Vår virtuella Saab-modellår 2020

I mitten av augusti är den svenska sommaren över. Faktum är att i Trollhättan bör nya fordon nu köra av bälten - låt Saab-modellåret 2020 börja. Modellering har alltid varit viktigt i Saabs historia. Ständig förbättring för att hålla utbudet friskt eftersom stagnation är ett steg bakåt. Och inte bra.

Nej, detta är inte modellåret 2020. Men modellåret 2010 i Trollhättan.
Nej, detta är inte modellåret 2020. Men modellåret 2010 i Trollhättan.

I princip gäller det också för bloggen. Han har varit online sedan 2011 och har förändrats sedan dess. Han går igenom höjder och lågheter, och den djupaste krisen hittills har varit 2018. Antalet läsare nådde en låg punkt och låg under min personliga smärttröskel. Det är klart - varje ämne är klar en dag. Saab är en saga historia, och när jag är mycket eländig inom en disciplin är det bara att titta tillbaka.

Då var frågan i rummet, om man drar i kontakten och slutar projektet. Eller uppfinna bloggen igen med ett större utbud av ämnen? Det senare har varit fallet, och sedan dess handlar det fortfarande i huvudsak om Saab, men också om den framtida utvecklingen av rörlighet. Naturligtvis bara med nischämnen som inte är intressanta för mainstream media. Bloggen har gjort det bra med detta beslut. Detta förenades av Jan, en annan ung författare i teamet. Beslutet var rätt, ett plus för läsarna på 27% under årets första 7 månader talar för konceptet.

Modellåret 2020 på bloggen

Idag börjar vi på bloggen det nya modellåret 2020. Vissa saker kommer att förändras, var försiktig, men projektet kommer att förbli i nisch. De kommande månaderna lovar att bli spännande, bara genom utvecklingen i Trollhättan. Den tidigare Saab-fabriken kunde återupplivas, inte nödvändigtvis med 2020-modellåret, men troligen 2021. Förutom NEVS kommer Koenigsegg och Sonion Sion att vara en del av min täckning i framtiden, vilket kommer att göra bloggen ännu mer omfattande. Men ett annat svenskt bilmärke kommer definitivt inte att ta sig till dessa webbplatser. Dessutom fortsätter min åsikt att gälla den nuvarande utvecklingen för vår framtida rörlighet.

Kärnan i bloggen är dock Saab!

Det är ett löfte, och den intressanta balansåtgärden mellan åldrande fordon, ökad digitalisering, alternativ framdrivning och bevarande av Saab-arvet kommer inte att bli en vardaglig blandning.

Fler ämnen, mer val. Men också mer Saab.

Framför allt skulle jag vilja integrera läsarna ännu mer. Saab-berättelserna på söndagen kommer snart tillbaka online, för modellåret 2020 kommer det att bli en efterträdare till utgått åtgärd ge. Eftersom att skriva inte är för alla fans i blodet, börjar en annan idé i september. Det handlar om rörlighet och hållbarhet, ett hett ämne. Alla som äger en Saab och en smartphone har möjlighet att delta.

Vi kommer att testa nya format och teman tillsammans. Från i morgon kväll följer vi med en av våra läsare på hans Saab-tur från det tyska sydväst till Nordkapp. En resa i dagliga stadier som tar oss till norr. Start är på 20. Augusti kl 19: 00 klocka.

Att uppleva bloggen med en annan fas i sin utveckling, se framtiden för Trollhättan och följa bilindustrin genom den mest djupa förändringen på decennier har varit spännande. Jag skulle vara glad om läsarna fortsätter att följa mig. Att köra gamla bilar, särskilt den med griffin, är roligt och hållbart. Att stå med båda benen i nuet och titta på framtiden samtidigt är dock inte ömsesidigt uteslutande. Tvärtom.

17 tankar om "Vår virtuella Saab-modellår 2020"

 • Tack för komplimenten med sidnot. Jag ger gärna tillbaka en obegränsad:

  Utan dina väsentliga och ersättningsbara bidrag skulle den här bloggen vara märkbart sämre för mig. Detta kan och bör sägas så öppet och ärligt, utan att minska bloggteamets fantastiska prestationer därmed på det minsta. De är ett stort plus för och en pärla inom Saab-fraktionen.

  Med en varm hälsning med högsta uppskattning
  H. Hürsch

 • Tack för att du fortsätter! Tack för att du vidareutvecklar och breddar bloggen utan att vara otro mot kärnan! Jag är glad över varje inlägg i bloggen! Fortsätt med Saabin '

 • Herbert, dina kommentarer är alltid spännande! Fortsätt att kommentera, även om vissa uttalanden kan kränka något, men det är också en del av en livlig blogg!
  Hälsning Hans S.

 • MIN 2020

  Vad har SAAB alltid flyttat och skulle fortfarande göra idag?
  Det skulle vara ett betydande bidrag till morgondagens nationella eller internationella bil.

