Referensprogram för Sion startar

Elektromobilitet kommer! Visst med början från 2020 kommer vågen att rulla upp. Inte för att alla tillverkare plötsligt har upptäckt sin kärlek till elbilen. Men eftersom Brysselreglerna tvingar dem att göra det. Utan elbilar i portföljen kommer det att vara omöjligt att följa de strängare utsläppsbestämmelserna. Det ställer frågan om erbjudandet från nästa år kommer att möta motsvarande köpares intresse?

Sono Motors lanserar ett remissprogram för Sion
Sono Motors lanserar ett remissprogram för Sion. Fotokredit: Sono Motors

Det tar ett bra år innan den första Sion rullar av produktionslinjen i Trollhättan. När de första bilarna är i kundhänder kan kalendern rapportera redan 2021. En nykomling med ett innovativt koncept möter sedan en marknadsmiljö som kommer att vara tätbefolkad. Kanske till och med varmt ifrågasatt om elbilspel inte utlöser det angrepp som tillverkarna satsar på.

Sion poängterar med sitt koncept som ett solelektriskt fordon och rör sig som en kompakt, prisvärd minibuss med högt nyttighetsvärde i ett europeiskt trendigt segment. Men Sono Motors tänker på framtiden och följa upp order till tidigare 10.000-reservationer. De betalas, men bör konverteras till bindande order fram till slutet av året.

Referensprogram: 1% rabatt på Sion

Sono Motors startar därför ett rekommendationsprogram som förlitar sig helt på samhället och sociala medier. Alla som redan har reserverat en Sion kan generera en rekommendationskod och dela den med vänner, bekanta och grannar. För varje bokning som görs med hjälp av koden får kunder och kodutgivare en rabatt på 1% på sin Sion. Koden kan användas valfritt antal gånger och för valfritt antal beställningar. Rabatten avser dock endast Sion-baspriset på 16.000 XNUMX € utan batteri.

Sono Motors strategi påminner starkt om Tesla -modellen. I stället för traditionell reklam förlitar amerikanerna sig på samhällets och sociala medier. Pionjärerna har gjort det bra med sitt remissprogram de senaste åren. Unga märken går okonventionella vägar och skiljer sig därmed från den "gamla" industrin. Kunden som bästsäljare, som kan föregå med gott exempel och uppmuntra fler imitatorer att följa efter. Framtiden visar om Sono Motors kommer att skriva en liknande framgångssaga till Tesla med rekommendationsprogrammet.

7 tankar om “Referensprogram för Sion startar"

 • blank

  Det skulle fortfarande vara intressant att veta hur Bryssel använder Flexi-Fuel-Vehicles (FFV).

  Beräknat lika välvilligt som en EV- eller plug-in-hybrid skulle även flexi-fuel Bentley ha varit en 3-liters bil. Andra FFV (som min BioPower) måste beräknas på 2 liter fossila bränslen (förutsatt optimal CO85-neutral drift med uteslutande E2 och uteslutande CO1,5-neutral andel etanol) ...

  Om detta var fallet i Bryssel, skulle vi inte behöva oroa oss för återintroduktionen av E85 i D?

  Vi lever i en konstig tid som kännetecknas av en enorm snedvridning av den (tekniska) konkurrensen om lösningen av pressande frågor. Vilken lyx, av allt, att snedvrida konkurrensen om klimatskydd efter hyresvärdens bedömning. Man kan bara be och hoppas att politik och media var och en vet vad och varför de gör eller inte gör det ...

  På tal om utelämnande,
  Jag har bett en lokal radiostation i ÖR (RBB) att fördjupa ämnet biobränslen. Även om min intensiva publik har gett mig ett intressant (och välvilligt) bidrag om en finsk producent av biobränslen från avfall, har jag inte haft mycket av ett glittrande exempel på Frankrike eller den nuvarande framställningen (e85-go.de) i Tyskland hörde ett enda ord från denna sida.

  Kära människor,
  snälla bli aktiv. Rita E85-framställningen och dela den med e-postmeddelanden från vänner, familj och kollegor. Skriv till din favoritradio eller TV-station, dagstidningen, en tidning eller ett online-redaktion. Gör vad du vill, men snälla gör något. Och om det till slut bara tjänar att man inte har något att bebrejda när det gäller utelämnande, har man väldigt mycket vunnit.

