5. Osnabrück SAAB lördag

Ett bra läge, bra väder och en prisutdelning som är imponerande. Som tidigare år har Saab Freunde Osnabrück blivit 5 igen i år. SAAB lördag inbjuden. En annan saabiges händelse där Justus och jag ville vara där!

Intryck från Osnabrück
Intryck från Osnabrück

Efter mötena i Harz eller Hamburg och mässan i Neumünster, Osnabrück är den sista stora höjdpunkten i maj före årets år - festivalen i Trollhättan! Så vi är också i Republiken för den fjärde helgen i rad för att hålla Saab (blogg) flaggan.

Industriell kultur i Osnabrück

Platsen passar riktigt bra och välkomnar oss i det vackraste solskenet. Inte för ingenting bjuder Industrimuseet redan till 3. En tid. De gamla tegelbyggnaderna, den historiska bakgrunden till stadens industrialisering - kombinationen är rätt och passar det lilla varumärket från Sverige. Förutom de många klassiska bilarna, blandar denna helg också "nuvarande" årgångar under de besökande bilarna.

Olika 96 med och utan tvåtakts, plus en anständig samling av 9000-modeller. Bilar, som försvinner mer och mer i vardagen, kommer i större mängder tillsammans. Detsamma gäller för - i SAAB-kretsar - oloverade 900 / 2. Precis som 9000 är 9-3 / 1 också representerad i större antal. En av de framväxande klassikerna presenterar sig här i egentligen varje modellvariant. NG-modellerna kompletterar hela paketet med fordon och glömmer kort att det inte längre finns varumärket.

Saab lördag: SportCombi

Lite senare - händelsen är redan lite avancerad - rullar en SportCombi på grunderna. Samtalet stoppas, huvuden vänder sig fräckt, bilen lockar hela uppmärksamheten. I Java Brown och Edge-fälgarna flyttar 9-5 NG SC långsamt till sin plats. Med rätta är han den enda bilen som inte är utfärdat med framsidan till framsidan, mycket mer bakre är fokusen.

Den ljusa inredningen, den manuella dieselgenerern och bara 27.000 Km på klockan ger Combi även sju år efter den legendariska auktionen av insolvensstyrkan. Bilen verkar så modern idag, många skulle (ekonomiskt) vilja vara svaga igen. Och mittemot honom är nästan samma bil. En sedan. Färg, fälgar och interiör är (nästan) identiska. Att se en NG är något speciellt även år senare. Båda modellvarianterna i (nästan) identisk design - lika bra som omöjliga.

En lång prisutdelning och det danska SAAB-stödet.

Naturligtvis var den årliga prisutdelningen inte tillåten. Sedan det första mötet har 4-priser tilldelats varje år. Tre priser i kategorin specialfordon och en för den längsta resan.

Årets pris vann av en SAAB-chaufför från Danmark. Från Vikborg till Osnabrück är exakt 572 km - kom ihåg dig för en sträcka. Det är bra stöd. En av de tre priserna för ett speciellt fordon gick till ägarna av en 9-5 stretchlimo. Det är en speciell omvandling av det brittiska företaget Colman Milne och därmed som en höger körning i Tyskland på vägen. En höjdpunkt av en speciell typ.

En vinst för varumärket

Om 9-5 NG SC eller Strechlimo från Storbritannien. Det är bara sådana stunder som gör mötet i Osnabrück speciellt. Det ser ut som ett litet klassmöte, pojkarna träffar äldre. En uppsättning som inte bara passar bilarna, men också deras förare. För det som redan har antydt i Hamburg finner man fortsättningen i Osnabrück. Bland de mer än 150-bilarna finns också många unga förare. Vissa har varit "långa", andra har nyligen förvärvat sin första egen SAAB. Detta gynnar inte bara scenen utan även arrangörerna. Inga avkommor? - Ett faktum som förändras från möte till möte.

Det som återstår är ett beröm för organisationslaget för Saab vänner Osnabrück, Placeringen, prisutdelningen och naturligtvis de många olika svenska bilarna från Tyskland, Belgien, Danmark och Nederländerna - detta möte kommer i slutändan att bli en absolut vinst för varumärket och den aktiva scenen bakom den.

Vi kommer också att vara tillbaka nästa år. SAAB-lördag i Osnabrück - en annan saabiger tulldatum för framtiden!

2 tankar också "5. Osnabrück SAAB lördag"

  • Mycket väckande ...

    ... den här rapporten. Och fyra på varandra följande möten är imponerande stints.
    Tack Jan_HH och Justus.

    • Det var en bra händelse och min Saab kan också ses på bilderna.

Kommentarer är stängda.