Är Volvo verkligen ett alternativ till Saab?

För några dagar sedan frågade jag läsarna, där de ser ett alternativ till varumärket Saab. Och om de kör uteslutande med en Saab genom vardagen, eller om deras rörlighet sprids över flera märken. Resultatet är i vissa delar överraskande och tydligt i en skala som jag inte förväntade mig.

Volvo V60 Cross Country T5 provkörning i Luleå
Volvo V60 Cross Country T5 provkörning i Luleå, Sverige. Foto: Volvo bilar

Hög Saab-exklusivitet

Innan 8 år kom banden i stablebacka till stilla. Saab levererade senaste numren 2008. Den genomsnittliga fordonsåldern är över 10 år, så det är spännande att se hur hög Saab-exklusiviteten är. 648-läsare röstade, och nästan hälften av dem kör uteslutande med en Saab. Ett högt värde, vilket står för en otrolig varumärkeslojalitet. Förmodligen hittar du i denna grupp mer än bara en bil från Trollhättan i carport. När allt kommer omkring, varje 10. kör inte Saab längre, varje 20. skulle vilja köra en, så att andelen läsare utan en Saab vid 14%.

Saab-drivenhet uteslutande. Eller inte?

 • Jag kör Saab. Och bara Saab! (49%, 315-röster)
 • Saab och en annan make. (37%, 240-röster)
 • För närvarande kör jag inte Saab längre. (9%, 61-röster)
 • Jag skulle vilja köra Saab. (5%, 32-röster)

Totala omröstare: 648

Laddar ... Laddar ...

Är Volvo alternativet till Saab?

Medan den första delen av mig Rösta inte särskilt förvånad, den andra delen har allt. 620 läsare avgav 840 röster, flera svar var möjliga. Mycket självsäker, med en andel som skulle lämna vissa människors parti i ekstase i valen, vann Volvo. På grund av ett tekniskt fel var det inte möjligt att rösta för Volvo under de första 90 minuterna av omröstningen, många röster hamnade i ”andra märken”. Det kommer att finnas en eller annan röst för leverantören från Göteborg, så att Volvo-aktien är något högre.

För mig är resultatet en riktig överraskning. För det första, ty tyska leverantörer utom BMW ser extremt blek ut. För det andra, eftersom omröstningen för Volvo är så tydlig.

Alternativ till Saab? Vilket märke föredrar Saab-förare?

 • Volvo (32%, 276-röster)
 • Annat varumärke (13%, 110-röster)
 • BMW (8%, 67-röster)
 • Japansk tillverkare (7%, 60-röster)
 • Mercedes (5%, 48-röster)
 • Audi (5%, 44-röster)
 • Tesla (4%, 36-röster)
 • Citroen (4%, 36-röster)
 • Skoda (4%, 34-röster)
 • VW (3%, 28-röster)
 • (3%, 27-röster)
 • Opel (3%, 26-röster)
 • Koreanska tillverkaren (3%, 24-röster)
 • Porsche (2%, 16-röster)
 • ford (1%, 10-röster)
 • Renault (1%, 10-röster)
 • Seat (1%, 9-röster)
 • Mini (1%, 7-röster)
 • Smart (1%, 6-röster)

Totala omröstare: 620

Laddar ... Laddar ...

Är Volvo verkligen ett alternativ till Saab? Vi kommer nästan oundvikligen till ett gammalt ämne. I åratal har Mark och jag diskuterat möjligheten att Volvo skulle vara ett extra ämne för bloggen. Vid första anblicken är orsakerna uppenbara. Mark har haft goda erfarenheter med Volvo, båda varumärkena kombinerar ursprung och historia, i scenen finns överlappningar.

Är Volvo ett ämne för bloggen?

Mellan Volvo och Saab var det alltid rivalisering och ett inte alltid uppenbart samarbete. För det andra svenska varumärket arbetar mer tidigare Saab-anställda än hos NEVS, en före detta Saab-utvecklingschef påverkar modellutbudet. I Tyskland har Volvo-presschefen ett Saab-förflutet, och det kan hitta ännu fler utgångspunkter. Volvo har varit på väg till framgång de senaste åren, men är fortfarande en liten leverantör i bilindustrin och därmed ett alternativ till det vanliga.

Men enligt min åsikt finns det ett tungt argument mot det, och det är därför det äldsta svenska varumärket inte har diskuterats hittills hittills. Jag tycker om Volvo, ingen tvivel, det är mer äldre fordon, och det är ganska personlig sympati för Göteborg. Kanske har jag till och med en Volvo som företagsbil, om den lokala återförsäljaren åtminstone kan ge någon entusiasm för sin produkt.

Men Volvo har alltid varit det större varumärket, och Saab-teman skulle antagligen bara vara i minoriteten på bloggen på kort tid. Volvo dominant, Saab andra raden, som inte kan existera. Saab, blandat med ämnena kring allt som händer i Trollhättan och den tidigare fabriken, är i min ögon en spännande bas. Läs läsarna det så?

Är Volvo ett ämne för bloggen?

 • Nej, allt borde vara som det är! (56%, 254-röster)
 • Ja, det kommer sånt som är svenska! (34%, 156-röster)
 • Jag kan verkligen inte bestämma! (10%, 44-röster)

Totala omröstare: 454

Laddar ... Laddar ...

