Bilindustrin. Förändringen accelererar.

En ny definition av rörlighet och alternativa körformer. Digitalisering och revolution inom tillverkning. Allt meddelade och inte långt borta. Tvärtom är vi redan mitt i det, och förändringen accelererar mer och mer. Ett exempel på hur grundläggande omvälvningarna kommer att bli levererades i fredags.

VW ID.3
VW ID3 Foto: Friso Gentsch / Volkswagen

Egentligen en normal, osynlig dag. Inga stora rubriker, när du ser tweets av 45. Förenta staternas president. I dinen, som kan skada all världshandel, gick andra händelser under. Det är värt att lyssna närmare. Eftersom varje enskild person har potential för ett drama.

Låt oss börja med Wolfsburg. Volkswagen är helt beroende av elbilen. På batteri-el. Vad kan bli ett problem på medellång sikt, eftersom konkurrenterna i Kina också diversifierar och främjar andra begrepp. Förutom batteridrivna drivenheter accepteras bränslecellen som det som ignoreras på Mittellandkanalen. VW började sälja ID 3 förra veckan. Förproduktionen av 200-fordon i Zwickau är redan igång, och efter sommaruppehållet börjar det verkligen. 10.000 Fordon var reserverade inom 24 timmar, och Volkswagens IT-infrastruktur nådde sina gränser. Intressant eftersom Niedersachsen för första gången adresserar sina kunder direkt. Och återförsäljaren förblir av reservationerna för första gången.

Mer spännande än framgången med ID 3 är en fredagspekulation som berör VW. Du kan skilja sig från det traditionella varumärket Bentley koppla bort, en relikvie av piech-eran. Och istället investera i ett nytt varumärke, för en ung, urban publik. Bentley utanför? Det skulle vara möjligt. Brittiska lyxmärken verkar vara rörliga i tunga hav. Det finns det oförklarliga Brexit och det faktum att man verkar inte ha några riktiga svar på dagens problem.

Jaguar Land Rover till PSA-gruppen?

För även på fredagen fanns det en annan spekulation. Jaguar Land Rover är långt ifrån den tidigare framgången. Dieselskandalen spelar dåligt med företaget med tunga terrängfordon, och i Kina sjönk försäljningsresultaten, på grund av bristande kvalitet, vidare. Ägare Tata kämpar för överlevnad i Indien, så varumärket är återigen på en potentiell försäljarlista. PSA-gruppen, som endast integrerade Opel, kunde också ta över JLR, rapporterade fackpress på fredag. Kanske för ett mer eller mindre symboliskt belopp, för att varumärkets osäkerhet är hög.

Förbeställningsfas. 10.000 order på 24 timmar
Förbeställningsfas. 10.000 order på 24 timmar. Foto: Volkswagen

Bentley, Jaguar, Land Rover. Inte tillräckligt för en enda dag. För att, som en sverige-affineblogg, går utsikten alltid i norr. Och där bryter en storm. Inte helt oväntat, för den som ville se de mörka molnen kunde redan upptäcka dem. Volvo, den kinesiska flaggskeppsinvesteringen, når sina gränser. Försäljningsuppgifterna är utmärkta, men vinsten har kollapsat av 19% under det gångna verksamhetsåret. För några veckor sedan tillkännagav Volvo därför 1. Kan både ett anställningsstopp, liksom en schablonmässig minskning Avgifter för konsulttjänster för 5%.

Volvo drar handbromsen

Volvo, jobben och välståndsmotorn för Göteborg är försvagad. För första gången i år. Vilket har också att göra med problemen med Volvos moder Geely, som för närvarande finns i Kina. Geely Group är i princip den enda internationella framgångshistorien som Kina har i bilindustrin. Hittills, för att även för den bortskämda av succégruppen skiner solen inte längre varje dag. Efter snabb tillväxt under årens lopp sjunker försäljningsgraden dramatiskt. Enbart i april nästan 20% och därmed starkare än den övergripande marknaden.

