Var finns alternativen till Saab?

Saabs förare är mycket lojala mot sitt varumärke. Men mer än åtta år utan ny bil sätter naturligtvis sitt prägel. Saab blir mer och mer en andra bil och en hobby. Frågan uppstår till vilka märken Saabs förare byter till om de gör det.

Saab 9-5 Aero modellår 2005. Vad annat parkerar utanför ytterdörren. Finns det några alternativ till Saab?
Saab 9-5 Aero modellår 2005. Vad annat parkerar utanför ytterdörren. Finns det några alternativ till Saab?

Den första invandringsvågen började redan 2011 och 2012. Inte i riktning mot Volvo, som du kanske tror. Företagets bilförare bytte till Audi och BMW och bara några till Göteborgs varumärke. Under tiden har vissa 3-leasingcykler gått, och frågan uppstår om vem som bara driver Saab från våra läsare, vem som inte, och vilka andra märken föredras.

Ingen trend kan härledas från diskussioner med tidigare Saab-förare. Du är fortfarande ansluten till det lilla varumärket från Trollhättan och läser bloggen. Men de fordon de kör är väldigt olika. Den ena kör en Skoda, den andra en koreansk hybrid, och den andra har uppfyllt en långt omhuldad dröm med en 911.

Sedan finns de återvändande. Efter en längre Saab-paus fortsätter den och ett annat fordon drar in griffin i carporten hemma. Främst för att det nu passar in i livet. Eftersom du bytte jobb, fick en företagsbil eller för att du gick i pension.

För första gången är vår undersökning lite mer omfattande. Eftersom besökare som inte längre har något att göra med Saab eller bara nu är intresserade av varumärket läser bloggen. Vi vill lära känna läsarna ännu bättre så att vi bättre kan klassificera deras bilpreferenser. Av denna anledning består undersökningen av flera delar, i vissa fall är flera svar möjliga.

Saab-enheten exklusiv eller inte?

Läsarna på Saabblog är ett färgstarkt tvärsnitt av samhället. Här samlas unga och äldre fans, akademiker, pensionärer, frilansare och studenter. Vissa driver Saab ur djup övertygelse, och de driver bara Saab. De andra kör bara sin Saab när vädret är fint, ofta med säsongsgodkännande. Med en annan grupp hör Saab redan till det förflutna, men bandet med varumärket finns fortfarande kvar. Och så finns det läsarna som helt enkelt är intresserade av bilar från Trollhättan utan att äga en.

Saab-drivenhet uteslutande. Eller inte?

 • Jag kör Saab. Och bara Saab! (49%, 315-röster)
 • Saab och en annan make. (37%, 240-röster)
 • För närvarande kör jag inte Saab längre. (9%, 61-röster)
 • Jag skulle vilja köra Saab. (5%, 32-röster)

Totala omröstare: 648

Läser in ... Läser in ...

Vilka är alternativen till Saab?

Vad driver dig som ett alternativ, om någon anledning inte längre driver Saab? Eftersom du har en företagsbil accepterar arbetsgivaren inte en äldre bil i flottan? Eftersom Saab inte passar i livssituationen just nu. Vilket märke kan ersätta en Saab, var går trenden?

Är det Göteborgs varumärke som eventuellt kan ersätta en Saab? Eller istället för Volvo, men snarare en tysk premie? Är franska bilar ett alternativ eller kan asiatiska märken göra poäng? Tillverkarna lockar med generösa insatser, rabatter, finansiering och leasingerbjudanden. Maximala 2-svar är möjliga. Vi är nyfiken!

Alternativ till Saab? Vilket märke föredrar Saab-förare?

 • Volvo (32%, 276-röster)
 • Annat varumärke (13%, 110-röster)
 • BMW (8%, 67-röster)
 • Japansk tillverkare (7%, 60-röster)
 • Mercedes (5%, 48-röster)
 • Audi (5%, 44-röster)
 • Tesla (4%, 36-röster)
 • Citroen (4%, 36-röster)
 • Skoda (4%, 34-röster)
 • VW (3%, 28-röster)
 • Peugeot (3%, 27-röster)
 • Opel (3%, 26-röster)
 • Koreanska tillverkaren (3%, 24-röster)
 • Porsche (2%, 16-röster)
 • ford (1%, 10-röster)
 • Renault (1%, 10-röster)
 • Seat (1%, 9-röster)
 • Mini (1%, 7-röster)
 • Smart (1%, 6-röster)

Totala omröstare: 620

Läser in ... Läser in ...

74 tankar om “Var finns alternativen till Saab?"

 • blank

  Intressanta alternativ till Saab-filosofi vid den tiden, för att människor ska kunna leva upp till sin säkerhet och livslängd utan att erbjuda en meningslöst önskad handel, är praktiskt taget obefintliga idag! Utgångs började nästan ingen annan bilmärket så intensiv från aktiv och passiv säkerhet, och även de flesta av dem använde sig av i förväg, åtminstone under perioden från början 70ern till slutet 90ern kommer ingen förmodligen att kunna erbjuda så generös eller bytas ut.

  Dessa tider är över, idag drabbas vi allt mer av engångssamhället, och även inom bilindustrin! Saab var konstig och unik, vanligtvis alltid en näsa framöver, inte bara före konkurrensen, utan också mot nya och senare införda lagar! Bestäms dessa exempel känner de äldre Saab förare bland oss ​​började det en gradvis års intensivt utvecklingsarbete fordon från modell 99 till 9000, ja ibland till och med upp 9.5NG, även om den förälder-GM alltid mycket avtagit under de senaste Saab produktions år, vilket också Det var alltid orsakerna, troligen troligen åtstramningsåtgärder, annars skulle 9.3 + 9.5er ha förbättrats med avseende på kvalitet och säkerhet. För att inte nämna att Saab-research då, var vägen forskning vid elektrodrivna motorer denna fråga sedan omogna, dock, och endast för vissa ändamål, såsom var avsedda för ett par elektrodrivna fordon för postpaketleveranser; logiskt sett lämnades denna utveckling i lådan.

  För att inte glömma i detta ämne, formade den svenska staten vid den tiden till viss del visst "politiskt-finansiellt" inflytande på industrin; inte att jämföra med den tidigare dieselskandalen! Förutom den generationens tid hade andra behov, eftersom marknaden i allmänhet fortfarande var liten jämfört med dagens förhållanden och fordonsmarknaden fortfarande tenderade att skilja sig från land till land. Fordonet behandlades fortfarande som en lyxvara, så alla slags skillnader mellan de "få" bilarna var tydliga. Idag är en modern bil, stor som liten, ett naturligt transportmedel, och för de flesta av oss är det nästan oidentifierat; dvs. vi kommer närmare och närmare "bildelning". Kraven är förmodligen högre, men mindre och mindre differentierbara, så att den kan användas och användas som ett bortsett från förbrukningsmaterial så länge det är möjligt eller till och med herrar och kvinnor inte är uttråkade av nöjesobjektet, eftersom leasing är en självklarhet idag. Således ses ett fordon mindre och mindre som värdefull egendom.

