Saab-vänner hittar varandra

En berättelse om Saab, saabblog.net och Saab entusiaster, med en lycklig avslutning. Vi saabblogläsare har känt det länge. Saab-förare är speciella! (Många ryttare av andra märken tror det, men det är de inte ☺) Hans letade efter en Saab 9-3 XWD med en annons på saabbloggen, med den extra kommentaren "Jag skulle föredra en 9-3X".

Saab 9-3x, 2010
Saab 9-3x, 2010.

Beat från nära Zürich hade en sådan X och vilken a! Titta bara på bilderna, då vet du. Ett smycke, väl underhållen och utrustad med många rådjur, inklusive uppgradering till 240PS / 350 Nm

9-3x med hjortuppgradering
9-3x med hjortuppgradering

Ett e-postmeddelande från Beat till Hans och å ena sidan var det glädje och å andra sidan melankoli! Hans blev omedelbart imponerad av X och Beat var fortfarande i tvivel. Ska jag verkligen dela med den här prakten Saab? Det är rättvist att säga att Beat äger fyra Saab och är nu halvt ihåg att skilja från två av de fyra. Men måste det vara X?
Beat var emellertid snabbt övertygad om att X är förmodligen i goda händer med Hans, men det finns redan fem mycket välskötta Saab i stallet.

Så en var snabbt överens om köpeskillingen och andra omständigheter. Vid andra omständigheter menas att bilen skulle exporteras från CH till D. Egentligen, inte en stor handling, men med en produkt som inte har producerats i cirka sju år är det inte så lätt att erhålla de nödvändiga dokumenten. ORIO Schweiz Personligen hjälpte Daniel Bläsi oss mycket och med den tredje versionen hade vi rätt bevis på ursprunget i fickan.

TACK DANIEL!

Så det var gott humör i början av maj av Beats Heim till tullkontoret XX. Alla handlingar lämnades in, som hade förberetts av ett tullkontor och som jag sa, faktiskt är en sådan tullklarering inte en fråga. Åh, men just den dagen vi fångade en portlystjänsteman! Mycket orubbligt han tjänade oss. Först frågade han en kollega; "Vill du göra en bil?" Han skakade på huvudet utan att vända sig och det var klart att killen måste göra det själv. Det gick väldigt väldigt långsamt framåt. Mycket komplicerat var 19% moms. vilket du måste betala, och betalningen i kontanter tar inte mindre än 20 minuter!

Kontoret hade angivit ingen liten förändring för att betala resten av några euro. Tja, efter ungefär 50 minuter hade vi de tyska tullhandlingarna och KfZ-kontrollkortet. ( Det bör också noteras att CH-tumen behövde mer än 10 minuter för att klämma fast en enkel exportstämpel på dokumentet! )

Flotta gick nu från tullen till Hans hem. Beat blev inbjuden till en lunch där och en bedömning av Hans fordon följde. Och då kom det högtidliga ögonblicket av nyckelöverlämning från Beat till Hans. Har slaget torkat av lite tår?

Keys!
Keys!

Det skulle inte vara förvånande att säga det igen, 9-3X är där som en årig bil och med sin nästan 90000km är han nästan 😉 Glädjen med Hans var / är självklart väldigt stor. Godkännandet av X kommer att äga rum senare, kanske till och med efter besöket på Saabfestivalen i Trollhättan i juni. (Tecknet är redan reserverat med XX TX933!) Det har ingen brådska för Hans. X är snyggt skyddad i ett garage och för festivalen driver Hans med 9-3-konvertibelen.

9-3 Cabriolet får Trollhättan till festivalen 2019
9-3 Cabriolet får Trollhättan till festivalen 2019

Sedan beaten hade levererat sin X körde han honom hem. På vägen talades mycket om Saab och de stora bilarna. Återigen insåg vi hur mycket man är kopplad till dessa produkter. Och det är bara synd att Saab inte längre är.
Men regn och tung trafik följde oss tillbaka till Zürich. Vi sa farväl i kunskapen att se varandra igen med många andra Saab-vänner i Trollhättan!

Saab 9-3X, modell 2010, 90000km, 240PS 350Nm, 6-hastighet automatisk
Saab 9-3X, modell 2010, 90000km, 240PS 350Nm, 6-hastighet automatisk

Regnet blev starkare och trafiken ännu tätare, men det kunde inte förringa Hans goda humör. Den glada tanken på den här vackra X i garaget var starkare än det irriterande att krypa framåt. Hemma hade Hans ögonblick i garaget. Ja. där står han och ja, han är underbar!


Tack vare Hans och Beat för Saab-berättelsen på söndagen. Hur är det i vardagen med en äldre Saab? Vad upplever du, hur reagerar vänner, kollegor och familjen? Med överflöd, entusiasm eller medkänsla? Hur håller du Saab vid liv, vad gör du med reservdelar och workshops, hur optimerar du eller återställer de gamla svenskarna?

Ett brett ämne för "Saab berättelser 2019!". Utmanande, men också intressant. Hur ser det ut med fansen, hur stark gör Saabs hjärtslag i vardagen? Skriv det till oss, det är värt det!

Vi tackar för varje publicerad artikel med ett exklusivt Saab-Scania-styrelse.

 

6 tankar om “Saab-vänner hittar varandra"

 • blank

  Trevlig historia! och mycket fina bilar i bilderna!
  Vi hade redan den stora (föregående) 931-samlingen från Hans på bloggen, den återstående samlingen från Beat är bländande, med två klassiker för alla situationer och ett 932 CV med små ändringar som gör att du vill ha mer ...
  Tack så mycket Beat och Hans!

 • blank

  Stora flottor! Sedan har hittat de rätta. Klass, när sådana bilar byter händer inom scenen.

 • blank

  Grattis till den nya Saab, jag gillar 9-3X

 • blank

  Cream SAAB!
  Grattis till denna SAAB-kollektionsexpansion!
  Tack för den vänliga SAAB-berättelsen! Så rätt för en söndag ...

  11
 • blank

  Grattis till den här drömbilen!

  12
 • blank

  Jag är förlorad för lämpliga ord. Historien är för bra, bilarna är för vackra och för många ...

  Det här är en stor och väldigt läcker del av SAAB, som de två författarna har slitit på söndagen för tavlan.
  Tack.

  11
  1

Kommentarer är stängda.