Referensprogram för Sion startar

Elektromobilitet kommer! Visst med början från 2020 kommer vågen att rulla upp. Inte för att alla tillverkare plötsligt har upptäckt sin kärlek till elbilen. Men eftersom Brysselreglerna tvingar dem att göra det. Utan elbilar i portföljen kommer det att vara omöjligt att följa de strängare utsläppsbestämmelserna. Det ställer frågan om erbjudandet från nästa år kommer att möta motsvarande köpares intresse?

Sono Motors lanserar ett remissprogram för Sion
Sono Motors lanserar ett remissprogram för Sion. Fotokredit: Sono Motors

Det kommer att bli ytterligare ett bra år innan den första Sion lämnar linjen i Trollhättan. Tills de första fordonen kommer att vara i kundens händer kan kalendern redan rapportera 2021. En nykomling med ett innovativt koncept möter sedan en marknadsmiljö som kommer att vara tätbefolkad. Kanske till och med ifrågasatt hårt om elbilsatsningen inte utlöser det angrepp som tillverkarna förlitar sig på.

Sion poängterar med sitt koncept som ett solelektriskt fordon och rör sig som en kompakt, prisvärd minibuss med högt nyttighetsvärde i ett europeiskt trendigt segment. Men Sono Motors tänker på framtiden och följa upp order till tidigare 10.000-reservationer. De betalas, men bör konverteras till bindande order fram till slutet av året.

Referensprogram: 1% rabatt på Sion

Så Sono Motors lanserar ett remissprogram med fokus på samhället och sociala medier. Alla som redan har reserverat en Sion kan göra det värvningskod generera, dela det med vänner, bekanta och grannar. För varje bokning över koden får köpare och kodutgivare en rabatt på 1% på sin Sion. Koden kan användas så ofta du vill och för valfritt antal beställningar. Men rabatten avser endast baspriset på Sion 16.000 € utan batteri.

Sono Motors strategi påminner starkt om förebilden Tesla. I stället för traditionell reklam förlitar amerikanerna kraften i gemenskapen och sociala medier. Med sina rekommendationsprogram har pionjärerna gjort det bra de senaste åren. Unga varumärken tar okonventionella vägar och skiljer sig därmed från den "gamla" industrin. Kunden som bästsäljare, som kan göra skolan och ringa fler imitatörer på planen. Huruvida Sono Motors kommer att skriva en liknande framgångshistoria med remissprogrammet som Tesla, detta visar framtiden.

7 tankar också "Referensprogram för Sion startar"

 • Tesla erbjuder Teslas ägare möjlighet att rekommendera produkten till nya ägare. Sion Referral-programmet är en rekommendation för en produkt som inte finns ännu. Hur kan du rekommendera en produkt som inte har testats eftersom bilen inte finns ännu? Är på något sätt tveksamt. Om entusiastiska ägare rekommenderar och gör sin bil tillgänglig för provkörningsändamål är det annorlunda och en bra idé. Jag ser fortfarande ingen produkt på Sono Motors utan bara löften och marknadsföring.

  11
  Svara
 • Det är förvånansvärt tråkigt. För ungdomar som i alla fall har förklarat kampen för bilindustrin. Jag skulle ha hoppats på lite fler idéer. När allt kommer omkring, Sono lämnar så mycket luft för fler idéer!

  5
  1
  Svara
 • Intressant mellaninfo. Tack.

  Som vanligt förblir många frågor öppna. Inte för att det här är det som kännetecknar denna blogg (är det inte), utan för att de politiska riktlinjerna - antingen nationella eller från Bryssel - har klonats samman i många år ...

  Vad betyder det att (offert) "utan elbilar i portföljen, kommer det att vara omöjligt att uppfylla de strängare utsläppsnormerna"?

  Det syftar igen till den så kallade flottan konsumtion. Och "portfölj" betyder bara att modellgruppen för en grupp håller sig rent teoretiskt och i genomsnitt på utsläppsriktlinjer. Varje EV eller liten bil som ingår i portföljen är inte mindre men inte mer än ett alibi för mer Spritschleudern ...

  Detta pågår för alltid. De första och hittills bara 3-liters bilarna * (VW Lupo och Audi A2) sammanfaller i tid sammanfaller att moderbolaget Bentley, Bugatti och till och med under sitt eget - hädanefter eufemistiskt - märkesnamn 10 och 12 cylinderdiesel och Bensinmotor med upp till 6,0 liter förskjutning i sin portfölj registrerad ...