  Intressant iakttagelse i min familj, som har kört Saab i 50 år, precis som jag har kört Saab i 40 år, inklusive att arbeta med Saab i några år under 80-talet, är förhållandet till gamla Saabs mycket starkt, även om lite sägs om det idag kommer, men bara med stor ansträngning säger vi adjö till våra Saabs om det absolut måste vara. Vi påverkas också hårt av en ny produkt som ett alternativ. Detta märktes redan när 902 / 9.3 + 9.5-modellerna introducerades, vilket i grunden förändrade Saabs passion. Det enda intressanta ämnet under de senaste 15 åren har varit introduktionen av E85-motorer, vilket har lett oss att hålla ett öga på en ännu modernare Saab. Men ur politisk synvinkel har dessa BP-versioner antagligen inte längre någon framtid heller, eftersom ingenting finansierades nyligen, eller det finns till och med prat om att demontera E85-erbjudandet!

  Eftersom jag nu professionellt som ett sätt behöver inget fordon därför inte längre ens tillbaka låg många kilometer, är det oftast bara för privat bruk, har blivit varumärket alternativ efter att försvinna från vår säregna och forsknings utför svenska bilmärket faktiskt aldrig gjort medveten om eller Tack samling välbevarade gamla TU-16s modeller såsom 901er och 9k där den verkliga pirrig Saab körupplevelsen fortfarande vaknar till liv med dagsljus eller på sin höjd för den moderna miljövänliga vardag där användes med oss ​​under en lång tid bara BioPower-motorer, även om dessa modeller förkroppsligar inte en extremt stor Saab-filosofi! Detta är så länge som E85 erbjuds, men lyckligtvis arbetar de också med bensin.

  Diesel var aldrig ett problem vid Saab, eftersom det inte var ursprungligen Saab-teknik om inte GM var ansvarig. Detta fungerade bara som en försäljningsstrategi för att hålla försäljningen i de olika länderna stabil eftersom prisskillnaderna mellan bensin och diesel artificiellt påverkades av marknadsförhållandena och konsumtionsvärdena var vanligtvis mycket mer intressanta vad gäller pris.

  För mig finns det inget rättvist Saab-alternativ för en passionerad Saabist, bara en "arbetshäst" i stil med Land-Rover Defender V8, även om detta inte är ett långdistansfordon och därför aldrig kommer att ersätta Saab!

  GI.PI.

 • blank

  väldigt intressant att se de många olika åsikterna och lösningarna

  MEN: vad var Saab egentligen i sin kärna? extremt oberoende till ibland bisarra, väldigt snabbt (och ibland mycket bekvämt), väldigt snyggt (inte nödvändigtvis klassiskt "vackert" utan bara en riktig personlighet) och sällan.

  Allt bröd och smör nonsens från de senare faserna och utspädningen av detta stora tyska varumärke, som lyckligtvis knappast nämns, har inget att göra med riktig Saab ...

  Så jag förstår inte riktigt entusiasmen - och absolut inte associeringen med Saab - för asiatiska bröd-och-smörbilar (oavsett deras utmärkta vardagliga värde) och för de fortfarande så kallade premiummodellerna (i grunden dödtråkiga, dyra tråkiga bilar ) i ett stort europeiskt land.

  Om man tar emotionalitet och originalitet som Saab-mytets mest centrala punkter, måste en värdig efterträdare (om det är vad det krävs) uppfylla samma villkor. Därför är det enligt min mening endast märken som Alfa Romeo eller Jaguar ifrågasatta.

  På Alfa Romeo uppfylls de centrala punkterna som emotionalitet, sportighet, självständighet, design etc. absolut. Riktigt bra och (efter en lång torr igen) mycket roligt (precis som med Saab). Detta är också fallet med Jaguar, men jag tillåter mig snobberiet att begränsa det här i huvudsak till den gamla, "riktiga" Jaguar-fasen, det vill säga designspråket för XJ-modellerna eller äldre (med dessa vackra runda dubbla lampor och böjda linjer ); kanske kommer något riktigt bra hit igen ...

  Annars: Saabs är fortfarande helt lämpliga för daglig användning, så fortsätt ha kul fun

  PS:
  hade många olika 900er-konvertibler serie I och II, 9000 och 9-5; För närvarande kör jag en 900 Convertible Series I, mer följ igen.
  För mig direkt efterföljare till Saab Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, Alfa Romeo 4c och den söta kvinnlighet en Jaguar X-Type (3.0) var alla mycket olika, men underbara bilar!

  Skål & ciao ciao

  6
  4
 • blank

  Här är min Saab-berättelse: Det började 2000 med en grön hjort 9-3er som jag sedan bytte ut mot en 2004-9 3 ton cabriolet 1.8 (även med hjortjustering - i limegul). Jag kör fortfarande den här underbara bilen idag. Dessutom hade min fru en 2009-9 Aero (5er Jahrgajg) från 99, som tyvärr var tvungen att stängas 2015 eftersom rostförebyggandet av den första 9-5 ännu inte var optimal. Som ersättning kunde vi sedan importera en 9-3X från Tyskland till Schweiz.
  Alternativ till dessa Saabs? Jag måste tänka länge; förhoppningsvis behöver frågan aldrig ställas. Kanske Alfa? Jaguar? Knappast en EV; högst en plug in hybrid; högst väte, om tekniken är överkomlig. Men för första gången behåll Saabs så länge som möjligt ....

 • blank

  Min kommentar “Exakt!” var tänkt som ett direkt svar på Herbert Hürschs.

 • blank

  Efter mer än 2 årtionden med Saab 9000 (2.0 Turbo och Aero) ersatte 2015 Aero som en daglig bil för mig (även om den fortfarande är utloggad i garaget). Jag körde Saab eftersom det var miljövänligt, säkert bilar. Dessutom, i fallet med 9000 Turbos fortfarande kraftfull, rymlig och praktisk. På sommaren 2013 fick jag möjlighet att prova en modell S. Från och med då var det faktiskt klart vad ersättningen skulle behöva se ut, vilket förkroppsligar exakt de värden som en gång stod för Saab. I slutet av 2014 presenterades fyrahjulsdrivna modeller och sedan juni 2015 kör jag en som S85D. Idag skulle jag förmodligen köpa en modell 3 (tyvärr utan praktisk hatchback). Över 4 år och brunn 75.000 km körde modellen S med ca 200Wh / km, alltså från energiinnehållet med 2l bensin / 100km. Trots mer än 2t och den goda dubbla prestanda jämfört med 9000 Aero. Oavsett varumärke, skulle en gasbrännare inte komma till mitt hus.