Geelygruppen måste spara, och de svåra nedskärningarna i konsulttjänster i Göteborg tycks inte räcka till. På fredagen släppte Volvo stormen och meddelade uppsägning av några externa 100-konsulter. Exakta siffror ringer inte företaget, antagandena i den svenska pressen är spekulationer.

Festen är över

Om du bara tittar lite närmare upptäcker man nästan varje dag meddelanden som förra fredagen i den internationella pressen. Bilindustrins parti är över. International, och de nya tiderna kommer inte någon gång. De är redan här och industrin genomgår en stor omvälvning.

Förproduktion VW ID.3 i Zwickau
Förproduktion VW ID.3 i Zwickau. Foto: Volkswagen

Det är i brand från alla håll. När det gäller miljöpolitiken har det en svår tid, innovativa start-ups ifrågasätter statusen för den etablerade. Kina driver kraft och pengar till mobilitetsbranschen, och nästa dags fordon är inte mer än nätverksenheter - som för övrigt har 4-hjul.

Överlevande blir som har mager strukturer, de bästa programvaruutvecklarna, och kan snabbt anpassa sig. Branschen blir mer obekväma, men också mer spännande. Oavsett om de stora bilproducenternas fantastiska avkastning äntligen förflutit är öppen. Men förmodligen.

Förproduktion i Trollhättan

Från Göteborg och Volvo längre norrut. Till Trollhattan. Staden, som ingen annan, förväntade sig omvandlingen av bilindustrin. Konkursen av GM lämnade synliga spår fram till idag och slutade i slutet av Saab. Det som följde var skapandet av mindre, innovativa företag med statlig hjälp. Trollhättan var kvar i affärer trots alla dåliga förutsägelser.

Kanske för att industristaden har en talang för att återuppfinna sig själv. Ångmotorer, turbiner, diesel lokomotiv och flygplan. Allt var där en gång, stor och viktig. Och ingenting varade. Det finns mycket pågår i denna stad, och inte bara i Zwickau bryter en ny tid.

Som det verkar kan slumringen av den tidigare Saab-fabriken komma till ett slut i år. Efter nästan 8 år ingår inte kortsiktig produktion för modellår 2014. Förproduktionen av minst en OEM-produkt kommer att förnya 2019 från fabriken, från 2020 ska man sedan köra två produktlinjer från banden. Och om det går bra med den oförutsägbara förändringen, kan 2021 senast vara tre varumärken vars fordon tillverkas i den tidigare Saab-fabriken.

28 tankar om "Bilindustrin. Förändringen accelererar."

 • Jag kan inte följa ...

  Vad mer tycker jag om att lova?
  Och hur kommer du upp med den absurda tanken att det kan vara värt att överväga för "läsare"
  vad "efter Hürsch" "bevarande och besittning" var ...

  "Efter Hürsch" är varje tillverkad, mobil eller reparerbar bil en skam att kasta bort.
  "Efter Hürsch" ska alla driva, värna och behålla vad han vill ...

  Hennes kommentar har en mycket märklig och mycket bitter anteckning, för vilken jag inte tycker att det är orsakssamband.
  Jag är rädd att du måste leta efter orsaker i spegeln.

  PS
  Men frågan om 9K Aero, jag kan svara dig gärna.
  Jag gillar honom precis och vill ha en. Är det så dåligt?

 • ... och varför en Aero? Så SAAB har inte förnekat Talladega, det matchar inte heller vad du tycker om att berömma annars. Inte så att läsarna tror, ​​enligt Hürsch, skulle bara en Aero vara värd att bevara och possessiva.

 • AUKTORISERAD

  Det är precis det som slog mig omedelbart när jag läste att ID-3 producerades CO2-neutral.
  Tekniskt inte möjligt, men kanske fortfarande neutralt förhandlat och certifierat. Självklart finns det frågor.

  Om ett företag utfärdar CO2, som har sparat en annan, hur mycket CO2 har mänskligheten producerat mindre totalt?

