Det något annorlunda utställningskonceptet

Med början av säsongen börjar de olika mässorna runt tyskarnas fristad igen: bilen. Vad som förmodligen utvecklats till en exklusiv scen av de tyska varumärkena kring Porsche, Daimler och BMW de senaste åren blir allt viktigare för små märken från år till år.

Volvo och Saab
Volvo och Saab

Varumärken som den en gång glorious Lancia har varit förgäves i åratal, varken på Essens Motor Show eller på regionala offshoots är varumärket verkligen representerat. En mässa närvaro i tiden, där det är mer och mer om alternativa enheter, är återigen en indikator för bara sådana märken, som tydligen är döda. Vad sägs om kulten, är det fortfarande en aktiv scen och i så fall hur bra är det organiserat i bakgrunden? Frågor som är svåra att svara på exklusiva märken från år till år. Så hur organiserar SAAB sig själv? På mässorna i Essen är du regelbunden, men annars? Vad sägs om resten av republiken?

Till 2x med saabiger deltagande

Vad Saabklubben är i väst är stamgästens bord Schleswig-Holstein / Hamburg i norra republiken. För andra gången är laget runt Olli och Markus på klassiska dagar i Neumünster med båda svenska varumärkena i början. Med båda svenska varumärkena?

Det som så ofta delas upp i två strikt separerade lager i Sverige harmoniserar ännu bättre i Tyskland. Och det som blev crowned med framgång förra året fortsatte också i 2019. I år besegrar 900 och 9000 stället. Både i cd-varianten (!) Bilarna är ren lyx, i stället för förra årets rallyoptik lockar så lyxklassen. Båda är färdiga med en SAAB 90, varumärket från Göteborg är representerat med en 240 och 740. Båda varumärkena betalar ingenting för denna mässhelg. Alla fem bilar är nyligen färdiga restaureringsobjekt, från början av 80 till mitten av XNXX år, vilket var möjligt med båda varumärkena.

Den hemliga skjutstjärnan

Ännu har Göta Alvs varumärke precis slog stenbilarna från Göteborg, den nybyggda 240 Volvo är STJÄRNENS skjutstjärna. Efter några timmar är det första dussin kundernas förfrågningar, även den vita Volvo väl mottagen. 9000, som också kan locka mycket uppmärksamhet, kan inte hålla koll på.

Men båda varumärkena drar nytta av varandra. Om du kommer till SAAB för ett stativ kommer du också att se Volvos på displayen och vice versa. Detta är ett annat mässa koncept för SAAB (och Volvo)!

Välkommen till överklassen

Den individuella klassen av 900 är nästan drunkning, så stark är Volvo och 9000 från rankningen. För enheter som endast produceras av 480 är det en av de "höjdpunkterna" som ställer sig upp i första hand. Nyberedd, han har rullat direkt in i salen. Elektriska fönster, de uppvärmda sätena och den långa hjulbasen som ger otroligt mycket benutrymme på baksidan. För besökare: Om du uppmärksammar de små detaljerna märker du att detta inte kan vara en vanlig 900 som visas här.

En interceptor på fel sida

Förutom registreringsregistreringen för klassiska bilar - i 2019 nådde en ny hög - samlar som vanligt alltid använda fordon på mässans förkläde. Priserna är ibland fortfarande svindlande höga, intrycket av fallande priser och snart sprängande bubblor kan inte riktigt bekräfta.

Det är allt och alltid. Från VW Beetle på olika Mercedes W eller Porsche modeller. Varje bil kan hittas minst två gånger till salu. Endast en SAAB letar efter en ny ägare i helgen. Är det ett bra eller dåligt tecken? Jag vet inte, men vem vill vara på helgen uteslutande på vägen, men föredrar att använda SAAB. I odoardo grå färg står han någonstans mellan Porsche 911 och amerikanska modeller från 60ern.

En snabb chatt med ägaren visar att bilen med hjälp av SAAB centrum Kiel har återställts omfattande. SAAB gör någonting, den röda rutan det välbevarade läderet - bekräftar återigen intrycket av materialens då goda kvalitet. Förresten, SAAB får verkligen inte mycket uppmärksamhet. Ägaren har hoppats på mer, och så går det för 900 först tillbaka i den inhemska hangaren.

Den här meningen

Vad som inte sjunker, men är fortfarande närvarande efter demontering av stativet, är allmänhetens popularitet hos besökarna. Utan undantag har alla som har engagerat sig i ett litet samtal uttryckt sin sympati för att SAAB har gått iväg. Från många besökare hör vi meningar som "det var fortfarande specialbilar" eller "de har alltid varit så olika". Många känner knappast historien, och de måste skaka huvudet i vantro när de lär sig att det aldrig har varit någon allvarlig ansträngning att rädda markeringen - inte ens från den svenska staten.

