Saab ”Born from Jets” nummerplåthållare

23 oktober 2005. Saab lanserar "Born from Jets" -kampanjen i USA. Skapad av Lowe Brindfors New York Branch förväntas generera 30 miljoner intryck inom 75 till 25 år inom 54 timmar. Kort sagt, kampanjen kommer att bli en framgång. Slagordet går runt om i världen. Saab avslöjar sina rötter inom luftfarten.

Saab registreringsskylt innehavare "Born from Jets"
Saab registreringsskylt innehavare "Born from Jets"

Född från Jets skärper varumärkets profil

Även i Tyskland kommer den att visas i en modifierad form hösten 2005. Saab Tyskland letar nu efter flygare och skickar förfrågningar om en testkörning som inbjudningar att flyga. På detta sätt blir intresserade testpiloter, det finns nyckelfobar och loggböcker. Parollen är fast etablerad och kommer fortfarande att finnas i människors tankar år senare. Kampanjen hjälper till att skärpa Saabs profil, som förlorat en del av sin form.

I januari 2018, mer än ett otroligt decennium senare, vinner slogan "Born from Jets" tillsammans med "Move your mind" Rösta på bloggen. Och sedan börjar den långa väntan. Egentligen ville jag genast släppa båda registreringsskyltinnehavarna för utskrift, men det visade sig helt annorlunda. Först hade råvaran leveranstid, sedan var det interna tryckeriet helt uttömt, och vid någon tidpunkt var projektet nästan glömt.

Med digitaliseringen av Saab-klistermärken från 80-talet kom minnet om idéen "Born from Jets" tillbaka. Det fanns ett projekt, inte så länge sedan? Tja, hur kan du ha fel! Under tiden har överraskande 21 månader gått från idén till genomförandet. Men nu är det dags!

Flygtraditionen är obruten

Saab-varumärkets flygtradition förblir oförändrad. Med Gripen E-generationen, internt Saab 39-8, producerar svenskarna ett av de modernaste flygplanen i världen. Historien fortsätter, inte på marken, utan i luften. Den första Gripen E för de brasilianska styrkorna startade i augusti från flygfältet i Linköping. Fans och vänner till varumärket kan nu peka på varumärkets flygrötter. Och med viss stolthet, för vem skulle ha förväntat sig att parolen från året 2005 fortfarande finns i sinnet?

”Born from Jets” -skyltinnehavare finns tillgängliga från lager nu, de är lämpliga för tyska Euro-skyltar. Läsarna hittar beställningsinstruktioner för våra Saab-registreringsskyltinnehavare Här.

10 tankar om “Saab ”Born from Jets” nummerplåthållare"

 • Innehavarna av registreringsskylten har anlänt. Tack för det!

 • blank

  Bra ide! Boka för österrikiska registreringsskyltar - jag är där! Tack!

 • blank

  Varför? Jag ska säga det på tyska: Heritage !?

 • blank

  När SAAB rör mig, tänker jag på SAAB som en tillverkare av bilar, som alla är uppenbara från jetflygplan.

  Hur bra att Tom lanserar båda parter och tar hänsyn till den snäva omröstningen. Så någon dag får alla chansen på det slagord som han eller hon vill ha. Och kanske blir det ännu bättre?

  Varför inte ett blandat par för de obeslutna och förarna som definitivt gillar båda? ”RÖR DIN SIN” på fordonets framsida och ”FÖDD FRÅN JETS” på baksidan. Så den ena skulle ha en som ett "tillägg" (som du skriver) till den andra utan att den enskilda registreringsskylthållaren är överbelastad ...

  Bortsett från det, om SAAB Automobile (eller vi förare) hänvisar till rötter, prägling och inlärningseffekter med rättfärdighet, rätt och stolthet, till en nattpanel, kullampor eller vad som helst, varför inte? Reklameffekten för en Gripen E borde vara väldigt, mycket smal ...

 • blank

  Ett stort kompliment för så mycket engagemang! SAAB-körning är ännu roligare genom bloggen! Och det i flera år 🙂

 • blank

  Man får inte glömma att när SAAB-Automobile såldes hade SAAB AB inte längre något med bildivisionen att göra - detta har inte ändrats hittills.

  Varför ska jag, som SAAB-förare, koppla mig till förflutna tider och sedan uttrycka detta med indirekt reklam för stora SAAB-flygplan? SAAB registreringsskylthållare med tillägget eller inskriptionen ”rör dig” är helt klart det bättre valet.

  4
  2
 • blank

  Återigen en stor action. Du behöver bara något för att spela 😉

 • blank

  Jag gillar den här slogan.

  Som SAAB-förare vet du också att den inte på något sätt är på eller överdriven, utan är helt enkelt historiskt korrekt. Om jag har det rätt i mitt huvud, så hade SAAB 92 inte bara ett sensationellt lågt luftmotstånd. Det finns också en fin och liten anekdot om lacken och färgen ...

  Den som kör en snabb släde känner varken SAAB eller luftfart och deras strikt funktionella tänkande och deras nästan oändliga ansträngningar för säkerhet tenderar emellertid att misstolka denna slogan och le mot den. Jag kan leva väldigt, mycket bra med det leende av okunnighet ...

 • blank

  Hej,

  Det är fantastiskt att det finns dessa registreringsskylthållare! Kommer versionen med "rör dig" snart tillgänglig? Hon var åtminstone lika populär ;-).

  BG
  jan

  • blank

   Inte i rätt tid, eftersom vi nästa gång går igenom digitaliseringen av 80 år Saab-klistermärken. Men de kommer säkert, kanske som en begränsad upplaga.

Kommentarer är stängda.