De små sakerna är ofta det som gör Saab idag

Hej kära Saab galna, jag vet inte sedan när jag har varit "på" bloggen - det kändes som en evighet ... Det fanns tillfällen - när "ER" kostade mig mycket fritid - det var så många spännande nyheter och naturligtvis underhållande saker nästan varje dag att läsa ...

Möte i Saab-vännerna Thüringen
Möte i Saab-vännerna Thüringen

Idag har vi tyvärr en något annorlunda situation - riktigt spektakulära nyheter från Trollhättan är snarare undantaget - vilket naturligtvis inte gör det lättare för Tom och Mark - att hålla bloggen spännande och levande!?

Och det är just därför vi är desto mer efterfrågade som dagliga användare! Så idag skriver jag ett inlägg - nej - inte om mina egna Saab-berättelser som jag säkert kunde få min egen bok full full (kanske senare!?!?)

Okej - Jag är säker på att Tom och Mark får spännande rapporter från förra helgen i Trollhättan - men vad fan. Nej, faktiskt skriver jag - i namnet - eller också - för Saab-vännerna Thüringen.

Vi är en liten Saabs fansamfund med för närvarande cirka 30 fordon. Hittills har vi anordnat två resor om året för att köra tillsammans genom vackra Thüringen. Naturligtvis fanns det alltid lite kultur och utsökt mat - Thüringen ..

Men det vi har saknat hittills - var den lilla "händelsen" däremellan och för några av oss också den tekniska aspekten här ...

Och det är här vår Saab -kollega Falko spelar in - det senare är ett verkligt behov för honom. Men inte bara - nej - självklart hade han också rätt lösning för vårt "problem"!

För många år sedan hade Falko ”köpt” en gammal tidigare restaurang i behov av renovering med en hall och ölträdgård i en förort till Erfurt - vilken galning alla tycker som ser det. Och han har redan gjort ett bra jobb med att restaurera huvudbyggnaden. Det spelar ingen roll - ”hallen” är precis vad vi behövde för våra ändamål. Här installerade Falko - helt osjälviskt förstås - en lyftplattform med all sorts tillhörande mekanisk utrustning och utrymme utan ändar.

Så - för att kortfatta en kort historia - har vi spontant för torsdagen den 6.6 juni. vårt första Saab-stambord av Saab Friends Thüringen i Falko rensade sitt rike. Naturligtvis med Saabs emblem och flaggor.

Upphetsad Falko och jag väntade på svaret från vår Saab-förare.

Nej, vi väntade inte förgäves - från 17.30 följde den ena Saab den andra in i den smala entrén till den tidigare ölträdgården. Detta omvandlades snabbt till en parkeringsplats. Inte utan förvånad - men förmodligen också nöjd - blick från några grannar.

Slutresultat - okej, det var då "bara" 12 fordon av vårt märke - vad berodde nog också på Falkos och min slarviga schemaläggning? Ja - vi förlorade på något sätt helgen i Trollhättan.

Naturligtvis åkte några av våra Saab -galna människor dit - Förlåt Alexander / Roland och Franz ... Tja - som alltid - det finns alltid utrymme för förbättringar! Speciellt i Falkos ”Tanz-SAAL” eller bättre ”SAAB-SAAL”.

Falko hade aktiverat en grillplats med en eldskål i trädgården - där vår läckra THÜRINGER BRATWÜRSTE (vad som helst mer) och en eller annan dryck var tillgängliga. På tal om drycker: Naturligtvis var det vår interna SCHWEDENBIER igen - för de små rödhattflickorna - med sin egen SAAB-banderol. Tack till vår Wolfgang för den här fantastiska idén.

Jag tror att alla närvarande hade jättekul den kvällen! Äntligen dags att verkligen underhålla oss och framför allt att skapa planer för våra framtida SAAB -aktiviteter ”. Vi behöver bara arbeta med vädret - lite mer sol hade varit toppen ... Våra stammars bord kommer att vara en integrerad del - inklusive en skruvmejsel lördag om det behövs.