  Och vad rör mig som SAAB-förare? Är 5 till 50 PS mer kraftfullt och 10 till 100 Nm mer vridmoment, i kombination med en förmodad underförbrukning av 0,2 till 2,0 liter (med upp till 50% präglad information) för ändringen? Visst inte! ! !

  Den annonserade bloggmixen är perfekt för mig. Både SAAB och bilens framtid intresserar mig.
  Det senaste ropet från instrumentbrädan eller en nyskapad yttre färg för nuvarande modeller
  hos mig å andra sidan bara så mycket känslor som det extremt avslappnade lyfta benet för att lyfta fram
  en av mina hundar på ett x-valfritt träd i skogen.

  Fantastiskt att det fortsätter här.
  Fantastiskt, hur teman ställs in.
  Eller de färgglada färgerna i layouten / temat på den här sidan ...

  Framtiden är osäker, men spännande.
  Här på den här bloggen har jag den mycket goda känslan
  samtidigt vara närmare SAAB-varumärket och bilens framtid,
  som på någon annan (Internet) -adress. Jag kämpar med ord som jag kunde uttrycka min uppskattning mer tydligt och tydligt, men jag kan inte hitta någon tillräcklig ...

  Gör vad du vill! ! !
  Det viktigaste är att du gör det och fortsätter ...

 • Jag är nyfiken på vad som kommer och vill säga TACK. Tack för Saabblog, den information du får här hjälper dig mycket. Åter och igen bara läsa något osv och har kunskapen om att du behöver för att se nästa Saab

 • Dietmar, tack för "buketten". En T3 är inte en Saab, utan en stilfullt avslappnad resebil för norr. Museets rumsliga möjligheter är tyvärr mycket begränsade. Utställningarna ändras om och om igen, men mycket kvar i depån under lång tid. Var inte alltför besviken!

 • Han kommer definitivt, jag är säker!

 • Jag är glad över beslutet. Det är en bra blandning. Tack för de mycket intressanta bidrag de senaste månaderna, som jag har läst noggrant, även om jag sällan kommenterar. Håll det uppe. Bra blogg. Tack till Tom & hans team.

 • Jag hoppas så mycket att min blygsamma rapport om Norkap-resan kan komma.
  Resan var definitivt bra, med ett perfekt fordon!

 • Tack Tom för dina exceptionella formuleringsförmågor, inklusive bloggen
  gör saker så spännande med mindre positiva ämnen. Han är ett värdefullt kulturellt bidrag
  inte bara till Saabs kulturarv. Åh förresten. Jag har också nyligen varit i en 6 vecka
  Turné besöker Nordkapp, jag är över västkusten i Norge, Lofoten,
  Senja till Nordkapp och på väg tillbaka via Lappland, Sverige och Trollhätan
  över. Saab-museet var intressant, men mycket levererat och från 900 Sedan
  inte en enda kopia tillgänglig. Det gjorde mig besviken.
  Turnén på över 10.000 km gjorde jag inte med en Saab, men
  med en 36 år gammal VW-buss T3.

 • Perfekta nyheter som gör min måndag ännu bättre! Vad skulle världen vara utan min favoritläsning? 🙂 🙂

 • Tom, tack för det positiva inlägget. Vi är glada över att vi kan fortsätta njuta av den här bloggen.

 • Bloggen utvecklas NÄSTA, är aufgehubscht istället för att avvecklas! 🙂
  SAAB förblir i fokus för div. Bilmärken ...
  Information om Trollhattan ...
  Medborgares / läsares deltagande, - perfekt! 🙂

  SAAB-bloggen är och förblir favoritbloggen!
  TACK till alla (!) Görare bakom kulisserna.
  Jag ser fram emot tiden med dig!

  17
 • Fantastiskt, att det fortsätter och framför allt att det fortsätter att fokusera på Saab Tack Tom och teamet. Vi är alla glada över att lära oss något nytt om Trollhaettan och våra bilar, även under de nya förhållandena.

 • Jag ser verkligen fram emot modellåret 2020 och vad det ger oss!

  10
 • 100% godkännande! En bra kurs och stannade i en spännande nisch. En blandning av gammal SAAB-tradition och modern tid. Först då och inte på annat sätt kan du hålla varumärket ungt. Tack!

  17
 • Låter spännande och - poof - bloggen är upp till oss! 🙂 Det låter som en samtidigt bevarande och förnyande mix med framåtriktade idéer - precis som Saab designade i årtionden och byggde våra underbara bilar!

  Konceptet, som redan var tydligt under det senaste året, är intressant och definitivt unikt. Och jag tycker personligen att det är bra att det stannar kvar med vårt, det svenska bilmärket - i samspel med aktuella frågor om bil och anmärkningsvärd information om Troll-Town och vad som händer där.

  Det gör att du verkligen känner dig som det nya modellåret 2020! Tack så mycket för detta fantastiska engagemang från Tom, Jan och alla andra hjälpsamma bloggspöken och förhoppningsvis många fantastiska Saab-bloggår !! 🙂

  PS: Jag ser fram emot som Bolle till Hans resorapport om Norkap-resan med chic kalkcabriolet! 🙂 🙂 🙂

  18

Kommentarer är stängda.