Digitalisering. Vi tar tillbaka 80 åren!

80-talet. Förmodligen det mest spännande kapitlet i Saabs historia. 9000 är född i Trollhättan och ett modernt forsknings- och utvecklingscenter byggs. Saabs ingenjörer undersöker den revolutionerande Trionic, fyrhjulsdrift och andra innovationer. Tragedin är spännande, rörande och det faktum att du kommer att få fel beslut.

Digitalisering. Vi tar tillbaka 80 åren!
Digitalisering. Vi tar tillbaka 80 åren!

Vad är bloggens uppdrag? För att bevara Saabs arv, hålla det vid liv och - om möjligt - att transportera det in i framtiden. En balanshandling där bristen på tid och begränsade ekonomiska och mänskliga resurser balanseras med en del kreativitet.

Ett nytt projekt på bloggen är digitaliseringen av Saab-klistermärken från 80-åren. Den inledande gnistan kommer när man tittar på gården i Mainz Saab Center. Många mycket välbevarade klistermärken som tillhör 80 åren är bland dem. Som en höjdpunkt också ett kult 900-klistermärke, vilket förmodligen beror på Saab Tysklands kreativitet.

I det första steget digitaliseras och arkiveras alla lim. De bevaras alltså för framtiden. Då tiden har lämnat spår i form av lagerskador eller färgförändringar återgår dessa till sitt ursprungliga tillstånd.

Sedan kommer den spännande frågan: Vad gör du med det? Eftersom bloggen är engagerad i både nutid och fortid är svaret väldigt enkelt. De flesta av klistermärkena kommer att vara en trogen kopia.

80-åren tolkas om

En annan klistermärke förvandlar 80-år till nutiden. Dess grundläggande form bevaras, men den finns i många olika trendfärger. Saab Traditionpflege behöver ju inte nödvändigtvis vara 100% av originalet. De första beställningarna har gjorts hos vårt tryckeri, en del av produktionen går denna vecka. Jag kommer att presentera det första delresultatet i nästa vecka.

Vissa läsare kanske nu vill få klistermärken från 80-åren. För dem finns det goda och dåliga nyheter. De dåliga: Klistermärkena är inte till salu. Det goda: vi ger bort det!

Vi skickar en del av den till Saab-workshops, som har stött bloggen i flera år och därmed gör det möjligt. Det är vårt sätt att säga tack och tacka dig för din lojalitet. Den andra delen av klistermärket gör det svårare. Vi avslöjar redan att du kommer att vara en del av den nya läsarkampanjen som går online i oktober.

9 tankar om “Digitalisering. Vi tar tillbaka 80 åren!"

 • blank

  De gamla klistermärkena med Saab Scania tycker jag är mycket intressanta

 • blank

  Otroligt! Super bra vad du alltid på benen.

 • blank

  Kundlojalitet & E85

  E85-framställningen (https://www.openpetition.de/petition/online/e85-fuer-den-klimaschutz) tar inte upp någon hastighet.

  Hon kvarstår kvar på 127-signaturer. Men det finns också 9 veckor kvar där mycket kan hända. Varje ägare av en BioPower eller annan FFV bör ha ett intresse av att inte bara skriva under, utan också sprida detta meddelande.

  En liknande egenintresse bör också ha någon bensinstationsägare eller hyresgäst, för utan miljövänliga bränslen släpps de förr snarare än senare för fotografering. Denna lista skulle kunna fortsättas i detalj, men hamnar i allmänhet, allmänheten av klimat- och miljöskydd och därmed en så enorm potential för denna framställning att de nödvändiga signaturerna 50.000 faktiskt borde vara en flyby.

  I detta avseende har jag också haft goda erfarenheter av att sprida denna framställning (tack till Tom för Link och Info) i samarbete med kollegor, vänner och familj. Flera personer sa entusiastiskt att de ville rita. Till och med dieselförare *.

  Kära människor, gör något och då kommer det att finnas något!

  För mig betyder E85 kundlojalitet till SAAB. Och BioPower som drivs av E85 sägs hålla ännu längre, eftersom förbränningstemperaturen sjunker med 40 ° och minskar termiska belastningar, spänningar och motorns slitage.

  * Dessa påverkas indirekt själva. BioDiesel och etanol delar ett rent finansiellt motiverat politiskt öde. Om vi ​​hade ett bensinstationsnät och en fordonsflotta i Tyskland idag som baserades på betydligt C02-reducerade (förnybara) bränslen, skulle vi ha en helt annan debatt med mycket mindre skylt för en eller annan medborgare.
  Förresten finns det bönder i DK som pressar sin egen diesel för traktorer, skördemaskiner och bilar i en kollektivbruk, en CO2- och skatteneutral egenförbrukning. Helt enkelt fantastiskt för människor och miljö ...

 • blank

  En bra idé! Bra bloggen och dess tillverkare!

 • blank

  Otroligt, men SANT! 🙂
  Fantastisk denna flod av idéer för bloggen.
  Så här fungerar bloggen och kundlojaliteten!

 • blank

  Det är också "kundlojalitet", Chapeau ... 🙂 och många tack för sådana åtgärder!

  • blank

   Tack! Kundlojalitet låter bra. Fancy Saab och vissa saker bakom det men det 😉 också

   Hälsningar till Schweiz!

 • blank

  Mer än en blogg

  Om och om igen dessa stora handlingar och detta enorma engagemang ...
  1.000 tack och hattar av.

 • blank

  Bloggen är alltid ett överraskningspaket. Alltid något nytt, fantastiskt!

Kommentarer är stängda.