Dimini, ett nytt märke för högkvalitativa miniatyrer

Dimitri Baumgartner har varit en bilentusiast sedan barndomen. Hans familj säger att han sa ordet "bil" före "mamma" eller "pappa". Som tonåring stuvar han bort sina små leksaksbilar och börjar samla in 1:43 modellbilar med fickpengarna. Urvalet var ofta svårt eftersom han aldrig kunde få nog.

Varumärket Dimini fokuserar på nisch
Varumärket Dimini fokuserar på nisch. Bild: Dimini

En samling, en karriär

Efter att ha avslutat sin utbildning började Dimitri sin karriär med en stor schweizisk teknisk leksaksförsäljare och arbetade uteslutande med stora märken som Norev, Ixo, Eligor och Spark. Till glädje för många samlare kunde han kombinera sin passion med sitt yrke.

Han blev sedan rådgivare för Editions Atlas för att utveckla modellsamlingar för de nordiska länderna. På grund av den stora framgången anställdes han av Editions Atlas som "ny produktutvecklingschef" för att utveckla fler samlingar för internationella samlare. Speciellt kollektionerna "Volvo" eller "Saab" uppnådde en enorm kommersiell framgång i hela Europa.

I hans privatliv är Dimitri och hans partner Frédéric inte bara samlare av modellbilar utan också 1: 1-bilar. Deras kollektion består av olika Saab, Volvo och andra europeiska kultmodeller som Citroen Dyane eller NSU Ro80.

En passion för nya utvecklingar

Dimini grundare Dimitri Baumgartner
Dimini grundare Dimitri Baumgartner

Med sin erfarenhet och expertis lanserar Dimitri nu sitt eget miniatyrbilsmärke. Företaget Dimini erbjuder nya varianter och versioner av modeller som tidigare utvecklats av Dimitri, liksom kompletta marknadsnyheter av metall eller syntetiskt harts - alltid i begränsad utgåva.

De första 1 43 1-modellerna kommer snart att följas av 18: XNUMX-modeller.

Företaget är stolt över att introducera den första modellen nu. En atypisk bil med en ännu mer fantastisk funktion: Saab 900, som är utrustad med vardagsstugan Toppola.

Tillgänglighet över hela världen

Varumärket Dimini distribueras från Belgien genom Saab gårdTeam som tillhandahåller sin omfattande logistik- och lagerupplevelse.

Modellerna finns i specialbutiker och hos återförsäljare med tillbehör för Volvo och Saab.

8 tankar också "Dimini, ett nytt märke för högkvalitativa miniatyrer"

 • Vilket förspel! ! !

  En dikromatisk 900 plus Toppola. Dum ordspelet, men det är bara mycket, väldigt svårt att toppa exklusivitet och crankiness. Mycket sympatisk. Jag önskar företaget all framgång och alla samlare mycket glädje i detta och kommande nya släpp. Eller till alla de som bara för en gångs gång uppfyller den ena eller den andra drömmen om en sällsynthet som skalas ned i skala.

  I varje fall har denna modell stil och charm utan slut ...

 • Tack för den fantastiska informationen.
  Nu vet jag äntligen vem som var ansvarig för mina 28-modeller av Saab Car Museum Collection från det tidigare Atlas Verlag. Fin översikt. Jag tycker också att den ovanliga trailermodellen från SAABO är särskilt framgångsrik. Jag saknar fortfarande toppa. Jag ser fram emot fler modeller.

 • Tja Wolfgang - för du måste antagligen fortfarande växa nu 🙂 Gruß Thomas

 • En fantastisk historia!

  Jag hoppas bara att modellerna får ett uttag så att de passar in i Atlas Edition-hyllan. Eftersom de flesta tidigare Atlas-samlare aldrig hade chansen att slutföra sin samling, skulle detta vara den bästa marknaden för det unga företaget.

 • Jag skulle vilja det mycket

 • Tack!
  Förutom Toppola som är för stor är socklarna desamma som Atlas, också i vitt.

 • Tack!
  Förutom Toppola som är för stor är socklarna desamma som Atlas, också i vitt.

 • Fantastisch!

  Vad sägs om upphovsrätten till Atlas-modellerna?
  eller Kan Saab-gemenskapen hoppas att de kan slutföra de samlingar som har startat?
  Vissa modeller är tillgängliga från andra tillverkare och i andra färger. Endast sockeln är helt annorlunda och det är bara de fordon som de flesta redan har fått från Atlas Editions.

Kommentarer är stängda.