  Om utsläppskällor CO2 de faktiskt falska löften om egen CO2 neutralitet kan köpa på världsmarknaden och certifiera gånger bara vad påverkar då politiska och offentliga debatten?

  Vilket inflytande har det på konsumentbeteende och tekniska utvecklingar och lösningar?

  Om utsläppshandeln och certifikaten fungerar på samma sätt som du föreslog, ja, då skulle det klart vara "whitewashing" och inte "miljöskydd". Han skulle vara en del av problemet istället för lösningen.

 • VW kommer att ha just beräknas hur mycket koldioxid produceras av material och energi för framställning av en ID.3 och sedan köpa för mängden uppstått genom att producera koldioxidcertifikat på en ersättning byrå. Hittills, så bra.

  Nu kan du fråga dig själv, vad som har flödat i deras beräkning allt. Avbröt du alla dina fasta kostnader på ID.3, eller lämnade du det eftersom du skulle ha dem utan ID.3? Av det slaget finns det säkert fler knep än jag kan tänka mig.

  Till ersättningsbyråernas certifikat uppstår därefter de följande frågorna. I en tv-dokumentär som jag nyligen sett har frågan om tillförlitligheten av dessa certifikat undersökts. Det undrade att kompensationen av samma mängd koldioxid vid olika myndigheter orsakade betydligt olika kostnader. Detta kan givetvis bero på respektive projekt för att minska koldioxidutsläppen. När man tittade på några av de projekt som noterades på plats, drogs slutsatsen att de knappast kunde få den lovade koldioxidminskningen.

  VW vill i vilket fall som helst se ekologiskt bra och därför kan jag inte föreställa mig att du medvetet gör falska representationer. Å andra sidan är det fortfarande ett företag som strävar efter att skapa största möjliga vinst. Därför är det redan tänkbart att du beräknar mängden koldioxid som produceras inom toleranser och grå områden så lågt som möjligt och köpa de billigaste kompensationscertifikaten.

  Oavsett om man nu bedömer detta som miljöskydd, whitewashing, bättre än ingenting eller falska nyheter, först och främst är det upp till dig. Till dess bevis på motsatsen ...

  3
  1
 • Allvarligt, även om du introducerar begreppet "tro" i debatten, har du oavsiktligt identifierat mycket av problemet ...

  Jag vill veta det och inte tro det. Det är vad det handlar om. Och jag vet att en CO2-neutral överföring av en ID-3 till kunden inte är möjlig. Ändå hävdas det. Du kan känna det sättet. Jag kommer inte göra det av ovanstående skäl.

  En ärlig och fullständig övergripande bedömning av ID-3 kunde ha varit positiv och kan leda till betydande CO2-besparingar. Vem vet? Jag skulle ha applåderat ...

  Tyvärr är denna balansräkning inte tillgänglig och Volkswagen, PR-avdelningen och de uppdragsgivande organen tycker om historien om absolut (!) Neutralitet. Varför och för vad? Och vem ska tro det? Och sedan hitta det bra, även om det är fullständigt nonsens ...

  Ja, det finns självklart inget ID-3 till den ekologiska nolltariffen. Om du vet bättre - ledsen, om din tro är annorlunda - så låter du VW sådana slogans gå igenom utan att motsägas. Kan du göra det så? En fråga om tro och god tro ...

 • Allvarligt: ​​Tror du verkligen att Volkswagen skapar sådana gäster utan att kunna bevisa det? Särskilt eftersom dieselskandalen fortfarande är mycket närvarande?

  Självklart måste du titta på dessa saker med misstanke. Det förväntas, från en oberoende tredje part, och ofta är resultatet inte att förstå 100%. Men vägen är den rätta, och om Volkswagen vill och kan använda fabriken i Zwickau CO2 neutral, då är det bra.

  Obs! Jag är inte en fan av Volkswagen och kör inte någon.

  6
  5
 • Jag vill inte heller säga något mot CO2-besparingar, vare sig det är i produktion eller i drift.