Röstning är ett demokratiskt instrument och är därför alltid förknippat med risker. En ö separerad från Europa av Engelska kanalen och Nordsjön kämpar fortfarande med det oväntade resultatet av en sådan händelse. Så en knepig historia, även om jag faktiskt är ganska säker på resultatet. Hur ska läsarna bestämma sig?

47 tankar också "Är Volvo verkligen ett alternativ till Saab?"

 • Som en välkänd Volvo- och SAAB-förare skulle jag gärna läsa mer om det svenska alternativet, speciellt som saabblogtipsen är måttligt gjorda.
  Här är också ett stort tack!

  30
  10
  • Jag tror att Saab och Volvo i alla fall är själfulla ... Tyska skrotfordon som endast tillverkas med hjälp av skattemiljarder är i alla fall inget alternativ för riktiga biltillverkare.

   12
   9
 • Hej,
  gå med mig Martin S Men för mig skulle vikten på SAAB / NEVS etc. klart vara i förgrunden. Men ibland läser intressanta saker från Göteborg att jag skulle glädja mig som en SAAB och Volvo-förare. Om du tänker på framtiden, så är SAABS mer och mer i Classic-området. Berättelser om Trollhättan och Nevs? Kommer att vara något spännande just nu. Volvo verkar vara bra på lång sikt för en komplementär historia.

  Med vänliga hälsningar från Erik

  22
  4
 • Saabs blogg är Saabs blogg. Därför hittar jag en Saab Volvo-blogg ganska svår. Okej, om Volvo tycks vara ett jokertecken ibland, till exempel, var och en åttonde eller tionde gången. Detta skulle hålla inriktningen.

  34
  1
 • Jag ser det som Tom: Det här är en tillverkade super-Saab blogg och han borde bli så! Enbart på grund av den stora massan av Volvo-förare och det tänkbara antalet (nya bilar!) - Teman Saab skulle snabbt hängas upp och sedan döda på bloggen. Tänk bara på de många kommentarer från Volvos kunder!

  Jag skulle verkligen sluta läsa alls, eftersom Volvo inte intresserar mig med alla sina fula kinesiska jätte-traktor SUV. Åtminstone här i HH, det här är inte en nischprodukt, men tillhör Volvo Volvo SUV den dominerande gatorscenen. Och finns det inte tillräckligt med oberoende Volvo-bloggar etc.? Slutsats: Några sidotyper relaterade till Saab (t ex: vilka tidigare Saab-designers gör det nu, vilka idéer från Saab finns idag i Volvo etc.), men snälla inte längre från den nordiska kinesiska!

  36
  7
  • Att detta är en bra gjort SAAB-blogg, är helt otrolig, annars skulle han inte vara så populär och skulle fortfarande producera så många läsare.

   Trots allt, här rapporteras också av nordiska Amis, och det rör inte om. Jag accepterar åsikten att SUV-fordon kan drivas av många som sällan befinner sig i den imaginära terrängen. Det är vad SAAB borde ha gjort. Åh ja, NEVS och SAAB är eller var ett rent svenskt företag, eller hur? Jag är i alla fall glad att det finns minst ett svenskt alternativ och jag skulle vara glad om det här ibland flyter den ena eller den andra informationen. Jag läser inte Volvo bloggar, men mitt hjärta slår till SAAB.

   Hälsningar från Erik

   17
   4
   • ALL förståe

    vad du säger. Jag tycker också om Martin Schmukis argument, som du är med, för att de främst syftar till att lova denna blogg för sina egenskaper. Jag vill också ha en Volvo-blogg av samma kvalitet och från en enda källa ...

    En fördubbling är dock inte upp till debatt och bloggen har uttryckt sin oro över ett steg i riktning mot två varumärken klart i artikeln.

    Vi läsare skulle behöva välja mindre SAAB att kräva mer Volvo här. Du kan fortfarande göra det, om du tycker att det är rätt. Men först bör du inse att allt har sitt pris, att en sådan efterfrågan skulle vara på bekostnad av SAAB-temat ...

    Vill du verkligen det? Kommer Martin Schmuki vill ha det? Jag gillar (gamla) Volvos och vill ändå inte ha det.

    Eftersom jag håller med (bortom de uttömda SUV-buketterna som inte gör något för det), snarare Ebasil.
    Citat: "Det här är en - supergjord - Saab-blogg och den borde vara så!"

    10
    • Vad vill Martin Schmuki ha ....
     Personligen skulle jag gärna läsa från tid till annan en välundersökad rapport om varumärket från Hisingen!
     Först och främst bör detta dock förbli en SAAB-blogg, för SAAB Tom har också det nödvändiga hjärtat och glädjen i frågan!
     Tyvärr har jag ännu inte upptäckt en peer Volvo blogg!

     När det gäller kommentaren om Volvo SUV .... Volvo har uppenbarligen gjort allt rätt med XC60 / XC90, tack Gud. Vi lever fortfarande i en lycklig marknadsekonomi där alla kan bestämma sig själva och vilken typ av fordon han vill köra!