  3
  8
  • blank

   INFRASTRUKTUR

   Jag är bara från Sverige. Jag såg mycket Tesla där. Men knappast några laddstationer och absolut inte på fritidshusen. Jag kunde inte ha gjort min resa med en EV. Därför kommer ingen EV så snabbt in i mitt hus, för semestern i BioPower var fantastisk.

   Den 2.400 Km plats jag gick med E85 och har avges mindre fossil CO2 per km, som en Tesla den tyska kraft mix. Den skjuts hem var avslappnad och rymliga och jag var fortfarande bara omkring 3 är hemma. En avgift på vägen är en skräckprestation för mig.

   Infrastrukturen för detta såg jag under en kort paus på det helt nya vilarområdet Deminer Land på A20. Det fanns ett transformatorhus, flera stora kontrollskåp och 5 oanvända laddstationer. Jag var också tacksam, jag behövde inte dem, lämnade dem till vänster och gick bara hem.

   Medan den avslappnade rida på tomma gator Jag funderade på hur många laddningsstationer, transformatorer och ställverk skåp det överallt behövs, tillsammans med till- och elproduktion (hemma, på stugan eller utomlands) för att möjliggöra en EV samma rörlighet glöd utan laddningstider och längre obligatoriska raster är så helt naturliga.

   Dessutom tillhör området kravet, ansträngning och användning av resurser för elektromobilitet infrastrukturen och avgiftsstruktur i den totala balansen och i miljö och rörlighet debatt. Några bensinstationer här och det finns det mäts en Fliegenschiss och tyvärr 200Wh / km är bara halva sanningen.

   Den ekologiska nolltariffen ger säkert inga brännare - och med biobränslen.
   Men absolut inte EVs heller. Så mycket ärlighet måste vara ...

   12
   1
   • blank

    På 4-åren åkte jag från Nordkapp till södra Tyskland. På vägen fungerar laddningen smidigt på superladdarnätet, men du måste planera hur som helst, en gång att du ska äta eller för en kaffe. Vid huset kan lastas med en reducerad linje till Schuko, hemmet är en låda i garaget och i carporten. Nolltid att ansluta / koppla från, laddning sker automatiskt på natten, annars behövs lite ström. Ingen tysk elblandning är laddad, men el från vatten / vindkraft. Förresten, halva taket i garaget med fotovoltaiska kraftaggregat ström till lös 10-15.000km per år.

    3
    6
    • blank

     Det låter inte alls så illa, jag måste erkänna ...

     Men vår stuga hade ingen Schukodose utanför. Jag hade också redan fjärrstugor utan el. Detta är oerhört bekvämt och avkopplande. Deras ekologiska fotavtryck bör också vara sensationellt liten och platt.

     Fotovoltaiken i garaget levererar inte på natten, den gröna elblandningen existerar bara som Ökotarif på pappret och från burken finns fortfarande dt. Elblandning. För övrigt har solcellen en CO2-balans och det är av faktorn 10 sämre än vindenergi.

     För en kopp kaffe i en ekologiskt ”korrekt” plastkopp tar jag inga pauser på vägen hem om natten. Motorvägarna är sällan värda att stanna och varför har jag Saab-kopphållaren och en Stanley-termos?

   • blank

    Exakt! Sedan finns det den stora tyska elmixen du nämnde, bestående av koleldade kraftverk, gas, kärnkraft etc. Och de sällsynta jordarterna. Och att det i alla fall endast människor med det största CO2-fotavtrycket har råd med en (så stor) Tesla och en EV för deras oh-så-rena miljömedvetenhet: nämligen husägare. Som boende i en hyreshus utan garage (med mycket bättre fotavtryck, dvs. mycket lägre utsläpp per näsa), har den stora majoriteten av befolkningen inget sätt att ladda och äga en EV ändå. Och batteriernas slitage, energiförbrukningen under produktionen etc. (med Tesla bättre än hos andra tillverkare på grund av ökenens solenergi) försämrar balansen avsevärt!

    Som Tom skrev så vackert på bloggen: Den mest miljövänliga bilen är en som redan har producerats! I den meningen kör jag mina 2011 Saabs med gott samvete: E85-cabrioleten som knappast skulle avge fossil koldioxid om de galna - och bara inriktade mot billobbyn och den nuvarande, sakliga argumentresistenta hysterin - inte hade avskaffat E2. Tysk politik. Och 85 TTiD SportCombi, som förbrukar väldigt lite och har en mycket bättre CO160-balans än diesel ändå.

    Jag skulle vara för en fundamentalt ny och fri, ändamålsenlig omtanke. Som du har föreslagit kan elenergi användas så bra som immobile, dvs för uppvärmning av våra hem. Det finns inga minnesproblem. Dessutom solpaneler på alla tak (även de stora jugend flerbostadshus har alla stora tak liksom från gatan ser inte) använd vulkanisk sten som lagring (HH är bara testad). återinföra för mobilt energibehov E85 att använda i stor skala jord- och skogsbruksavfall hur korr i Frankrike för 1000 euro bensinmotorn. montering, fortsätter den gamla Nitro istället skrot på bekostnad av miljön intakta bilar och bygga nya miljoner , och i de nya bilarna förutom EV blir alltmer hybrid!

    PS Trevligt att ha dig tillbaka! Jag saknade dina kommentarer - och jag avundas dig din resa till Sverige! Tyvärr har jag inte lyckats i år.

    • blank

     Tack för komplimangen.

     När det gäller TTiD och E85 kan man tillägga att koldioxidbalansen för diesel skulle bli ännu bättre med biodiesel. Vi har haft det tidigare och tyvärr delar det ödet för E2 i Tyskland ...

     Kära Hälsningar

   • blank

    I detta avseende landade jag också på BioPower, eftersom i Sverige var utbudet av E85 bättre utvecklat än i övriga Europa, men förmodligen finns det ingen långsiktig framtid på grund av brist på E-85 efterfrågan. Å ena sidan, tyvärr har Saab-undersökningen saknats sedan 2011, annars skulle det säkert ha kunnat se bättre ut över hela Europa. Dessutom finns det fortfarande tillräckligt med E85 bensinstationer i Tyskland + Schweiz, så det är för min del mestadels endast E85 som drivs.