Många vill ha en comeback eller vill äga en igen. Särskilt speciellt i helgen är ungdomarnas täthet som är intresserad av 20 för ett av de två varumärkena. Det ger dig mod för framtiden! Särskilt när du ser de mycket äldre och snyggare utställningarna. Vem ska ta hand om alla dessa en gång? Och även om det saknas ung talang överallt i Tyskland, verkar det som att den svenska scenen fortfarande är bäst placerad!

8 tankar om "Det något annorlunda utställningskonceptet"

 • Moin Herbert!
  Holiday-relaterade, bara nu mitt svar: lokala reklambyråer kan vara en framgångsrik kontakt. De har kontakter och möjligheter att producera sådana i små serier. Om det inte fungerar på plats: https://agentureins.business.site/ Mina grannar i norra republiken. Chefen för tidigare SAABmechaniker u. SAAB-förare, som förändrades för flera år sedan (före SAAB-krisen) och fortsätter att ha "bensin och olja" i hans blod. 😉
  Lycka till med genomförandet av din stora individuella idé!
  VG från Lüneburg

 • De tre är fortfarande en stor och avundsvärd samling.

  Eftersom jag har en parabolisk SAAB Volvo mix, kanske jag kopierar idén.
  "Parkering endast för svenska bilar!" Skulle vara ganska coolt. Vet någon om det finns ett sådant tecken?

  Om jag hade en ny Volvo eller till och med en "utländsk" märke, skulle jag hitta klistermärken "Min riktiga bil är en SAAB" också sexig. På en gammal Volvo, menar han inte 😉

 • Eftersom det inte fanns någon ny Saab köpte vi en Volvo CX40 (men vi fortsätter fortfarande med vår 9-3-konvertibel, Saab 900-konvertibel och 96-tvåtakten). Med det lade jag till en extra linje till vår parkeringsplats där skylten "Saab Parking Only" hänger.
  Nu är det där; "Endast Saab-parkering" och nedan: "Med undantag för en annan svensk bil" :).

 • Otroligt vackert, det lätta läder! Ryggen på ryggstöd, dörrar, allt i läder. En fantastisk foto kan du känna lukten av läder formell och känna sammetslena ytan när strök försiktigt med handen över den - som att sitta i den. Och då denna "läder lista" över den skotska tillverkare, otroligt! Är det fortfarande det ursprungliga tillståndet? Från vilket år? Dessa platser är knappast där att köpa på Orio!? Tack till Jan för denna underbara start på helgen! 🙂

 • Det är rätt, du kan lämna det så. Dessutom är SAAB / VOLVO-samhällena alltid relativt avslappnade jämfört med andra märken. Jag ser som en annan pluspunkt.

 • Jag tycker det är mycket glädjande att ännu fler unga kan vara entusiastiska om gamla bilar och hantera dem bra. Ännu lyckligare är att bilarna är Saab och Volvo. För mig är båda passar till ett stativ, Saab och Volvo alltid lite annorlunda än de andra.

  12
 • PLUS & MINUS

  Den svenska bilvärlden var verkligen så bipolär som ett bilbatteri - och det var därför det var intakt.
  Två relativt få märken med små modellområden har en gång i alla punkter (design, interiör, körkoncept, nyttjandevärde) täckt ett oerhört brett sortiment ...

  Bilder och artiklar gör denna perfekta värld av svunna tider och kontrasten mellan modeller av båda varumärkena mycket vacker. En mycket stor glädje, särskilt eftersom jag gillar båda märkena av olika skäl, såsom kött och grönsaker, till exempel vatten och eld. Ett varumärke tills insolvens, den andra tills Geely ...

  Bipolär och kompletterande som en framhjulsdriven grön och en röd 900 240 när de lyxiga och eleganta rundade baksäten i blek läder av en eller grovt kvadratiska men underbart funktionella beslag på den bakre drivna bil är det inte.

  Tack så mycket Jan_HH, för det här sverige-stilla, oljigt, motoroljade och gaspy-läsande nöjesglädje.
  För de vackra och meningsfulla bilderna och för den positiva sista meningen. Klass ...

  10
 • Saab och Volvo är därför en bra introduktion till Young- / veteranbil världen för yngre människor eftersom de är fortfarande ganska låg och prisvärd. Att ta till exempel en typisk "morfar med hatt" Oldie som W123 MB man inser att det kan placera så mycket på bordet för en rost hink Även om nu formulerat något överdriven som en bra 9k Aero eller 901 LPT ... är.

  11

Kommentarer är stängda.