     3
     4
     • Naturligtvis är alla fritt att bestämma, vilket inte nekades. Men du kan också uttrycka din åsikt om du personligen hittar något bra eller dåligt, vackert eller fult, intressant eller ointressant. Inget annat jag har gjort om Volvo och SUV. Och det som Volvo sa med det nämnda - i min personliga, försäljningstekniskt visst irrelevanta åsikt - av exteriör och inredningen misslyckades helt SUV så mycket som i konsumenternas hängivenhet, den pågående närvaron i gatuformen, av återförsäljarens (ofta arroganta) utseende, försäljningssiffrorna etc. reflekterar ingen nekar. Men det är därför som Volvo står för ingenting annat än Audi, BMW, Mercedes, etc. Volvo är inte ett nischmärke (mer), det var aldrig någonsin Saab och enligt min mening är inget speciellt, extravagant eller idiosynkratiskt och behöver därför definitivt Inte heller stöd eller närmare granskning av en blogg som handlar om det lilla, fina, men tyvärr döda nischmärket Saab.

      Och det vid Saab i GM-tider var inte alls det bästa, tvärtom, "amerikanerna" har en stor del av vägen för nedgången i Saab, det kan säkert antas som en konsensus här. Men det är nu en Saab-blogg som, som redan nämnts ovan, bara tjänat den här speciella nischen - för alla Saab-modeller, vid vilken ägartid fortfarande. Kapaciteten hos bloggen och bloggen är inte obegränsad och därför borde den vara med den tidigare, riktigt bra presentationen av Saab och Saab relevanta ämnen. Förresten, särskilt den yngsta 9-3 har mycket mer Saab-DNA än 9-3 I och det finns, som vi alla vet, även Saab, som producerades efter GM: s oberoende. Preferenserna för äldre och nyare modeller är verkligen utbredd i läsaren och jag uppskattar därför särskilt olika innehåll och åsikter i bloggen och bloggen - så länge som det ligger i Saabs kärna eller i förhållande till Saab - och inte runt vilket annat bilmärke som helst.

      10
      5
    • Ärade herrn Hürsch,

     Jag håller helt med dig. Den här bloggen, som endast är avsedd för SAAB- och NEVS-varumärkena, bör inte fördubblas med bidrag till Volvo. Jag tror också att moderatorn skulle gå utöver gränserna för att skriva egna rapporter. Jag förstod inte Toms fråga heller. För mig är frågan om huruvida presentatören eventuellt kan publicera intressant eller aktuell information om det andra svenska varumärket Volvo i händelse av eventuella luckor i ämnet SAAB / NEVS, eventuellt i samband med båda varumärkena? Moderatorn talade om överlappningar och rivaliteter. Det är spännande.

     Men, naturligtvis, har jag inget emot om SAAB är exklusiv och skulle fortfarande läsa och stödja bloggen!

     Jag gillar att ge bort blommor när miljön behandlas med särskild vård och uppskattning. Är en sådan, säger karaktärsvaghet från min sida.

     Önskar en solig eftermiddag

     Erik

     3
     1
    • @ Martin Schmuki, Erik 900 & Ebasil,

     då är vi fyra överens om bloggen och tematiska preferenser (SAAB).
     Trevligt att vi klarade det så tydligt, för det är exakt vad författaren bad om min förståelse. Citat: "Ser läsarna det så?"

     Nu har han ett tydligt och enhälligt "JA" från oss och det är bra ...

  • Jag skulle hitta en artikel om tidigare Saab-anställda som nu är på Volvo ganska intressant. Från provföraren till konstruktören till den normala monteringsledaren. Hur var det då, hur det är nu. Det faller till exempel för mig. Återigen var bilden av Volvos testdrivare en av dem fotograferad av en paparazzi i Saab jacka.

   8
   1
  • I HH var Saab egentligen inte en nischprodukt jämfört med Volvo heller. Om Saab inte var trasig, kan samma antal onödiga 9-4 SUV: er vara gondoler genom gatorna i HH som XC60 / 90. En SUV är inte "bättre" bara för att det säger Saab.

   7
   4
   • Det kan vara sant, även om jag inte kan föreställa mig att så många Saab-förare köpte SUV: n. Jag kände också att det var mer som ett sista försök till en hängiven till mainstream och en Saab-SUV som ett pålägg om de "klassiska" lojala Saab-kunderna. (Jag hoppas att inte alla träffar mig nu, och jag betonar att det här är min personliga känsla av estetik, varför jag tycker SUV: er är grundläggande fruktansvärda.) Men jag har den här frågan här i HH - med tanke på "horden" av Volvo SUV - också ofta tillverkad. Skulle alla Volvo-SUV: er nu vara Saab-SUV om Saab fortfarande fanns? Ingen kan säga det, men redan före Saabs slut fanns det säkert betydligt fler Volvostationsvagnar än Saab, som i slutändan borde ha haft en liknande målgrupp som SUV. Men - vem vet?

    • Bedömningen är förstås bara min egen, men min gissning är att antalet 9-4X skulle vara betydligt lägre än jämförbara eller till och med jämförbara Volvo SUV.

     Och inte för att de potentiella Saab-köpare skulle vara de bättre människorna, vad det än betyder, men eftersom de motorer som Saab erbjöd inte uppfyllde de europeiska kundernas behov.

     Med endast två sexcylindriga bensinmotorer var den potentiella köparen troligen inte bara hanterbar i Saab-aktien, utan ganska grundläggande begränsad på den europeiska SUV-marknaden.

