Trollhättan. NEVS som en anticyklisk jobbmotor

Sverige är fortfarande i semesterläge. Men den långa sommarresan är på väg och det borde vara intressant i Stallbacka. Före 7 år flyttade NEVS in i Saab-anläggningen, sedan dess var utvecklingen i bästa fall blandad. Det kommer att förändras från och med nu, med miljarder Evergrande i bakgrunden.

Visa in i modellverkstaden
Visa in i modellverkstaden

Antalet vakanser är på högsta nivå i år. Och detta i en tid då branschen i Europa cirklar röd penna. Listan läser följaktligen intressant, den kan också användas som en manual enligt mottoetVad behöver jag för en bilfabrik?”Gå igenom. Några nya jobb som valts slumpmässigt är en titt på vad den gamla Saab-fabriken kan förvänta sig under de kommande månaderna.

Modellverkstaden kommer att återupplivas

Hos GM var Saab känd för sin utmärkta modellverkstad. Studier för hela gruppen blev en verklighet där, en liten, svensk drömfabrik. Workshopen kommer att återupplivas, det kommer att vara Anställd eftersträvas. I en nära framtid verkar det äntligen återigen ge konceptbilar och prototyper från Göta Älv. Baren är mycket hög, eftersom Saab en gång hade satt standarder med drömbilar som Aero X.

Som bygger studier och prototyper kan man anta att han också vill producera fordon. I elbilsperioden är tidslinjen mellan design och förverkligande kortare än någonsin. I professionella kretsar talas det om 18 till 24 månader. Om man läser vakanserna som en bok, tycks inte tiden till en färdig produkt i Trollhättan vara evigt. Eftersom homologationsteamet skriver för Sverige och Kina certifierings ingenjörer från.

Själva fabriken har gått sönder sedan 2014. En nyemission av Saab 9-3 sedan, som lanserades i december 2013, var den senaste uppfödningen. Då var det över. Delar demonterades för den nya fabriken i Tianjin, och det kan antas att fabriken för närvarande inte kan producera. Miljarderna från Kina kan förändra staten, och de måste göra det. Investeringar behövs för CO2 neutral produktion. Från 2. Semester 2020 ska byggas Sion i Trollhättan. Dessutom kan produkten från ett annat företag springa ut från bandet. För produktion i Body Shop och Press Shop är lediga platser som annonseras för omedelbar sysselsättning.

Anticyklisk jobbmotor för regionen

Tidpunkten för Trollhättan kan anses vara bra. Den tidigare Saab-fabriken kan bli en anticyklisk jobbmotor i regionen. Eftersom glidmärken i bilindustrin blir mer synliga varje dag, även i Sverige. Inte bara Volvo utvidgar sina jobb i Göteborg, utan också utvecklingscentret CEVT som leds av den tidigare Saabs utvecklingschef Mats Fägerhag visar en första svag svaghet. Där verkar tiden för snabb tillväxt ha slutat. För närvarande endast tillgänglig två lediga platser öppen för ockupation. Stigande kriser är bra tider för dem som kan investera och leta efter anställda.

26 tankar också "Trollhättan. NEVS som en anticyklisk jobbmotor"

 • .... tja, modellen har rätt att bli förälskad !!!!!!

 • Äntligen en stråle av hopp efter en lång torka. Bygg nu "vackra" bilar. Så design som en SAAB, kör prestanda som en Tesla. Och det från trollen. Hach.

  10
  5
  • Körprestanda som en TESLA ??? Tesla har aldrig varit en pionjär vad gäller prestanda ... de är ganska blygsamma vad gäller batteritid! Det finns verkligen andra som erbjuder mycket bättre prestanda (acceleration, användningstid osv.) Tesla lyfts alltid upp i himlen även om de inte ens har kvalifikationer för det. Varje 2. 3. Tesla har någonsin varit tvungen att kontakta verkstaden oplanerad, eftersom Elon Musk aldrig har uppnått de självpålagda målen för produktion och kvalitetsutseende!
   Så glöm Tesla och ägna dig åt företag som verkligen har det, och erbjuder en produkt där körning inte behöver ta testpilotfunktionen. LEXUS är där, jag tror att ett exempel som man borde ägna mer tyst på. Men det finns andra, om inte massmarknad, företag!

   13
   12
   • 2,6 sekunder från 0 till 100 på Model S är det ingenting? Intressant attityd.

    6
    1
    • HACH! ! !

     Attityden i en kommentar innan jag tycker det är ännu mer intressant. Eftersom någon (Hach, suckar och suckar) önskar absurd körprestanda, som hittills lockade sig som kommentator, främst genom att anklaga andra läsare för en bristande miljömedvetenhet ...

     Drömmen är uppenbarligen om de brinnande däcken på en raket för dragremsan, i "designen som en SAAB". ”Och det från trollen. Hach ".

     Ja, vad är det? Denna äggläggande ull-mjölksås, CO2-neutral och resurserna försiktigt med 5-passagerare och bagage en miljöneutral wheely utan fint damm (nötning av däcken) som ligger ner, inte ens få troll bakat. Och om de hade gömt tusen ton fe-damm i berget ...

     HACH, vad irriterade mig den här kommentaren ...

