Digitalisering. Vi tar tillbaka 80 åren!

80 åren. Förmodligen det mest spännande kapitlet i Saabs historia. 9000 är född i Trollhättan och skapar ett modernt forsknings- och utvecklingscenter. Saab-ingenjörer forskar på den revolutionerande Trionic, fyrhjulsdrift och andra innovationer. Spännande, rörande och att de kommer att sluta med ett fel beslut är tragedin.

Digitalisering. Vi tar tillbaka 80 åren!
Digitalisering. Vi tar tillbaka 80 åren!

Vad är uppdraget med bloggen? Att bevara Saab-arvet, att hålla det levande och om möjligt transportera det till framtiden. En balansåtgärd som balanserar brist på tid och begränsade ekonomiska och mänskliga resurser med en dos kreativitet.

Ett nytt projekt på bloggen är digitaliseringen av Saab-klistermärken från 80-åren. Den inledande gnistan kommer när man tittar på gården i Mainz Saab Center. Många mycket välbevarade klistermärken som tillhör 80 åren är bland dem. Som en höjdpunkt också ett kult 900-klistermärke, vilket förmodligen beror på Saab Tysklands kreativitet.

I det första steget digitaliseras och arkiveras alla lim. De bevaras alltså för framtiden. Då tiden har lämnat spår i form av lagerskador eller färgförändringar återgår dessa till sitt ursprungliga tillstånd.

Sedan kommer den spännande frågan: Vad gör du med det? Eftersom bloggen är engagerad i både nutid och fortid är svaret väldigt enkelt. De flesta av klistermärkena kommer att vara en trogen kopia.

80-åren tolkas om

En annan klistermärke förvandlar 80-år till nutiden. Dess grundläggande form bevaras, men den finns i många olika trendfärger. Saab Traditionpflege behöver ju inte nödvändigtvis vara 100% av originalet. De första beställningarna har gjorts hos vårt tryckeri, en del av produktionen går denna vecka. Jag kommer att presentera det första delresultatet i nästa vecka.

Vissa läsare kanske nu vill få klistermärken från 80-åren. För dem finns det goda och dåliga nyheter. De dåliga: Klistermärkena är inte till salu. Det goda: vi ger bort det!

Vi skickar en del till Saab-workshops, som stöder bloggen i flera år och gör det möjligt. Det är vårt sätt att säga tack och tacka oss för din lojalitet. Den andra delen av klistermärket blir hårdare. Som vi redan har sagt till dig kommer de att vara en del av den nya läsarkampanjen som går online i oktober.

9 tankar också "Digitalisering. Vi tar tillbaka 80 åren!"

 • Bloggen är alltid ett överraskningspaket. Alltid något nytt, fantastiskt!

  Svara
 • Mer än en blogg

  Åter och igen dessa stora handlingar och detta enorma engagemang ...
  1.000 tack och hattar av.

  Svara
 • Det är också "kundlojalitet", Chapeau ... 🙂 och mycket tack för sådana åtgärder!

  Svara
  • Tack! Kundlojalitet låter bra. Fancy Saab och vissa saker bakom det men det 😉 också

   Hälsningar till Schweiz!

   Svara
 • Otroligt, men SANT! 🙂
  Fantastisk denna flod av idéer för bloggen.
  Så här fungerar bloggen och kundlojaliteten!

  Svara
 • En bra idé! Bra bloggen och dess tillverkare!

  Svara
 • Kundlojalitet & E85

  E85-framställningen (https://www.openpetition.de/petition/online/e85-fuer-den-klimaschutz) tar inte upp någon hastighet.

  Hon kvarstår kvar på 127-signaturer. Men det finns också 9 veckor kvar där mycket kan hända. Varje ägare av en BioPower eller annan FFV bör ha ett intresse av att inte bara skriva under, utan också sprida detta meddelande.

  En liknande egenintresse bör också ha någon bensinstationsägare eller hyresgäst, för utan miljövänliga bränslen släpps de förr snarare än senare för fotografering. Denna lista skulle kunna fortsättas i detalj, men hamnar i allmänhet, allmänheten av klimat- och miljöskydd och därmed en så enorm potential för denna framställning att de nödvändiga signaturerna 50.000 faktiskt borde vara en flyby.

  I detta avseende har jag också haft goda erfarenheter av att sprida denna framställning (tack till Tom för Link och Info) i samarbete med kollegor, vänner och familj. Flera personer sa entusiastiskt att de ville rita. Till och med dieselförare *.

  Kära människor, gör något och då kommer det att finnas något!

  För mig betyder E85 kundlojalitet till SAAB. Och BioPower som drivs av E85 sägs hålla ännu längre, eftersom förbränningstemperaturen sjunker med 40 ° och minskar termiska belastningar, spänningar och motorns slitage.

  * Dessa påverkas indirekt själva. BioDiesel och etanol delar ett rent finansiellt motiverat politiskt öde. Om vi ​​hade ett bensinstationsnät och en fordonsflotta i Tyskland idag som baserades på betydligt C02-reducerade (förnybara) bränslen, skulle vi ha en helt annan debatt med mycket mindre skylt för en eller annan medborgare.
  Förresten, det finns jordbrukare i DK, som trycker på sin egen diesel för traktorer, skördare och bilar i en kollektivbruk, en CO2 och skattemässig neutral konsumtion. Helt enkelt lysande för människor och miljö ...

  Svara
 • Otroligt! Super bra vad du alltid på benen.

  Svara
 • De gamla klistermärkena med Saab Scania tycker jag är mycket intressanta

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.