     Kanske skulle det till och med ha funnits en V6-turbodiesel från ett kommersiellt fordon på GM-hyllan, men det skulle också ha erbjudit "för mycket" förskjutning och för lite komfort för europeiska kunder. Och budgeten gav uppenbarligen inte upp en relativt liten fyrcylinder, som antagligen skulle ha behövt revideras i viss utsträckning.

     9-4x var nog mer en modell för Saab-kunder i Nordamerika.
     Nu kan du naturligtvis spekulera, vad skulle ha hänt om Saab till och med hade börjat vändningen? Skulle de "rätta" motorerna ha kommit för ansiktslyftningen eller i efterträdaren? Du kan i princip sälja SUV: n med oss, gatorna och parkeringsplatserna visar det.

     Då kan du citera den stora filosofen Lothar Matthäus: "Skulle vara, skulle vara en cykelkedja ..."

     • I 9-4x skulle det inte ha funnits någon diesel och inga mindre motorer. Tyskland skulle ha fått bara några få 100 bitar per år, distributionen skulle ha varit mycket begränsad. Endast efterträdaren, byggd i Trollhättan, skulle ha blivit riktigt intressant för större nummer med 1.6 Turbo plus en diesel.

    • Åh kära,

     Jag uppskattar vanligtvis dina kommentarer väldigt mycket. Med din insiderkunskap om ämnet E85 och den franska situationen har du, efter min mening, upprepade gånger förtjänat mycket meriter för miljötransportdebatten här på bloggen ...

     ... men för den aktuella artikeln saknar jag (trots de tre) en kommentar från dig, där förkortningen SUV inte förekommer. Eller åtminstone inte täckt med paroler, inte täckt med tirader ...

     Och skulle inte en kompakt SUV med nedstorad turbomotor och E85 eller biodieseldrivna enligt dina egna standarder vara bättre än någon annan bil? Hur som helst, varje debatt om SAAB fortfarande ska betraktas som SUV-vägrare eller SUV-försenare, är knappt ett decennium efter 9-4X och den slutliga konkursen i sig i tomgång ...

     Debatten blir emellertid slutligen föråldrad om verktyget (stationvagnen) skjutas ihop med SUV: n. Citat: "(...) men redan före Saabs slut fanns det verkligen fler Volvostationsvagnar än Saab, som i slutändan borde ha haft en liknande målgrupp som SUV."

     Stationsvagnen är alla bilarnas bil, som erbjuds på samma plattform innan SUV-vågen den största möjliga nytta mätt med hjälp av resurser. Under tiden konvertibler, kuponger, sedans, stationvagnar och SUV på en plattform och med identisk enhet Usus ...

     Med andra ord, inte bara stationvagnen överstiger cabriolet, coupéer och sedans, utan många SUV: er (ofta 7-sittplatser) överträffar till och med de (5-sittande) stationsvagnarna utan betydligt mer resurser än en coupe eller cabriolet ...

     Förhoppningsvis kommer vi inte gå djupare in i denna debatt, om den förmodligen mest meningsfulla formen av nya bilar eller yngre fordon. Jag önskar alla som kör bil (särskilt en SAAB) inom detta intervall mellan cabriolet och SUV att de uppskattar deras respektive fordon och dess fördelar och vet hur de ska använda. Om det inte var annars skulle bara resurserna vara sanna och slutligen slösas bort ...

 • För mig är en SAAB-blogg en SAAB-blogg. Tiden en eller annan intressant anmärkning till Volvo? Okej, också som att läsa.
  Men de nuvarande Volvo-modellerna tilltalar mig så lite som modellerna från andra tillverkare. Om det behövs kan ja på andra sidor vara schmökert.

  Hälsningar från Main
  Herbert

  18
 • Därför tycker jag att bloggen är intressant ... eftersom användare av SAAB-märket kan hitta en portal där deras intressen först beaktas. Och dessa refererar till SAAB ensam ... och inte till en blandad varuhus där alla hittar sin soppa. Om det kommer till en sammanslagning med Volvo skulle portalen inte vara relevant för mig längre.
  Naturligtvis reserverar NEVS det här för mig ... eftersom dessa har uppstått från SAAB-generna ... och ditt kinesiska stöd i kapitaltjänsten verkar vara långsiktigt.
  '' '' '' '' '' '' 'ALL BRA DRIVING och ha det kul med SAAB VEHICLES' '' '' '' '' '' '' '' '' '' '

  17
 • Varför inte titta utanför lådan i en ny sektion och ibland presentera intressanta ämnen kring Volvo? Fokusen på bloggen är tydlig på Saab, men lämnar fortfarande utrymme för nya saker.

  VG

  8
  2
 • För att vara ärlig är jag obesluten. Jag tycker att Volvo-temat inte är ointressant, om det inte är för mycket. För alla som inte gillar att läsa bloggen kommer 10 att vinna nya läsare. Så för Tom skulle det vara ett intressant tillvägagångssätt som jag skulle vilja säga. Gå ut ur det mycket lilla i den stora nischen.

  6
  5
 • Volvo är klart ett alternativ för mig. Särskilt sedan min fru körde sin andra V40 T4 förrän några dagar sedan. Följaktligen fick jag också flytta bilen flera gånger. (mestadels på semester)
  Också på jobbet kör jag Volvo. En XC90 2005 och nu och då ny V60 eller V40 som en bil.

