De små sakerna är ofta det som gör Saab idag

Kära Saab Crazy, vet jag inte eftersom när jag blog "här" bin - förvisso en evighet ... Det fanns tillfällen - eftersom "ER" har kostat mig en hel del tid - så många spännande nyheter och naturligtvis underhållande saker fanns nästan dagligen att läsa ...

Möte i Saab-vännerna Thüringen
Möte i Saab-vännerna Thüringen

Tyvärr idag har vi en något annorlunda situation - verkligen spektakulära nyheter från Trollhättan är snarare undantaget - vilket gör det inte lättare för Tom och Mark förstås - att hålla bloggen spännande och levande!

Och det är just därför vi är allt mer efterfrågade som en daglig användare! Så idag skriver jag också en post - nej - inte om mina egna Saab-berättelser som jag säkert skulle kunna få min egen bok full 🙂 (kanske senare!?!?)

Okej - Tom och Mark kommer med intressanta rapporter från Trollhättan förra helgen - men vad i helvete. Nej, egentligen skriver jag - i namnet - eller också - för Saab-vännerna Thüringen.

Vi är en liten Saab fan community med för närvarande om 30 fordon. Hittills anordnade vi två utgångar varje år för att köra igenom vackra Thüringen tillsammans. Självklart var det alltid lite kultur och god mat - Thuringian bara 😉 ..

Vad vi saknade hittills - var den lilla "händelsen" däremellan och för några av oss också den tekniska aspekten här ...

Och här kommer vår Saab-kollega Falko in i spelet - för honom är sistnämnda ett verkligt behov. Men inte bara - nej - självklart hade han rätt lösning för vårt "problem"!

Falko hade "köpt" för några år sedan en gammal behov av rehabilitering tidigare restaurang med intilliggande hall och öl trädgård i en förort till Erfurt - vad gör en galning någon som ser den. Och han har redan återställt huvudhuset super. Oavsett - "hall" är precis vad vi behövde för våra ändamål. Här har Falko - helt klart helt osjälviskt - installerat en hiss med all slags mekanisk utrustning och utrymme utan ända.

Så - lång historia kort - så vi har spontant för torsdagen, 6.6. vår första Saab Stammtisch Saab-vännen Thüringen i Falko hans imperium en. Självklart, med Saab emblem och flaggor.

Upphetsad Falko och jag väntade på svaret från vår Saab-förare.

Nej, vi väntade inte förgäves - från 17.30 klarade en Saab den andra in i den smala ingången till den tidigare ölträdgården. Detta omvandlades med kort hand till parkeringsplatsen. Inte utan förvånad - men förmodligen också glad - ser ut av många grannar.

Endstand - okej det var då bara "12" -bilar i vårt varumärke - vad var förmodligen synonymt med Falkos och min slarviga tidsbestämning? Ja - helgen i Trollhättan hade på något sätt försvunnit.

Naturligtvis har några av våra Saab-galande varit där också - Tyvärr är Alexander / Roland och Franz ... Tja, som alltid - det finns alltid utrymme för förbättring! Särskilt i Falkos "Dance-SAAL" eller bättre "SAAB-SAAL".

Falko hade aktiverat i trädgården en grillplats med eldskål - där vår läckra THÜRINGER BRATWÜRSTE (vad mer) och en eller annan dryck gav. Talar om dryck: Det var naturligtvis vår inre SWEDENBIER - för tjejerna Rotkäppchen - med sitt eget SAAB-band. Tack för detta till vår Wolfgang för denna bra idé.

Jag tror - alla närvarande hade mycket roligt sssss den kvällen! Slutligen tiden att prata ordentligt och framför allt planer för våra framtida SAAB-aktiviteter ". Bara vädret vi fortfarande måste arbeta - lite mer sol skulle ha varit bra ... Våra stamgäster kommer att vara en integrerad del - inklusive skruvmejsel lördag när det behövs.

