Challenge! Saab workshops i övergången.

Mobiliteten förändras, och debatten om hållbarhet och miljö kommer att vara med oss ​​under mycket lång tid. Dieselskandalen är långt ifrån upparbetad. Allt detta lämnar sitt märke, särskilt på äldre fordon med en dieselmotor under huven. Tiden är utmanande, och speciellt måste Saabs verkstäder anpassa sig till nya förutsättningar.

Saab workshops i övergången
Saab workshops i övergången

Saab-förteckningen krymper, vilket inte är överraskande. De yngre bilarna har åtminstone 10-åren på plattan, körsträckan är hög. Saabs försvinner allt mer från vardagen, varumärket blir långsamt osynligt. I princip är inga optimala förhållanden, och ändå inte allt är svart eller vitt.

Vår senaste undersökning var att utforska Saabs förare till deras verkstäder. Saab service, kedja eller gratis verkstad var frågan. Resultatet är överraskande tydligt.

Höga workshops lojalitet

Majoriteten av 43% av läsarna föredrar Saab / Orio bas som kontaktpunkt. Ett högt värde för ett varumärke som har varit ute av drift för omkring 8 år. Där garanti och garanti har blivit föråldrad i åldrarna och där det inte finns några kundlojalitetsprogram. Om du lägger till 25% av läsare som går till en gratis workshop med Saab Hintergund, får du en fantastisk kvot med nästan 70% lojalitet. Eftersom de små, fria Saab-skruvdragarna bortom Orio-nätet oftare är spin-offs eller återstoder från tidigare Saab-centra.

De stora verkstadskedjorna får ett rött kort. Endast 1% av läsarna röstade för det, en mycket låg poäng, en tydlig omröstning. Gör de traditionella Saab-skruvmejslarna och Orio i bakgrunden allting rätt? Ja, på grund av dessa sensationella värderingar kan andra stora märken i princip bara drömma. När det är ett fordon ut ur garantin blir det svårt. Trots flera program för kundlojalitet försvinner massan till var tjänsten uppfattas som billigare.

Saab service, kedja eller gratis verkstad?

 • Saab / Orio-partner (43%, 298-röster)
 • Gratis workshop (med Saab-bakgrund) (25%, 173-röster)
 • Jag skrämmer mig själv (19%, 132-röster)
 • Gratis workshop (11%, 79-röster)
 • Workshop kedja (Bosch service etc ...) (1%, 6-röster)

Totala omröstare: 480

Laddar ... Laddar ...

Allt verkar underbart, men det finns ingen anledning att klaga på ryggen och slappna av i fåtöljen. Eftersom du måste se resultatet med två begränsningar. Å ena sidan finns det främst människor här som utan tvekan kan kallas Saab-affine. Ditt vardagliga billiv med det lilla varumärket från Sverige sker inte av en slump, men mest medvetet. Och lika medvetet väljer verkstaden.

Saab workshops i övergången

För det andra, som tidigare nämnts, är allt i övergång. Dagliga bilar med grippen på huven försvinna snabbare och snabbare. Han sätter många i export, speciellt väl underhållen diesel är populär hos våra europeiska grannar. Det resulterande gapet stänger alltmer klassikerna, och workshops har rapporterat i flera månader på nya fordon som ännu inte finns i kundbasen.

Detta förändrar radikalt kraven. I stället för att vänta på fordon för dagliga behov, är framtids fokus mer på klassiker och unga timare. Det kom inte som en överraskning, men det ställer nya utmaningar för företagen. Inte alla vill gå vägen, speciellt multi-brand företag har lagt sitt Saab engagemang igen till testet de senaste månaderna.

Dessutom: kompetenta medarbetare är svåra att hitta, reservdelsförsörjningen är inte lätt. I leveransprogrammet finns det luckor i klassiska och klassiska bilar, vilket är helt normalt efter 20 - 30 år. Här är Orio, Leverantör av Saab originaldelar, frågade i samarbete med reparatörerna att lokalisera och komplettera sårbarheterna.

Eftersom gamla bilar är åtminstone när det gäller Saabs framtid - för fansen och för företag som ser Saab som en affärsmodell och som tidigare kunde leva väl - och det kan finnas i framtiden. Om du är beredd på det faktum att Saab bokas i allt högre grad under lover-kategorin och att kundernas krav ändras.

Bevarande, bevarande, restaurering

Specifikationerna för framtiden är tydliga. Med stor känslighet gentemot fordonen och kundernas behov är bevarande, bevarande och restaurering högt uppe på listan. Dessutom tillhandahållande av reservdelar och deras reproduktion. För att bevara den professionella kompetensen kring Göta Älvs varumärke, och att ge den till en yngre generation tekniker, är en annan uppgift.