  Vad jag saknar hos Volvo är känslorna! Med mig som en evig, långvarig Saab-förare som också har utbildat sig på det här märket, kommer Volvo till skillnad från Saab inga riktiga känslor i mig.
  Även om ett stort märke. Kanske skulle det ta en tur med ett Polstar-fordon?

  Blandningen av de två varumärkena på bloggen kan diskuteras kontroversiellt. Precis som vi upplever det.
  Min fru behöver akut ett annat fordon. Som en långvarig Volvo (och tidigare Saab-förare) förare är hon ansluten till olika Volvo-spelare i Schweiz via klubb och Facebook. Den nya bilen ska vara billig (liten budget) från cirka 2000 (årgång), inte för stor och stark. Color? Ja, även passande. Endast Volvo kan inte hitta något som passar. Men med Saab. Vi har nu en hel del 9-3 som kan passa igenom. Detta postade på Facebook, de "militanta" Volvoförarna är redan på planen. ”Varför vi vill köpa en så dålig bil är bara en GM Sch ……!” Du blir riktigt fientlig.

  Visst finns det också ”militanta” Saab-fans på andra sidan. Jag tyckte att valet av ord från vissa Volvo-fans på Facebook var något irriterande. Särskilt eftersom Volvo inte längre är egenföretagare. Men uppenbarligen finns det fortfarande stora luckor mellan vissa Saab- och Volvoförare (fans). Det är synd dessa dagar.

  Hälsningar Matthias

  8
  1
  • Vad sägs om en C30? Det var aldrig någonting som det på Saab. Är elegant och om du inte transporterar en tvättmaskin ständigt men fortfarande helt tillräcklig.

   3
   3
 • Jag läser / använder SAAB-bloggen för att jag vill lära mig om SAAB, Fabrication, Models och Trollhättan.
  Om det rör sig om ämnen på Volvo, Subaru, Tesl etc., men SAAB, vänligen i förgrunden !!!
  Om andra märken intresserar mig mer och mer, kan jag byta till motsvarande ”fancirkel” / blogg.
  SAAB först! 😉
  Personligen finner jag avgränsningen till andra tillverkare ganska bra, snarare än ofördelaktig.
  Dessutom: var vänlig notera arbetskraften !!! Donera mer i slutet av året! ...
  Jag väntar fortfarande på uppföljaren från München, SONO Motors .... 😉
  Tack, Tom! Klass blogg!

  14
 • Jochen Gewecke sa faktiskt allt; Saab blogg är Saab blogg. Tillfälliga rapporter från ett annat märke är inte ett problem, men varför en "dubbel" blogg ??

  Det är lätt att förstå att många av de praktiska skälen har bytt till det andra svenska varumärket under tiden (väldigt praktisk, det handlar inte bara om undervisning), men ärligt: ​​V. kan aldrig vara ett alternativ till Saab Saab är ett extremt självständigt varumärke för dedikerade individualister och äkta fria sprit, V. är bara motsatsen. För mig då ganska något helt annat, ledsen 🙂

  Många tack till skaparna av denna sida; det är verkligen toppen!

  10
  1
  • Det med individualisterna och fri sprit är bara en marknadsföringsknack eller om du letar efter en anledning att se dig själv som något speciellt. Jag har träffat många människor som kör en Saab som är lika långt från dessa attribut som Jorden från Mars. Det fanns ibland så borgerliga människor som uppfyllde alla klichéer av "typiska tyska" (inkl. Vita strumpor i sandaler) mer än 100%.
   Men för att försäkra sig, tycker Citroënists om maneterna ...

   6
   5
   • REAL COOL SOCKS

    Var är motsättningen?

    Efter att den tyska filistin för sina vita tennisstrumpor hade dragits genom kakao av ​​modetidningar och komiker sedan 1990, efter att ha förvisats och dött i många år, har det länge blivit en symbol för motstånd och självständigt tänkande. Jag vet från en pålitlig källa att den vita tennisstrumpan 2020 kommer att röstas ut som "Must Have" och årets modeaccessoar ...

    Även Brad Pitt sägs ha gått i vita tennisstrumpor på en röd matta i kombination med en kostym av Giorgio Armani, där en annan vit socka fast som en ficklampa. Det är ganska coolt och individuellt, eller hur?

    Han borde också läsa här och har redan sökt kontakt med Frankfurt. George Clooney, i budet på den röda 9-3, som ses här nyligen, enligt insiders men näsan framför och förmodligen även vita strumpor i garderoben ...

    Du får se hur det slutar. Men det är redan klart idag att den största individualisten av all tid är en man som heter Ove, någon som inte är minst intresserad av mode, eller om han förnekar eller motsätter sig någon stereotyp. Detta är andlig sann frihet och självständighet, det är SAAB. De tyska vita strumpebarnarna du träffade brydde sig inte om vad du tycker om dem. Det var ganska coola strumpor ...

    7
    3
    • Den som bär vita strumpor idag är medveten om detta och inte för att han inte har någon aning om stil. Du kan tro mig eftersom jag tillhör den generation som idag återigen vita strumpor. Kundkretsen driver inte heller Saab. På Int Saab kan vi se hur många Saab-förare som bär vita strumpor mellan 22-38 år ...

     1
     2
     • Jag tänkte aldrig att få en så dyster AW på mina vita strumpor.

      Av juridiska skäl utgör jag härmed etiketten som SATIRE. Jag har varken den minsta idén eller ens insiderkunskap om “Must Have 2020” eller Hollywoods klädaffärer ...

