Förhandsvisning. Saab Festival 2019 i Trollhattan.

Det kommer att vara över på mindre än två veckor! Saabfestivalen i Trollhättan öppnar sina dörrar. Den gästfria staden på Göta Älv blir Saek-världens mekka i några dagar och lockar fans från många länder. Festivalsprogrammet är online, besökare kan se fram emot intressanta dagar.

På mindre än 2 veckor börjar Saab Festival 2019
På mindre än 2 veckor börjar Saab Festival 2019

Trollhättan är Saabs fans eviga destination. Inget annat ställe i världen har denna nästan magiska attraktion. Fram till 2011 var Saabs fordon byggda där, skymmer även idag under besöket i Sverige hoppet på en ny start. Arbetet står fortfarande, så kan du? Kanske, men förmodligen inte. Men mycket är möjligt under denna tid av omvälvning. Du borde vänta och se vad tiden är och njut av festivalen.

Saab Festival 2019. Programmet.

Festivalen börjar försiktigt på 6. Juni. I Sverige är torsdagen nationaldagen, även känd som "Svenska Flaggens Dag". På denna dag i Lidköping, ungefär 60 kilometer från Trollhättan, Bildelslagret öppnas. På plats finns chansen att få reservdelar. Runt 50 Saabs är upptagen på grunderna, och för besökare kommer det att finnas en festivalrabatt på 25% på torsdag och fredag. Även i Trollhättan har Bildelslagret en office, Resterna, av vilken anledning som helst, stängdes på torsdag och öppnar, liksom många andra turistanläggningar, bara på fredag ​​sina grindar.

Bilderlagret, som Orio AB, erbjuder originaldelar till ett speciellt pris under festivalen.

Festivalen går inte riktigt till fredag. Museet säljer festivalpasset, vilket ger inträde på alla 3-dagar. Förvärvet rekommenderas, eftersom under de senaste dagarna kommer intressanta seminarier att äga rum i den historiska Saab-samlingen.

På fredag, bland annat, Frank Smit från NEVS och Gunnar Larsson. Larsson talar om eu-tiden Gunnar Ljungströmsom beslutsamt bildade de tidiga dagarna av varumärket. Museet kommer att uppdateras Seminarieprogram pågående aktuella nyheter finns tillgängliga online.

Senast lördag kommer staden att vara full av Saabs, och aktiviteterna kommer att koncentreras runt museets grunder. Den vackraste Saab är vald i 12-kategorier, och seminarierna lovar intressant information. Programmet för årets evenemang är helt under officiellt motto "Design", så det är bara logiskt att två tidigare Saab-designers finns på listan över högtalare. Einar Hareide, som coined Saab 900 II och 9-5 I, talar lika bra som Simon Padian, som satte upp med den senaste modellens hand. Dina seminarier är verkligen en höjdpunkt i årets festival.

Ibland finns det oväntade överraskningar!

Söndag är den sista dagen i den stora firandet, som bara äger rum vartannat år. Med en del loppmarknad från 10.00 klockan slutar museet festivalen 2019. Många internationella besökare lämnar vanligtvis staden på eftermiddagen för att fånga sin färja. Det blir märkligt tystare, men händelsen slutar officiellt endast vid 18.00 PM.

Under de tidigare festivalerna var det alltid en eller annan överraskning. 2017 visade till exempel NEVS prototypen av den aldrig byggda 9-3 Turbo Edition och donerade fordonet till museet. 2015 öppnade dörrarna till utvecklings- och forskningscentret med kort varsel; Saab fans fick unik tillgång till annars väl säkrade rum.

Kanske kommer något oväntat att hända igen i år. Du vet aldrig! Trollhättan är känt för att vara trollens rike, en ibland magisk plats. Besökare borde vara upphetsade.

8 tankar om "Förhandsvisning. Saab Festival 2019 i Trollhattan."

 • Tack så mycket !! Det var precis den information jag behövde! 🙂

 • @Ebasli

  09-11 Augusti. Registrering krävs. Dagbesökare kommer - enligt den nuvarande statusen - endast tillåtas på delmarknaden på söndagar, parkering utanför webbplatsen. Om du vill delta i alla aktiviteter med din Saab är registrering obligatorisk.

  https://www.intsaab2019.com/

 • Mycket värre, jag tror att du inte är där att du som Hamburg kvinna och dubbel SAAB ägare d. J. gjorde det inte till bensinstationen 😉

  Jag är väldigt nöjd med min kromram och glasögon överallt och varje möte. Jag är inte hemma hemma. Ändå smygar jag in i 2019 vid en annan tid i museet och barnen måste (de tycker också om att vara smittade). Detta är fast planerat och redan bokat.

  Jag är redan mycket upphetsad och ser fram emot rapporten till mötet.
  Det är väldigt lik oss.

 • Åh, du är inte där? Jag hade planerat besöket för min del väldigt fast - men nu fungerar det inte av yrkes- och familjesaker. 🙁 Såret som stannar kvar i den här diken gör ont ännu mer, som jag nu bara har lärt mig genom Toms bidrag idag, att mötet bara äger rum vartannat år. Jag ville definitivt gå dit nästa år istället.

  Jo, åtminstone hoppas jag ha 2021 med dig! Dessutom är det fortfarande ett möte i höst i Holland, om jag minns rätt. Jag har inte hittat blogginlägget. När var det igen? Det skulle också vara en möjlighet. Och givetvis mötet på Tanke här i Hamburg nästa år. Och kanske även nästa möte i Harz - så att vi är mer än Zuffenhausen! Ha-ha! 🙂

  Som en liten kompensation går jag till Stockholm för företag i september, kanske kommer det att bli en chans att flyga på Trollhättan i museet, men under alla omständigheter kommer E85 att drivas! Och nästa år i Frankrike också ...

  Ha kul alla på årets möte - jag ser fram emot rapporter och foton!

 • Det magiska ordet är sponsring. Under antiken finansierade Saab Automobile AB festivalen. Det här är historia, sedan dess är det mer eller mindre små budgetar från olika källor. Det glider uppenbarligen på ämnet. Bara hopp om bättre tider och nya sponsorer.

 • Jag önskar alla alla roligt på mötet, så jag skulle vilja köra upp till Trollhättan.
  På de ursprungliga delarna skulle jag vara nyfiken vad som erbjuds till vilket pris

 • Festivalen är en stor historia, utan tvekan. Men tyvärr har den förlorat för mycket ämne genom åren.

  Var är den traditionella SAAB-middagen? Det avbröts år sedan utan substitution. Även Kinnekulle Motorbana är inte längre i programmet. Det är synd. Och ja, det finns ingen Pre Tour från Kiel / Lafrentz längre. Synd, även om jag förstår. För bakom allt är mycket engagemang, vanligtvis pengar, och ett tack hörs sällan.

  3
  1
 • SALT

  Salt i soppan och i såret - bloggen är båda.
  Alla SAAB-ryttare som kan göra avtalet, en bra (på och av) ​​åktur och mycket roligt på platsen.

  10

Kommentarer är stängda.