När Raunheim blir Rüsselsheim

Vad kan få en Saab 9-5 NG-drivrutin att köpa en PC-fläkt? Och vad är skillnaden mellan att investera i Rüsselsheim eller Raunheim? Jag svarar på dessa pressande frågor i dagens korta nyheter. Ett svenskt pressmeddelande de senaste dagarna läste spännande. Det lät som hämnd och tillfredsställelse.

Saab 9 5 NG. Svag punkt Lightbar
Saab 9 5 NG. Svag punkt Lightbar.

Swedish Expressen har publicerat nyheterna att Geely öppnar ett nytt forskningscenter i Rüsselsheim. Ironiskt nog Rüsselsheim, hjärtat av Opel! Och självklart måste Expressen påpeka omedelbart att det en gång utvecklades svenska ingenjörer Saabs.

Volvos Geely fortsätter att expandera.
Den här gången det Volvos syskonföretag Geely Auto som investerar i ett nytt forskningscenter i tyska Rüsselsheim - Opels hemstad.

Efter att de flesta Saab-utvecklare har hittat ett nytt hem på Geely, CEVT och Volvo, kommer hämnden? Tillbaka till Rüsselsheim, där år sedan, med applåder av Opel-kollegor i bakgrunden, måste du ödmjukt sätta ut kontoren? Upplever den skadade svenska själen ett årtionde?

Hon får inte henne. För så spektakulärt som budskapet läser Expressen gjorde ett misstag. Från det ursprungliga var Raunheim av redaktören Rüsselsheim. Detta är också i Tyskland, även i närheten av Frankfurt, och i omedelbar närhet av Raunheim. Och Opels huvudkontor sålde på media boulevarden bara bättre än Raunheim. Det faktiska meddelandet läses i Geely pressrum var att Volvo ägaren öppnade sitt nya utvecklingscenter i Raunheim. 300-anställda kommer att undersöka nya drivaggregatstekniker nära Frankfurt.

En PC-fläkt för 9-5 NG

Låt oss stanna mentalt i Rüsselsheim. Det faktum att 9-5 NG någonsin producerats i Trollhättan är ett medelmirakel. För att han ursprungligen borde springa i Rüsselsheim tillsammans med den då nya Insignia från bandet. Men Victor Muller tog fram produktionen till Sverige. När det gäller design, de senaste stora Saab-standarderna. Ljuset på baksidan var en känsla för 2010, det skulle ha blivit känt för många framtida Saab-generationer. Idag kopierar många tillverkare den trend som en gång sattes i Trollhättan.

Tyvärr finns det ingen modelluppdatering för fordonen längre, och ljusfältet orsakar alltid problem. Det är otillräckligt ventilerat och kondensvatten samlas i det. Den fukt som bildas är en av de främsta orsakerna som leder till att LED-remsan går sönder.

H. Blom Engineering tar hand om förbättringar av 9-5 NG och har bland annat utvecklat ett fläktpaket för ljusstången. En liten PC-fläkt, som den används i otaliga enheter inom IT, bör säkerställa luftcirkulation och torrhet i huset. Att investera i satsen är billigt och betydligt billigare än att reparera en defekt lightbar.

11 tankar om “När Raunheim blir Rüsselsheim"

 • 9-4xler också! Verkligen illa att se hur hon blir av med ..

 • Jag kan fortfarande inte tro det och kan inte heller tro vad ”kollegorna” i Rüsselsheim gjorde. Är det verkligen säkert att det var skadlig applåder och inte applåder av respekt?

 • Jag försöker ganska svårt, att söka tröst i det faktum att hjulet är mest sannolikt till höger.
  Vilket inte är rätt men fel för mig. Det gör jag verkligen. Jag försöker. Men jag hittar ingen ...

  Å andra sidan sker skit och händer.

 • MYCKET SKURRIL

  Både problemet och lösningen. Om hon är en?
  Kondens och fukt är vanligtvis inte relevanta i elektriska, ventilerade och uppvärmda fordon.
  Mer problematisk är vanligtvis det stationära fordonet. I ett sådant fall bör dock ingen fläkt springa permanent över strömmen ombord.

  En sådan vacker och stilla ung bil borde gå med utan en hitch. Det skulle vara trevligt om Orio skulle förbättra Lightbar för NG och erbjuda hermetiskt förseglad och pålitlig ersättning. Detta skulle då vara för evigt och skulle vara värt hans pengar.

 • Det är alltid intressant att se vad och vilka företag som fortfarande tänker på Saab.

 • Teoretiskt är detta sant med 12V - men det finns fläktar som fungerar stabilt med 5V. Hur som helst har de flesta PC-fläktar bara en strömförbrukning på 0,15 A. Borde inte vara för tungt i det inbyggda nätverket ...

 • Jag misstänker att strömmen kommer från själva ljusstrålen (adapter?). Fläkten har så liten strömförbrukning, vilket inte är signifikant.

 • Jag trodde att något är anslutet till 12Volt-uttaget.

 • Intressant information, tack! Det verkar vara en briljant enkel idé med uppfinnarens fan! 🙂 Det finns utrymme för det här och du kan bara koppla in det utan att krossa CAN-bussystemet? Jag rapporterades en gång till med en extra socket i bagageutrymmet (en annan SAAB-modell) för ett campingkylskåp, vilket även utan kylskåp ledde framsidan nästan ingenting kvar. Hylsan måste tas bort igen. Jag frågar bara om intresse, ja (tyvärr) har ingen 9-5 NG.

 • Trevligt att få lite Saab-läsning på en så matt och regnig dag. Med lightbarsna läser intressanta. Orio ville inte ens producera det igen? NG-förarna har väntat i åldrar.

Kommentarer är stängda.