En gång North Cape och tillbaka. Rostock - Weimar - Albbruck.

Färjan anländer tidigt till Rostock på morgonen. Först körde innerstaden och hittade en parkeringsplats och snart också ett trevligt litet café som redan hade öppnat och också en riklig frukost som erbjuds. Just nu.

En gång North Cape och tillbaka. Rekommendationen: Gör det bara!
En gång North Cape och tillbaka. Rekommendationen: Gör det bara!

Sedan promenerade genom Rostock. Jag gillar bara hamnstäderna. Särskilt de gamla växterna och lagring har gjort mot mig. Senare till ett transithotell i utkanten av staden och jag där om det billiga ölpriset!

Besök på Bauhaus Museum Weimar

Nästa morgon till Weimar. Jag ville verkligen ha den nya Bauhaus Museum besöka. Jag har varit fascinerad av Bauhaus i flera år. Jag tror Bauhaus och Saab, det skulle ha fungerat mycket bra tillsammans. Mer varelse än utseende!

En lugn besvikelse kom över mig när man såg byggnaden. Jag tror att du missade en fantastisk möjlighet här. Du kan bygga ett nytt museum från grunden och sedan lägga ner ett sådant block. Att det verkar kubiskt och geometriskt, är helt lämpligt. Men den intetsägande, stillösa ytan behöver verkligen inte vara.

 

Bauhaus Museum i Weimar
Bauhaus Museum i Weimar

Inuti övertygar det nya museet mer. Arrangemanget av rummen med olika vyer som. Och det finns också en himmel trappa. Detta verkar vara ett nytt varumärke för nya museer. Utställningen i sig själv är lite överbelastad. Du vill förmodligen visa allt du har i början. Bauhaus-slogan, mindre är mer, skulle vara mycket lämpligt här.
Weimar är väl värt ett besök. Mycket tydlig och kontemplativ, välsignad med många bra restauranger där du kan sitta ute i bra väder. Eftersom jag redan har varit i Weimar två gånger har jag utelämnat Goethe och Schiller Rummel.

Nästa dag sedan den sista etappen, Weimar till Allbruck, så mot 530 km. Det var en söndag, inga lastbilar på motorvägen, vilken välsignelse. Så jag kom framåt snabbt och sprang omedelbart in på vår trädgård.

En del statistik

Hela körsträckan, 9395 efter dagräknaren. Cirka 1200 km med de stora färjorna och några dussin km med de små färjorna längs Fv17.

Restid från 4. Juni till 7. Juli 2019

Saab gick bara något liknande. Allt accepteras utan klagomål och allt avviks utan den minsta störningen. Bara bra med ett öppet tak och bra musik att köra längs dessa nästan tomma gator och låta passera det vackra landskapet. Den avslappnade körningen lönade sig, bränsleförbrukningen var nere på 7,2 liter.

Från Trondheim reste jag ensam. Det här är faktiskt ganska bra. Under dagen kör du, är upptagen med alla slags saker och njut av det vackra landskapet. Att komma på natten till ett kargigt hotell är inte precis berusande. Eftersom jag ofta kände mig ensam och önskade att min partner skulle vara med mig.

sammanfattning

Skulle jag göra denna resa igen? I alla fall, såvida jag aldrig har varit i Nordkapp, då i alla fall;

Ren upplevelse! Min rekommendation: gör det bara

11 tankar om “En gång North Cape och tillbaka. Rostock - Weimar - Albbruck."

 • Tack för den fantastiska rapporten och de många vackra fotona! Varje avsnitt var en behandling.

 • Herbert, tack för dina fina kommentarer på min resa.
  Fotot är taget någonstans längs E10, redan djupt i Lofoten. Var exakt vet jag inte längre.
  Med en mobiltelefon och en selfie-pinne, en mycket praktisk sak när du reser ensam 🙂

 • Man Hans,

  ja, även det sista kapitlet var värt att läsa. Och också bilderna.
  Min farvälsmärta från din serie inlägg på den näst sista var för tidig ...

  På tal om foton, var exakt på den långa resan beror på detta stora utbud av blåtoner
  fångade? Det är också min sista fråga om resan. Jag lovar.

  Jag avslutar med fullt godkännande och liknande tankar om Bauhaus-museets arkitektur.
  Man kan levande föreställa sig vad arkitekten / hans konstruktionshantering handlar om den exponerade betongen
  kunde möjligen ha gjort ...

  Struktur, porer, färgning, mellanrum mellan elementen. Om en design redan inte mycket annat
  har att erbjuda, sådana poäng får ofta en ofattad explosionsförmåga. Mestadels till skämtsamhet
  ledande ...

  Också "genialt" är pausen med serieproduktion, orsakad av bandet och dess
  Skalningen har verkställts. Så du är varken fisk eller kött och har (min
  Yttrande) som slutligen antogs av Bauhaus.

  Men hur som helst, serien av bidrag med deras arkitektoniska, kulinariska
  och tankar och observationer relaterade till landskap och natur
  mig ett stort nöje. Tack igen.

  Herbert

 • En riktigt bra turné. Eftersom jag redan har sett några av stationerna (naturligtvis Nordkapp i dimman) kunde jag må bra mycket. Min personliga höjdpunkt är Lofoten.
  Ha kul med din fantastiska cabriolet - fantastisk färg förresten! 😉

 • Tack för svaret, kära Hans, jag ser att två relaterade själar har träffats här. Alltid en bra resa med Saab.

 • Gör det bara, det är fantastiskt!

 • Det är exakt hur det är Günter! Jag skulle vilja dela mina intryck och känslor med någon på kvällen. Jag förkortade också min resa med fyra dagar. Till exempel i Vardö, där jag faktiskt ville stanna i två dagar, men då var jag glad att fortsätta resa nästa dag.

  Tack för dina två ytterligare kommentarer. Jag har känt igen mig på många sätt. Jag är väldigt nära norr, var redan två gånger i Kanada / Alaska med en camper ostörd. Naturligtvis är detta alltid värt en resa.

  Bra tid och bra åktur!
  Hans

 • Tack för underbara rapporter och foton!
  Det var underbart att ha varit lite "där" ...
  Fortsätt en god resa och känslomässiga upplevelser!

 • Tack så mycket för att du delade dina intryck av din fantastiska resa så fritt med oss ​​alla här! För mig som söderförare var det ännu mer spännande och jag lärde mig mycket.

 • Det sista stycket under rubriken "Lite statistik" och de två sista meningarna berörde mig så mycket att jag måste lägga till några fler meningar i min kommentar.
  Jag reste ensam på min Nordkapsturné 1975 eftersom min partner då inte alls var entusiastisk över Norge. Och det var precis så jag kände att uppleva mycket under dagen och att vara ensam, till och med ensam, på kvällen. Det gick så långt att jag förkortade min resa med mer än en vecka. Det fanns helt enkelt ingen möjlighet att utbyta de överväldigande intrycken med någon - helst med din kära partner - och att bearbeta dem på detta sätt. Men med tiden har mina melankoliska känslor förvandlats till ovärderliga minnen. Och jag hoppas att du känner på samma sätt, kära Hans S.!

  10
 • Tack för den coola reseskildringen, bra skriven.
  Vid någon tidpunkt går jag med min Saab också till Trollhättan och kanske kan jag ta mig till Nordkapp

Kommentarer är stängda.