Eucalyptus Grön Midsommarnattdröm från Saab

Låt oss möta det! Den som arbetar med en Saab-klassiker på fritiden lever på den bättre sidan av samhället. En Saab är ofta hobby, andra bil, körglädje ren. Speciellt under sommarmånaderna finns det samlingar där du verkligen kan leva för gammalt svenskt stål. Trevligt, om du inte har ditt eget nöje i åtanke, men tycker också om andra.

Cool: Eukalyptusgrön Midsommarnattdröm
Cool: Eukalyptusgrön Midsommarnattdröm

I åratal har jag fått ett regelbundet mail från läsare som vill åka på en stor turné med en gammal Saab. Betydelsen av posten är vanligtvis lätt att tolka. Det handlar om kontakter med Orio Germany, billiga eller begåvade reservdelar, eller bara pengar. För ett tag var dessa förfrågningar värda ett svar. Artig, men bestämd i tonen, och alltid avbrytande. Under tiden gör jag mitt liv enklare och räddar mig kopian.

I början av säsongen fick jag ett halvt dussin e-postmeddelanden, inklusive Torsten von der Optik Workshop Nikolai, Du måste säga att vi känner varandra, och att det inte handlade om pengar eller sponsring. Han hade en 9000 i sikte, bilen för relevanta turer med hög kvalitet. 9k är den oförstörbara ryggraden hos Saab. Motorerna kör alltid, oavsett hur dåligt de hanteras, så länge de hittar en droppe olja och något för förbränningen. Och resten är knappast möjligt ändå.

Som så ofta tog chansen över. Saab-världen är hanterbar, och bara några dagar senare i Frankfurt berättade jag Torsten, 9k och idén är Carbage Run Sverige, Norge och Danmark. Tanken väckte intresse, fick snabbt fart och fakta växte ut ur en tanke. Istället för den avsedda 9000 blev det en Saab 900 från lageret av Saab Service Frankfurt. För en symbolisk mängd, som överraskande gick till bloggen som en donation via Torsten och familjen Ratzmann.

Tanken: att göra skillnad

Att ha kul med gamla bilar är bra. Bloggskrivning är också roligt, men det är också viktigt att tänka på de svaga i vårt samhälle. Vad bloggen genererar av anhängarna och läsarna går in i underhållet av projektet. Och vad som finns kvar i slutet av året omvandlas till en donation. Alltid, och Torsten kommer att göra detsamma. Därför stöder jag Torsten och hans planer.

Mer specifikt är han bekymrad över ett projekt där intäkterna från försäljningen av Saab 900 kommer att flöda efter Carbage Run. Till 100% blir så Kids and Poors Eyes International stöds. Organisationen bryr sig om människor i 3. Världen som inte har råd att köpa glasögon eller medicin. Oftalmologiska operationer är ofta otänkbara, och mottot "Eyes should look - någonstans i världen" kan bara stödjas.

En bra idé, levde socialt ansvar och en gammal Saab på väg genom Skandinavien. 900 är kultbilen i Göta-Älv par excellence. Och det här är exakt värt en titt.

En midsommarnattdröm i eucalyptusgrön

Eucalyptus grönt! Skuggan är helt 80er år sen. Vid den tiden mycket populär och idag en drivande utropstecken. Mitt första intryck: Men det är jävligt grönt. Men jätte cool också. Och slutligen inte svart. Nyans 9 av 10 Saab 900 bär på varje möte, vilket gör mötena så dramatiskt svartvita. En midsommarnattens dröm. Exceptionellt inte från ShakespeareHan kan förlåta mig, men från Saab.

En mycket sen Saab 900 Coupe från år 1993 - den obrutna Softturbo med 141 PS. Det finns 258.000 kilometer på kilometern, så maskinen har just återgått. Det tekniska skicket är mycket bra, det finns ingen rost på vanliga platser. Även de legendariska axelaxeltunnlarna är fria från den bruna faran, Saab är väl underhållen.

Emellertid är färgen dålig, instrumentpanelen har sprickor och läderet behöver en närande hand och träning. Vilket skulle kallas sårbarheterna. Marknadspriset? Efter vad som erbjuds, med dålig karosseri och mycket arbetsbehov? Locker 4 - 5.000 €. Kanske mer. Och denna coupe donerar Saab Service Frankfurt för en symbolisk mängd? Scenen är redan positivt positiv.

En dröm kan bli sann

I 2 veckor sommarupplagan 2019 av Carbage Run i Köpenhamn. Med sina döttrar kör Torsten till 4. Juli genom Skandinavien. Ljusa nätter, långa vägar, storheten i norr. De öppna öppningsfönstren i Coupe-öppningen, 900 Turbos ljudeffektiva avgasstrålar belyser ljudet av Trollhättan på avstånd. En midsommarnattdröm som behöver upplevas.

5.000 km körglädje finns också på disken, då Saab letar efter ett nytt hem. Utbytet går enligt beskrivningen Kids and Poors Eyes International, För att drömmar ska bli sanna på andra håll i världen. Drömmen om att se bra ut.

Det nuvarande högsta budet för Midsommarnattdrömmen är för närvarande på 2.000 €. Bud från berörda parter är vänligen per post info@nikolai-optik.de att döma. Före överlämnandet sker en ny TÜV och inspektion i Frankfurt, så att ingenting står i vägen för en annan dröm med en ny ägare. Teamet "Äbbelwoi Express", som visar att besättningen kommer från Hesse, kan du också på Facebook följa.

13 tankar också "Eucalyptus Grön Midsommarnattdröm från Saab"

 • Klass Saab-projektet! Ha det roligt Äbbelwoi Express på resan, för att du kan vara lite avundsjuk. Eller?

  10
  Svara
 • poet

  Tom, det här inlägget toppar igen allt jag har läst här ...

  En mjuk turbo målar det breda landskapet med ljudet av Trollhättan och mycket mer. Och bakom den fiktiva kvaliteten på detta bidrag är inget annat än SAAB och en bra sak.
  Formell och innehåll det rena och fullständigt unclouded läsglädje ...

  Tack också till alla de positiva galena som nämns i posten.

  Svara
  • Tack, det gör mig glad 😉

   Svara
 • Vi kör också där med en följd 9k med 😉

  Svara
  • Nå då ses vi på söndag på en vecka!

   Svara
 • Trevlig idé att köra Saab och hjälpa människor att bättre se.

  Svara
 • Familjens lag mycket glädje, roliga och upplysande upplevelser, inga stora olyckor och ändå allt som passar för denna rally jag önskar. För några dagar sedan såg jag två Carbage Run-bilar från Nederländerna på väg österut, kanske en personlig Pretour.

  Bra att den beskrivna 900 och även 9000 från kommentarerna är långt ifrån Carbage och fortsätter att leva efteråt.

  Kommer bilen bara att annonseras här (och Facebook, liksom på vägen, själv och inskriptionen), eller ens bortom?
  Jag tror att den största möjliga annonseringscirkeln kan öka resultatet för glasögon och andra hjälpmedel för människor i hela världen runt.

  Svara
  • Tack för de härliga önskningarna.
   Hittills har endast här och på vår Insta- och Facebook-sida rapporterats.
   Hälsningar, Torsten

   Svara
 • Pingback:

 • Pingback:

  • Budet är 3000, - Euro. Under de kommande 2 veckorna bör åtgärden avslutas. Du kan fortfarande bjuda. 😉
   Hälsningar, Torsten

   Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.