  Tvärtom är jag positiv. Därför sätts heliga annonseringslöften på provet. När du passerar faktiska kontrollen är allt bra. Om inte, är de falska nyheter ...

  ID.3 kan inte produceras CO2-neutral av den anledningen, eftersom råvarorna för den inte kan erhållas CO2-neutral eller transporteras. Jag har aldrig hört talas om en CO2 neutral grävmaskin, lastbil eller fraktfartyg ...

  Och som jag sa finns CO2 balansräkningar även för vind (bättre) och solenergi (sämre). Det existerar inte utan anledning. Från en CO2 neutralitet är vi fortfarande väldigt väldigt långt borta.

  Du kanske gillar att hitta allt spännande (det gör jag också) och för min skull ser positivt ut, men var snäll och var kritisk. Inte varje (politiskt eller marknadsfört) löfte kommer att vara kvar. Om vi ​​verkligen vill spara CO2 och resurser, i slutändan bara ärliga (!) Och slutföra totala saldon räkna.

  Tyvärr är vi fortfarande väldigt väldigt långt ifrån dem. ID-3 är verkligen inte fullständigt eller ärligt ...

 • Rädsla är alltid hos oss

  Förmodligen på grund av konsumtions- och intervalldisplayen ...
  Eftersom några få minuters snabb körning strax straffas med eviga lastningstider - förutsatt att du ens kommer till nästa pelare. En gul ängel kunde inte göra någonting för att ingen diesel eller bensin i batterierna, inte hoppa börjar ge ...

  En Talladega Challenge med en Tesla skulle vara roligt. Om batterierna varade vid alla 100.000 Km, bör den genomsnittliga hastigheten på grund av belastningstiderna i slutet vara strax under 200 Km / h bland de snabbaste SAAB: erna. Lång sikt skulle vara ett verkligt långsiktigt projekt, som varar runt 5.000 timmar och därför 208 dagar ...

  9K är fortfarande en fantastisk bil. Eller igen? Han är definitivt en av de sista som är fri från överbrygga teknik och krävde programuppdateringar för Navis, uppkoppling och mobiltelefoner som är fria från obsoletem år krusiduller och utrustade med billiga lampor, som utan extra vikt och extra kostnaden för en ballast (Xenon) komma överens.

  Som du vill övervinna en Tesla och vinka lyckligt. Autonom körning i ren kultur.
  Och det också hållbart. Perfekt ...

  Jan_HH, du gjorde min dag. Nu behöver jag bara en 9K Aero ...

  2
  1
 • CO2 neutral produktion kommer att bli ett av de framtida ämnena. NEVS kommer endast att använda regenerativa energier vid produktion av SION. Jag finner denna del av framtiden positiv och spännande.

  3
  3
 • Faktum är först och främst från en dansk modell S. Gick lite i konvoj med hastighet över 170 km / h på vänster körfält. Vid någon tid gick Tesla rätt över. Oavsett om det gäller 9k eller det heta drivsystemet, kommer svaret att vara öppet för alltid.

  En sådan hastighet kan inte motstå så länge, men även en 30-årig SAAB är fortfarande överlägsen 😉

 • MYCKET SANT?

  Citat: "ID.3 kommer att ges till kunden CO2-neutral."
  (Volkswagen)

  Detta är omöjligt för min kunskap. Om något kommer elen till montering och produktionshallar uteslutande från vind och solenergi. Men även det har en CO2-rekord, om än billig.

  Eftersom jag inte behöver starta här från gruvning och transport av råmaterial och andra länkar i kedjan till det färdiga ID.3.

  Om VW ville bevisa produktionen CO2 neutralitet helt skulle de ha garanterat ett stort problem. Men Wolfsburg lutar tillbaka med klackiga löften ja, för långt borta från fönstret. Alltför långt. Och det är ärligt sant och inte en lögn ...

  3
  1
 • IRRE

  Fullt godkännande och god slutsats, särskilt eftersom jag inte ser någon praktisk lösning i batteriförändringen. Dagens elmotorer är välkategoriserade under broteknik.