    • blank

     Verkligen? Var annars kan du hitta E85 bensinstationer i D? Jag kunde inte hitta en enda en mer och skulle därför vara väldigt tacksam för några tips! 🙂 Och vad kostar liter i CH? Jag undersökte online och tror att det fortfarande skulle finnas E85 på Agrola i (tyska) Schweiz. Eftersom jag kommer snart dit skulle jag vara väldigt intresserad!

     Tack och ha en fin söndag!

     PS: I Frankrike är det mycket bra att tanka E85. Där utvidgas nätverket i stor utsträckning, eftermonteras bilarna och liter är mellan 60 och 80 cent! 🙂

 • blank

  Kia E-Niro

 • blank

  Det gör mig galen varje gång jag ser att människor torterar sig till jobbet och skickar sina pengar till Kina. Volvo skulle aldrig komma som ett alternativ för mig, någonting som jag inte ens skulle röra om det skulle ges till mig och sätta sig på tröskeln, med en månadsbonus på 1000 € en månad överst.
  Subaru är mycket personliga, Mazda har redan erkänts, PSA gör också många saker bra och vackert. Annars skulle jag försöka undkomma värdeförlusten med en elegant och vardaglig klassisk bil ... som en C107 från Imperial Starfleet, R129, som för närvarande ligger i rekordnivån, eller på Saab med en 99 eller vår alla favorit 900.

  10
  5
 • blank

  Min Saab-historia startade i 2006 när jag behandlade mitt första fordon (Saab 9-3 Sedan, 1.8t, 2004).
  Det följde många resor och var alltid tillförlitlig.
  - Efter bröllopet 2015 inträffade en tillägg från BMW X5 (E70, 2012).
  Vi rider fortfarande det idag, men mitt hjärta och glädje har alltid varit Saab.

  - År 2017 köpte jag ytterligare Saab 1.9 ttid (2008 för nyfiken på tekniken och 180DieselPS).
  Fordonet går mycket bra, men är mer en traktor jämfört med bensinmotorn ...

  - I början av juli 2019 skilde jag mig med min bekymmerslösa 1.8 ton Saab med ett tungt hjärta med 260 000 km.
  Varför? eftersom vi inte behöver 3 bilar.

  - Idag: mitt hjärta gråter, jag saknar bensinmotorn!
  BMW stannar (för kvinnans skull), 1.9ttid stationcar säljs, men en Saab 2.0t cabriolet kommer att följa från 2008 ... någon gång under de kommande 8 månaderna!

  Vilket fordon ska jag personligen flytta till de kommande 10-åren?
  Naturligtvis blir det en Saab ... vad som helst, det viktigaste är en bensinmotor.
  Varför? Varannan bil (och jag har provat många märken, inklusive affärer) gör mig inte glad, även om den verkar mer modern eller avancerad.

  Hälsningar
  Serge

  12
  1
 • blank

  Också från min sida ett bidrag till min tidigare "Saab-karriär":

  - Saab utan avbrott sedan 1980: 2 x Saab 96, 3 x Saab 900 I (GLi och i, vardera> 550.000 km)

  - en gång en ”tredjepartsprodukt” (bredvid en av de tre 900-talet då): Citroen Xantia (signerad med 490.000 XNUMX km, extremt pålitlig om kuggrem byts regelbundet och den gröna hydraulvätskan byts vartannat år)

  - För närvarande: 2 x Saab 9-5 I: kombi med 335.000 4 km (säsongsregistrering) / 230.000-dörr med 900 90 km / 23.000 I cabriolet, byggd 96 med 1979 69.000 km / Saab XNUMX, byggd XNUMX, XNUMX XNUMX km

  Nya fordon är inte av frågan för mig (aggressiv, tråkig enhetstypning, särskilt de tyska ABM bilarna, för många irriterande bullshit och assistanssystem etc.).

  Begagnade fordon: förutom Saab endast Lancia (avhandling), Citroen (C5 / C6) eller - mycket långt tillbaka i tiden - Panhard PL 17/24.

  Hälsningar,
  uli

  14
  • blank

   Stor skriftlig Uli! Jag ser detsamma med de nya bilarna.
   Och det med Panhard är redan en riktig behandling. En sådan PL17 jag skulle spela in direkt! Förresten vann PL17 1961 Rally Monte Carlo, även före Saab!)

  • blank

   Jag liknar dig och Hans S.
   Därför deltog jag inte i undersökningen, kunde inte delta ...

   Jag avbröt sökandet efter alternativa nya bilar för några år sedan och kom fram till att jag hellre vill driva min bilframtid med mitt lager, andra SAAB och ”begagnade bilar” från andra märken.

   En sådan kategori (läckra bebis, unga och gamla timers i alla mans länder som ett Saab nytt bilalternativ) erbjuder inte undersökningen. Men för mig är det exakt det sexigaste alternativet och tydligen är jag inte ensam med den. Det är trevligt att veta.

   • blank

    Kan bara bifoga mig!

 • blank

  Har saab bara förra året för mig upptäckt och beslutade att inte blir den sista, även om 9-5 2.2 2002tid sc som jag inte behandlades av den tidigare ägaren mycket noga och jag har fortfarande en ny BMW i garaget.
  Jag har aldrig varit så bekväm och avslappnad i en bil som i Saab. Jag får förmodligen en 9-5 NG och en 9-3 konvertibel vid någon tidpunkt. Det enda problemet är min 30tkm jag kör år och jag är nyfiken hur länge 9-5 fortfarande håller ut.

  • blank

   Var kommer den beskrivna 9-5 2.2 TiD ifrån? (det finns inte så många längre)
   Enligt min mening är den här motorn den mest hållbara enheten i 9-5. Om klädseln är rätt, fortsätter han alltid livlig, väldigt solid och avslappnad. Till och med ganska enkelt med 30.000 km per år - vad ska hända med motorn? 😉

 • blank

  Jag kör nu min 9-5 Aero sportdräkt på säsongskivor .. och är nu på en Opel Ampera 2012 landad som ett vardagsbil. Och jag måste erkänna, Ampera övertygar längs hela linjen!

 • blank

  Vi är för närvarande bara Saabs i bruk och förhoppningsvis kommer att vara så länge, vi vill fortfarande ha en konvertibel och en 9-5NG. De många rapporterna här kan också vara en 9000 i fråga.

  Jag kan tänka på alternativ till Saab Jag skulle säga så, jag antar att bilen Saab, men också runt det, hälsningar eden fläktar (tyvärr inte salu vardera), möten, Saab blogg och särskilt på Saab verkstäder, som alla är du hittar förmodligen knappt något annat märke. Den som bestämde sig för en Saab då och nu har också köpt något väldigt individuellt och sällsynt. I stora parkeringsplatser eller ens i distriktet för att vara den enda som har denna modell som har vad.

