Koenigsegg startmodell från 2020 från Trollhättan

Eftersom NEVS en 20% andel av Koenigsegg AB har tagit över spänningen ökar. En ny introduktionsmodell av den svenska tillverkningen kommer att tillverkas från 2020 i den tidigare Saab-fabriken. Mindre, mer elektrifierade och billigare än de kända sportbilarna från Ängelholm. Var mindre och billigare än att förstå relativt.

Koenigsegg Jesko 2019 i Genève
Inte den nya entrémodellen, men den nu utsålda Koenigsegg Jesko 2019 i Genève. Bild: Koenigsegg

Efter Sono Motors Koenigsegg skulle vara den andra tillverkaren som kunde få fabriken i Stallbacka till nytt liv från 2020. Vad som fortfarande är väntat, det är ett fordon från NEVS själv. Men det finns fortfarande inga bevis.

Första informationen rapporterades Tränare, Framför allt är motoriseringen en intressant punkt, aktieägare NEVS sätter efter officiell läsning uteslutande på batteridrivna enheter. Framtiden Koenigsegg, för vilken inget namn ännu har upprättats, blir en hybrid sportbil. Koenigsegg 5.0 liter V8 Twin-Turbo ska ge enheten. Den långa väntade Freewalve-teknik kommer att fira sin premiär i denna modell. Företagets ingenjörer har arbetat med utvecklingen av det nya fordonet i 2-år. Med ingången av NEVS bör utvecklingen ha accelererat till marknadsmognad.

Förutom tillträdesmodellen har fabriken ännu fler sportbilar i planeringen, men i huvudkontoret kommer de själva att gå i produktion. På produktionen i Trollhättan själv bör man inte ställa för höga förväntningar. Den traditionella Saab-fabriken kommer att återupplivas, vilket är mycket tilltalande för regionen. Jobb skapas, och du kan räkna med investeringar. Efter så många års driftstopp återgår platsen till världskartan för bilproduktion.

En återkommande för Trollhättan

Men Koenigsegg planerar med små kvantiteter. 100-bitar per år borde vara det medellånga målet, 30 till 40-entrémodeller förväntas under året 2020. Efter 18 sålde superbil år 2018 en stor procentuell ökning. Mätad enligt den svenska tillverkarens standarder vill man göra en gynnsam uppgift i världen av exklusiva fordon som möjligt. Ett pris mellan 600.000 € och en miljon förväntas. En summa som skulle utgöra mindre än hälften av den billigaste modellen hittills.

Enligt min information kommer pilotproduktionen på Göta Älv att börja senare i år. NEVS utfärdar jobb relaterade till produktion och dess förberedelse. Presentationen av den första Koenigsegg, som är "Made by Trollhättan", kan vara 2020 på Genèves Motor Show på våren. Försäljning och produktionsstart är möjliga strax efter.

12 tankar också "Koenigsegg startmodell från 2020 från Trollhättan"

 • Kanske lägg till lite SAAB-design på det och sedan limma ett SAAB-emblem på det, så skulle det finnas en början ...

 • Trollarna ska väckas från viloläge ...
  Huruvida trollarna är glada om "exklusiva kontraktet" förblir öppna för en gång ... även frågan om hållbarhet verkar mig vara "öppen" ...
  Låt oss se vad trollarna gör av det. Zeitgeisten förändras.

  • Om SONO MOTORS i Trollhättan kan producera CO2 neutralt, varför inte Koenigsegg. Det skulle vara minst en liten bit av ytterligare hållbarhet för Koenigsegg superutövare.

 • Riktigt trevligt att läsa det i Trollhättan händer igen spännande saker! Så dömer SAAB-genen inte helt. Jag tar en närmare titt på Sono en dag.

  • Sono verkar vara värt en närmare titt. Bara konceptet som SEV är intressant. Sion är på min bevakningslista. Kanske får jag 2020 en ny bil från Trollhattan?

 • Varje byggd bil i Trollhättan är roligt, även om det inte är Saab

  12
 • Något är kondensivt .... Nu tillägg till SONO MOTORS och Konenigsegg SAAB-skyddet tillbaka till taket. Då skulle dagen vara bra.

 • Mest sannolikt kommer Koenigsegg aldrig att producera prisvärda dagliga fordon för den genomsnittliga gaskonsumenten. Men vem vet om en eller annan innovation inte kommer att komma till en bredare och mer lämplig för daglig användning?

  Jag förstår varumärket som en innovatör och deras bilar som teknikbärare. Även om jag aldrig kommer att räkna mig bland kundkretsen, tycker jag att det är spännande att de finns och är vackra när de broderar med trollarna och förbättrar deras hemvist.

  • För NEVS skulle det definitivt bli en bildvinst, om i Trollhättan Koenigsegg sportbilar byggs. Vi vet mer om några månader.

 • Jag gillar denna smarta kristen v. Koenigsegg med sitt intressanta CV, du vet varför det inte fungerade med honom och Saab (GM) då:

  • Jag antar att GM kommer att presentera CvK om ett liknande kontrakt som senare Victor Muller. Att inte göra affärer var att ta Saab-flaskglasögonen ner till rätt beslut vid den tiden.

   • Jag visste inte ens mer om CvK letade efter GM-SAAB eller VM-SAAB, eller snarare för VM eller NEVZ. Den här långa spänningen försvinner mig mer och mer ...

    Det är bra att "Old Swede" vågar fråga och bra att bloggen ger svar. Dessa är också värdefulla bidrag till att hålla varumärket och dess händelserika historia levande och närvarande i alla våra huvuden.

Kommentarer är stängda.