Listan för framtiden är lång, och hon är ambitiös. I en förändringstid en utmaning för workshops och Orio AB. De har mycket att göra.

17 tankar om "Challenge! Saab workshops i övergången."

 • Bra idé! En bildpunkt för nästa semester i Sverige!

 • Top Garage☺️

 • Fuzziness är ...

  ... punkten med delbärarna har läsaren Bukki2001 redan tagit upp.
  Allt fler SAABs är också beroende av begagnade delar, för inte allt är nytt att ha.
  En dedikerad SAAB-verkstad tar också hand om det och anser sig vara slaktkreatur på egen gård.

  Detta kostar utrymme och är inte en trevlig syn. Olyckligtvis förutsätter de bra delarna att fordonet är gott skickat. För inredningen och fordonstekniken, desto lägre körsträcka och slitage, desto bättre. Också i fråga om organdonor har olyckor kommit ifråga. De saknar i sin tur andra delar.

  Men ändå kräver den mycket diskuterade hållbarheten och de ekonomiska begränsningarna hos den engagerade verkstaden det största möjliga utnyttjandet. Sedan även använda delar garanterade att byta fordon, även om kanske en ny skulle ha varit tillgänglig. I princip är det helt okej och fördelaktigt för båda parter ...

  Men det är också i direkt konflikt med lönsam produktion och distribution av nya delar.
  Tweaked och försiktigt bara ...

 • En mycket charmig idé!

  Och vem vet, kanske överträffar originalet? Jag skulle ha två eller tre idéer för det. Till exempel kan bakgrunden (hotellet) vara lite suddig och markera SAAB mer. Vid denna tidpunkt hittar jag bilden av 900 bättre. Ha det roligt och framgång med skottet!

 • Så länge de väl underhållna dieseldabbarna bara försvinna till andra europeiska länder och finns där i Saabhänden är välkommen, eftersom de behöver reservdelar och är intresserade av bil som är väl underhållna.
  Tänk snarare, att vi Saabfans, jag kallar dem "Zufallsaabfahrer" måste ta med Saab workshops.
  För ett år sedan var jag med min moped till Picker = TÜV gör bilen club där en SAAB TTID fick inga Dekaler Visar nästa låda att något var fel med avgasvärdena, sedan fick tala kort med föraren, en äldre man och frågade honom vad som händer och var han gick till tjänsten. Han berättade då att bilen tillhörde hans son och han förde bilen just hit, men de hade problem med reservdelar och fri verkstad inte tillräckligt insatt etc, jag sedan hänvisade honom till en inte långt enfernte Saab verkstad han tidigare visste inte och var han tackade väldigt mycket för TIP.
  Varje Saab-förare som går till Saab-verkstaden och får originala reservdelar är en vinnare för oss alla, så delarna är fortfarande tillgängliga och delarna är också överkomliga

 • Men hittades fortfarande, om någon är intresserad: HOTELL VARBERGS KUSTHOTELL. Vill alltid justera bilden med din egen Saab 😉

 • Bilden med 9000 framför kustområdet fann jag alltid bra. Kan någon berätta gentlemannen, var är det här "Kusr Hotellet"? Google spetsar ingenting ... Min första gissning var västkusten, men kanske har jag fel också. Förhoppningsvis slogs det inte och ersattes av en Bauhaus Klotz ...

 • Så jag hittade en bra kompromiss som förhoppningsvis kommer att ligga några år tillbaka. På grund av situationen för en bosatt (provinsiell) har jag "normala" saker gjort på en resursfull verkstad på plats. Befälhavaren och ägaren samt hans verkstadspersonal är inte rädda för ett varumärke som nu är ganska sällsynt.

  Dessutom behöver jag naturligtvis också ett bra SAAB-specialföretag som fortfarande har reservdelar för att hålla mina två 20-åriga 9-5 limousiner igång. Det fungerar också otroligt bra.

  Naturligtvis måste du ringa i förväg och meddela ditt "utseende", så du kör inte bort för ingenting. När vi besöker SAAB kombinerar vi vanligtvis det här med en shoppingbonus, så att du inte känner att du bara har kört totalt 300km för en ersättningsdel. Förresten behöver du inte vara "rik på pengar", men "tidsförmögenhet" är redan en viktig förutsättning. Jag ångrar därför alla SAAB-förare som inte är minst "tidsrika". De har det verkligen svårt då. Det här är de sanna varumärkesambassadörerna och fansna !!! Chapeau !!!

  För övrigt flyttar jag båda yngreimersna i normal körning varje dag, med högre körsträcka som drivs bara på vintern.

  Allt kommer att bli bra!