  Om jag var tvungen att välja ett alternativ skulle jag ta till något igen, vilket inte är så ofta. Jag tycker att VAG-bilar inte är dåliga, några av dem är också vackra, som en Arteon eller mycket praktisk Superb eller Kodiaq, men fortfarande tråkig och kan ses på nästan varje gata.
  Jag tycker också om fransmännen, Talisman och 508 är vackra bilar, men med 508 kunde jag aldrig vänja mig vid den här underliga cockpiten när jag kom från Saab.
  Japanska bilar är alla väldigt bra, eftersom det skulle vara mycket jag skulle vilja, för det finns Lexus, Infiniti och Subaru som jag kunde göra vänner med.
  Alfa och Jaguar skulle fortfarande vara ett alternativ
  Tesla skulle vara lite svårt, för jag skulle vilja bjuda in hem. Men en modell S100D jag kunde föreställa mig.
  Och sist men inte minst skulle Volvo vara ett mycket intressant alternativ.
  Och även om jag fortfarande är en av de yngre läsarna, kan jag också föreställa mig en SUV, helst Saab. En mindre 9-4X med allt som gör Saab skulle vara en dröm.

 • blank

  Jag hade en Saab sportdräkt i Noctunblau 1.9TTiD Vector utrustning och mycket mer än bil BJ 2009.

  Tyvärr var den kommande förändringen 3 år senare Saab inte längre där och jag var tvungen att leta efter den långt planerade resan till Nordkapp ett alternativ. Eftersom valet är begränsat till tyska märken och döttrar, var det en A4 Allroad-stationsvagn. Den Nordkap han har gjort och förutom de olika programkommandon han körde ganska bra, men konsumtionen var mycket högre (enligt en lista som var identisk med Saab) och bilen hade ingen själ.

  Sedan kom dieselskandalen (Audi EA189-motor fullt påverkad) så det borde vara något annat. Tyvärr är urvalet av tyska varumärken ganska begränsat; inget är innovativt i drivkonceptet. Så är det, en Skoda RS-sportkombi har blivit 180 hk diesel och manuell växellåda. Jag känner också en bil från bedrägeribolaget, men Skoda är ett mycket gammalt varumärke och jag har känt den sedan barndomen och har en S i början av namnet 🙂 Jag är väldigt nöjd, bilen passar som en handske (som min Saab) och skapar ett flin att trylla fram mitt ansikte (som min Saab). Tyvärr är Skoda komplett. beroende på VW och så har efterföljarmodellerna blivit sämre (röststyrning, optik etc.). Sedan WLTP-testet har VW också förhindrat att Skoda kan leverera olika handomkopplare och bensinmotorer. Så jag måste se vad alternativet är nu.

  Volvo är sedan försäljningen av Ford, tyvärr, inget tyskt märke mer, handbrytare och om 180PS-prestanda ser nu ut som nålen i en höstack och självständigt är det i alla fall inget i den tyska mainstream.

  Mycket intressant Jag skulle hitta en Hyundai-modell med hybrid- eller vätgasdrift, eftersom ett rent elfordon inte ger mening på mina vägar. Framför allt är hans produktion inte precis ren, än mindre elproduktionen.

  Så länge som i Dtl. Om kol används för att generera el kommer koldioxidutsläppen inte att minska. Bara om du låter kraftgeneratorerna plåt som GB, men det kommer förmodligen inte att fungera ...

 • blank

  2 SAAB, 1 Volvo
  Egentligen kom jag först till varumärket SAAB via Volvo. Volvo är fortfarande i bruk som en daglig svensk och SAAB behöver inte längre rädda vägsalt.
  Men på Volvo reservdelar och mjukvarupriser är det redan delvis brant. Reparationerna hos 900ersna var där (hittills) alltid billigare, om bara för att programvaran helt eliminerades 🙂

 • blank

  Det är alltid en spännande fråga med alternativen. Efter att min vardag 9-5 var platt stod jag också inför frågan. Jag kunde ha köpt en igen, men behövde en fyrhjulsdriven häst för lite pengar. Så SAAB var ute och en Hyundai Terracan var igång. Bekvämt, välutrustat, drar bort tre och ett halvt ton och det bästa: om du kör med halvljuset och sedan stänger av motorn och drar ut tändningsnyckeln ... .. alla lampor slocknar, inklusive parkeringsljusen. Jag är alltid glad över det, för det är en liten SAAB-känsla för mig. Jag tycker att det är en fantastisk bil och jag har aldrig ångrat att jag köpte den. Så alternativen räcker för mig och alla 900- och 9000-talet flyttas bredvid.
  När det gäller Volvo: Jag har inte länge haft Volvo så länge (och behöver inte det), men hade för en tid sedan möjlighet i en 2-årig V70-dieselritt och kan inte förneka att jag var väldigt imponerad.
  Och jag tycker inte att Mazda är ointressant, just för att de inte följer mainstream ...

  10
 • blank

  För närvarande 5 Saab, fyra av dem som vardagsliv, 96er som Oldie. Dessa förenas av två Lancia (det är naturligtvis inte fler vardagliga bilar). Min partner har fortfarande en Suzuki SX4 4WD, ett fordon som imponerar med ett mycket bra pris / prestanda förhållande. Det är i vårt åttonde år och det finns inget att mekern!

  Jag har just återvänt från min våldsamma rundtur i Nordkappen, helt 9395 km, med 9-3-konvertibellen inbyggd i 2004. Bilen gick bara från bra till bra, allt accepterades utan klagomål och överlevde absolut utan några problem!

  I Norge och Sverige är de stora, nya stationvagnarna från Volvo något av hipp, du kan se V90 enmasse. Är bra bilar, ser bra ut, är också mycket stora (och enormt dyra). I Norge, särskilt Oslo och Trondheim, massor av Tesla. Det är en riktig prestigebil där.

  Jag kommer ibland att skriva en rapport om min utökade Nordland turné och ge saabblogen.

  • blank

   Hej, jag ser verkligen fram emot rapporten om "våldsturen" inklusive Saab-festivalen i Trollhättan - besöket var en del av det, eller hur? (Kommer det faktiskt en bloggrapport? Jag ser fram emot det ...) Över 9.000 XNUMX km på en turné, det låter riktigt enormt! Och inte konstigt att den vackra cabrioleten går utan klagomål, jag har aldrig haft något att klaga på mitt. Vackert och extremt pålitligt!

   För övrigt tycker jag att den norska energipolitiken är ganska stor: spela en banbrytande roll som klimatskydd, främja elbilar och demonisera förbränningsmotorer - du har naturligtvis råd med allt detta mycket bra på grund av den rikedom som tjänas med råolja och naturgas (som fortfarande pågår)!