      Alla svar på min tidigare kommentar äventyrar den svarandes mentala hälsa och föräldrarna är ansvariga för sina barn. Vita strumpor äventyrar hälsan. Och SAAB gör dig beroende. Börja inte ens! ! !

      6
      2
   • ... inte utan anledning!

    Den första delen är dock inte sant så självklart, var inte ett aktivt fiske till Saab själv, har visat sig så. Den gamla TopGear-truppen hade satt det i ett nötskal https://youtu.be/Sx2e-8FGkB4 Den som tar sådana klichéer med grano salis är självklart självklart. Att en 901 Aero beboddes av en vit strumpa, var (och är) osannolikt (då ännu mer svart tröja), och att sent, ibland ganska utspädda Saabs (sorry) lockade andra klienter inte kan påverka ovanstående kärna ,

    Men hej, vad då? Saab var och är en av de bästa fordonsupplevelser som någonsin fanns, du kan väl leva olika perspektiv och sätt att uppleva. Huvud sak Saab 😉

    3
    1
 • BASIC BLOG & TRUE SENSATION

  Undersökningar och andra analysverktyg visar alltid enorma suddigheter. I ett allvarligt vetenskapligt tillvägagångssätt produceras ofrivilliga men oftare önskvärda resultat eftersom en ekonomisk eller politisk angelägenhet är att grunda sig på statistiska argument - med den antagna objektiviteten i antal.

  Man kan aldrig misslyckas med att ifrågasätta resultaten mot bakgrunden av frågan, den ursprungliga avhandlingen och syftet med övervägande. Detta objekt är i detta fall vi ...

  SAAB-förare intervjuades. Och det är fel igen, eftersom SAABBLOG-läsarna intervjuades, varav minst 14% saknar SAAB alls ...

  Det är dessa 14% av intresserade som vill köra SAAB, vilket för mig är den verkliga känslan av denna undersökning. Det talar för varumärket och den här bloggen i sitt nuvarande tillstånd, när en betydande och överraskande stor del av läsaren finner både spännande.

  90% plus för ett Volvo som SAAB-alternativ Jag känner mig relativt oroande och relativt oförskämd. För båda (Reader) grupper (86% SAAB ägare och kandidaterna 14%) kan ha fått en hög affinitet för svenska och eftersom det finns nu gånger ingen annan svenska-bil alternativ till nya bilar, en valresultat var oundvikligt, eftersom en annars bara i en autokrati * skulle ha förväntat ...

  Den långa historien är kort:

  Även om jag kör Volvo och SAAB själv, saknar jag ingenting här. Fokus på SAAB och tillfälliga visningar utanför lådan i olika riktningar gör mig till den här bloggen. Volvos som ett permanent tema ger inte undersökningen enligt min åsikt - absolut inte på bekostnad av SAAB. En fråga som kom ner till det var inte en del av undersökningen ...

  * ofrivillig men oundviklig ordlista

  14
 • Jag äger en Volvo. Men enligt min mening bör artiklarna som publiceras här alltid referera till Saab. Om det - som redan nämnts för tidigare anställda, tekniska detaljer etc. som nu finns i andra märken - så kan det naturligtvis också rapporteras, men det faktiska blockarbetet ska kringgå Saab.

  Å andra sidan är frågan självklart hur många (intressanta) ämnen du fortfarande kan hitta för Saab? När börjar du igen? Vänder du in en cirkel? Hur mycket kreativitet och energi behöver du för att producera nytt innehåll om och om igen? Med andra tillverkare finns det alltid aktuella ämnen som kan bloggas / publiceras (snabbare?!?). Detta är en svår balanseringsakt för redaktörerna.

  Alternativt kan du göra en sektion à la “Blick auf Schweden” en gång i månaden och täcka flera fordonsämnen bortom Volvo.

 • En sådan Volvo V60 CC skulle verkligen vara ett alternativ för min 9-3X, men en titt på prislistan gör dig ganska gysande! Och det är så jag stannar kvar med min Saab. Nu finns det bara fyra, men de är alla i toppskick och bra för de kommande 5-10 åren. Och titta sedan om du kan köra bil eller till och med bilar med förbränningsmotor.

  10
 • hej,

  detta bör förbli en saab-blogg och kvaliteten på denna blogg återspeglas av aktiviteten ens trots ett tyvärr dött märke igen.
  Jag kör för närvarande bara saab 900 turbo 16 och jag är säker på att en av de lyckligaste förarna finns. ingen stor jaguar, maserati etc. kunde ersätta denna känsla. den nyare saaben vädjar inte till mig, förutom 9-5 II som jag också hade tre år. efter sju volvos och 9 saab men jag kan redan säga att åtminstone äldre volvos också tilltalar det mysiga - jag minns fortfarande väl till det nästan medkännande utseendet, när jag körde 740 och sedan 960, verkligen ingen förening av skönhet, men bra bilar. min sista volvo var en v90 (960 kombi). en helt fantastisk bil, som tyvärr skadade isen totalt.
  detta är en saab-blogg och skulle den stanna, kanske polestar fortfarande skulle vara acceptabelt, men annars ingen annan märke, som fortfarande är aktiv på marknaden.
  Personligen skulle jag vara intresserad av en artikel om designern av den sista saab 9-5. mannen måste vara ett geni - 9-5 II var och är verkligen en av de vackraste bilarna som någonsin har skapats. att han också var helt felfri, även om en av de första talar för sig själv.
  nevs intresserar mig inte bönan. de har trasslat upp allt som var möjligt och om de verkligen nya bilarna på gatorna har det inget att göra med saab längre. att volvo har kinesiska ägare, är inte relevant för mig, som så ofta varit fallet, den svenska staten har sovit här. den är byggd i sverige, så för mig är det en svensk bil - det var saab också vid GM-tider.
  Suv bashingen tycker jag är helt onödigt. Alla bör köra vad de vill och det har inget med ekologi att göra. min jeep grand cherokee konsumerade 2 liter mindre än min gamla saab 900 och även x5 och x3 är mycket ekonomiska modeller, om du inte beställer åttcylindern ...

