En gång North Cape och tillbaka. Vardö - Ivalo - Rovaniemi - Kalix.

Det går tillbaka. Oigenkalligt kör Saab Cabriolet och jag vår väg söderut. Norge, Finland och Sverige också. Underbara landskap, mycket vatten och skog passerar förbi. Många ren längs vägen. Tyvärr såg ingen älg.

En man, en Saab, ren och de oändliga utrymmena.
En man, en Saab, ren och de oändliga utrymmena.

In Ivalo Stoppas. Bra hotell, god mat (ren Stew) och ett stort öl för knappt fem euro. Vilken kontrast till Norge. Som schweizisk vet man de höga priserna rimligt. Men nordmännen lägger en annan spade ovanpå den. Norge är väldigt dyrt, med någon blygsam service.

Rovaniemi och jultomten

Nästa dag vid Rovaniemi passerar polcirkeln, Napapiiri, i sydlig riktning. Så jag besöker också JULTOMTEN görs. Du måste ha sett den här kitsch och skräp och bara ta det underhållande. Och tydligt har jag köpt något och tydligt har jag fyllt ut ett vykort som mina nära och kära borde få i julen från Kristusbarnet.

Körningen Ivalo till Kalix var ganska ospektakulär, rymmer mycket skog och vatten. Finland, de tusen sjöarnas land, levde upp till sitt namn. Strax före Kalix då lite tur. En älg, han försvann tyvärr grad i skogen, men det var bara en älg!

Kalix, vacker, tydlig stad högst upp i Sverige. Stannade där och tyckte om en fin middag i vackra omgivningar. På kvällen, i gott väder, en liten parad med kraftfulla Ami-slädar från 50er och 60er åren. Detta verkar vara en ritual som svenska Ami-freaks håller varje fredagskväll på sommaren. Trevliga fordon med lite kraftfullt ljud.

Det fortsätter söderut. Nästa stopp på vägen hem är Trelleborg.

4 tankar om “En gång North Cape och tillbaka. Vardö - Ivalo - Rovaniemi - Kalix."

Kommentarer är stängda.