Urban mobility pods som drivs av 360-graders styrteknik

I juni, svenska EV-tillverkaren NEVS förvärvade det brittiska motorteknikföretaget Protean Electric. Nu tar Protean de första stora nyheterna efter förvärvet:

Protean / NEVS pod
Protean / NEVS pod. Foto: Protean

 • Avancerad elektrisk drivenhet "hörnmodul" konstruerad för nästa generationens mobilitetsbössor
 • Protean 360 + ger gränslös 360-graders styrning för exceptionell fordonsmanövrerbarhet
 • Pneumatisk körhöjdskontroll möjliggör "knäböjning" för steglös tillträde till fordonet
 • Kompaktmodul möjliggör för-, bak- och sidoanslutning i fordon
 • Operatören vill erbjuda mångsidig transport till användare med nedsatt rörlighet

360-graders styrenhet kan hjälpa till att optimera design och manövrerbarhet hos stadsbryggor.

Protean360 + är en "hörnmodul" som har en gränslös 360-styrstyrning och kombinerar med innovativ upphängningsuppställning, pneumatisk körhöjdskontroll och en högeffektiv elmotor i hjulet. Modulens kompakta storlek möjliggör enkel åtkomst via fram-, bak- och sidodörrar.

Den exceptionella manövrering som aktiveras av styrsystemet 360-Degree gör det möjligt för fordonet att snurra in i sitt eget fotavtryck, vilket hjälper till att förhandla om extremt täta stadsgator och parkera i trånga utrymmen med precisionen på kanten. När den är stillastående, gör det med sin körhöjdskontroll att pallen kan "knäla", släppa fordonets ingångspunkt till haknivå för enkel lastning av tunga eller besvärliga laster och mindre åtkomst till passagerare med nedsatt rörlighet.

KY Chan, VD för Protean Electric, förklarar "Transport som en tjänst Urban rörlighet ökar fart och behovet av en ny klass av kollektivtrafikfordon." Oavsett om det är delat eller privat, för passagerar- eller godsleveranser, mänskligt drivna eller autonoma, kommer dessa nya fordon att kräva ny teknik som passar för ändamål. Protean360 + hörnmodulerna från vårt teams innovativa tänkande om hur man uppfyller kraven för nästa generations stadsfordon. "

NEVS AB vill använda Protean-teknik i framtida fordon när det anses lämpligt.

4 tankar om “Urban mobility pods som drivs av 360-graders styrteknik"

 • blank

  Jag måste verkligen undra över dynamiken som för närvarande pågår på NEVS. Man kan bara gissa vilken typ av opublicerade projekt som kommer från Sverige. I alla fall är Protean 360+ ett meddelande till företag som arbetar med liknande projekt. Och så måste det fortsätta i framtiden ... och inte alls med TESLA, som aldrig kommer att uppnå sina uppsatta mål, för din VD Elon Musk måste ha fingrarna överallt ... och ingenstans gör något rätt. Snart kommer ingen att vilja ha sina bilar längre eftersom Teslas tekniska kapacitet inte är tillräcklig för att kunna fortsätta långtgående projekt i framtiden.
  Men det finns ljuspunkter ... NEVS (9-3) fordon kommer också att hitta sin marknad.

 • blank

  Alltid en överraskning. NEVS har länge förklarats död och utvecklar nu något som dynamik?

 • blank

  Oavsett vad du tycker om NEVS, med Protean köpte du en pärla ...

  Spännande fråga: Om du vill använda potentialen själv och exklusivt, är det också möjligt eller har du planer som leverantör?

  • blank

   SOM NEVS nu bara har tagits över sig själv ,, antar jag att hela gruppen kommer att ha tillgång ......

Kommentarer är stängda.