  12
 • Nåväl, det ena eller det andra kommer bara att älska Sverige, och Volvo och Saab hade en gång en liknande filosofi när det gäller säkerhet. Jag körde en gång Volvos och tyckte att det var ganska tråkigt. Så länge det fanns Saab, kom jag alltid till Saab. Sedan Jaguar som ett alternativ, och alltid en Saab-konvertibel med det ... Tja, och idag är på Volvo snart mer Kina där än Sverige. Om man tittar på alla bilmärken tillsammans finns det verkligen mer individualitet i Volvo än i andra märken, och för många kommer myten om Sverige att locka till sig. Jag är inte här nu, men inte. En Saab-blogg är en Saab-blogg är en ...

  10
 • Saab borde vara säkert, men jag skulle hellre ha något om mobilitetsskydd ... .NYGER är inte Saab.

 • Är Volvo verkligen ett alternativ till Saab? Visst inte för mig, definitivt inte. Jag har frågat mig själv denna fråga i 50 år nu och jämfört de två ständigt, svaret var alltid 100% Saab. Det är förmodligen en fråga om karaktär. Men jag hittar bara inte Saab-typiska hos Volvo, inte ens idag. Min tidigare arbetsgivare var en Volvo-fan, det fanns en generation av Volvo efter den andra och vi var tvungna att resa i affärer ofta med Volvo, samtidigt hade vi toppmodellen för Opel. Det var varje återhämtning efter Volvo, som alltid har varit en rå traktor för mig, även idag. Min Saab-koncessionär tog över Volvo-representationen efter Saab-konkursen, men var inte nöjd med det och jag är inte heller, eftersom jag var tvungen att anställa en Volvo av den senaste generationen och alltid olycklig under Saab-tjänsten på min Saab (som han fortsätter att göra) det var det. Det är som Peugeot, du kan fortfarande hitta samma svagheter som har tillskrivits varumärket i årtionden. Å andra sidan körde jag sommaren 2018 på fyra veckor med en hyrd BMW 118i 12'000 km-maskin (Norge och Frankrike). Jag vände mig med det direkt och var väldigt nöjd med det som Saab-ersättare.Tro till Sverige i alla utmärkelser, men de har inte räddat Saab heller, och Norge är vackrare och intressantare än Sverige och BMW mer idealisk än Volvo.

  11
  3
  • Och vackrast är Danmark

   2
   2
   • det är också en fråga om smak, invånarna i ett bergigt land kommer du aldrig att kunna inspirera plattland ...

 • Hej till alla Saabiisten!
  Vilken reaktion på artikeln! Jag tror att denna blogg bara ska vara för Saab-ämnen. Hans namn är också Saab blogg. Jag tror att många förvirrar frågan om att blogga med frågan om vilken typ av bilar vi kommer att ha i vardagsbruk i framtiden. Vi kommer troligtvis bara använda Saabs som helgbilar om 10 år. Och frågan är vad använder vi som en daglig "vagn". Du kan inte diskutera om varumärken här. Alla har sina om och om igen. Beroende på smak och smak går det inte att diskutera smak. Bloggen bör fokusera på Saab, även om staden Trollhättan fortsätter att dyka upp. För mig har det som händer där ingenting med Saab att göra. Även om de använder fabriken. Visst fortfarande en inkomstkälla för vissa invånare och det är bra.

  Alla Saabiisten en trevlig semestersäsong och alltid olycksfria åktur.

 • Jag är på Volvo. Ingen önskan att stödja ett totalitärt system med bara ett klick på den här sidan. Jag saknar också förståelse för människor som köper något efter det senaste försöket i sitt eget land för bara 30 år sedan.

  12
  1
  • Oha,

   Finns det faktiskt en tysk biltillverkare som ännu inte producerar eller säljer i Kina och därmed stöder den kinesiska ekonomin? Följaktligen bör du inte beställa en tysk bil under några omständigheter. Tänk om VW inte tillverkade och sålde bilar i Kina? Är det fortfarande möjligt idag att försvara sig helt i vardagen mot produkter tillverkade i Kina? Den fråga som ställs här med tre linjer till en så hög politisk nivå är jag förmodligen inte med, särskilt eftersom jag ibland undrar, vilket system som faktiskt inte är totalitärt. Är datafladder och total övervakning i vårt system totalitära? Frågor om frågor.

