5. Osnabrück SAAB lördag

Ett bra läge, bra väder och en prisutdelning som är imponerande. Som tidigare år har Saab Freunde Osnabrück blivit 5 igen i år. SAAB lördag inbjuden. En annan saabiges händelse där Justus och jag ville vara där!

Intryck från Osnabrück
Intryck från Osnabrück

Efter mötena i Harz eller Hamburg och mässan i Neumünster, Osnabrück är den sista stora höjdpunkten i maj före årets år - festivalen i Trollhättan! Så vi är också i Republiken för den fjärde helgen i rad för att hålla Saab (blogg) flaggan.

Industriell kultur i Osnabrück

Platsen passar riktigt bra och välkomnar oss i det vackraste solskenet. Inte för ingenting bjuder Industrimuseet redan till 3. En tid. De gamla tegelbyggnaderna, den historiska bakgrunden till stadens industrialisering - kombinationen är rätt och passar det lilla varumärket från Sverige. Förutom de många klassiska bilarna, blandar denna helg också "nuvarande" årgångar under de besökande bilarna.

Olika 96 med och utan tvåtakts, plus en anständig samling av 9000-modeller. Bilar, som försvinner mer och mer i vardagen, kommer i större mängder tillsammans. Detsamma gäller för - i SAAB-kretsar - oloverade 900 / 2. Precis som 9000 är 9-3 / 1 också representerad i större antal. En av de framväxande klassikerna presenterar sig här i egentligen varje modellvariant. NG-modellerna kompletterar hela paketet med fordon och glömmer kort att det inte längre finns varumärket.

Saab lördag: SportCombi

Lite senare - evenemanget är redan något mer avancerat - rullar en SportCombi över marken. Samtal stoppas, huvuden vänder hektiskt, bilen uppmärksammar fullständig uppmärksamhet. I Java Brown och Edge-fälgarna drar 9-5 NG SC långsamt till sin plats. Det är med rätta den enda bilen som inte visas med framsidan, mycket mer bak är fokus.

Den ljusa inredningen, den manuella dieselgenerern och bara 27.000 Km på klockan ger Combi även sju år efter den legendariska auktionen av insolvensstyrkan. Bilen verkar så modern idag, många skulle (ekonomiskt) vilja vara svaga igen. Och mittemot honom är nästan samma bil. En sedan. Färg, fälgar och interiör är (nästan) identiska. Att se en NG är något speciellt även år senare. Båda modellvarianterna i (nästan) identisk design - lika bra som omöjliga.

En lång prisutdelning och det danska SAAB-stödet.

Naturligtvis var den årliga prisutdelningen inte tillåten. Sedan det första mötet har 4-priser tilldelats varje år. Tre priser i kategorin specialfordon och en för den längsta resan.

Årets pris vann av en SAAB-chaufför från Danmark. Från Vikborg till Osnabrück är exakt 572 km - kom ihåg dig för en sträcka. Det är bra stöd. En av de tre priserna för ett speciellt fordon gick till ägarna av en 9-5 stretchlimo. Det är en speciell omvandling av det brittiska företaget Colman Milne och därmed som en höger körning i Tyskland på vägen. En höjdpunkt av en speciell typ.

En vinst för varumärket

Följande gäller: oavsett om det är en 9-5 NG SC eller stretch limo från Storbritannien. Det är just sådana stunder som gör mötet i Osnabrück speciellt. Det verkar som en liten klassreunion, de unga möter de gamla. En mening som inte bara passar bilarna utan också deras förare. För det som redan har antecknats i Hamburg fortsätter i Osnabrück. Många unga förare hör till mer än 150 fordon. Vissa har varit där länge, andra har nyligen förvärvat sin första SAAB. Detta gläder inte bara scenen utan också arrangörerna. Inget avkomma? - ett faktum som ändras från möte till möte.

Det som återstår är ett beröm för organisationslaget för Saab vänner Osnabrück, Placeringen, prisutdelningen och naturligtvis de många olika svenska bilarna från Tyskland, Belgien, Danmark och Nederländerna - detta möte kommer i slutändan att bli en absolut vinst för varumärket och den aktiva scenen bakom den.

Vi kommer också att vara tillbaka nästa år. SAAB-lördag i Osnabrück - en annan saabiger tulldatum för framtiden!

2 tankar om “5. Osnabrück SAAB lördag"

 • blank

  Mycket spännande ...

  ... denna rapport. Och fyra möten i rad är en imponerande arbetsbelastning.
  Tack Jan_HH och Justus.

  • blank

   Det var en bra händelse och min Saab kan också ses på bilderna.

Kommentarer är stängda.