   • blank

    Ja, Saab-festivalen var på resans ursprung. Därifrån sedan hela Atlanten i Norge, inkl. Några dagar Lofoten. Helt enkelt underbart!
    Rapporten följer.

  • blank

   Tack Hans! Vi är väldigt glada!

  • blank

   Moin, Hans!
   Tack och i väntan ...
   VG från Nordtyskland!

  • blank

   Hej, varje dag Saab 9-3 || , 1,8 bensinkombi 2005. Super pålitlig arbetare. Toi, toi, toi!
   Med säsongslicens. Saab 9-3 || , 2.8 Turbo, Kombi Aero, Hirsch Kombi 2005. Ibland arbetare, men mestadels rent roligt! Också toi, toi, toi!

 • blank

  Det är bara en minimal undersökning, jag hade förväntat mig fler frågor, till exempel varför två märken hålls ...? I mitt fall var Saab inte längre tillåten som företagsbil; När jag köpte min första Volvo i affärer sa jag till Volvos försäljningskvinna: "För en Saab-älskare är Volvo det minsta möjliga onda" - damen föll nästan av stolen.
  Nu har jag 2. Volvos officiella bil (V 40 D 4) och måste bekänna: aldrig tidigare körde jag en bättre diesel.

  Åh ja: Jaguar kunde ha specificerats som ett alternativt varumärke ...

  Så var vänlig: omvärdera med mer djupgående frågor, om möjligt!

  • blank

   Sådana undersökningar är alltid ett försök. Läser läsare denna form, hur långt går de med sina svar och är de intresserade av ämnet alls? Dessutom lär jag mig fortfarande att lägga till, efter 8 år blogg, varje dag. Ämnet kommer att hitta dess fördjupning och kanske en eller annan konsekvens.

   17
 • blank

  Förutom min 9-5 NG med nu 195.000 km på vackra chef (fortfarande mycket attraktiv, snabb och tillförlitlig), jag kör en cabriolet 900 1991 och 96 4 V1968 (nästan färdig återställs). Under de senaste 14 månaderna har jag (tyvärr) som säljs 4 stora Saab, också till att hålla fred hemma. Nu erbjöds jag en 9000 CSE Turbo, nästan i det nya
  tillstånd, med 21 000 km. Inte precis billigt, men återigen billigt på grund av det unika tillståndet och möjligheten. Nu kommer mitt dilemma: att ta bort det och spara det är inte möjligt för mig, jag måste köra en sådan bil regelbundet och på grund av dess prestanda och nöje skulle jag också använda den för affärer. Det skulle innebära cirka 20.000 9 km per år, förutom 5-XNUMX NG, och för att lindra detta. Är det nu ett sakrilege att göra en sådan samlarobjekt till en vardagsbil med oundvikliga tecken på användning eller är det rätt när det gäller ämnet och attityden att aktivt använda den?
  Vad värderar bloggen och läsarna?

  13
  • blank

   Bra fråga. Tidigare skulle jag ha sagt: Lägg bort det och rör dig måttligt. Men tiderna förändras - och det gör också mina åsikter. Jag skulle registrera den och köra den oavsett körsträcka.

   17
   • blank

    Jag har det i min vardag 2001er 9-5 han köpte nästan tre år sedan en 2,3er 2007-9 3 kombination liter diesel kombi så jag kan njuta av Saab kör så länge som möjligt. Diesel ska sparas, men genom diesel debatten drivs dieselen i vardagen. Han brukar också dra hästvagn.
    Det enda alternativet till mina Saabs ser jag bara en tredje Saab att köpa.
    @ Tom, jag skulle gärna hitta Saab med högsta körsträcka.

  • blank

   9000 CSE Turbo med 21000 km? Synd att lägga undan. Körning, körning, körning och njutning.

   12
  • blank

   Hej Helmut
   Att flytta 9000 med den extremt låga körsträckan i vardagen är med tanke på 9000: s position i samhället (även om den är mycket uppskattad som en "arbetshäst" men är tyvärr aldrig lika älskad som en 901) plus den extrema sällsyntheten hos en 9000 med sådan låg körsträcka ett sakrilege! Naturligtvis hör en SAAB till vägen ... inte ens 20 000 km per år är inte ett verkligt problem.
   Tillvägagångssätt: Varför inte använda 9000 som en vardagsbil under de saltfria månaderna? Och lämna vintermånaderna till 9-5 NG? Livslängden på 9000 skulle sträckas nästan obegränsat med detta tillvägagångssätt ...
   Förresten, jag är en enorm 9000-fan och har kört modellen för 17 år.
   Förvara Saabing

   5
   1
   • blank

    Bra idé! Jag skulle också göra det så här: Kör mycket och njut, men kanske inte under de "alltför salta" månaderna.

  • blank

   Jag skulle finna det svårt att köra så många kilometer nu, när bilen är hittills bara 21 000km flyttades eftersom bilen skulle hellre spara den för särskilda resor, särskilt med tanke på det faktum att det finns så få 9000er han det nya villkoret är ännu mer exklusivt. Om möjligt, få en billig diesel Saab och kör kilometer med detta. Diesel Saabs är också roliga.

   6
   1
  • blank

   Bilar hör hemma på gatan, även speciella. Om det måste vara 20t är en annan fråga, men det är sakrilege att inte flytta stora bilar! Gå också!

  • blank

   MUSEUM

   9000-talet är redan bevarat i Saab Car Museum i THN och kommer att bevaras för eftertiden ...
   Som privatperson är du mer ansvarig för närvaron på gatan - för att göra dig själv och dina medmänniskor lyckliga i vardagen. Jag får mycket tummar upp och ser extatisk ansikten när jag är ute och om med min 49 år gamla Volvo 164E i vardagen.

   På 2.400 Km i Sverige har jag inte sett mer i år och med 9000 var det knappast bättre. 3 eller 4 det var totalt och jag var väldigt ledsen.

   Min 164 har nu kört nästan 460.000 9000 km enligt hastighetsmätaren och kommer att fortsätta köras. Jag skulle göra detsamma med en XNUMX. Vägen (helst långa sträckor) är dess naturliga livsmiljö. Så kör, var glad och behaga andra med det. Har bara inga skrupler ...