   Det handlar om bilar från Sverige (som har förblivit svenskt med den amerikanska bilproducenten eller inte?). Du kanske inte gillar Volvo. SAAB, förresten också. Den senaste rapporten på denna blogg är relaterad till Stallbacka och handlar om en tysk uppstart. Jag tycker att den är informativ, är släkt med Sverige och visas på en SAAB-blogg, även om den enda tråden är ett tidigare SAAB-arbete. Jag gillar att läsa. Kan jag bara tänka mig för Volvo i samarbete med SAAB. Och igen till Volvo. Jag skulle aldrig köra en Volvo idag om det fanns nya SAAB. I avsaknad av ett acceptabelt alternativ för mig har jag valt den högsta korsningen mellan de två svenskarna. Säkerhet, livslängd, viljan, soliditet, delvis fortfarande familjestrukturer med betoning på personlighet hos återförsäljaren, kvalitet, återhållsamhet osv. Volvo var alltid det andra valet för mig, ärlig, lite känslomässig, med den halo som många lärare och människor med högre Naturreferens dessa fordon föredrar (snälla, är inte dömande, jag kommer från en SAAB körlärarfamilj :-)). Men det är varumärket från Sverige som har kvar. Med Saab-anställda, med tekniker antagna av SAAB och med strategier som jag kan identifiera för framtiden. Inte osympatisk, även om vissa av fordonen inte uppfyller min smak. Så varför inte då och då på denna blogg nyheter, historiska och intressanta läsa det här? Även Polestar tycker jag är mycket intressant.

   Hälsningar från Erik

   7
   2
 • Efter många kommentarer och en kort paus vill jag också säga något här, jag ser Volvo ganska som ett nytt alternativ till Saab. Designen och designegenskaperna är annorlunda än de tyska märkena, i knappt en annan bil hittar man så bra säten som i en Volvo. Jag gillar särskilt de nya modellerna sedan den nya XC90 mycket bra. Att det bara finns 4-cylindermotorer stör mig mindre. Om jag kanske vill, skulle jag hellre göra Volvo-bidrag när Nevs läser inlägg, eftersom Volvos är där kan du köra och köpa. Nevs är fortfarande mer en studie

  3
  2
  • Om jag tittar på det aktuella röstläget, kommer det förmodligen ingenting att göra med Volvo på bloggen.

 • Hej,
  roligt eftersom det är varmt här på vita strumpor 🙂
  Så för mig skulle alla artiklar om Volvo inte vara intressanta och jag skulle säkert inte längre vara intresserad av SAAB-bloggen som den är nu ... ledsen ... har bara ingen relation med det andra märket. Detta beror säkert på historien för DDR-regeringsflottan och att jag aldrig kunde förstå att dessa röda vakthållare bytte ut Tatraerna genom att knacka på en T603 och T613 för dessa, tyvärr, konstiga 240's Volvos med de 4 istället för 8 cylindrar, men det är inte så det enda som hindrar mig från Volvo. Jag tror att det nästan är en "Hoschi-stämpel" som den med de 4 nollorna på pilbågen ... men det är min åsikt ...
  Vi var också tvungna att köpa en ny bil och eftersom jag föredrar analog körning behöver jag inte all "skit" och inte köra 100 ton per år blev det en Jeep Wrangler. Den är nästan lika analog som vår CD och har hittills bara gett positiv feedback när jag är på väg med den, särskilt när taket och dörrarna har tagits bort ... 🙂
  Så kära bloggteam ... låt SAAAAAAB-bloggen SAAB-bloggen vara ... det enda klicket på Volvobloggen hittar alla som är intresserade ...
  Ha en trevlig vecka och till de intresserade,

  I slutet av september i början av oktober är SAAB igen i saxiska ... Info naturligtvis på SAAAAAAB-bloggen !!!

 • Ett lavin är nästan ingenting jämfört med antalet kommentarer som publicerats på Toms fråga om Volvo är ett ämne för bloggen. Och åsikterna träffar ofta hårt varandra. Jag märker det - alla har tydligen sin favoritbil.

  Jag har kört flera Volvo 1971 och 1983 från 142 till 144. Då ansågs de vara särskilt bra jämfört med till exempel en Fiat, som på den tiden sades att det redan rostar i broschyren.

  Sedan 1983 är jag på väg med Saab och strax före slutet av mars 2010 köpte jag ytterligare en 9-5 Vector Griffin Sportcombi, som är snabbt på väg och erbjuder mig det nödvändiga utrymmet för mina många utökade resor till Norge.
  Eftersom han nu blir gammal bestämde jag mig för att byta till en Volvo V90 på kort varsel - men mitt samvete håller fast vid 9-5. Och det fungerar och kör - förhoppningsvis under lång tid.

  Och så skulle jag gärna läsa bloggen huvudsakligen om Saab - kanske ibland med en liten omväg till Volvo ...

 • För VOLVO finns det tillräckligt med webbplatser som hanterar den här bilen. I detta avseende borde denna blogg fortsätta att vara SAAB-specifik.
  Jag kör just nu
  VOLVO XC 70 YOM 2007 MJ 2008, med 3,2L 6-cylinder med automatisk
  SAAB 2,3 TU Bj 92-omkopplare
  SAAB 900 mjuk turbo CV BJ 92-switch.
  VOLVO ger inte något liknande körglädje för de två SAAB: erna. Den lurar i jämförelse med 9000er, mycket bullrig för en 6-cylinder, och den förbrukar alltför mycket. Att köra med honom är dock väldigt avslappnande.

  JFP

Kommentarer är stängda.