Sion inredning. Minskningsfriheten.

Sono Motors presenterar idag Sions inredning. Hittills slår Münchens start framför allt genom att koncentrera sig på det väsentliga. Verktyget och minskningen av designen ligger i förgrunden. Med viss spänning uppstår frågan om detta påstående realiseras i det inre.

Minskningsfriheten. En 10 "-skärm styr alla centrala funktioner
Minskningsfriheten. En 10 "-skärm styr alla centrala funktioner. Bild: Sono Motors

Projekt som börjar med ett vitt pappersark öppnar otänkbara möjligheter. Till exempel bryta med mainstream och fokusera på de viktiga sakerna i livet. Sono Motors avviker medvetet från premiumtrenden med inredningen i Sion och använder reduktionsfriheten.

I hjärtat av den reducerade cockpiten finns en 10-display som styr alla relevanta funktioner. Infotainment, mobilitetstjänster, viktiga fordons- och konsumtionsdata samt appar hanteras med panelen. Apple Car Play, Android Car och ett Bluetooth-gränssnitt gör det möjligt att integrera din egen smartphone. En annan 7 "-skärm bakom ratten ger information om räckvidden och kraften som genereras av solpanelerna.

Minskningsfriheten

Vid första anblicken verkar allt intuitivt, vilket också är huvudidén bakom reduktionen. Avsägelse av onödiga saker bör göra det lättare att dela Sion med så många andra användare. Ingen inlärningsfas, ingen studie av manualer. Körning, delning, rörlighet med hållbarhet. Detta passar designen på beslag och interiör, som tillverkaren kallar robust. Det faktum att Sion vill vara något mycket speciellt trots all minskning och vill stå för friheten för ett nytt sätt att tänka, visar den gröna mossan i interiören. BreSono-systemet är ett naturligt luftfilter utformat för att förbättra inomhusklimatet och minska föroreningar av partiklar. För människor som inte har varit med München hittills rörlighetsleverantörer har ockuperat interiören i den första kontakten för överraskning och intresse.

Startvolymen specificeras av Sono Motors med 650 liter. Det kan förlängas genom att helt enkelt fälla ner det asymmetriskt delade baksätet på 1250 liter. Sion ligger därmed under volymen på en VW Touran, som kan erbjuda mer volym utan att sätta ihop sätena runt 180 liter. Användbarheten i verkliga livet bestäms inte av literföreställningar, utan av belastbarhet och maximalt utnyttjande av det tillgängliga området. Och det kunde säkert göra Sion med sin värdeoptimerade form.

Detta kommer att bestämmas vid det första praktiska testet, men det måste fortfarande vänta lite. Produktionen vid de tidigare Saab-arbetena kommer att starta under andra hälften av 2020. Sion blir bara den första elbilen i en hel familj av produkter som handlar om hållbarhet. Ytterligare varianter, för internationella marknader, planeras.

7 tankar också "Sion inredning. Minskningsfriheten."

 • Att beskriva billiga utseende som en avgång från mainstream är för långtgående för mig.
  Men inget annat förväntas för det avsedda priset. Bilen är för mig utan känslor och entusiasm ett praktiskt och objektivt arbetsredskap för fritid och arbete.

  2
  1
  • Implementera - praktiskt och objektivt

   Så din sista mening väcker ironiskt nog mig känslor.
   Låter som bra verktyg. De utlöser entusiasm hos mig.

   Så i allmänhet utan att jag har sagt något för eller emot Sion ...

 • Minskningen ...

  ... det viktigaste är för mig personligen ett (positivt) manslagsargument.
  Man kan och kan vara en stor och hängiven följare SAAB-Night-Panels
  ja, be knappast om något annat, eller hur?

  Därför är och förblir Sion sympatisk för mig - som ett verktyg för vissa
  och uppfriskande många och till och med helt nya uppgifter (som mobilström)
  Pack).

  Det jag inte riktigt förstår - eller för första gången jag märker - är mossan eller dess
  Presentation ...

  Hittills tänkte jag alltid att det ekologiskt ljudfiltret tyst och hemligt fungerar
  Utför att varje rendering och bild med synlig mossa är ett virtuellt tvärsnitt
  varit genom Sion ...

  Men nu får jag intrycket att det här var en missförståelse. Därför dessa
  Förståelse fråga:
  Planerar Sono Motors på allvar ett klart glas terrarium i instrumentpanelen?

  2
  2
  • De gör det och idén är patenterad. Det finns till och med en utbytesrekommendation för mossan efter en viss tid. Hur som helst verkar mossan vara en del av Sonos DNA. Man finner det i byggnaden på alla möjliga platser, redan ovanliga.

   • Får inte vara ett uteslutningskriterium, men ...

    ... Det verkar lite överflödigt och "ovanligt",
    är uppenbarligen i strid med en minskning till det
    Väsentligt ...

    Nyckfull detalj av en bil som annars är sammanhängande för mig.
    Kanske finns det också en meningsfull förklaring? ? ?

    Kanske är klimatet inuti luftkonditioneringsapparaten för mossa verkligen ja
    helst är det alltid så grönt (som på PR-bilderna men bara mycket
    sällan i naturen) och kanske behöver det ljus för det? ? ?

    Hur som helst, många tack för AW, som faktiskt för länge sedan och
    utmattande från Sono för alla borde ha varit tillgänglig ...

    1
    1
 • Riskomkopplaren är redan tydligt synlig på en framträdande plats. Om han var en riktig knapp, skulle han vara perfekt. Men åtminstone en välgjord, reducerad interiör. Sympatisk, du måste nästan oundvikligen hålla fingrarna korsade!

 • Fin design, men det är bara några fler datorgenererade bilder. Du bör redan ha några prototyper om du vill starta produktion nästa år - men det verkar inte vara fallet.

Kommentarer är stängda.