Halvårssiffror. Orio vill riskera mer Saab.

Orio AB, leverantör av Saab originaldelar, publicerar sina Halvårssiffror, För de första 6 månaderna minskade nettoomsättningen med 18%. Inte alla affärsenheter och marknader utvecklades konsekvent. Det är därför lämpligt att se närmare. En sak är säker: den nya vd ett berg av arbete väntar.

Orio halvårs siffror. Orio vill riskera mer Saab.
Orio halvårs siffror. Orio vill riskera mer Saab. Foto: Orio AB

Särskilt hårt under första halvåret är logistikbranschen. Egentligen borde han vara en grundpelare i affärsmodellen. Men efter Opel-kontraktets utgång och integrationen av Opel-reservdelar i PSA-organisationen faller intäkterna med 52% till 10 miljoner SEK (1,06 miljoner €). Men Orio är fortfarande säker på framtiden och meddelar förhandlingar med nya potentiella kunder.

Försäljningen av Saab-reservdelar världen över blandades. Minskningen var 16% till 238 miljoner SEK (25,17 miljoner €). Efter att marknaden i Nordamerika redan hade drabbats av en kraftig nedgång 2018, sjunker intäkterna med ytterligare 18% till 66 miljoner SEK (6,98 miljoner €) från. Fasen med starka försäljningsförluster verkar emellertid vara över, eftersom 2019 bara publicerade ett minus på 10% under andra kvartalet. Storbritannien är också i minus med 10%, rapporterar de nordiska marknaderna - 11% till första halvåret förra året.

Den tyska marknaden är helt annorlunda. Även om han aldrig varit en av de starkaste marknaderna för varumärket har han varit en pålitlig pelare för Orio AB i flera år. Under det första kvartalet av 2019 kunde det tyska dotterbolaget meddela ökande försäljning, under de följande månaderna minskade de igen. Med en blygsam nedgång på endast 4%, som också kan definieras som en regelbunden fluktuation, tappar Tyskland trenden och ligger därför bara bakom försäljningen i Storbritannien. Om du räknar med 12 månader, så är försäljningsmarknaden på ön och Tyskland densamma, det verkar bara en tidsfråga tills den tidigare Saab-flaggskeppsbutiken är föråldrad.

Orio AB vill riskera mer Saab

Medan halvårsförlusten ökade till 12 miljoner SEK (1,27 miljoner €) rapporterar Nyköping om oförändrad hög bruttomarginal i handeln med Saabs ursprungliga reservdelar. Orio AB kommer att fortsätta sitt starka engagemang för varumärket och anpassa sin strategi i enlighet därmed.

Förutom effektivitetsförbättringar syftar företaget att växa på en marknad som fortsätter att krympa. För att inse att svenskarna vill återfå konkurrens förlorade marknadsandelar. En strategi som förvånansvärt läser efter många års uppsägning av tjänster utan behov. Det finns fler och fler luckor i produktsortimentet som är svåra att förklara. De kommande månaderna kommer att visa om tillkännagivandet följs av åtgärder. Workshops, partners och Saab-förare skulle verkligen välkomna det.

7 tankar också "Halvårssiffror. Orio vill riskera mer Saab."

 • Goda nyheter för alla SAAB-användare!
  Kanske är det dags ... att vända sig till de enskilda SAAB-ägarna.
  En omprövning från ”konsumtionsbilen” till fördelen till botten behandlas rikligt här på bloggen. Lyckligtvis.
  Så bloggen skjuter, i det positiva påståendet, ORIO framför honom. Det är bra.
  Men det bör också följas av åtgärder, ORIO!

 • Fakta, fakta, fakta ... Redan fantastiskt hur väl Tyskland hävdar sig. Är det den tyska Orio, Saab-ägarna eller är den medvind genom bloggen? Skulle vara trevligt om ORIO också gör något av det. Min vän klagar om och om igen för att han måste söka alternativa leverantörer. Han vill beställa allt från Orio.

 • Orio ...... vi behöver dig för att kunna använda vår älskling med kul och för att motverka mainstream för de kommande åren. Tråkiga bilar räcker redan.

  • Så vanligtvis finns det slitdelar utan Orio ... Ibland även med ett mycket bättre pris / prestanda-förhållande.
   För speciella delar ser det naturligtvis lite annorlunda ut ... där CIM där var länge eller inte på Orio 😉

 • Mot bakgrund av de olika marknaderna uppskattar jag att de (ORIO) auktoriserade verkstaden, som fortfarande är relativt enkla att hitta här, står för en inte obestämbar andel: I synnerhet bör utbildning av anställda göra en skillnad här jämfört med den genomsnittliga nivån i de andra nämnda länderna.
  Detta lönar sig senast på äldre fordon när det gäller felsökning, inställning eller till och med selektiv optimering.
  I detta avseende är stöd för ORIOs verkstäder ingen dålig idé om kunderna tenderar att ha en viss långsiktig inriktning på fordonsanvändning.

 • Saabblog bidrar verkligen mycket till det faktum att Saab fortfarande är så stark, så folk fortsätter att köra till de bra Saab-verkstäderna och fortsätter att skaffa Orio reservdelar. Så länge Orio fokuserar på Saab så länge du kan fortsätta att köra Saab.

 • I sju år känner Orio till att NG: s Ledbar är otillgänglig. Vad har hänt sedan dess? - INGENTING !!!

Kommentarer är stängda.