     Jag tror att det är meningen med Heijo Reds (missförstådda) svar.
     Det handlar inte om högsta möjliga körprestanda som en stillbild, utan om förhållandet mellan körning och framför allt körsträcka (!) Till miljön ...

     Oavsett hur angenäm (Hach) en accelerationsupplevelse eller hög sluthastighet (Hach) kan vara, är båda vanligtvis mycket dyra på miljöns bekostnad. Inte bara med brännare och hybrider, utan också och särskilt med en Tesla ...

     • Som visar än en gång hur svårt balanserna mellan miljömedvetenhet och körglädje kan vara. Jag tycker att vi borde vara mer liberala. Motsvarande prestanda hade nästan alltid våra fordon.

     • Hach Herr Hürsch och Mr. Red! Med lite feminin intuition kan jag verkligen hjälpa hennes fantasi. Vad sägs om en öppen Saab-sportbil, som en ny sonett eller baserad på 9-X Air Concept? Liten, lätt och elektrisk. Liten vikt med ett rimligt dimensionerat batteripaket och motsvarande prestanda. Skulle det vara något för dig?

      8
      3
     • @ Tom,

      det stämmer - förutsatt att du faktiskt betydde tilltalande (!) prestanda och inte (citat :) "lämpligt". 2,6 från 0 till 100 är ganska absurt ...

      5
      1
     • @ Herbert, det vill säga, om du vill, den absurda världen av Tesla. Det är en annan anledning till varumärket har glödande fans. Jag skulle redan ha tillräckligt med nivån på en Aero.

     • FANSEN ...

      ... från Tesla borde bara vara lite mer ärlig. Då skulle jag ha mindre att klaga ...

      Bara nyligen sköt en S i trafiken (tack och lov, omedelbart umspringenden) precis vid svängfältet på alla andra och mig rakt (!) Över. Piloten verkade känna till trafikljusfasen väl ...

      Kan du göra det, men då vill jag inte behöva lyssna på mig, trafikreglerna bröts i miljöns namn och andras liv hotades enbart till förmån för allmänheten. Men detta var CO2 neutralt (förment) och fria från kväveoxider (faktiskt) gjort och tjänade uteslutande för det högre och livräddande syftet för att visa systemets grundläggande överlägsenhet och därmed bidra till att rädda denna jord ...

      Om körglädje kan du alltid prata med mig, men som skojar mig med mer än två ton (och hotade) och pratar också dumt nonsens, som då skapar ganska en fiende ...

      1
      4
   • Tack för kommentaren. Det talar till mig från själen. Jag köpte en Lexus bredvid min SAAB som en andra bil, köpte just av det skälet.

    2
    3
 • Det skulle vara riktigt bra; Evergrande har tillräckligt med stabilitet för att återuppliva THT. Hoppas att vi kommer att se modeller igen som inte ser ut som "klistra in / kopiera" av befintliga bilar. Vid den tiden var Saab känd för sina egna modeller, väl genomtänkt och mycket säker. Kommer vi att drömma om att det kommer att bli något liknande här igen? Jag håller fingrarna korsade.

  11
  1
 • Tack Tom. Ensam för det fantastiska fotot från saabigen dagar.

 • De flesta biltillverkare har redan ett stort antal elbilar på nätet, så varför köpa en NEVS?

  9
  6
  • Pris, kvalitet, förarupplevelse och utseende.

   6
   1
   • Låt oss vänta och se hur de kommer att se ut!

    2
    2
     • För att vara ärlig sålde NEVS ingen enda EV förrän nu. Så hur bedömer du kvaliteten?

      3
      2
    • Rätt, vänta och se.
     Den stora "VARFÖR" har ingen betydelse alls, så länge det inte finns några NEVS.
     Hittills handlar NEVS om ett stort stort "IF" ...

     2
     2
     • Om jag inte tar fel,. I början tillverkades 200 bensinbilar.
      Alla nya ägare är nöjda med sina nya bilar.

     • @ John D,

      du har missat poängen. Herr Nordmann frågade varför (!) Man borde köpa en NEVS.
      En gång i tiden har 200 tillfredsställande SAAB byggts av NEVS är inget svar ...
      Vi NEVS till salu, eller hur?

 • Tack, Tom för blicken! 🙂 Fortfarande en modell som får mitt hjärta att slå snabbare ...
  En dröm från "gamla tider".
  Vad den nya tidsåldern ger rörlighet är dock ganska öppen ...
  Men vi är så väl informerade på bloggen! 🙂

  11
 • Anslut mig bara till Aero 9-3.
  Även om jag personligen hellre skulle ha nya brännare från Trollhättan.
  Helst i kombi och med skalhuv

 • Nyhetssituationen verkar bli bättre och det uppskattar jag. Så kommer 2020 att bli ett bra år för Trollhättan? Det hade varit 10 år sedan Victor Muller räddade SAAB från GM-stängning och ombyggda bilar.

 • Jag tror att en sund samexistens av båda drivsystemen är den mest förnuftiga. För korta drag eller som en typisk andra bil kör E-enheten (när batterierna blir bättre) och resten med brännare. Huruvida det senare nödvändigtvis måste förstöra fossila bränslen är tveksamt också. Syntetiska bränslen verkar inte riktigt intressera mig, vilket är synd.

  • Inte ännu. Jag misstänker att det kommer att förändras under de kommande åren.

Kommentarer är stängda.