Vår nästa större händelse blir vår två dagars höstresa med övernattningar i september eller oktober. Fram till dess - Thomas från vackra Mühlberg önskar alla en trevlig och avkopplande semester och glöm inte:

"Allt för taxen (SAAB) - allt för klubben"


Tack till Thomas för Saab-berättelsen på söndagen. Hur är det i vardagen med en äldre Saab? Vad upplever du, hur reagerar vänner, kollegor och familjen? Med överflöd, entusiasm eller medkänsla? Hur håller du Saab vid liv, vad gör du med reservdelar och workshops, hur optimerar du eller återställer de gamla svenskarna?

Ett brett ämne för "Saab berättelser 2019!". Utmanande, men också intressant. Hur ser det ut med fansen, hur stark gör Saabs hjärtslag i vardagen? Skriv det till oss, det är värt det!

Vi tackar för varje publicerad artikel med ett exklusivt Saab-Scania-styrelse.

7 tankar om “De små sakerna är ofta det som gör Saab idag"

 • blank

  Bra idé att använda detta utrymme för Saab. För att drömmen ska ha något så har säkert många av oss.

 • blank

  Jag har bara varit i 1 1 / 2 år sedan. Har två av de nämnda utgångarna deltagit och känner sig väldigt bekväma i denna cirkel. Var där för Stammtisch och måste säga att kvällen var mycket trevlig. Många tack till arrangörerna och "groundsman". Jag hoppas att det kommer att finnas många fler Saab-vänner i THÜRINGEN, jag är där.

 • blank

  DET ÄR JA ...

  ... den perfekta fastigheten för en bilist. Inte helt fri från avund, grattis till markägaren Falko och tack till Thomas för den fantastiska historien.

  I svenska vintage- och bilmagasiner känns varje 2. Visning av verkstadsutrustning. Och det här är otroligt billigt helt ner till en fullblåst hiss. Om du gillar SAAB och andra och äldre bilar, bör du tänka bil och fastigheter holistiskt och planera en rymlig uthus. Det är värt guld.

  Eftersom jag gjorde något fel och jag är nästan smärtsamt medveten om det varje dag.

  • blank

   Ja, Herbert, du talar till mig från djupet av mitt hjärta - för flera år sedan byggde vi också ett mysigt litet hus med trädgård och garage - det senare är också lite större - men det finns inget med lyftplattformen av platsskäl (höjd). En (mycket) positiv lösning verkar vara "men" även här, med början nästa år.

   Förresten måste jag be Saab -vännerna i Thüringen om ursäkt - jag gjorde ett "allvarligt" misstag - vi är inte ett 30 -tal Saabs - utan ett 30 -tal "medlemmar" !! Ursäkta Peter, Stefan, Wolfgang, Jonny - för att bara nämna några - som bryr sig om två, tre eller till och med fyra Saab med mycket kärlek och passion och därmed bevara dem för eftervärlden ... (oavsett eftervärlden eller inte)

   • blank

    För lösningen antar jag en "grop" ...

    Om bilen inte kan bli högre måste skruvmejseln gå ner. Det är också bra och fortfarande mycket, mycket bättre än jack och dollar eller ramper.

    Jag var tvungen att göra det idag och strax efter min 1. Kommentera igen smärtsam erfarenhet. Det är verkligen så och inget skämt. Min gamla Göteborg luktade misstänksam efter en kort bilresa och det regnade faktiskt mycket bensin.

    164E har en elbränslepump och ett filter som ligger mycket nära differentialen (på bakaxeln). Slangen däremellan (endast 2 år ung) hade plötsligt och en gång en spricka.

    Jag gjorde det omedelbart och med stort nöje, men med en lyftplattform eller en grop skulle jag bara ha behövt halva tiden och skulle ha haft dubbelt så mycket kul att göra det. Tja, ett fastighets- och fordonsplaneringsfel ...

 • blank

  Mycket trevlig rapport om ett mycket bra första möte i den här formen .. Platsen passar bra. Jag tror att nästa gång fler Saab-vänner kommer att rulla på gården. Eftersom jag själv var där kan jag bara säga tack till Thomas och Falko.

  10
 • blank

  Det är coolt. En gammal restaurang som SAAB klubbhus, en bra begagnad. Får jag fel, eller finns det fler kunder i scenen än någonsin? SAAB är levande, en trevlig, varm söndag till alla fans!

  11

Kommentarer är stängda.