Den unga vilda och Feldberg

Den andra helgen i augusti samlas det internationella Saab-samfundet hos våra nederländska grannar. Åtminstone de som är på semester och kan ordna att bara bedriva världens vackraste hobby några dagar. Av alla anledningar finns det ett frestande alternativ för alla som måste stanna hemma.

Feldberg avfart med svensk kulturegendom.
Feldberg avfart med svensk kulturegendom. Foto: Niels Burock

Den unga vilda och Feldberg

Feldberg ringer! Med Justus, Niels, Jonathan och Lars förbereder ett ungt team den första Taunus-avfarten för Saab-fans. Först av allt, säger Niels. Låt oss se om erbjudandet möter efterfrågan. Och om det lyckas, ta Taunus-avfarten på 10. Augusti kommer att vara inledningen till ett årligt evenemang. En bra grundinställning, eftersom mitten av Tyskland inte märks med sådana händelser hittills.

Mötesplatsen för alla deltagare är vid 11.00-klockan parkeringsplatsen på Feldberg-platån, En populär destination i regionen och med det slående TV-tornet och överföringstornen saknar knappast. Från stora Feldberg börjar vi en rundtur genom Taunus, som kommer att vara kilometer lång mellan 100 och 120. De unga arrangörerna har valt slingrande landsvägar, körglädje i rullande kulturarv är alltså säkrat.

Feldberg ringer!
Feldberg ringer!

Det finns en glassbar halvvägs, kanske möjligheten till en utsökt frestelse, en kort paus och bensinkonversationer? I slutet av utflykten finns snacks och drycker för alla deltagare. Kanske finns det fortfarande viss osäkerhet, evenemanget avslutas med ett Meet & Grill på en grillplats. På grund av den ihållande torken kan denna punkt bara klargöras strax före starten, inte alla grillplatser som kan övervägas är för närvarande tillgängliga.

Vill du ha Feldberg och en tur genom Taunus med de unga Saab-fansen? Välkomna alla vänner till märket med fordon varje år och typ. En registrering är obligatorisk via e-post till mail@project-96.de krävs. Deltagaravgiften är 20 € per vuxen och 5 € för barn från 5 år. Registreringsfrist är 04. Augusti 2019.

Kommentarer är stängda.