Dimini, ett nytt märke för högkvalitativa miniatyrer

Dimitri Baumgartner har varit en bilentusiast sedan barnsben. Hans familj säger att han sa ordet "bil" före "mamma" eller "pappa". Som tonåring stuvade han undan sina små leksaksbilar och började samla modellbilar i skala 1:43 med sina fickpengar. Valet var ofta svårt eftersom han aldrig kunde få nog.

Varumärket Dimini fokuserar på nisch
Varumärket Dimini fokuserar på nisch. Bild: Dimini

En samling, en karriär

Efter att ha avslutat sin utbildning började Dimitri sin karriär med en stor schweizisk teknisk leksaksförsäljare och arbetade uteslutande med stora märken som Norev, Ixo, Eligor och Spark. Till glädje för många samlare kunde han kombinera sin passion med sitt yrke.

Han blev sedan rådgivare för Editions Atlas för att utveckla modellsamlingar för de nordiska länderna. På grund av den stora framgången anställdes han av Editions Atlas som "ny produktutvecklingschef" för att utveckla fler samlingar för internationella samlare. Speciellt kollektionerna "Volvo" eller "Saab" uppnådde en enorm kommersiell framgång i hela Europa.

I hans privatliv är Dimitri och hans partner Frédéric inte bara samlare av modellbilar utan också 1: 1-bilar. Deras kollektion består av olika Saab, Volvo och andra europeiska kultmodeller som Citroen Dyane eller NSU Ro80.

En passion för nya utvecklingar

Dimini grundare Dimitri Baumgartner
Dimini grundare Dimitri Baumgartner

Med sin erfarenhet och expertis lanserar Dimitri nu sitt eget miniatyrbilsmärke. Företaget Dimini erbjuder nya varianter och modeller av modeller som tidigare utvecklats av Dimitri, liksom kompletta marknadsinnovationer av metall eller syntetiskt harts - alltid i begränsade utgåvor.

De första 1 43 1-modellerna kommer snart att följas av 18: XNUMX-modeller.

Företaget är stolt över att introducera den första modellen nu. En atypisk bil med en ännu mer fantastisk funktion: Saab 900, som är utrustad med vardagsstugan Toppola.

Tillgänglighet över hela världen

Varumärket Dimini distribueras från Belgien genom Saab gårdTeam som tillhandahåller sin omfattande logistik- och lagerupplevelse.

Modellerna finns i specialbutiker och hos återförsäljare med tillbehör för Volvo och Saab.

8 tankar om “Dimini, ett nytt märke för högkvalitativa miniatyrer"

 • blank

  Fantastisch!

  Vad sägs om upphovsrätten till Atlas-modellerna?
  eller Kan Saab-gemenskapen hoppas att de kan slutföra de samlingar som har startat?
  Vissa modeller är tillgängliga från andra tillverkare och i andra färger. Endast sockeln är helt annorlunda och det är bara de fordon som de flesta redan har fått från Atlas Editions.

 • blank

  Tack!
  Förutom Toppola som är för stor är socklarna desamma som Atlas, också i vitt.

 • blank

  Tack!
  Förutom Toppola som är för stor är socklarna desamma som Atlas, också i vitt.

 • blank

  Jag skulle vilja det mycket

 • blank

  En fantastisk historia!

  Jag hoppas bara att modellerna också får en bas som passar in i Atlas Edition-hyllan. Eftersom de flesta tidigare Atlas-samlare aldrig haft chansen att slutföra sin samling, skulle detta vara den allra bästa säljmarknaden för det unga företaget.

 • blank

  Jo, Wolfgang - du måste växa där trots allt 🙂 Hälsningar Thomas

 • blank

  Tack för den fantastiska informationen.
  Nu vet jag äntligen vem som var ansvarig för mina 28 modeller av Saab Car Museums Collection från före detta Atlas Verlag. Fin översikt. Jag tycker att den ovanliga trailermodellen från SAABO är särskilt framgångsrik. Jag saknar fortfarande toppolan. Jag ser fram emot fler modeller.

 • blank

  Vilket förspel! ! !

  En dikromatisk 900 plus Toppola. Dum ordspelet, men det är bara mycket, väldigt svårt att toppa exklusivitet och crankiness. Mycket sympatisk. Jag önskar företaget all framgång och alla samlare mycket glädje i detta och kommande nya släpp. Eller till alla de som bara för en gångs gång uppfyller den ena eller den andra drömmen om en sällsynthet som skalas ned i skala.

  I alla fall har den här modellen oändlig stil och charm ...

Kommentarer är stängda.