Vår virtuella Saab-modellår 2020

I mitten av augusti är det svenska sommaruppehållet över. Egentligen bör nya fordon nu rulla av produktionslinjerna i Trollhättan - låt Saabs modellår 2020 börja. Ansiktslyftning har alltid varit viktigt i Saabs historia. Ständig förbättring för att hålla erbjudandet fräscht, för att stå stilla innebär att gå bakåt. Och inte bra.

Nej, detta är inte modellåret 2020. Men modellåret 2010 i Trollhättan.
Nej, detta är inte modellåret 2020. Men modellåret 2010 i Trollhättan.

I princip gäller detta också för bloggen. Det har varit online sedan 2011 och har förändrats ständigt sedan dess. Han har gått igenom upp-och nedgångar, och den mest djupgående krisen hittills var 2018. Läsarkretsen nådde en låg punkt och låg under min personliga smärtgräns. En sak är tydlig - varje ämne berättas någon gång. Saab hör till det förflutna, och om jag gör det dåligt i en disciplin är det bara att se tillbaka.

Vid den tiden var frågan om man skulle dra i kontakten och avsluta projektet. Eller uppfinna bloggen med ett större antal ämnen? Det senare var fallet, och sedan dess handlar det fortfarande i huvudsak om Saab, men också om den framtida utvecklingen av rörlighet. Naturligtvis bara med nischämnen som inte är av intresse för vanliga medier. Detta beslut var bra för bloggen. Jan, en annan ung författare, gick med i laget. Beslutet var rätt, ett plus på 27% av läsarna under årets första 7 månader talar för konceptet.

Modellåret 2020 på bloggen

Idag startar vi det nya modellåret 2020 på bloggen. Vissa saker kommer att förändras och utvecklas försiktigt, men projektet kommer att förbli i nischen. De närmaste månaderna lovar att bli spännande, bara på grund av utvecklingen i Trollhättan. Den tidigare Saab-anläggningen kunde återupplivas, inte nödvändigtvis med 2020-modellen, men mycket troligt 2021. Förutom NEVS kommer Koenigsegg och Sion från Sono Motors att vara en del av min rapportering i framtiden, vilket kommer att göra bloggen ännu mer omfattande. Men ett annat svenskt bilmärke kommer definitivt inte till de här sidorna. Dessutom kommer jag att fortsätta fokusera på den aktuella utvecklingen för vår framtida rörlighet.

Kärnan i bloggen är dock Saab!

Det är ett löfte, och den intressanta balanseringen mellan fordon som blir äldre, ökad digitalisering, alternativa körningar och bevarande av Saabs arv kommer inte att vara en vardaglig blandning.

Fler ämnen, mer val. Men också mer Saab.

Framför allt skulle jag vilja integrera läsarna ännu mer. Saab-berättelserna på söndagen kommer snart tillbaka online, för modellåret 2020 kommer det att bli en efterträdare till utgått åtgärd ge. Eftersom skrivning inte är i blodet för alla fans kommer en annan idé att börja i september. Det handlar om rörlighet och hållbarhet, ett mycket hett ämne. Alla som äger en Saab och en smartphone har möjlighet att delta.

Vi kommer att testa nya format och teman tillsammans. Från i morgon kväll följer vi med en av våra läsare på hans Saab-tur från det tyska sydväst till Nordkapp. En resa i dagliga stadier som tar oss till norr. Start är på 20. Augusti kl 19: 00 klocka.

Att uppleva en annan fas av sin utveckling med bloggen, att se Trollhättans framtid och att följa bilindustrin genom den djupaste omvälvningen på decennier är spännande. Jag skulle vara glad om läsarna fortsätter att följa med mig. Att köra gamla bilar, särskilt de med en touch på dem, är roligt och hållbart. Att fortfarande stå med båda fötterna i nuet och se på framtiden samtidigt är inte ömsesidigt uteslutande. Men tvärtom.

17 tankar om “Vår virtuella Saab-modellår 2020"

 • Tack för att du fortsätter! Tack för att du vidareutvecklar och breddar bloggen utan att vara otro mot kärnan! Jag är glad över varje inlägg i bloggen! Fortsätt med Saabin '

 • blank

  MIN 2020

  Vad har SAAB alltid flyttat och skulle fortfarande göra idag?
  Det skulle vara ett betydande bidrag till morgondagens nationella eller internationella bil.

  Och vad rör mig som SAAB-förare? Är 5 till 50 PS mer kraftfullt och 10 till 100 Nm mer vridmoment, i kombination med en förmodad underförbrukning av 0,2 till 2,0 liter (med upp till 50% präglad information) för ändringen? Visst inte! ! !

  Den annonserade bloggmixen är perfekt för mig. Både SAAB och bilens framtid intresserar mig.
  Det senaste ropet från instrumentbrädan eller en nyskapad yttre färg för nuvarande modeller
  hos mig å andra sidan bara så mycket känslor som det extremt avslappnade lyfta benet för att lyfta fram
  en av mina hundar på ett x-valfritt träd i skogen.

  Fantastiskt att det fortsätter här.
  Fantastiskt, hur teman ställs in.
  Eller det senaste färgstänk i layout / tema på denna sida ...