  Vid en viss tidpunkt är de lika föråldrade och värdelösa, eftersom de fula och fyllda med toxiner energibesparande lampor har gått igenom LED-tekniken inom några år. Jämförelsen har något för sig själv. Den klassiska brännaren är som en glödlampa. Och många bär idag helt nya energibesparande lampor i stort antal för återvinning, irriterad för att inte ha väntat på någonting bättre ...

 • För mig i detta hela Buzzword Gesumse bilindustrin är fortfarande inte så klart vad det blir bra att du zukleistert bilarna med en irriterande och meningslös lager elektroniskt avfall. En automatiserad kollisionsbroms på egen hand är en vacker sak, även Lane Keeping Assist vettigt på väg hem från puben, men som du vill omskola föraren idiotisk-ingenting, den moronic-infantila drivs glödande pekskärmar och för att få en ratt inte ens, Jag tycker anspråkslöst upprörande. Eftersom de måste växa upp bara några nya generationer som är villiga att acceptera en sådan eländig-asiatisk existens.

  11
 • Hastigheten 180 från Volvo är bara en gag och Augenwischerei. E-bilar kör inte bättre snabbare, annars är batteriet tomt så snabbt. (Har du någonsin varit någonsin omsprungen av en Tesla S? Varje gång jag ser en, är. Max 120 går.) Så flottorna utformade ändå till en lägre takt tillbaka, allt annat är inte vettigt. Och bara för att den tyska marknaden måste vara snabb, så synonymt för de flesta märken är det ganska meningslöst. Det kommer ändå att sluta ... ändå.

  E-bilar är för dyra, batterierna måste bytas ut istället för laddning, om det är vettigt, som bor i stadens centrum, kan det knappast var som helst bilens last, förutom en privat parkering finns tillgänglig. Och de flesta av dem letar efter en annan parkeringsplats varje kväll. Många av dem är olagliga, de får aldrig makten. För 50% av bilister är en elbil uteslutet och det kommer inte att förändras så snabbt.

  Dessa är inte konkurrenskraftiga teknologier - de bör ses som konsumenter och tillverkare, såväl som politiker. Mycket ado om lite - stora meddelanden som VW är ganska kontraproduktiva. Eller den ekonomiska lilla bilen på grund av den. Också mischief. Och den inkompetenta politiken driver denna galenskap framåt, istället för att planera smart och hålla sig lugn. Gäller även för diesel labyrinten.

  Det som kommer att bli av Trollhättan är viktigt för regionen, men för Saab-märket fungerar det inte om inte Orion drar nytta. Det är därför jag är dispassionate här.

  Till dess att infrastrukturen för autonom körning kommer, har mina dieslar varit 20 år i bruk - eller till och med 30. Om det någonsin fungerar, måste nya vägar och motorvägar byggas med hjälp av nätverksteknik. I stället för att vilja vända varje bil till en mainframe - det är också ett misstag.

  Så - låt dig inte lura, bevara Saab, stödja Saabs verkstäder och fortsätt så länge som möjligt 🙂

  13
 • 180? ? ?

  Intressant. Nyligen träffade en vän med en ny XC90. Hans kommentar: "Den sista Volvo Diesel ..."
  Mannen är en frekvent förare och det var förmodligen hans sista Volvo.

  Om 180 utan undantag (som Polestar) skulle vara sant, skulle det förmodligen inte vara fler volvos i landet med den svenska polisen. De unga vikingarna skulle göra långa näsor med sina gamla soppade lådor och nya motorcyklar ...

  Och om jag tittar på hur många en Volvo-förare i D reser på BAB, så är 180 på den här marknaden ren självmord. Men även i länder med hastighetsbegränsningar köper många köpare in i databladet och värdesätter höghastighetshastigheter. Vad som helst, men det är bara det.

  Kanske Volvo litar inte på sin egen strategi? Kanske känner du dåligt råd också? "The uppsägning av vissa 100 externa konsulter" och "nedskärningar av konsultarvode" kan också vara det första tecknet på en förändring i strategi, som faktiskt skulle kunna vara "omvända" då endast en del?

