Saab 9-5 Aero 2000 med 365.000 kilometer

En Saab är en familjemedlem. Du måste antagligen köra dig själv för att förstå det. Faktum är att många Saab-förare ger sina fordon ett namn. Idag möter läsarna Luna, som står för månen på romanska språk. Luna blir två decennier gammal 2020 och chanserna att bli ännu äldre är extremt goda.

En Saab 9-5 Aero med namnet "Luna"
En Saab 9-5 Aero som heter "Luna"

Saab 9 5 Aero 2000

Paul och hans familj har förvärvat 9-5 Aero före 3 år med en bra 310.000 kilometer på klockan. Under tiden har mer 55.000 kommit till det. Luna är ett förstahandsfordon som har underhållits noggrant av en äldre arkitekt. Saab är mycket välutrustad med automatisk och berömd säteventilation. Limousinen levererades år 2000 om återförsäljaren LaFrentz i Kiel. Dessutom har den svenska bilen med färgen “midnattblå” en av de mest eleganta lackeringar som fanns i Trollhättan.

Vilka problem kan en nästan 20 år gammal bil ha? Det finns rost, berättar Paul. Ämnet kommer att behandlas snart. Förutom de vanliga små delar av slitdelar, som beror på ökad ålder i varje bil, överfördes överföringen på 150.000 kilometer. Annars kör Luna pålitligt och är en mycket trevlig resekompis. För att hålla det så i framtiden kommer motoroljan att bytas ut varje 8.000 kilometer.

Nästan 20 år gammal och 365.000 kilometer. Men fortfarande glatt!
Nästan 20 år gammal och 365.000 kilometer. Men fortfarande glatt!

Tillbaka till Sverige kom Saab två gånger förra året, naturligtvis med ett besök i Trollhättan. Familjen hoppas på många fler år med sin Saab. Detta kallas levd hållbarhet. Och det här ämnet verkar ockupera många Saab-förare.

”Kilometerkungarnas” brevlåda fylls mer och mer. Så det kan ta ett tag innan publiceringen publiceras, eftersom endast ett fordon per vecka väljs slumpmässigt. Kampanjen verkar ha träffat läsaren, eftersom varje Saab som visas här är ett uttalande mot vårdslös konsumtion och trenden att byta bilar snabbare och snabbare utan reflektion.

Den kommande lördagen presenterar jag nästa Saab-veteran. Alla ägare av kilometer kungarsom vill se sin bil på bloggen uppmanas att skicka bilder och information.

5 tankar om “Saab 9-5 Aero 2000 med 365.000 kilometer"

 • blank

  Perfekt SAAB!
  Dessutom mycket olycksfria glädje med det!

 • blank

  Mycket trevlig bil, bra körsträcka. Jag önskar er många fler vackra och pålitliga kilometer. 9-5 är fortfarande en drömbil.

 • blank

  Färg, fälgar, AERO ...

  Utan tvekan en pärla för det offentliga gatuområdet. Om han såg mig parkerad skulle jag smyga mig omkring den. Om han kom mot mig skulle jag förhoppningsvis tänka på min hals. Inte för att det är styvt, men 180 ° är helt enkelt inte mänskligt möjligt ...

  En hög även på arkitekterna och positiva stereotyper. Det här är redan två välskötta SAAB-kilometerkungar (av två) från deras tidigare besittning, eller har jag fel?

 • blank

  Tack Tom! 🙂

  • blank

   Alltid glad!

Kommentarer är stängda.