Trollhättan. NEVS som en anticyklisk jobbmotor

Sverige är fortfarande i semesterläge. Men den långa sommarresan är på väg och det borde vara intressant i Stallbacka. Före 7 år flyttade NEVS in i Saab-anläggningen, sedan dess var utvecklingen i bästa fall blandad. Det kommer att förändras från och med nu, med miljarder Evergrande i bakgrunden.

Visa in i modellverkstaden
Visa in i modellverkstaden

Antalet vakanser ligger på högsta nivå på flera år. Och det i en tid då industrin i Europa vrider den röda pennan. Listan är därför intressant, den kan också användas som en manual enligt mottot "Vad behöver jag för en bilfabrik?"Gå igenom. Några nya jobb som valts slumpmässigt är en titt på vad den gamla Saab-fabriken kan förvänta sig under de kommande månaderna.

Modellverkstaden kommer att återupplivas

Hos GM var Saab känd för sin utmärkta modellverkstad. Studier för hela gruppen blev en verklighet där, en liten, svensk drömfabrik. Workshopen kommer att återupplivas, det kommer att vara Anställd eftersträvas. I en nära framtid verkar det äntligen återigen ge konceptbilar och prototyper från Göta Älv. Baren är mycket hög, eftersom Saab en gång hade satt standarder med drömbilar som Aero X.

Som bygger studier och prototyper kan man anta att han också vill producera fordon. I elbilsperioden är tidslinjen mellan design och förverkligande kortare än någonsin. I professionella kretsar talas det om 18 till 24 månader. Om man läser vakanserna som en bok, tycks inte tiden till en färdig produkt i Trollhättan vara evigt. Eftersom homologationsteamet skriver för Sverige och Kina certifierings ingenjörer från.

Själva fabriken har gått sönder sedan 2014. En nyemission av Saab 9-3 sedan, som lanserades i december 2013, var den senaste uppfödningen. Då var det över. Delar demonterades för den nya fabriken i Tianjin, och det kan antas att fabriken för närvarande inte kan producera. Miljarderna från Kina kan förändra staten, och de måste göra det. Investeringar behövs för CO2 neutral produktion. Från 2. Semester 2020 ska byggas Sion i Trollhättan. Dessutom kan produkten från ett annat företag springa ut från bandet. För produktion i Body Shop och Press Shop är lediga platser som annonseras för omedelbar sysselsättning.

Anticyklisk jobbmotor för regionen

Tidpunkten för Trollhättan kan anses vara bra. Den tidigare Saab-fabriken kan bli en anticyklisk jobbmotor i regionen. Eftersom glidmärken i bilindustrin blir mer synliga varje dag, även i Sverige. Inte bara Volvo utvidgar sina jobb i Göteborg, utan också utvecklingscentret CEVT som leds av den tidigare Saabs utvecklingschef Mats Fägerhag visar en första svag svaghet. Där verkar tiden för snabb tillväxt ha slutat. För närvarande endast tillgänglig två lediga platser öppen för ockupation. Stigande kriser är bra tider för dem som kan investera och leta efter anställda.

26 tankar om “Trollhättan. NEVS som en anticyklisk jobbmotor"

 • blank

  Jag tror att en sund samexistens av båda drivsystemen är den mest förnuftiga. För korta drag eller som en typisk andra bil kör E-enheten (när batterierna blir bättre) och resten med brännare. Huruvida det senare nödvändigtvis måste förstöra fossila bränslen är tveksamt också. Syntetiska bränslen verkar inte riktigt intressera mig, vilket är synd.

  • blank

   Inte ännu. Jag misstänker att det kommer att förändras under de kommande åren.

 • blank

  Nyhetssituationen verkar bli bättre och det uppskattar jag. Så kommer 2020 att bli ett bra år för Trollhättan? Det hade varit 10 år sedan Victor Muller räddade SAAB från GM-stängning och ombyggda bilar.

 • blank

  Anslut mig bara till Aero 9-3.
  Även om jag personligen hellre skulle ha nya brännare från Trollhättan.
  Helst i kombi och med skalhuv

 • blank

  Tack, Tom för blickfångaren! 🙂 Fortfarande en modell som får hjärtat att slå snabbare ...
  En "gammal tid" -dröm.
  Vad den nya eran kommer att medföra när det gäller rörlighet är dock ganska öppet ...
  Men vi är så väl informerade på bloggen! 🙂

  11
 • blank

  De flesta biltillverkare har redan ett stort antal elbilar på nätet, så varför köpa en NEVS?

  9
  6
  • blank

   Pris, kvalitet, förarupplevelse och utseende.

   6
   1
   • blank

    Låt oss vänta och se hur de kommer att se ut!

    2
    2
     • blank

      För att vara ärlig sålde NEVS ingen enda EV förrän nu. Så hur bedömer du kvaliteten?

      3
      2
    • blank

     Rätt, vänta och se.
     Det stora ”VARFÖR” har ingen betydelse alls, så länge det inte finns några NEVS.
     Hittills handlar NEVS om ett stort stort "IF" ...

     2
     2
     • blank

      Om jag inte misstar mig ,. 200 bensinbilar tillverkades i början.
      Alla nya ägare är nöjda med sina nya bilar.

     • blank

      @ John D,

      du har missat poängen. Herr Nordmann frågade varför (!) Man skulle köpa en NEVS.
      En gång i tiden byggdes 200 tillfredsställande SAABs av NEVS är inget svar ...
      Vi NEVS till salu, eller hur?