 • blank

  Jag var tvungen att överlämna min Saab (Company Car) från 3 1 / 4 år sedan. Tyvärr har jag inget utrymme och har råd med mig ingen bil. Vid den tiden tänkte jag mycket och tittade. VW Group (Skoda, Seat, VW) elimineras snabbt med mig. Dåliga råd inget intresse av rådgivning. Mazda (CX-3) och Ford (C-Max) har också misslyckats på återförsäljaren. Jag kommer aldrig att glömma den unga försäljarens ansikte, varför köper jag inte bilen? Men det är bara lite mer än att prata med flickvän på telefonen. Slutligen hamnade jag i en Hyundai-gren (små stugor). Tucson hade gillat utseendet och tittade där. Utan möte kan jag naturligtvis titta på bilen, provkörningen, inget problem utan tid. Det övertygade mig.

  Jag gråter efter min Saab på några punkter, var bara triviala saker, men de var jättebra. Men jag blev van vid min Tucson under tiden. Bara ibland tror jag, synd, min Saab gjorde det mer eller mindre ensam. Men eftersom verkstaden spelar en viktig roll är jag nöjd. De är nästan lika bra som min Saab-workshop i Bad Tölz.

 • blank

  Moin!
  Jag kör min 9-3 II Cabriolet (YOM 2008) dagligen. Det är min enda bil. Under tiden kommer tankar upp, om jag inte skickar honom i partiell pension. 😉 Just nu tänker jag mer på en Stromer och jag ser fram emot IAA och presentationen av VW ID 3. Jag tror inte att jag ska köpa en gasbrännare.

  SAAB är nöjestolen.

  Hälsningar från Bad Salzdetfurth
  uli

 • blank

  Min berättelse om Saab-föraren är en lång kärlek som jag inte fick leva av professionella skäl. I början av 1980: erna var jag en highflyer hos Daimler-Benz. Självklart var det inte exakt lämpligt, om det inte var rynket på, att köra något annat än de då riktigt bra bilarna med stjärnan. Och jag hade det som ett fordon i alla varianter och nyanser. Och min flickvän och dagens fru körde honom i form av vår privata 190 D 2.5.

  Efter omorientering av mig själv i mitten av 1990-åren och att hyra DAF Trucks för moderbolaget Paccar blev min personliga bilvärld rymligare. Och igen var det inte en Saab utan en VW Passat, följt av en annan sådan. Saab låt mig aldrig gå ändå. Och som i mina dagar vid Daimler, där jag tillbringade många glada ögonblick på Genèves Motor Show på Saab-stället, vände jag mitt huvud varje gång en Saab-konvertibel kom igen.

  Efter många bilbrister, så vände tidvattnet för gott för två år sedan och jag har en Saab 9-3 konvertibel modell år 2002 hände. Han kom från en försäljning av ett garage i Winterthur. De var tvungna att snabbt bli av med en hel del bilar, eftersom hyresvärden hade avslutats dem lokaler och nya garage och golvyta var bara hälften så stor. Jag hade köpt en bil med en stor underhållssylt, vilket visade sig senare. Så småningom, Garage Buser lösas i Augst allt som behövs för att lösas och jag organiserade översyn av styrväxeln till specialisten improved.ch själva, som jag rekommenderar, eftersom en ny och Max Buser inte kunde hitta.

  Jag kör även min Saab professionellt och han gör mitt jobb mycket enklare, för när människor ser mig rulla in, sätter han alltid ett leende på ansiktet. Och om någon av järnvägsindustrin ska fungera, vet han vad det betyder.

  Min äldsta son, som tog över företaget för några år sedan, är inte särskilt förtjust i Saab. Så han har som reserv och att dra släpvagnen, som vi regelbundet behöver en Hyundai Santa Fe med 2.2 liters dieselmotor köpt. Med det kör jag också då och då. Jag hade också regelbundet kört en Hyundai i30 diesel framför Saab. Utan avund kan jag säga att Hyundai idag är bilmärket, vilket var Mercedes-Benz till W123 och W126 gånger och delvis till W124-tiderna.

  Vid ett tillfälle får min Saab-konvertibel ett företag från en 9000er. Jag vet att jag plötsligt kommer att komma i rätt bil. Och om jag går i pension vid årsskiftet, kommer det förmodligen att vara så. Saab gudarna kommer att vara nådig mot mig och jag kommer att fortsätta att köra Saab.

 • blank

  Alla fordon kan vara ett alternativ till Saab. Du måste bara engagera dig och inte tänka dogmatiskt. I slutändan är en Saab ”bara” en hög med plåt med hjul på sig. En Saab kan göra vissa saker bättre än andra, men andra kan göra vissa saker bättre än Saab. Jag kör inte mina Saabs eftersom det står Saab fram och bak, utan för att jag gillar dem. Om jag stod vid min 901 Volvo eller Peugeot skulle jag inte bry mig heller.

  13
  6
 • blank

  Förra gången jag tittade på Mazda var. Ibland tekniskt olika sätt, lite annorlunda än de andra, några knäppa beslut - en touch av Trollhättan ...

  13
  • blank

   Mazda håller en väldigt spännande kurs för tillfället, eftersom saker utvecklas i strid med det vanliga. Märket är för närvarande väldigt intressant!

   13
   1
   • blank

    Jag håller helt med - bland nuvarande tillverkare verkar Mazda för mig vara det bilmärke som sannolikt kommer att gå sin egen väg, har karaktär och verkar uppriktigt. För mig är Volvo för avskild från de faktiska dygderna, Subaru är för godtycklig för mig, sett djupare, Jaguar har också blivit inaktuell enligt min mening ... det finns inte mycket kvar i mindre märken.
    Förutom alla SAAB kör jag en rimligt pålitlig Opel Omega B Caravan, som trivs med hans enkla sinne och mycket avslappnad.

    14
    1
 • blank

  Jag kör fortfarande Saab. Min 9-5 Aero från 2004 är den perfekta resmaskinen! Förra året gjorde jag cirka 8000 km i föräldraledigheten, särskilt på semester och innan det gjorde jag nästan 3500 km veckan innan! (alla med lpg 🙂) Bilen körs bara varannan vecka. Jag cyklar bara i staden.
  För mig är det enda alternativet Subaru. Synd det gjorde det inte på listan.

 • blank

  Jag kör SAAB 93 cabriolet och det kommer att bli så. Jag köpte dock en Lexus som en bil. Designproget jag tycker inte är aggressivt men misslyckades och hybriden driver fantastiskt.

 • blank

  För närvarande finns det fyra SAAB, 4 av mina egna och mina skönheter. Oavsett vilken bil jag sitter i, från Alfa till Volvo, känner jag mig inte så bra i någon av dem. Sedan kan jag leva bra med Opel, Renault eller “Whatever” (som före min SAAB-feber) och hålla mina smörgåsar vid liv så länge som möjligt med sparade pengar.

