Orio tar Saab fram till nutid

Digitalisering är ett viktigt ämne, men går vanligtvis förbi kunden hos icke-producerande bilmärken. De fina små prylarna finns inte för dem. Bara på Saab är allt annorlunda igen! Bilarna kan vara äldre och analoga. Men deras tjänst är digital och förankrad i nuet. Orio Tyskland tar Saab-enheten in i den digitala presenten. Och i ett första steg möjliggör det online-bokning av serviceavtal och hantering av fordon.

Digitala tjänster. Orio tar Saab-körning till nutid.
Digitala tjänster. Orio tar Saab fram till nutid. Bild: Orio AB

Projektet har funnits i Tyskland i några veckor, men är fortfarande i betafasen. Under parolen "MySaabCar online”Den tyska filialen av Orio AB ändrar servicetilbudet för Saab-förare.

"MySaabCar online" ersätter den tidigare Saab Service Club och erbjuder gratis digitala tjänster för första gången. Å ena sidan är det möjligt att spela in och hantera ditt fordon på Orios webbplats. Registreringen inkluderar också fri tillgång till den digitala versionen av Saab Inside, som publiceras två gånger om året. Systemet meddelar också användaren om möten som inspektioner eller en grundlig huvudinspektion. Registrerade användare bör också dra nytta av specialerbjudanden.

Digital service ger Saab-enhet till nutid

Kärnan i den digitala offensiven är dock möten i verkstäderna i Saab / Orio-nätverket boka online att kunna. Detta är särskilt lätt om fordonet redan har registrerats i databasen. Men även utan förhandsregistrering är begäran helt problemfri, den består endast av 5-steg.

Framför allt är det digitala erbjudandet mycket bekvämt om du vill begära en tid utanför verkstadens öppettider. VIN och körsträcka samt anledningen till begäran begärs. Orio Server vidarebefordrar avtalet direkt till den utvalda servicepartnern, som ska svara på e-postmeddelandet och kontakta kunden.

Orio förvandlar Saab-enheten till nuet och gör servicelinjerna kring åldrande fordon lite mer behagliga. Ett plus för workshops i Orio-nätverket samt för kunder av det lilla svenska varumärket. I Saabs hem har du erbjudandet med en extra app, som bara är logisk, ännu mer utbyggd. Men det finns också många fler fordon av märket med Greif på väg.

I princip är den lilla digitala offensiven från Orio ett riktigt steg. Att hålla gamla bilar attraktiva genom att bädda in dem i en digital servicemiljö kan beskrivas som hållbar. Unga Saab-förare kommer att uppleva att det är ospektakulärt normalt, med de producerande varumärkena appar och prylar är redan en del av vardagen. För de äldre kunderna är det digitala erbjudandet en anrikning som kombinerar analog körning och aktuell service.

11 tankar också "Orio tar Saab fram till nutid"

 • Ett bra initiativ! Det är alltid fantastiskt vad ORIO tycker om för att förbättra situationen. Eller ska jag skriva för att hålla det uppdaterat? En bra start på veckan från Saabs körvy.

  11
  1
 • Vem behöver det. För mig låter det lite som: ”Att reproducera saknade delar är för tidskrävande för oss, för vi föredrar att anställa en datavetenskapsstudent som programmerar en sådan app under semestern. Det ser ut som kunderna är viktiga för oss. ”

  Inspektionsavtal jag brukar ha i åtanke, eller en titt i servicebroschyren är tillräckligt.

  18
  17
  • (Onlinetjänsten) har länge erbjudits i länder som Sverige eller Amerika. När Justus och jag frågade på festivalen efter lanseringen för den tyska marknaden, togs vi kort åt sidan och visade oss det nuvarande utvecklingsläget. Vid den tiden kanske den tyska sidan hade varit redo för 40%, men de lovade oss att den skulle börja testa senast i mitten av augusti.

   I verkligheten har denna fas pågått mycket längre, löften från festivalen hölls inte bara, den realiserades till och med mycket tidigare.

   Det är en av få meddelanden relaterade till Saab som faktiskt har implementerats. Orio är (mer och mer) problem. Om det räcker är en annan fråga. På andra sidan kan du beställa sätesskydd för OG 15-9 efter 3 år.

   I slutändan förblir det en tjänst som inte tas för givet. Det kunde ha varit för. Men detta skapar ett nytt argument för Saab och kanske inte (ännu) binder Saab-entusiaster till verkstäderna och servicecentra!

