Ny release. Saab Turbo X från DNA-samlarföremål.

Mycket kan förändras på ett decennium. Ett bra exempel på omvälvningarna är miniatyren Saab Turbo X från DNA Collectibles, som kommer att visas på marknaden i november 2019. Med modellåret 2008 levererade svenskarna Turbo X begränsat till 2.000 XNUMX enheter. En bildbärare - och samtidigt den första fyrhjulsdrift Saab i serie.

Turbo X Sedan av DNA Collectibles

Åtminstone om du tar produktionsanläggningen Trollhättan som riktmärke. Innan dess fanns 9-7X, som bara räknas i begränsad utsträckning på grund av dess amerikanska födelse. Saab kommer från en tid då stora volymmotorer inte misslyckades. V6 med sin relativt kompakta kaross har ett mycket speciellt tilltal. Ett ljudklang, plus känslan av att alltid ha tillräckligt med ström på begäran, en fyrhjulsdrift som reagerar i bråkdelar av en sekund och sätter standarder i sin tid. Vad mer vill du ha?

Saab Turbo X från DNA-samlarföremål

Jag gillade min Turbo X, även om han var ganska törstig. Men körglädjen utgjorde mer än så, det var förmodligen inte en bevarande av resurser. Egentligen tvärtom, och i alla fall politiskt korrekt. Men somrarna var inte så extrema ännu, och det dåliga samvete gick inte alltid med dem. Som hyllning till en tid som försvinner mer och mer ger DNA Collectibles en miniatyr Saab Turbo X i 1: 18. Åtminstone, efter leverans, är det garanterat utsläppsfri, och det förblir så.

Tillverkaren har i sitt val valt sedan sedan, vilket beror på deras lägre vikt i originalkörningen som är mer aktiv än stationvagnen. De första bilderna av prototypen visar utrymme för förbättringar. Accenterna på kylargallret och runt dimljusen är fortfarande glänsande och motsvarar tyvärr det vanliga 9-3. I TX var dessa designelement närvarande i en matt grå, tillverkaren lovar att göra några ändringar innan serien.

den Pre-order fas för Saab Turbo X sedan öppnas. Leveransen av hartsmodellen börjar i november 2019. En speciell god nyhet för alla kunder är att DNA Collectibles nu levereras från EU. Under de första miniatyrerna var sjöfarten fortfarande från Hong Kong, ett inte riktigt så framgångsrikt beslut eftersom skatter och avgifter tillkom. Tillverkaren har nu korrigerat detta av kundvänlighet för sina EU-kunder.

8 tankar om “Ny release. Saab Turbo X från DNA-samlarföremål."

 • blank

  fin Turbo X, inte billig, men definitivt värt det. På grund av sällsyntheten kommer modellbilen förmodligen att öka i värde.

 • blank

  Jag hade turen att köra en 2 Turbo X som en stationvagn i 9.3 år och tänker fortfarande med entusiasm idag. Idag kör jag en 9.3 cabriolet och tycker att det är en av de vackraste cabrioleterna någonsin.
  Hälsningar till alla Saab fans
  Erwin

 • blank

  ... och jag på 2011 / 12 Griffin Cabriolet! 🙂 Sällsynt nog är det!
  LG till alla Saab-vänner!

 • blank

  ... Och jag på en 2007-9SC 3 i rött.
  Hälsning André

 • blank

  Mycket trevliga modeller, har redan AERO-X och prototypen NEVS 9-3 Turbo. Nu väntar jag på 9-4X ..

 • blank

  DNA-modellerna är vackert bearbetade. Tyvärr är det bara synd med Turbo X-limousinerna. Sedan dess håller jag mig bättre med min 1: 1 modellvagn. Och att konsumera för mycket Tom är inte beroende av gasfoten.

  • blank

   Då var antagligen min gasfot responsible ansvarig. Fortsätt att ha kul med TX och vänliga hälsningar!

  • blank

   SANNINGEN …

   ... fascinerad av SAAB och jag tror fortfarande på detta varumärke idag.
   Det var redan ganska tjocka ägg (ledsen) och åtminstone en ove på den högsta beslutsnivån att fortsätta att skriva ut realistisk konsumtion i prospektet, eftersom tävlingen länge stod i samklang i en överbjudande konkurrens om underdrift.

   30 till 50% mer konsumtion i praktiken är lika främmande för oss SAAB-förare som en manlig marsman är en sjöjungfru i Nordatlanten. Omvänt kan prospektinformationen inte underskridas i praktiken, eller kan bara underskridas med stora svårigheter och högst bara lite ...

   Eftersom en TX är och förblir en TX, som är en TX och ingenting annat än en TX.
   På Ove och hans ärliga gasfot kunde du alltid lita på och SAAB-ryttare behöver inte glömma över någonting.

   Över- och underdrift (körprestanda eller konsumtion) låt oss lämna den andra.
   Låt oss vara ärliga och behålla minnet om bilärlighet som har ett namn: SAAB
   Åtminstone för mig personligen är detta en viktig kärna och en särskiljande egenskap hos detta varumärke ...

   Kanske ärlighet utan förskönhet också ett centralt bidrag till dess undergång?
   I så fall var det ett sympatiskt och värdefullt bidrag trots resultatet.

Kommentarer är stängda.