 • blank

  LEXUS ??
  Tyvärr saknas märket ´LEXUS´ i din alternativa lista till Saab! För mig personligen är LexusGS 450h intressant! Det är en äldre modell ... Jag fick testa den i två dagar för några år sedan. Fordonet övertygade mig helt ... de angivna förbrukningsvärdena är också helt realistiska. Jag hade en kumulativ förbrukning på 2 liter under de två dagarna, vilket är betydande med en bilvikt på 2 kilo. Dessa fordon är dock så populära att det är nästan en 7,9'er i lotteriet att få en bil i toppskick och bärbar körsträcka.

  ps: Jag är mindre entusiastisk över de nuvarande Lexus-modellerna ... den här aggressiva designen är inte min grej!
  / fortsätt det ... det finns alltid något nytt att upptäcka på saabbloggen !!

  • blank

   LEXUS ?? Tillägg !! Jag har kört Saab i cirka 30 år (´´900 8-ventil 145 PS´´ 900 Tu 16s Coupé´´ 9000 CD 2.3´´ 900 II 2.0 Tu Coupe´´ 9-5 I 2.3 Ecopower´´) och för närvarande i ca. 6 1/2 år gammal 9-5 Aero 2.3 Tu Sport-Kombi med 306.000 km “// Du kan se från den här listan hur svårt det skulle vara för mig att byta till ett annat varumärke! Men fram till dess kommer det antagligen att vara några år till! Nästa är 9-5 NG ... på önskelistan i Saabs fordonslista.

   1
   1
 • blank

  I 39 år drivs 27 Saab (företag / familj). Allt utom sonen var där.
  Då Volvo XC 60. Stor bil inget att stämma, hjärta någon annanstans. Nu i pension. Lite japansk
  eftersom främst korta avstånd. Bra bil, hjärtat någon annanstans. Kanske blir det någonting igen
  med en saab

  10
 • blank

  Intressant stark VOLVO-fraktion här. Skulle inte det vara ett extra ämne för bloggen och skulle inte Tom åtminstone en gång för diskussion?

  12
  • blank

   Volvo leder tydligt just nu ... En riktig överraskning. Jag ser också varumärket som ett möjligt tillskott, för ur svensk synvinkel skulle det som hör ihop växa tillsammans.

   12
  • blank

   Volvos affinitet hos vissa läsare verkar väldigt stark om du följer undersökningen. Saab - Volvo-ämnet diskuterades för några år sedan. Vid den tiden bestämde vi oss mot det av goda skäl.

   10
 • blank

  intressant undersökning Jag / vi har 6 Saabs och kör allt. Jag har faktiskt problem med att föreställa mig ett alternativ, förutom sådan gammal kärlek till Maserati (vardaglig användning men snarare inte - de äldre årens konstruktion);
  Jag hoppas åtminstone 1-3 Saabs tills ...? att kunna hålla vid liv. Jag ser ett stort problem med politik, hur länge vi kan ...

  10
 • blank

  Vi kör bara Saab ännu. 9.3 Cabrio, 9.5 Kombi, 9.5 NG Tyvärr blir fordonen gamla trots regelbundet underhåll. Tyvärr finns det inget alternativ i sikte.

  14
 • blank

  Volvo XC 60 som vardagsbil - Saab 900i Cabrion 2,1 liter EZL maj 1991 230.000 5 km säsong nummer 10-XNUMX för soliga dagar

  11
 • blank

  Jag skulle ha ringt Alfa Romeo, men det nuvarande produktsortimentet AR (ingen egendom, men ful SUV) och de dåliga framtidsutsikterna (i riktning mot elektrisk kommer från AR ingenting), AR antagligen är dödlig.

  11
  2
 • blank

  Intressant idé, en sådan undersökning! Jag förstod emellertid att den andra frågan innebar att du bara kryssar för något om du redan kör ett annat märke - förutom eller istället för Saab. Så inte vad du teoretiskt kan tänka dig om du skulle. Som ett resultat, som en övertygad förare av två Saabs (inget annat kommer in i mitt garage!), Kryssade jag inte för något i den andra frågan. Eller har jag missförstått det? Eftersom röstsiffrorna för den andra frågan är ungefär lika höga som för den första, men där cirka 60 procent säger att de bara driver Saab har jag förmodligen missförstått att ... (??)

  • blank

   Med svaret 2 är namnet på upp till 2-märket möjligt. Visat är antalet avgivna röster, inte väljarna. Därför skillnaden.

   • blank

    Okej - det var mitt misstag! Tack för informationen! 🙂

 • blank

  Jag har kört Saab uteslutande sedan 1987 (återvänder från USA) (2x9000CD; 3 × 9-5 Hirsch Troll; sedan 2011 9-3 Aero Hirsch), och på försommaren gör jag också korta resor med en 900 L (1978, 60,000 km) och under sommarmånaderna en 900 cabriolet (1991, 160000 XNUMX km).
  Alternativt kan jag idag föreställa mig en Tesla Model 3 bredvid en Jaguar XE.

 • blank

  Jaguar är ett enskilt varumärke som jag anser vara ett alternativ ....

  16
  1
  • blank

   Jaguars övre inställning, stoppar många för SAAB-förare som överväger dem
   Var är den körbarheten också, som inte kräver en massiv V8 ……….

 • blank

  Hej Tom, är det din avsikt att du inte planerade på Volvo som ett alternativ?

  • blank

   Självklart inte, även om du kunde acceptera det. Lite olycka i formen är Volvo nu synlig.

   • blank

    30 år Jag kör endast Saab och jag hoppas att det blir så länge ett tag. För närvarande utvidgar jag min flotta för att distribuera Km på så många Saabs som möjligt. För närvarande är en 9-5 NG 2.0 Turbo, på sommaren 902 Turbo Convertible, en andra konvertibel för min fru i arbetet. Nästa vår är 9000 CC 2.3 Turbo äntligen klar och kommer tillbaka på vägen. Så jag hoppas fortsätta att köra Saab Feeling för de närmaste åren.

  • blank

   Ja, svårt. Älskar Saab Jag har tre, även den dåliga 2005 nyinköpta 9-3 SC kan sola länge redan i statusen.

   När 2008 Saab 9-3 SC-bilen gick ut ur leasing var det inga nya. Efterföljare var då en Volvo V60, då (genom arbetsförändring) en BMW 3er GT, efter att ha kopplat tillbaka en Volvo XC60. Sedan kommer en Land Rover Discovery Sport, nu en Subaru XV, snart (efter att barnen är ute ur huset, vilket är mindre).

   Verkar som ingenting har upphetsat mig permanent eftersom Saab inte längre finns ... ...

   Och på något sätt bryter undersökningsformatet 😉

Kommentarer är stängda.