  På DB var det mycket liknande sg Smart. Ett alibi till Bryssel för mer kraft, mer konsumtion, vinst och omsättning med den övre änden av flottan / gruppens egen portfölj ...

  Med några musklick genereras nästa EV och flottan förbrukas i Lot.
  Bryssel rider en död häst - men åtminstone på mycket, väldigt långt avstånd.
  Är det så dumt att det är hållbart igen?
  Hur som helst är hästen helt återhämtad.
  Trots allt ...

  * Förbrukning, inte kubikapacitet! ! !

  Svara
  • Well. En batteri elbil beräknas med 0-utsläpp. En plug-in hybrid nedgraderas till 1 eller 2 liter användning med formler som inte har något att göra med verkligheten. Det spelar ingen roll om föraren använder batteriet eller bara använder fossila bränslen. Detta är det enda sättet att hålla flottorna konsumerade på papper.

   Men: Det är nödvändigt att sälja elbilar för att uppfylla standarderna och mer varje år! I Kina har kraven lett till överskott de senaste åren. Elbilar köptes, subventioner betalades och placerades i hyresflotta. Emellertid rördes fordonen aldrig i verkligheten. De stod runt på en brackgrund. Det handlade om subventioner och statistik. Tidningarna var fulla av det.

   Svara
 • Tack. Lär dig något igen ...

  Att flottans konsumtion - förutom absurde formler - nu också försäljningssiffror (redan mycket mer meningsfull) beaktade jag inte.

  Å andra sidan visar exemplet med Kina (det passerade mig av media) att man globalt och inom industrin bör fortsätta att förvänta sig "kreativa lösningar" för politiska riktlinjer ...

  För närvarande undrar jag om bildelningen av våra tillverkare med mestadels bränsleeffektiva bilar inte riktigt liknar, nästan spegelbildsintressen och strategier, som det ena eller det andra bra Kina?

  Åh, hur skulle jag vilja tanka upp E85 igen - helst tills min BioPower är en kilometer kung.

  Svara
 • Så det händer, jag är nyfiken. Kanske kan du verkligen se Sion 2020 rulla ut från de värdefulla SAAB-fabrikerna?

  Svara
 • Det skulle fortfarande vara intressant att veta hur Bryssel använder Flexi-Fuel-Vehicles (FFV).

  På samma sätt välgörande som att beräkna en EV eller plug-in hybrid, till och med Flexi-Fuel Bentley skulle ha varit en 3-liters bil. Andra FFV: er (som min BioPower) måste beräknas (förutsatt att den optimala CO2-neutrala operationen endast med E85 och exklusivt CO2-neutralt innehåll av etanol) även på 1,5 liter fossila bränslen ...

  Om detta var fallet i Bryssel, skulle vi inte behöva oroa oss för återintroduktionen av E85 i D?

  Vi lever i en konstig tid, präglat av en enorm snedvridning av (teknisk) konkurrens för lösningen av brådskande frågor. Vilken lyx, bara tävlingen för klimatskydd efteråt och Gutsherren snälla att snedvrida. Man kan bara be och hoppas att politiker och media känner varandra, vad och varför de gör eller avstår ...

  På tal om utelämnande,
  Jag har bett en lokal radiostation i ÖR (RBB) att fördjupa ämnet biobränslen. Även om min intensiva publik har gett mig ett intressant (och välvilligt) bidrag om en finsk producent av biobränslen från avfall, har jag inte haft mycket av ett glittrande exempel på Frankrike eller den nuvarande framställningen (e85-go.de) i Tyskland hörde ett enda ord från denna sida.

  Kära människor,
  snälla bli aktiv. Rita E85-framställningen och dela den med e-postmeddelanden från vänner, familj och kollegor. Skriv till din favoritradio eller TV-station, dagstidningen, en tidning eller ett online-redaktion. Gör vad du vill, men snälla gör något. Och om det till slut bara tjänar att man inte har något att bebrejda när det gäller utelämnande, har man väldigt mycket vunnit.

  Om det bara är så att framtida generationer av barn, barnbarn, historiker, sociologer och politiska forskare kommer att få en mer progressiv förståelse av politiken och medias roll och funktion (position) än vad som för närvarande är möjligt och korrekt för oss. Det skulle vara mycket mer än ingenting, skulle vara ett framsteg ...

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.