  Även om det bara är att kommande generationer av barn, barnbarn, historiker, socio- och statsvetare kommer att få en mer progressiv förståelse av politiken och medias roll och funktion än vad som för närvarande är möjligt och vår egen. Det skulle också vara mycket mer än ingenting, det skulle också vara framsteg ...

 • blank

  Så det händer, jag är nyfiken. Kanske kan du verkligen se Sion 2020 rulla ut från de värdefulla SAAB-fabrikerna?

 • blank

  Tack. Lärde igen ...

  Att flottans konsumtion - förutom absurde formler - nu också försäljningssiffror (redan mycket mer meningsfull) beaktade jag inte.

  Å andra sidan visar Kinas exempel (det gick förbi mig i media) att globala och branschövergripande "kreativa lösningar" för politiska riktlinjer bör fortsätta att förväntas ...

  För närvarande undrar jag om bildelningen av våra tillverkare med mestadels bränsleeffektiva bilar inte riktigt liknar, nästan spegelbildsintressen och strategier, som det ena eller det andra bra Kina?

  Åh, hur skulle jag vilja tanka upp E85 igen - helst tills min BioPower är en kilometer kung.

 • blank

  Intressant mellaninfo. Tack.

  Som vanligt är många frågor obesvarade. Inte för att det skulle vara kännetecknande för den här bloggen (det är det inte), utan för att de politiska specifikationerna - oavsett om de är nationella eller från Bryssel - har maximerats i många år ...

  Vad betyder det att (citat) "utan elbilar i portföljen blir det omöjligt att följa de striktare utsläppsriktlinjerna"?

  Det syftar återigen till den så kallade flottkonsumtionen. Och "portfölj" betyder bara att modellgruppen för en grupp följer utsläppsriktlinjerna på en rent teoretisk grund och i genomsnitt. Varje EV eller varje liten bil som läggs till i portföljen är inte mindre men inte mer än ett alibi för ytterligare bränslesnurrar ...

  Det har pågått i åldrar nu. De första och hittills enda 3-litersbilarna * (VW Lupo och Audi A2) sammanfaller inte helt av en slump med det faktum att moderbolaget Bentley, Bugatti och till och med under sin egen - hädanefter eufemistiska - varumärken 10 och 12-cylindrig diesel och Lade till bensinmotorer med en förskjutning på upp till 6,0 liter i sin portfölj ...

  På DB var det väldigt lika med den så kallade Smart. En alibi till Bryssel för mer kraft, mer konsumtion, vinst och omsättning med den övre delen av flottan / företagets egen portfölj ...

  Med några musklick genereras nästa EV och flottan förbrukas i Lot.
  Bryssel rider en död häst - men åtminstone på mycket, väldigt långt avstånd.
  Är det så dumt att det är hållbart igen?
  Hur som helst är hästen helt återhämtad.
  Trots allt …

  * Förbrukning, inte kubikapacitet! ! !

  • blank

   Well. En batteri elbil beräknas med 0-utsläpp. En plug-in hybrid nedgraderas till 1 eller 2 liter användning med formler som inte har något att göra med verkligheten. Det spelar ingen roll om föraren använder batteriet eller bara använder fossila bränslen. Detta är det enda sättet att hålla flottorna konsumerade på papper.

   Men: Det är nödvändigt att sälja elbilar för att uppfylla standarderna och mer varje år! I Kina har kraven lett till överskott de senaste åren. Elbilar köptes, subventioner betalades och placerades i hyresflotta. Emellertid rördes fordonen aldrig i verkligheten. De stod runt på en brackgrund. Det handlade om subventioner och statistik. Tidningarna var fulla av det.

 • blank

  Det är förvånansvärt tråkigt. För ungdomar som i alla fall har förklarat kampen för bilindustrin. Jag skulle ha hoppats på lite fler idéer. När allt kommer omkring, Sono lämnar så mycket luft för fler idéer!

  5
  1
 • blank

  Tesla erbjuder Teslas ägare möjlighet att rekommendera produkten till nya ägare. Sion Referral-programmet är en rekommendation för en produkt som inte finns ännu. Hur kan du rekommendera en produkt som inte har testats eftersom bilen inte finns ännu? Är på något sätt tveksamt. Om entusiastiska ägare rekommenderar och gör sin bil tillgänglig för provkörningsändamål är det annorlunda och en bra idé. Jag ser fortfarande ingen produkt på Sono Motors utan bara löften och marknadsföring.

  11

Kommentarer är stängda.