 • Om jag bara föreställer mig att föra min Viggen till en fri workshop ... aldrig någonsin!
  Till tidigare Saab-återförsäljare, ja, i maj återstår två fordon och båda går till Augst / BL

 • Enligt min åsikt beror Saab på framtiden av viljan hos SAAB-föraren att nå djupare och djupare in i väskan till det älskade fordonet. Det finns visserligen också gränser i det ekonomiska övervägandet, där det ekonomiska övervägandet kan övervinna känslomässigheten och den kära SAAB är inte längre överkomlig för den ena eller den andra. Ju mer dina fordon tas till, servas och repareras hos relevanta SAAB-verkstäder, desto större är sannolikheten att delarna kommer att fyllas på till rimliga priser och garanterad leverans. Och förutom oss här i Tyskland finns det många andra länder där SAAB fortfarande har många fordon. Jag låter mina två gamla människor vänta och repareras av Orio-partnern. I hopp om att utbudet kommer att bibehållas även efter 10 ett års leverans av delar i 2 år.

  Hälsningar från Erik

  10
 • Min verkstad har erkänt tidernas tecken. Att göra SAAB trevligt är mottot. Jag har intrycket att det är mer omsorg om det än år sedan.

  11
 • Ja det är det. 🙂

  11
 • Den så kallade "omvälvningen" inom rörligheten kommer på ett eller annat sätt.
  För SAAB-användaren kanske inte de avgörande nyheterna. snarare:
  Var kan jag få reservdelar till min SAAB, ny eller använd. Allt står och faller med det!
  För Orio betyder det: antingen ett tydligt engagemang för SAAB-delar, eller bara inte.
  De latenta sårbarheterna i SAAB bör vara välkända ...
  För ex-SAAB Werkstadt innebär det emellertid också att man hakar / håller på begagnade delar. Även om det binder kapitalet. SAAB-ägaren kommer vara glad om han får installera en använd vindrutetorkare. 🙂
  Att SAAB-ägarna är "trogen", men visar undersökningen ovan. Var det klart, eller hur? 😉
  Men även denna lojalitet har sina (lokala) gränser. Och det är ett annat "problem":
  Vem har råd med en SAAB som daglig förare, om nästa fabrikstad 90 Km (Lübeck), 75 Km (HH) eller 140 Km (Kiel) ligger. För mig skulle det betyda: en 2-bil måste komma ifrån. Om SAAB är "bitchy".
  Att ordna en hyrbil på morgonen är inte fråga för mig!
  En 2-bil kan och eventuellt inte vill ansluta sig till varje bilanvändare.
  Tunga beslut skulle då behöva göras ...
  Ur denna synpunkt är jag glad över alla SAAB-innehavare som tar sin SÄÄBE till klassiker! 🙂
  Alltid bra och framför allt olycksfri resa!

  13
 • Skriven utmärkt.

  Mit- och tänkt framåt. En artikel som ger svar på frågor du kanske inte har frågat dig så exakt. Och förresten, författaren relativiserar sig själv, villigt visar läsarna och läsarna gränserna och fuskigheten i metoden (undersökningsresultaten). En typisk Tom.

  Om ÖR och andra etablerade medier hade detta krav för sig själva, kunde de också vara glada över det växande antalet läsare, lyssnare och tittare?

  PS
  Åh ja, bordet med SAAB-bilder är också trevligt att titta på. Tack Tom.

  10
  2
 • I de verkliga Saab-verkstäderna är man helt enkelt i bästa händer, som vet att bilen vet vad den behöver och har allt vad Saab behöver. En gång beställt från en kedja av reparationswipers för Saab, var tvungen att vänta nästan två veckor och torkkvaliteten var inte bäst, den korta tiden senare beställde ursprungliga tvättar inte kunde jämföra och fortfarande hålla. Innan Saab hade öppnat Himberg behövde jag ett nytt batteri, en gratis verkstad var tvungen att beställa tre batterier tills han hade den rätta.
  Så, om du vill behålla Saab så länge som möjligt och i goda händer, så måste du gå till en som arbetar med många Saabs varje dag.

  13
 • Jag hoppas att Saab workshops med officiell (Orio) delleverans kommer att bevaras under lång tid.

  När jag tänker nästan 3 år 9000er hade köpt och ville göra mig nära i ett tidigare stort Saab centrum en första tjänst med bytet av alla vätskor, de rekommenderade mig för denna gamla bil men en fri verkstadsbesök. Det knackade mig nästan av min stol ... Nu går han till verkstaden där han har service tidigare och var jag alltid välkommen. Även om jag har en timmes bilresa ...

  12
 • För mig är inköpet av en Saab ännu inte aktuellt. I fokus bara en 93 II / III SC, så ett ganska "yngre" fordon.
  Jag är glad att ha specs som Lafrentz eller Zielke här i norr, eftersom jag i princip vill köpa fordonet från en kunnig återförsäljare. Detta skapar förtroende från början, du känner varandra och allt annat skulle göras där i detta företag.

  15

Kommentarer är stängda.