Ny release. Saab Turbo X från DNA-samlarföremål.

Om ett decennium kan mycket förändras. Ett bra exempel på omvälvningarna är miniatyren Saab Turbo X från DNA Collectibles, som kommer att släppas i november. Med modellåret 2019 levererade svenskarna Turbo X begränsat till 2008-enheter. En bildbärare - och samtidigt den första fyrhjulsdrivna Saab i serie.

Turbo X Sedan av DNA Collectibles

Åtminstone om du tar produktionsplatsen Trollhättan som ett riktmärke. Tidigare fanns det 9-7X, som räknas endast villkorligt på grund av sin amerikanska födelse. Saab kommer från en tid då stora volymmotorer ännu inte rynkade pannan. V6 i sin relativt kompakta kropp utövar en mycket speciell vädjan. Ett sonoröst ljud, plus känslan av att alltid ha tillräckligt med kraft på samtal, en split-sekund reagerande fyrhjulsdrift, som sätter standarder i hans dag. Vad mer vill du ha?

Saab Turbo X från DNA-samlarföremål

Jag gillade min Turbo X, även om han var ganska törstig. Men körglädjen utgjorde mer än så, det var förmodligen inte en bevarande av resurser. Egentligen tvärtom, och i alla fall politiskt korrekt. Men somrarna var inte så extrema ännu, och det dåliga samvete gick inte alltid med dem. Som hyllning till en tid som försvinner mer och mer ger DNA Collectibles en miniatyr Saab Turbo X i 1: 18. Åtminstone, efter leverans, är det garanterat utsläppsfri, och det förblir så.

Tillverkaren har i sitt val valt sedan sedan, vilket beror på deras lägre vikt i originalkörningen som är mer aktiv än stationvagnen. De första bilderna av prototypen visar utrymme för förbättringar. Accenterna på kylargallret och runt dimljusen är fortfarande glänsande och motsvarar tyvärr det vanliga 9-3. I TX var dessa designelement närvarande i en matt grå, tillverkaren lovar att göra några ändringar innan serien.

den Pre-order fas för Saab Turbo X sedan öppnas. Leveransen av hartsmodellen börjar i november 2019. En speciell god nyhet för alla kunder är att DNA Collectibles nu levereras från EU. Under de första miniatyrerna var sjöfarten fortfarande från Hong Kong, ett inte riktigt så framgångsrikt beslut eftersom skatter och avgifter tillkom. Tillverkaren har nu korrigerat detta av kundvänlighet för sina EU-kunder.

8 tankar om "Ny release. Saab Turbo X från DNA-samlarföremål."

 • fin Turbo X, inte billig, men definitivt värt det. På grund av sällsyntheten kommer modellbilen förmodligen att öka i värde.

 • Jag hade turen att köra en 2 Turbo X som en stationvagn i 9.3 år och tänker fortfarande med entusiasm idag. Idag kör jag en 9.3 cabriolet och tycker att det är en av de vackraste cabrioleterna någonsin.
  Hälsningar till alla Saab fans
  Erwin

 • HÄSTEN ...

  ... fascinerad av SAAB och tar mig fortfarande för det här märket idag.
  Det var redan ganska tjocka ägg (ledsen) och åtminstone en ove på den högsta beslutsnivån att fortsätta att skriva ut realistisk konsumtion i prospektet, eftersom tävlingen länge stod i samklang i en överbjudande konkurrens om underdrift.

  30 till 50% Mer konsumtion är i praktiken lika främmande för SAAB-förare som en manlig Martian är en sjööstra sjöjungfru. Omvänt kan prospektinformationen i praktiken inte eller bara extremt svårt och i högsta grad underskrida ...

  Eftersom en TX är och förblir en TX, som är en TX och ingenting annat än en TX.
  På Ove och hans ärliga gasfot kunde du alltid lita på och SAAB-ryttare behöver inte glömma över någonting.

  Över- och underdrift (körprestanda eller konsumtion) låt oss lämna den andra.
  Låt oss vara ärliga och behålla minnet om bilärlighet som har ett namn: SAAB
  Åtminstone för mig personligen är detta en viktig kärna och en särskiljande egenskap hos detta märke ...

  Kanske ärlighet utan förskönhet också ett centralt bidrag till dess undergång?
  I så fall var det ett sympatiskt och värdefullt bidrag trots resultatet.

 • ... och jag på 2011 / 12 Griffin Cabriolet! 🙂 Sällsynt nog är det!
  LG till alla Saab-vänner!

 • ... och jag på en 2007er 9-3SC i rött.
  Hälsning André

 • Mycket trevliga modeller, har redan AERO-X och prototypen NEVS 9-3 Turbo. Nu väntar jag på 9-4X ..

 • Då var antagligen min gasfot responsible ansvarig. Fortsätt att ha kul med TX och vänliga hälsningar!

 • DNA-modellerna är vackert bearbetade. Tyvärr är det bara synd med Turbo X-limousinerna. Sedan dess håller jag mig bättre med min 1: 1 modellvagn. Och att konsumera för mycket Tom är inte beroende av gasfoten.

Kommentarer är stängda.