NEVS-Evergrande letar efter 8000-utvecklare över hela världen

NEVS huvudägare Evergrande gör rubriker i Kina. För att nå sina ambitiösa mål söker företaget utvecklare över hela världen i stor skala. 8.000 nya jobb ska skapas i 9-länder. Förutom Kina kallas platsen Sverige. Och det gamla Europa verkar ha en mycket hög prioritet vid Evergrande.

Ex Saab-fabrik, idag NEVS-Evergrande i Trollhättan
Ex Saab-fabrik, idag NEVS-Evergrande i Trollhättan. Bild: NEVS

Utvecklare för det globala nätverket förväntas också arbeta för den kinesiska fastighetsjätten i Tyskland, Nederländerna, Italien och Storbritannien. Med Japan och Sydkorea skulle då i princip alla bil nationer rankas.

Hur många jobb för Trollhattan?

med vakans Evergrande har återigen fått uppmärksamhet på WeChat. Hur många jobb som faller för Trollhättan är inte klart. Bara en påminnelse: den gamla Saab-fabriken matade mer än 10.000 människor innan GM: s inträde. De lokala förhållandena och den lokala infrastrukturen skulle möjliggöra skapandet av många jobb även i nuet.

Stora investeringar, många jobb, ett världsomspännande nätverk. En fråga kommer allt mer fram. Vem styr företaget? Det som hittills saknas är ett högt ledarskap för namn och rang, som styr den avgång som initierats med enorma resurser. Här förblir företaget konstigt blekt och utan profil.

I Kina är NEVS-Evergrande-kursen inte utan kritik. Företaget är kraftigt skuldsatt, men anses - om detta är alla medier överens om - som "för stort för att misslyckas". Evergrande fortsätter att köpa mark till elbilsfabriker och utvecklingscentra i stor skala. Kritiker befarar att överkapacitet kan uppstå här. För även i modelllandet för elbilar utvecklas inte försäljningen så snabbt som väntat.

Men du behöver inte oroa dig för en av de största fastighetsutvecklarna i Mellanriket i förhållandet. Pekingadministrationen säljer marken till företag som vill bygga elbilar till mycket billigare än till fastighetsbolag. Om de ambitiösa planerna inte kan realiseras under de kommande åren har Evergrande just förvärvat mycket mark mycket billigt. Och kan ägna det åt ett annat syfte, mycket lönsamt.

7 tankar om “NEVS-Evergrande letar efter 8000-utvecklare över hela världen"

 • blank

  Att du vill fortsätta rapportera om det tycker jag är helt rätt och i ordning.

 • blank

  Globalisering …………… .. inget mer att göra med europeisk design, nu global porslin ………

  1
  1
 • blank

  Spännande.

  Det har ingenting att göra med SAAB under lång tid, men ändå, vilken thriller! ! !

  Kanske i det sista kapitlet, ja, att 8.000-utvecklarna bara fanns praktiskt taget som ett genialt påskott,
  att överföra flera miljarder årligen utomlands över år, vilket man inte alls hade (för mycket skuldsatta)
  och att släppa av dig själv där ...
  Det skulle också förklara varför en av samordning och hantering av produktion och utvecklingskapacitet
  ("Det som saknas hittills är en ledningsgrupp ...") har inte uppmärksammats särskilt mycket.

  Men kanske i det sista kapitlet läste vi om en stor rensningsvåg i Kina, för ett nytt
  Partiledningen tolkar det som otrohet och bedrägeri mot staten och det stora kinesiska folket
  "Evergrande har precis förvärvat mycket terräng väldigt billigt"?

  Skämt åt sidan, jag är inte riktigt seriös om det. Förutom spänningen ...
  Men ju fler utropstecken Evergrande sätter, desto fler frågor har jag.
  En underlig effekt, eftersom det borde vara tvärtom.

  Vem vet om i den blomstrande nonsens som jag skrev ovan,
  i slutändan finns det inte lite sanning trots allt? "För stort för att misslyckas" är för dig
  I alla fall är biltillverkare utan bilar en mycket konstig strategi.

  Jag är nyfiken om vad och vad de levererar vid behov. Och jag vet
  idag vill jag inte ...

  3
  1
 • blank

  Varför ska kunder köpa ett elfordon från NEVS-Evergrande? Vad är deras fördel jämfört med de etablerade biltillverkarna? Vad sägs om service & workshops?
  Hela konceptet är för fullt med för många frågetecken för mig, det skulle förmodligen vara bättre om NEVS-Evergrande söker samarbete med en biltillverkare och särskilt märket SAAB återuppstod, vilket åtminstone initialt skulle göra rubriker.

  • blank

   Hur som helst, jag låter ämnet Nevs och Evergrande helt kalla. Scjön om regionen runt Trollhättan kunde få nya jobb, men Trollhättan verkar komma så bra

   • blank

    Evergrande och NEVS väcker inte några känslor för tillfället. En filosofi som så ofta åberopas är inte längre igenkänd. I bästa fall påståendet om ren storlek, vilket naturligtvis inte ger några positiva reaktioner hos européer.

    För närvarande förblir ämnet på bloggen, enbart av intresse för vad som händer i Trollhättan 2020 eller 21. En Ewigkeitsgarantie men det finns inget sätt!

    • blank

     Ja, vänligen fortsätt med det och tack så långt.
     Ämnet är alldeles för spännande för att kunna släppas i detta skede ...

     Bara kontrasten till SAAB: s eller andra européers och amerikaners historia är fascinerande och också lite läskig. En dag läste du en artikel om "Carlson på taket", om den vackrare och orealiserade sonetten och dess skapare eller SAAB -AWD och dess utvecklare - berättelser som vittnar om människor som individer. Bara europeisk ...

     Och sedan en dag senare läste du att Evergrande (de evigt stora - ett namn som har en ganska satirisk kvalitet) förbereder sig på att rekrytera en hel armé med 8.000 anonyma utvecklare världen över ...

     Båda väcker känslor, som emellertid knappast kan vara mer motsägelsefulla.

Kommentarer är stängda.