  Skulle inte förvåna mig om Volvo meddelade snart att tiden för samåkning, autonom körning och flera slagord på senare tid ännu inte hade kommit, att du har framtiden fast i åtanke att det är en progressiv och framåttänkande företag på den tekniska framkanten av den Fordon skulle vara att du fortsätter att utforska framtiden för bilen och visionerna intensivt och driva framåt ...

  Men det är därför, som inget annat företag, det är möjligt att utveckla och leverera moderna, miljövänliga och aktiva brännare. Skandinaviskt, unikt design och säkerhetstänkande ingår.

  Vi kommer att se, men det är ganska möjligt att en eller annan tillverkare (särskilt med sänkta försäljnings siffror) kommer till slutsatsen att han har spelat mer marknadspotential än fått med sina meddelanden om bilens och dess varumärkes framtid. Vem vet idag vem som ska ändra någonting i morgon, eller åtminstone lägga det i perspektiv?

 • Så trevligt att vi fortfarande kan bestämma våra handlingar och handlingar själva.
  Men vilka möjligheter kommer vi att ha i framtiden, en gammal timer eller barntimer
  Obegränsad användning i vägtrafik?
  Jag är mycket kritisk mot elektrisk rörlighet - miljöskydd är på något sätt annorlunda ...
  Är vår passion för att köra gamla bilar och få dem förstörda som kulturella tillgångar brutna?
  Så köp nu en Saab, varför inte som en diesel?

 • Jag blev mest förvånad över stycket om Volvo. Jag skulle inte ha förväntat sådana åtgärder i Göteborg. I allmänhet är jag nyfiken på hur vissa ändringar (hastighetsgräns 180, inga rena brännare etc) accepteras av kunderna (särskilt i Tyskland). Sådana beslut kan snabbt komma tillbaka.

  Och vem är racing för bränslecellen? Marknaden för batterielektriska fordon är lika bra som distribuerad, för nya företag (inklusive NEVS), det blir allt svårare att tränga in på marknaden. Företag som BYD, Tesla, Nissan, Kia och nu även VW är mer benägna att öka sina aktier.

  Jag menar, vem skulle ha trott att VW 4 år efter dieselskandalen i inte ens 24 Std. 10.000 förbeställningar för en e-bil kan generera?!.

  Nästa stora sak i bilindustrin är inte längre batteribilen. Det kommer att bli den teknik som kommer att ansluta! Jag skulle ha velat veta vilken väg SAAB skulle ha gått. Den här tiden har länge varit den mest innovativa inom fordonsindustrin. Och svenskarna har alltid varit innovativa och annorlunda.

 • Vi pratar förbi varandra ...

  Som sagt sa jag samma slutsatser och slutsatser.
  Ändå är jag intresserad av "detta ämne" - förutsatt att du menade artikeln.

  Och du verkar fortfarande vara rörlig. Annars skulle du inte först kommentera och för det andra att en echauffierten AW på en AW kan transporteras bort, utan att ha förstått det alls och ordnat. Återigen och som jag sa har jag dragit samma slutsatser och slutsatser och ser ingen potential för konflikt mellan dig och jag ...

  Om du ändå gör en sak, måste det snarare bero på att det här "ämnet" inte bara är (!) "Inte alls intressant", men tvärtom så mycket rört och glatt att du inte ens är fler bröder kan känna igen i anda ...

  Är det bevisat trovärdigt och slutligt din ointressen?

  5
  5
 • Extremt intressanta insikter, många saker skulle inte ha väntat eller trodde det

 • Hej!
  Nej det gör jag inte. Och jag kan inte längre höra dessa uttalanden om våra barns framtid. Dessa argument jag hört sedan 45 år sedan. Allt bara läppstift. Vad har detta att göra med finansiering? Ingenting. Endast med anledning. Om politiken är här har den bara lurat oss tidigare. Vi borde alla köpa dieselbilar, och Euro 4 var miljövänlig. Några år senare borde det vara djävulen? Vi är alla gärna rekommenderade att köra våra Saabs så länge som möjligt. Detta sparar resurser och inte förbrukningen av högspänningsbatterier.

