NEVS 9-3 Produktionstart i Tianjin

Källsituationen är dålig, informationen kommer för tillfället endast från ett kinesiskt medium. Om så är fallet, vad finte.hk Produktionsstart av NEVS 9-3 EV i Tianjin ägde rum igår. En historisk dag för NEVS. Efter nästan exakt 7 år kör den första egna elbilen på Saab-basen av bandet.

Oslagbar med Saab Genen, NEVS elbil
Oslagbar med Saab Genen, NEVS elbil. Fotokredit: finet.hk

Produktionen börjar vid 29.06 i Tianjin

Ett officiellt pressmeddelande från NEVS eller Evergrande-gruppen saknas hittills, men det kan följa på måndagen. Som svar på evenemanget samlades förvaltningen av NEVS, Koenigsegg, Protean Electric och andra företag i den växande Evergrande News Energy Automotive Group på plats. Meddelandet, och det är vad scenen handlar om, är ganska tydligt. En ny leverantör av hållbar rörlighet visar sina muskler.

För några dagar sedan rapporterade en annan kinesisk webbplats att fabriken i Tianjin var klar för produktion. Nyheten från Kina var dock i viss motsats till vad du kunde höra de senaste veckorna från Trollhättan. Där pekar många på en senare produktionsstart. Men fart är allting i Kina, tålamod mindre.

En intressant detalj i förbigående: Arbetet nämns i det kinesiska pressmeddelandet som Evergrande Tianjin produktionsbas, namnet NEVS uppträder endast i samband med 9-3 elbilen. Detta visar vikten för framtiden. NEVS är, om alls, bara ett varumärke inom gruppen. För tillfället åtminstone, och inom varumärkesområdet, kan framtiden vara spännande.

Meddelandet från Kina talar om Evergrands inträde i massproduktion. Detta är ganska högt, för att 9-3 börjar med endast mindre siffror. Framgångsrika kinesiska nystarter som NIO eller Xpeng producerar fortfarande sina mycket modernare elbilar varje månad i det lägre 4-siffraområdet och ökar endast långsamt.

8 tankar om "NEVS 9-3 Produktionstart i Tianjin"

 • Ja spännande. Frågan är i grunden: Är NEVS ett varumärke, är det erkänt som sådant eller inte? Eller gör Evergrande ett namn ur retorten eller återuppliva ett gammalt varumärke?

  För info: EV på FB är relativt ny, från år 2018.

 • När det gäller märkesnamnet är intressant att på en ny Facebook-post kan 9-3 Ev ses men utan NEVS-bokstäver i grillen. Texten talar bara om 9-3 EV ... inte NEVS 9-3. Försvinner NEVS som ett varumärke? Och under vilket märke kommer 9-3 EV att marknadsföras ???

 • Jag är redan trött på att äntligen börjar det flytta. Oavsett om det blir namnet NEVS eller Justgrande, är det inte viktigt. Det är viktigt att efter 7 år börjar den efterlängtade produktionen.

 • Snarare tillfälle, Leoni robotarna är gul och blå i de flesta fall.

 • Thn bredvid start?

 • Up, vem skulle ha trott det!
  Men även den första sväljan gör inte en sommar ...
  Ändå håller jag mina fingrar korsade, i rättvisa. Jag behöver inte älska företaget.
  Nöjlig, som dominerar färgerna GUL och BLÅ på monteringslinjerna. Tillfällighet? Eller en hyllning till SAAB-rötterna ???

  6
  1
 • Det är spännande! Är Everreal att byta pengar med Evergrande nu, vad? Jag skulle säga att det nästan ser ut så här. Jag går med Robert: Korsa dina fingrar till Trollhättan!

 • Tyvärr har vi hört sådana nyheter så ofta som de har brutit igen.
  Jag håller mina fingrar korsade att med den gamla Saab 9-3 är det fortfarande ett tillstånd (start) för att framförallt att fabriken Trollhättan också har en del av det!

  7
  2

Kommentarer är stängda.