bara ett fordon per vecka väljs slumpmässigt. Kampanjen verkar ha drabbat läsarnas nerv, eftersom varje Saab som visas här är ett uttalande mot slarvig konsumtion och trenden mot att utbyta bilar mer och mer utan reflektion.

Den kommande lördagen presenterar jag nästa Saab-veteran. Alla ägare av kilometer kungarsom vill se sin bil på bloggen uppmanas att skicka bilder och information.

5 tankar om "Saab 9-5 Aero 2000 med 365.000 kilometer"

 • Perfekt SAAB!
  Dessutom mycket olycksfria glädje med det!

 • Mycket trevlig bil, bra körsträcka. Jag önskar er många fler vackra och pålitliga kilometer. 9-5 är fortfarande en drömbil.

 • Färg, fälgar, AERO ...

  Utan tvekan en pärla för den allmänna gatan. Om han mötte mig parkering skulle jag smyga runt den. Om han träffade mig hoppas jag på min hals. Inte för att det skulle vara styvt, men 180 ° är helt enkelt inte mänskligt möjligt ...

  En hög även på arkitekterna och positiva stereotyper. Det här är redan två välskötta SAAB-kilometerkungar (av två) från deras tidigare besittning, eller har jag fel?

 • Alltid glad!

 • Tack Tom! 🙂

Kommentarer är stängda.