Eucalyptus Grön Midsommarnattdröm från Saab

Låt oss möta det! Den som arbetar med en Saab-klassiker på fritiden lever på den bättre sidan av samhället. En Saab är ofta hobby, andra bil, körglädje ren. Speciellt under sommarmånaderna finns det samlingar där du verkligen kan leva för gammalt svenskt stål. Trevligt, om du inte har ditt eget nöje i åtanke, men tycker också om andra.

Cool: Eukalyptusgrön Midsommarnattdröm
Cool: Eukalyptusgrön Midsommarnattdröm

I åratal har jag fått ett regelbundet mail från läsare som vill åka på en stor turné med en gammal Saab. Betydelsen av posten är vanligtvis lätt att tolka. Det handlar om kontakter med Orio Germany, billiga eller begåvade reservdelar, eller bara pengar. För ett tag var dessa förfrågningar värda ett svar. Artig, men bestämd i tonen, och alltid avbrytande. Under tiden gör jag mitt liv enklare och räddar mig kopian.

I början av säsongen fick jag ett halvt dussin e-postmeddelanden, inklusive Torsten von der Optik Workshop Nikolai, Du måste säga att vi känner varandra, och att det inte handlade om pengar eller sponsring. Han hade en 9000 i sikte, bilen för relevanta turer med hög kvalitet. 9k är den oförstörbara ryggraden hos Saab. Motorerna kör alltid, oavsett hur dåligt de hanteras, så länge de hittar en droppe olja och något för förbränningen. Och resten är knappast möjligt ändå.

Som så ofta är fallet tog slumpen över. Saab-världen är hanterbar, och bara några dagar senare berättade jag i Frankfurt om Torsten, 9k och tanken på Carbage Run Sverige, Norge och Danmark. Tanken väckte intresse, fick snabbt fart och fakta växte ut ur en tanke. Istället för den avsedda 9000 blev det en Saab 900 från lageret av Saab Service Frankfurt. För en symbolisk mängd, som överraskande gick till bloggen som en donation via Torsten och familjen Ratzmann.

Tanken: att göra skillnad

Att ha kul med gamla bilar är bra. Blogga är också roligt, men det är också viktigt att tänka på de svaga i vårt samhälle. Vad bloggen genererar från sina anhängare och läsare går till underhållet av projektet. Och vad som är kvar i slutet av året omvandlar vi det till en donation. Alltid, och Torsten kommer också. Vilket är anledningen till att jag stöder Torsten och hans projekt.

Specifikt är han intresserad av ett projekt där intäkterna från försäljningen av Saab 900 kommer att rinna efter Carbage Run. Det blir 100% Kids and Poors Eyes International stöds. Organisationen tar hand om människor i tredje världen som inte har råd att köpa glasögon eller medicin. Oftalmologiska operationer är ofta uteslutna och mottot ”Ögon ska se - över hela världen” kan bara stödjas.

En bra idé, levde socialt ansvar och en gammal Saab på väg genom Skandinavien. 900 är kultbilen i Göta-Älv par excellence. Och det här är exakt värt en titt.

En midsommarnattdröm i eucalyptusgrön

Eucalyptus grönt! Skuggan är helt 80er år sen. Vid den tiden mycket populär och idag en drivande utropstecken. Mitt första intryck: Men det är jävligt grönt. Men jätte cool också. Och slutligen inte svart. Nyans 9 av 10 Saab 900 bär på varje möte, vilket gör mötena så dramatiskt svartvita. En midsommarnattens dröm. Exceptionellt inte från ShakespeareHan kan förlåta mig, men från Saab.

En mycket sen Saab 900 Coupe från 1993 - den oförstörbara mjuka turbo med 141 hk. Det finns 258.000 XNUMX kilometer på hastighetsmätaren, så maskinen har just kört in. Det tekniska tillståndet är mycket bra, det finns ingen rost på vanliga platser. De legendariska axeltunnlarna är också fria från den bruna faran, Saab är väl underhållen.

Färgen är dålig, instrumentbrädan har sprickor och lädret behöver en omtänksam hand och renovering. Vilket skulle nämna de svaga punkterna. Marknadspriset? Efter vad som erbjuds, med dålig kropp och mycket arbete? Lätt 4 - 5.000 XNUMX €. Kanske mer. Och den här kupén donerar Saab Service Frankfurt för en symbolisk mängd? Scenen är redan positivt positiv.

En dröm kan bli sann

I 2 veckor sommarupplagan 2019 av Carbage Run i Köpenhamn. Med sina döttrar kör Torsten till 4. Juli genom Skandinavien. Ljusa nätter, långa vägar, storheten i norr. De öppna öppningsfönstren i Coupe-öppningen, 900 Turbos ljudeffektiva avgasstrålar belyser ljudet av Trollhättan på avstånd. En midsommarnattdröm som behöver upplevas.

5.000 km körglädje finns också på disken, då Saab letar efter ett nytt hem. Utbytet går enligt beskrivningen Kids and Poors Eyes International, För att drömmar ska bli sanna på andra håll i världen. Drömmen om att se bra ut.

Det nuvarande högsta budet för Midsommarnattdrömmen är för närvarande på 2.000 €. Bud från berörda parter är vänligen per post  info@nikolai-optik.de att döma. Innan överlämnandet görs en ny TÜV och inspektion i Frankfurt, så att ingenting står i vägen för en annan dröm med en ny ägare. Teamet Äbbelwoi-Express, som bevisar att besättningen kommer från Hesse, kan också anropas Facebook följa.

13 tankar om “Eucalyptus Grön Midsommarnattdröm från Saab"

 • blank

  Hur gick saken ut?

  • blank

   Budet är 3000, - Euro. Under de kommande 2 veckorna bör åtgärden avslutas. Du kan fortfarande bjuda. 😉
   Hälsningar, Torsten

 • blank

  Familjens lag mycket glädje, roliga och upplysande upplevelser, inga stora olyckor och ändå allt som passar för denna rally jag önskar. För några dagar sedan såg jag två Carbage Run-bilar från Nederländerna på väg österut, kanske en personlig Pretour.

  Bra att den beskrivna 900 och även 9000 från kommentarerna är långt ifrån Carbage och fortsätter att leva efteråt.

  Kommer bilen bara att annonseras här (och Facebook, liksom på vägen, själv och inskriptionen), eller ens bortom?
  Jag tror att den största möjliga annonseringscirkeln kan öka resultatet för glasögon och andra hjälpmedel för människor i hela världen runt.

  • blank

   Tack för de härliga önskningarna.
   Hittills har endast här och på vår Insta- och Facebook-sida rapporterats.
   Hälsningar, Torsten

 • blank

  Trevlig idé att köra Saab och hjälpa människor att bättre se.

 • blank

  Vi kör också där med en följd 9k med 😉

  • blank

   Nå då ses vi på söndag på en vecka!

 • blank

  poet

  Tom, detta inlägg toppar allt jag har läst hittills ...

  En mjuk turbo målar det breda landskapet med ljudet av Trollhättan och mycket mer. Och bakom den fiktiva kvaliteten på detta bidrag är inget annat än SAAB och en bra sak.
  När det gäller form och innehåll, rent och helt oförfalskat läsglädje ...

  Tack också till alla de positiva galena som nämns i posten.

  • blank

   Tack, det gör mig glad 😉

 • blank

  Klass Saab-projektet! Ha det roligt Äbbelwoi Express på resan, för att du kan vara lite avundsjuk. Eller?

  10
  • blank

   Tack!

Kommentarer är stängda.