   13
  • Mycket mer än så ...

   Det räcker inte med studenten ensam. Dess tjänster måste också tilldelas en avdelning, som i sin tur behöver en ledning för att kunna underordna den till ledningen på ett meningsfullt sätt. Dessutom finns det en "Award and Tender" -avdelning, som studenten tidigare måste ha försäkrat i enlighet med EU-förordningarna att han är 50% kvinnlig och 33% intersexuell för att vara en icke-diskriminerande FA. Att få delta i jobbet för ett semesterjobb ...

   Låter som satire, tråkigt är att den här gången min kommentar återspeglar den tyska verkligheten och du har helt rätt.
   Det är inte för svårt att hålla reda på hans eller hennes SAAB: er eller det krympande utbudet av tjänster.

   Det är emellertid också sant att politiska ramvillkor gör det svårt för företag (och studenter) att göra något riktigt användbart. Tråkigt men sant ...

   5
   6
 • Hur och om du använder det är en sak. Jag tror att det fortfarande är betydande vad som görs för Saabfahrer och de återstående fordonen. Jag vet inte ett andra märke där något hände.
  Även om det är mer än osannolikt skulle jag lita på att Saab återuppstår. Bättre än till exempel Borgward.

  17
  • Jag tror att du verkligen måste se det så. Engagemanget är stort, även om du tänker på hur få fordon det finns.

   13
   1
 • Det skulle vara bättre om Orio tog hand om reservdelar. t.ex.. Saab NG Lightbar !!!!! - faktiskt kännetecknet för denna vackra bil.

  13
  • Först delarna och sedan nöjet! ! !

   Å andra sidan lever vi i en komplicerad och inte alltid nykter värld. Om appen tillfredsställer det ökande spelinstinktet och gör vissa SAAB-förare berusade av glädje och därmed håller dem igång, har någonting nåtts. Ju mer SAAB och desto längre, desto bättre är det också för reservdelstillförseln till "Appstinenzler" ...

   Jag tar meddelandet med en skulptur, finner delar, även om de är viktigare och tilltalande, men hoppas samtidigt att appen fortfarande kommer att ha någon form av positiv effekt och kan baseras på en exakt utvärdering av åtminstone delar av SAAB-klienten ...

   Baserat på detta hopp har det sin egen motivering för mig och för två hörn.

   2
   1
  • ... Det är exakt vad ORIO gör med denna ”SAAB kundmarknadsundersökning” så att den kan förprogrammera det framtida utbudet av reservdelar! Det skulle vara trevligt i praktiken, men det skulle vara helt meningslöst kommersiellt och helt enkelt för dyrt att producera alla möjliga reservdelar för gammalt och nytt. I slutändan måste dessa också säljas för att undvika onödiga kostnader för ”butiksägare”; dvs ett rimligt, användbart reservdelserbjudande måste följa den begärda kraven!

   För att erbjuda ett specialanpassat reservdelarbjudande skulle alla nuvarande SAAB-förare eller passionerade SAAB-ägare behöva vara berättigade till en så viktig undersökning; Detta innebär att utöver online-förfrågningar, antagligen måste många skriftliga efterfrågeställningar också skickas, vilket logiskt sett är mer kostsamt. För att hitta de blivande kunderna med dagens lilla SAAB-återförsäljarnätverk, skulle det troligtvis behöva hittas om inte många reparationsverkstäder utan namn där tidigare SAAB-kunder idag lämnar sina fordon att vänta, för på reservdelar är det för närvarande fortfarande kvar Varje dag krävs reservdelar från stora leverantörer reservdelar återförsäljare för våra gamla SAAB fordon!

   Det skulle ha potential, intressant är det att starta en mer intensiv efterfrågan, för nuvarande SAAB-ägare som gör underhållet av en varumärkesfri eller multimärkesverkstad, kanske till och med en ex-mekaniker som har gjort sig självständig, vanligtvis inte har eller med möjlighet att få nödvändiga reservdelar via ORIO!

 • Stor och modern idé, så att du håller kunderna på Saab.

 • Jag skulle ha föredragit att Orio skulle ta fram en ny Navi-CD för våra bilar och vindrutor ... det är faktiskt deras kärnverksamhet, eller hur?

Kommentarer är stängda.