Hamburg visar flagga

SAAB-evenemangen i år kommer snart. Exakt en vecka efter vårt möte i Harz, Tom, Justus och jag är i Hamburg för mötet. Gilla varje år, kallar oldtimer bensinstation redan 4.Treffen. För mig är ett hemspel, för Justus och Tom mer som en utflykt.

4. Hamburger Saab möte
4. Hamburger Saab möte

Hamburg är ett litet fäste i scenen år efter konkursen. Tätheten hos bilar och kompetenta verkstäder - många förare i andra delar av landet skulle säkert vara avundsjuk på Hansestaden.

Så mötet i tanken för mig tillhör redan Hamburg som Elbtunnel och Michel. Och så mycket att säga: Även i år kunde organisationslaget från Stammtisch Schleswig-Holstein-Hamburg se fram emot en ny gästrekord. Men mer på det senare!

Blogger i otur

Efter att Harz-mötet avslutades tidigt på grund av det instabila vädret hoppades vi att åtminstone Hansa staden skulle locka med gott väder - felaktig tanke. Hamburg är instabil på denna lördag och försvarar sitt rykte om ständigt "stormväder".

Sol och regn växer oregelbundet. Mörka moln följs av klar himmel med solsken och vice versa. På bara två veckor kommer Justus och jag vara på mötet i Osnabrück. Vi hoppas då - om att träffa Nr.3 inom 4 veckor - äntligen bra väder!

En rekord jagar den andra!

Ändå, så många bilar på denna dag som aldrig komma på tanken. Oavsett vad vädret är, rullar oldiesna ibland varje sekund. De första bilarna finns på platsen redan innan den officiella starten och till slutet kommer och kör igen och igen nya fordon. Webbplatsen är en gång mot 13: 00 klockan full och det finns inget kvar, alla andra måste parkera ute - tyvärr!

Således är 70-bilar tillfälligt på plats samtidigt på den här dagen, med alla bilar som behöver parkera runt vi kommer upp ibland över 100-besökarnas fordon - spela in!

Från tvåtaktsmotorn till den klassiska 900 Turbo. Scenen låter musklerna spela, visar vad som kan hända i norr när det gäller SAAB. Antalet besökare som kommer att vara i högsta tider mellan 200 och 250 besökare är lika bra som bilhastigheten. En annan rekord bör också vara den lilla men fina samlingen av sonnet modeller. Sonetten - några dagar tidigare på bloggen ett tema - är eller har varit på möten har alltid varit en sällsynt representant i sitt slag Desto bättre som har samlats med två Sonett II V4 och sex Sonett III alla 8 sonett -. Den förväntade nya Var Tyskland rekord.

Ingen rekord, men också speciell, var ackumuleringen av 9000 CD-modeller. CD: n, i 9000-familjen, kallas nästan som det svarta fåret. Ej ofta producerad, ingen hopfällbar sits och haket ger många fans av varumärket för avstånd. De fyra fordon som anländer den här dagen är alla speciella. Tre bilar är som bruksbil på vägen, har två gått under 72.000 KM och en klass nyligen importerats från Japan - ägaren kontaktas, en historia att fordonet följer på bloggen!

De regionala verkstäderna visar närvaro.

Närvaron av regionala verkstäder kan också betraktas som en framgång. SAAB workshops använder sådana möten för att visa närvaro är korrekt och framför allt viktigt (!). Ju vackrare med det Gaworski och LaFrentz Inte bara bloggunderhållare var på plats, utan också workshops som Gasparatos SAAB Garage Hamburg eller från Lübeck med sina mästare stoppade av. Sådana prestationer förenar inte bara scenen, det skapar också förtroende bland förarna! Matthias Meise och hans 9-5 vinner priset för den längsta resan bland workshopsna. Han accepterar bara 700 Km den dagen - det är bra stöd!

Scenen är förenad

Från 16 klockan försvinner sedan de första bilarna igen. Vilket är okej, även om vädret blir bättre. Hamburgarna varade länge och lite på tänderna. I slutändan är vi säkra: det här fjärde mötet kan betraktas som en komplett framgång för varumärket, men också för scenen. Hundratals människor kommer ihop den här dagen och det, utan ett stort program eller liknande. Helt enkelt på grund av SAAB. Bara prata med likasinnade människor, plus en korv från grillen och en sval eller varm dryck. Det kan vara så enkelt. Lägg till det många olika bilar, med gamla och nya timare och närvaro av alla viktiga SAAB-workshops. 4.Mai har återigen visat hur scenen kan organisera runt ett dött märke och - det här är viktigt - presenteras framför allt.

Och även om datumet för nummer 5 inte är officiellt än, kan jag bara säga en sak: Hansans stad är alltid värt. Och speciellt den första helgen i maj. Så: spara datumet för 2020!

10 tankar om "Hamburg visar flagga"

 • Jag var på lördag kväll i Hamburg-Altona på vägen.
  Otroligt hur många Saab jag träffade - bara underbart.
  Av en slump passerade jag sedan Saabgaraget.
  Du kan säga, även om det verkligen var ett konsertbesök, var det nästan en Saab-händelse.
  Great!

 • Mycket trevligt, även videon!

 • Vackert och humörligt skrivet. Som ett SAAB-fan är Hamburg förmodligen den bästa staden i Tyskland 😉

 • Svaret är enkelt. Hittills historiskt sett körde två system på bloggen, en räknades inte. Med gårdagens uppdatering har båda abonnentsystemen blivit sammanslagna. Därför det lilla, subtila hoppet.

 • Tack!

  Någon tycks vara mycket uppmärksam 😉 Ja, antalet abonnenter har gjort ett subtilt hopp. Jag vet inte varför Justus och jag testar Instagram-kontot från bloggen sedan början av veckan. Kanske det? Vi är redan mycket överraskad, oavsett om det är positivt eller negativt - nästa vecka mer!

  Hur många läsare kommer faktiskt från Instagram, men jag kan inte säga att Instagrams analytiska verktyg är alltför felaktigt. Men det här kunde redan passa ganska bra med våra användare hittills!

 • ABONN DUCKS

  Bra möte och bra rapport. Grattis också till 1.166 bloggabonnenter. Eller har du precis kommit runt 30 prenumeration änder på en gång?

  Ingenting mot dig. Jag är glad över stabil tillväxt 1.111 och 1.122 har kommenterats och uppskattats. Också från mig. Förra gången såg jag 1.13X och plötsligt och över natten finns 30 mer. Har bloggteamet någon aning om hur det fungerar och är det rätt?

 • Bra bilder och video. När det gäller väder är det inte dåligt för möten, bara dåliga kläder och dåliga bilar, men det är inte sant för Saab. Saab går i alla väder.

 • Hamburger skulle vilja vara på denna dag!

 • En mycket bra, bra rapport från ett extra möte. Tack för det.
  Videon berikar också Saab-arkiven mycket bra, riktigt bra gjort.

  12

Kommentarer är stängda.