En gång North Cape och tillbaka. Lofoten.

Från Narvik gick vi längs E6 till Lofoten. Omedelbart bakom Narvik kör du en imponerande bro. Norge och brobyggnad, ja, det passar. Naturligtvis betalar du alltid bra för byggnaderna. De flesta av dem är föremål för en avgift tills de betalas.

Lofoten! Underbart!
Lofoten! Underbart!

Egentligen en mycket bra metod. (Hej Mr. Scheuer, det skulle vara något för dig?). EasyGo Bizz jag hade fått har bevisat sig. Bizz är programmerad på registreringsskylten och registrerar därmed alla rutter som kostar bara vägtull. När jag kom hem var fakturan redan där!

Men nu, de första foten av Lofoten. Bara himmelsk och tur, det var underbart väder. Sol, öppen cabriolet, mjuk musik, vackra landskap och nästan ingen trafik ... .. inte mer att säga!

Men naturligtvis finns det mycket att säga om Lofoten. Men det finns otaliga guider och rapporter i resetidningar, för jag kan inte hålla jämna steg med min berättelse.

Jag tillbringade sedan tre dagar i Henningsvär. Henningsvär är en fiskeby i den norska kommunen Vågan, som ligger på två små offshoreöar utanför Lofoten Austvågøya. Henningsvär ligger på södra spetsen av ön, 24 km från Svolvär och har 510 invånare. Idag är det framför allt en turistattraktion med dess typiska hamnbyggnader, många bra restauranger och butiker. I åratal bor en tyskare här och ägnas åt valforskning.

Henningsvär på södra spetsen av ön
Henningsvär på södra spetsen av ön

Den nordligaste surfskolan

Jag körde runt ön lite slumpmässigt på två dagar, så kom till Viking Museum och Unstad. Det är den nordligaste Surf School avgjord. Hur de vill surfa där, men slipper min kunskap. Dessutom passerade jag en plats som heter Hovsund, drömplats med en liten, fin sandstrand. Vem reser med en husbil på Lofoten kan jag rekommendera Hovsund. Åh ja, campare. Tror någon fortfarande på Mähr ensam med en husbil på väg och där det bara är trevligt att lägga ner. Det gör jag inte. Även i Lofoten kan dessa campare hittas i hundra.

Grönt i grönt, en Saab i Lofoten, nära Unstad
Grönt i grönt, en Saab i Lofoten, nära Unstad

Jag saknade på något sätt ostmjölken som jag siktade på som en fast punkt, jag hittade det helt enkelt inte. Svamp över det. Nätter på hotellet Finnholmen Brygge kan jag starkt rekommendera. Hyser i ett gammalt fiskeskjul. Enkelt och funktionellt, du behöver inte mer.

Nästa stopp: Slutligen vid Kap.

5 tankar om “En gång North Cape och tillbaka. Lofoten."

 • En del av detta gjorde jag med min röda Saab 2.0T-cabriolet. Jag kan bekräfta resorapporterna. Det var en händelserik resa för mig att jag snart (2020) kommer att gå på din resa.

 • Grön i grön ...
  Perfekt ordnad! Ett ”kalendermotiv”! Eller perfekt levererad från reklamavdelningen ...
  Tack för dessa fina rapporter i norra delen av "världens ände"! 🙂

 • Grön i grön (...)

  En underbar bild - särskilt i helskärmsläge. Det är då det verkligen blir grönt och ändras ...
  Ett klick värt.

 • Underbara bilder och bra beskrivningar. Fotot på din Saab gör på något sätt en annan cabriolet. 😉

 • Tack för dina rapporter och de vackra fotona.
  Jag önskar dig mycket roligt på din turné.
  Precis tillbaka från en 5-veckors resa till Nordkap och fortfarande blinkade av alla intryck ...

  Njut av tiden
  Thomas

Kommentarer är stängda.