Vår nästa stora händelse kommer att vara vår två dagars fallresa med övernattningar i september eller oktober. Fram till dess - alla en trevlig och avkopplande semester vill Thomas från den vackra Mühlberg och glöm inte:

"Allt för Dachshund (SAAB) - allt för klubben"


Tack till Thomas för Saab-berättelsen på söndagen. Hur är det i vardagen med en äldre Saab? Vad upplever du, hur reagerar vänner, kollegor och familjen? Med överflöd, entusiasm eller medkänsla? Hur håller du Saab vid liv, vad gör du med reservdelar och workshops, hur optimerar du eller återställer de gamla svenskarna?

Ett brett ämne för "Saab berättelser 2019!". Utmanande, men också intressant. Hur ser det ut med fansen, hur stark gör Saabs hjärtslag i vardagen? Skriv det till oss, det är värt det!

Vi tackar för varje publicerad artikel med ett exklusivt Saab-Scania-styrelse.

7 tankar också "De små sakerna är ofta det som gör Saab idag"

 • Det är coolt. En gammal restaurang som SAAB klubbhus, en bra begagnad. Får jag fel, eller finns det fler kunder i scenen än någonsin? SAAB är levande, en trevlig, varm söndag till alla fans!

  11
 • Mycket trevlig rapport om ett mycket bra första möte i denna form .. Platsen är stor. Jag tror nästa gång mer Saab-vänner kommer att rulla in på gården. Sedan jag var där kan jag bara säga tack vare Thomas och Falko.

  10
 • DETTA ÄR JA JA ...

  ... den perfekta egenskapen för en bilist. Inte helt fri från avund Grattis till Falko hyresvärden och tack till Thomas för den stora berättelsen.

  I svenska vintage- och bilmagasiner känns varje 2. Visning av verkstadsutrustning. Och det här är otroligt billigt helt ner till en fullblåst hiss. Om du gillar SAAB och andra och äldre bilar, bör du tänka bil och fastigheter holistiskt och planera en rymlig uthus. Det är värt guld.

  Eftersom jag gjorde något fel och jag är nästan smärtsamt medveten om det varje dag.

  • Ja Herbert, som du talar till mig från själen - har satt oss år sedan ett mysigt hus med trädgård och garage - det senare också lite större - men med hissen `s brist på utrymme (höjd) upp någonting. Det verkar vara "men" också en (mycket) positiv lösning från och med det kommande året.

   Förresten, jag måste be om ursäkt till Saab vänner Thüringen - mig är det undergräva "allvarlig" fel - vi är inte om 30 Saab`s - men om 30 "Medlemmar" !! Tyvärr Peter, Stefan, Wolfgang, Jonny - bara för att nämna några här - 2-3 eller fyra Saab`s med kärlek och passion underhålla och därmed bevaras för eftervärlden ... (OBS efter gillar det eller inte )

   • I lösningen skriver jag på en "grop" ...

    Om bilen inte kan bli högre måste skruvmejseln gå ner. Det är också bra och fortfarande mycket, mycket bättre än jack och dollar eller ramper.

    Jag var tvungen att göra det idag och strax efter min 1. Kommentera igen smärtsam erfarenhet. Det är verkligen så och inget skämt. Min gamla Göteborg luktade misstänksam efter en kort bilresa och det regnade faktiskt mycket bensin.

    164E har en elbränslepump och ett filter som ligger mycket nära differentialen (på bakaxeln). Slangen däremellan (endast 2 år ung) hade plötsligt och en gång en spricka.

    Det gjorde jag omedelbart och mycket, men med en hiss eller grop hade jag bara behövt hälften av tiden och skulle ha haft dubbelt så mycket nöje. Tja, ett immo- och bilplaneringsfel ...

 • Jag har bara varit i 1 1 / 2 år sedan. Har två av de nämnda utgångarna deltagit och känner sig väldigt bekväma i denna cirkel. Var där för Stammtisch och måste säga att kvällen var mycket trevlig. Många tack till arrangörerna och "groundsman". Jag hoppas att det kommer att finnas många fler Saab-vänner i THÜRINGEN, jag är där.

 • Bra idé att använda detta utrymme för Saab. För att drömmen ska ha något så har säkert många av oss.

Kommentarer är stängda.