 • blank

  Tack Tom. Ensam för det fantastiska fotot från saabigen dagar.

 • blank

  Det skulle vara riktigt bra; Evergrande har tillräckligt med stabilitet för att återuppliva THT. Hoppas vi får se modeller igen som inte ser ut som "klistra in / kopiera" av befintliga bilar. Saab var vid den tiden känt för sina egna modeller, genomtänkta och mycket säkra. Kommer vi att sörja att något liknande kommer att hända igen? Jag håller tummarna.

  11
  1
 • blank

  Äntligen en stråle av hopp efter en lång torka. Bygg nu "vackra" bilar. Så design som en SAAB, körprestanda som en Tesla. Och det från trollen. Huh.

  10
  5
  • blank

   Körprestanda som en TESLA ??? Tesla har aldrig varit en pionjär när det gäller körprestanda ... vilket är ganska medelmåttigt när det gäller batteriets livslängd! Det finns verkligen andra som erbjuder mycket bättre körprestanda (acceleration, livslängd etc.) Tesla lyfts alltid upp i himlen trots att de inte har kvalifikationer alls. Var 2: e 3: e Tesla har varit tvungen att kontakta verkstaden utan planering eftersom Elon Musk aldrig lyckades uppnå de mål som den hade satt för produktion och kvalitetsuppfattning!
   Så glöm Tesla och ägna dig åt företag som verkligen har det, och erbjuder en produkt där körning inte behöver ta testpilotfunktionen. LEXUS är där, jag tror att ett exempel som man borde ägna mer tyst på. Men det finns andra, om inte massmarknad, företag!

   13
   12
   • blank

    2,6 sekunder från 0 till 100 på Model S är det ingenting? Intressant attityd.

    6
    1
    • blank

     HACH! ! !

     Jag tycker att inställningen är en kommentar innan ännu mer intressant. Någon längtar efter absurd körförmåga (Hach, stön och suck), som hittills som kommentator främst uppmärksammade genom att anklaga andra läsare för dålig miljömedvetenhet ...

     Men uppenbarligen är drömmen att bränna däck till en raket för dragremsan, i "design som en SAAB". ”Och det från trollen. Hach. "

     Ja, vad nu? Den här äggläggande ullen och mjölksugan, som är CO2-neutral och sparar resurser med 5 passagerare och bagage, ett miljöneutralt val utan fint damm (nötning av däcken), inte ens troll blir bakade. Och om de hade gömt tusen ton älvdamm i berget ...

     HACH, vad irriterade mig den här kommentaren ...

     Jag tror att det är meningen med Heijo Reds (missförstådda) svar.
     Det handlar inte om högsta möjliga körprestanda som en ögonblicksbild, utan om förhållandet mellan körning och framför allt körsträcka (!) Till miljön ...

     Oavsett hur trevlig (Hach) en accelerationsupplevelse eller hög toppfart (Hach) kan vara, köps båda vanligtvis mycket dyrt på bekostnad av miljön. Inte bara med förbränningsmotorer och hybrider utan också och särskilt med en Tesla ...

     • blank

      Som visar än en gång hur svårt balanserna mellan miljömedvetenhet och körglädje kan vara. Jag tycker att vi borde vara mer liberala. Motsvarande prestanda hade nästan alltid våra fordon.

     • blank

      Hach Herr Hürsch och Mr. Red! Med lite feminin intuition kan jag verkligen hjälpa hennes fantasi. Vad sägs om en öppen Saab-sportbil, som en ny sonett eller baserad på 9-X Air Concept? Liten, lätt och elektrisk. Liten vikt med ett rimligt dimensionerat batteripaket och motsvarande prestanda. Skulle det vara något för dig?

      8
      3
     • blank

      @ Tom,

      det är sant - förutsatt att du faktiskt menade tilltalande (!) prestanda och inte (citat :) "lämpligt". 2,6 från 0 till 100 är ganska absurt ...

      5
      1
      • blank

       @ Herbert, det vill säga, om du vill, den absurda världen av Tesla. Det är en annan anledning till varumärket har glödande fans. Jag skulle redan ha tillräckligt med nivån på en Aero.

     • blank

      FANSEN …

      ... från Tesla borde bara vara lite mer ärlig. Då skulle jag ha mindre att klaga på ...

      Nyligen sköt ett S mot (gudskelov, hoppade i tid) trafikljuset till höger i körfältet, förbi alla och mig rakt fram (!). Piloten tycktes känna trafikljusfasen väl ...

      Du kan göra det på det sättet, men då vill jag inte behöva lyssna på det faktum att trafikreglerna har brutits i miljöns namn och att andras liv uteslutande hotas för samhällets större bästa. Men detta gjordes CO2-neutralt (förmodligen) och fri från kväveoxider (faktiskt) och tjänade bara det högre och livräddande syftet att visa systemets mycket grundläggande överlägsenhet och därmed bidra till att rädda denna jord ...

      Du kan prata med mig om att köra kul när som helst, men om du kidnappar mig (och hotar) med mer än två ton och också pratar dumt nonsens, är det mer troligt att du skapar en fiende ...

      1
      4
   • blank

    Tack för kommentaren. Det talar till mig från själen. Jag köpte en Lexus bredvid min SAAB som en andra bil, köpte just av det skälet.

    2
    3
 • blank

  .... ja, modellen är rätt att bli kär !!!!!!

Kommentarer är stängda.