  16
 • Jag bestämde mig för det också. Trots det tycker jag att ämnet är intressant ...

  Jag går inte så bra i skolan, är varken en soldat, bonde, ledamot i styrelsen för energikoncernen, Caregiver, utlänningar fortfarande på välfärd eller vad som helst och ändå kan jag intresserad av alla typer av socialt relevanta frågor. Speciellt för miljön som påverkar oss och våra barn ...

  Kollar du bara på dina egna finanser och letar efter festen vars valföreläsningar passar på bästa sätt med dina personliga livsförhållanden?

  Jag tror inte det. Annars skulle du inte ha kommenterat alls. Kanske hittar du även ämnet mer intressant än ditt uttalande föreslår?

  2
  2
 • Hej!
  Ja, förändringen är avsiktlig. Han är en politisk fråga. En annan skrotningsbonus. Kunderna bör hålla hamsterhjulets ekonomi igång. Jag har hört från en trovärdig källa inom bilindustrin att detta bara är en tillfällig lösning. Nästa "skrotningspremie" borde redan finnas i lådorna i branschen. Jag tror inte att detta ämne är intressant. Jag driver fram unga och vintagebilar i framtiden. Där inget är i det, kan ingenting bryta. Och jag behöver inte göra några uppdateringar och betala.
  Alla Saab förare är trevliga

  20
  1
 • Bilindustrins parti är över. Framtiden är osäker. Men vi kan och kommer säkert fortsätta att köra våra Saabs. Dessa bilar är så välproducerade att de flesta fortsätter att köra i flera år. Vem vet att i 2030 finns det bara tidtabeller Porsche, Mercedes och Saab :).

  11
 • Jag läste i en nyligen rapporterad rapport att VW ensam skulle behöva 130.000 ton kobolt om året för att producera riktade mängder e-bilar, men 123.000-ton minas bara / minas över hela världen. För att nämna de andra mycket sällsynta råmaterialen. Hur ska en fullständig elektrifiering av massorna fungera? Ändringen är avsiktlig, men av vem?

  18
  2
 • Utsikterna till svåra tider och ut ur bilen blir mobilitet du kan boka. Genom abonnemang eller något gör Volvo det. Går det igenom? Med stort politiskt tryck, lobbyn bakom det, kanske. Kanske inte, och den mogna kunden drar bara inte ut och driver de gamla brännarna.

  10
 • Stormen i bilindustrin blir till en cyklon ... spännande, spännande och rörliga tider.
  Var och en av dessa "Tom's Backview Mirror" -produkter är värt sin donation! Tack för denna nuvarande (!) Rapportering!
  Snabbt är nästan omöjligt.
  Vem som är kvar av bilens dinosaurier i slutet / överlevd är tydligen z. För tillfället helt öppet.
  Inga enkla beslut fattas ... och framgång och misslyckande är uppenbarligen nära varandra.
  När något nytt uppstår är det alltid osäkerhet först. Inte alla gillar det här. Men det kommer att komma. Att stänga av det gör bara sakerna mer komplicerade.
  Så: mer information från detta extremt spännande företag!
  Jag håller mig nyfiken !!!

  12
 • Bra skrivet. Varje mening en träff, en del av en thriller ...

  I 100 år kommer historiker att arbeta upp och klassificera allt. Och jag skulle vilja läsa det idag. För närvarande är SAAB-bloggen det bästa du kan få. Tack för den här bra artikeln, som jag förstår först och vars information jag först måste klassificera.

  12
 • Återigen en spännande artikel på måndag, och gratis utan betalningsbarriär! Särskilt situationen i Sverige är extremt spännande och något som du inte ens märker i Tyskland.

  Låt oss se vad som verkligen händer i år i Trollhausen, det sista stycket låter väldigt intressant.

  18

Kommentarer är stängda.