  Framtiden är osäker, men spännande.
  Här på den här bloggen har jag den mycket goda känslan
  samtidigt vara närmare SAAB-varumärket och bilens framtid,
  än någon annan (internet) adress. Jag kämpar för ord med hjälp av vilka jag kan uttrycka min uppskattning mer entydigt och tydligt, men jag kan inte hitta adekvata sådana så snabbt ...

  Gör vad du vill! ! !
  Det viktigaste är att du gör det och fortsätter ...

  • blank

   Herbert, dina kommentarer är alltid spännande! Fortsätt att kommentera, även om vissa uttalanden kan kränka något, men det är också en del av en livlig blogg!
   Hälsning Hans S.

   • blank

    Tack för komplimenten med sidnot. Jag ger gärna tillbaka en obegränsad:

    Utan dina väsentliga och ersättningsbara bidrag skulle den här bloggen vara märkbart sämre för mig. Detta kan och bör sägas så öppet och ärligt, utan att minska bloggteamets fantastiska prestationer därmed på det minsta. De är ett stort plus för och en pärla inom Saab-fraktionen.

    Med en varm hälsning med högsta uppskattning
    H. Hürsch

 • blank

  Jag är nyfiken på vad som kommer och vill säga TACK. Tack för Saabblog, den information du får här hjälper dig mycket. Åter och igen bara läsa något osv och har kunskapen om att du behöver för att se nästa Saab

 • blank

  Jag är glad över beslutet. Det är en bra blandning. Tack för de mycket intressanta bidragen de senaste månaderna, som jag har läst noggrant, även om jag sällan kommenterar. Fortsätt så. Bra blogg. Tack till Tom & hans team.

 • blank

  Tack Tom för dina exceptionella formuleringsförmågor, inklusive bloggen
  gör saker så spännande med mindre positiva ämnen. Han är ett värdefullt kulturellt bidrag
  inte bara till Saabs kulturarv. Åh förresten. Jag har också nyligen varit i en 6 vecka
  Turné besöker Nordkapp, jag är över västkusten i Norge, Lofoten,
  Senja till Nordkapp och på väg tillbaka via Lappland, Sverige och Trollhätan
  över. Saab-museet var intressant, men mycket levererat och från 900 Sedan
  inte en enda kopia tillgänglig. Det gjorde mig besviken.
  Turnén på över 10.000 km gjorde jag inte med en Saab, men
  med en 36 år gammal VW-buss T3.

  • blank

   Dietmar, tack för "buketten". En T3 är inte en Saab, utan en snygg, avslappnad touringbil i norr. Museets rumsliga möjligheter är tyvärr mycket begränsade. Utställningarna förändras om och om igen, men mycket finns också i depån under lång tid. Var inte för besviken!

 • blank

  Perfekta nyheter som gör min måndag ännu bättre! Vad skulle världen vara utan min favoritläsning? 🙂 🙂

 • blank

  Tom, tack för det positiva inlägget. Vi är glada över att vi kan fortsätta njuta av den här bloggen.

 • blank

  Bloggen utvecklas NÄSTA, är aufgehubscht istället för att avvecklas! 🙂
  SAAB förblir i fokus för de olika bilmärkena ...
  Information om Trollhättan ...
  Deltagande från medborgare / läsare - perfekt! 🙂

  SAAB-bloggen är och förblir favoritbloggen!
  TACK till alla (!) Görare bakom kulisserna.
  Jag ser fram emot tiden med dig!

  17
 • blank

  Fantastiskt, att det fortsätter och framför allt att det fortsätter att fokusera på Saab Tack Tom och teamet. Vi är alla glada över att lära oss något nytt om Trollhaettan och våra bilar, även under de nya förhållandena.

 • blank

  Jag ser verkligen fram emot modellåret 2020 och vad det ger oss!

  10
 • blank

  100% godkännande! En bra kurs och stannade i en spännande nisch. En blandning av gammal SAAB-tradition och modern tid. Först då och inte på annat sätt kan du hålla varumärket ungt. Tack!

  17
 • blank

  Låter spännande och - få - bloggen kommer att vara hos oss! 🙂 Det låter som en mix som både bevarar och förnyas samtidigt med banbrytande idéer - på samma sätt som Saab har utvecklat i årtionden och byggt våra underbara bilar!

  Konceptet som uppstod under det senaste året är intressant och absolut unikt. Och personligen tycker jag också att det är bra att det förblir hos vårt, det svenska bilmärket - i samspel med aktuella frågor om bil och anmärkningsvärd information om Troll Town och vad som händer där.

  Det gör att du verkligen känner dig som det nya modellåret 2020! Tack så mycket för detta fantastiska engagemang från Tom, Jan och alla andra hjälpsamma bloggspöken och förhoppningsvis många fantastiska Saab-bloggår !! 🙂

  PS: Jag ser fram emot Hans reserapport om Norkap-resan med den eleganta kalk-cabrioleten som Bolle! 🙂 🙂 🙂

  18
  • blank

   Jag hoppas så mycket att min blygsamma rapport om Norkap-resan kan komma.
   Resan var definitivt bra, med ett perfekt fordon!

   • blank

    Han kommer definitivt, jag är säker!

Kommentarer är stängda.