Saab Blogger i Hamburg och Sachsen

Väderprognosen för helgen kan beskrivas som "blandad". Det borde inte vara en anledning att inte ge sig ut ur huset. Eftersom Hamburg, Sachsen och Thüringen är värda destinationer för Saab-fans. Och Saab bloggare är mitt i mitten. De senaste nyheterna från helgen från Saab-perspektivet.

På lördag börjar 4. Hamburger Saab möte
På lördag börjar 4. Hamburger Saab möte.

Jan, Justus och jag ser fram emot Hamburg. 4. Saabs möte på den historiska bensinstationen i Brandshof börjar från 11.00 klockan. Utnämningen är populär och nu en fixtur i norr. Spänning är också säkerställd den här gången, eftersom det kommer att finnas sällsynta fordon att se, vilket är nästan en Hamburg-tradition. Förra året var en riktlinje av Saab Automobile AB på plats. En 9000-CD med utökad hjulbas, varav två stycken på fabriken i Sverige. En kopia finns i museet i Trollhättan, en rullar genom Kiel.

Och vad är 2019? Markus Lafrentz har meddelat Saab 9000 SC att komma ur sin samling. En stationvagn som aldrig existerade ex-works och som skapades i denna form som ett unikt projekt bara 2015. den Geschichte av stationsvagnen och tanken bakom den vi presenterat i detalj före 4 år på bloggen.

För första gången på lördag har möjligheten att uppleva 9000 SC på nära håll för första gången varit tillgängligt igen i flera år. Ett tillfälle som inte ofta erbjuder sig själv. En annan höjdpunkt kan vara besökarna på Saab-Sonett-fraktionen. Det är starkt representerat i Hamburg och Schleswig Holstein och kan kanske skapa en ny rekord när det gäller antalet deltagande fordon.

Om, och det är frågetecken, spelar vädret tillsammans, och ägarna låter sin exotiska tenn på vägen.

Saab i Thüringen och Sachsen

Medan lördagens historiska bensinstation vid Brandshof blir en Saab-hotspot, är Blogger Mark på söndag med Saab-vänner Sachsen gå. Utgången till sydost är välbokad, och på något sätt visar det sig att båda utgångarna börjar samtidigt.

Intention eller brist på samordning med varandra? I slutet av turnén kommer deltagarna att få svar på denna fråga. Också i sydost förväntas vackra fordon, en återspegling av det lilla svenska varumärkets historia. En delad lunch, kaffe dricker med Saab-samtal och eventuellt en middag finns på planen. Sachsen, Thüringen och Hansestad är värd en resa för Saabs vänner i helgen.

5 tankar om "Saab Blogger i Hamburg och Sachsen"

  • Ha kul med alla Saabfans på bensinstationen Brandshof. Den mycket harmoniska atmosfären i stil med 50er / 60er år är en dröm! Absolut rekommenderad plats för bra bilar!

  • Då hoppas vi på alla deltagare i mötet på bra väder och mycket roligt med saabieren. Utgången av Sachsen och Thuringians på en dag ... ?? 😉

  • Ordmärket "SAAB" till mötet, tycker jag så mycket att de skulle vara min önskan om en ny SAAB emblem, bör bilen division någonsin stiga igen (som jag tyvärr tror inte det) - silver på svart i den berömda runda format.

    I alla fall önskar jag deltagarna på båda mötenna mycket roligt och njut av deras egna SAAB och andra SAABs. Jag är avundsjuk och återigen förhindrad. SKIT! ! !

  • Jag önskar er alla till mötet mycket roligt och håll fingrarna korsade att vädret spelar med sig

  • Jag kände inte Brandshof än, så jag måste åka dit. Ha kul bloggare och alla SAAB-vänner på helgen!

Kommentarer är stängda.