Bor med två Saab 9 3s i år 2019

Sedan här på sidan av Blog frågade Jag vill också skriva mitt bidrag till bloggen här, som jag blev Saab fan jag skrev redan, jag skrev redan rapporter om möten, nu vill jag skriva hur de uppfattas, hur de flyttas och hur de är omhändertagna.

Bor med Saab. Både Saab 9-3
Bor med Saab. Både Saab 9-3.

Upplevd, gissar jag en normal Saab 9-3 II // 9-3III inte faller särskilt på vägarna på vilka bilar som optiskt fortfarande ser ung, kan designlinjen från ansiktslyftning vara kvar nästan i en utställningslokal av nya bilar. Bland oss ​​Saab fans bilarna faller naturligtvis fram emot eftersom knappast en Saab förblir dolt i vissa Saab ser man vet också ägare och känner till verkstaden och Saab möten, men det betyder inte att Saab ägare ofta en Behöver gå till verkstaden. Det är mer som att gå till verkstaden för att chatta, träffa fina Saab-förare och göra bra saker för Saab. Om du gör Saab väl, tackar han dig med mycket körglädje.

Det är mycket bland bland vänner, bekanta och utomstående. Många är nyfiken och frågar hur det är att driva ett förmodligen dött märke. En bekant som länge försökt att köra bil från en nu bruten brittisk tillverkare, har gett upp det för brist på reservdelar och har ändrats till en levande fransk tillverkare. Han kan inte föreställa sig att Saaberna fortfarande drivs så, och varumärket hittar fortfarande så många anhängare. Vänner som brukar vara intresserade av bilen har också funnit intresse för Saab, till och med bryr sig om vissa fordon och mötena. Några skickar mig även bilder av Saabs när de ser en Saab. Nyligen skickade en vän mig en bild av en 9-3 med grekiska märken, som hon av misstag upptäckte i Wien.

Kan flyttas Saabs har fortfarande problem. Tack Gud, det finns inga dieselförbud i Österrike, och dieselen kan därmed drivas utan begränsning. För ett tag var dieselpriset nästan lika högt som Super Plus, vilket sorgade för den grundläggande nöjen av dieselbränsleekonomin, men nu har bensin och dieselpriserna återgått till normala. Du har inte känslan av att flytta en gammal bil, ja, knappt.

Självklart, om du har möjlighet att köra bil med en jämförbar storlek, kommer du naturligtvis att utveckla tiden inte har slutat, många saker blir modernare, reklam är mer exakta och färgglada. Digital bara. Allt pipar, varningsljud från alla håll. Senast, om Spurhalteasisstent inte har erkänt den första byggmarkeringsmarkören och börjar tjuta vild, oroar du dig om du behöver allt detta.

En förbättring av trafiksäkerheten är naturligtvis önskvärt, men alla system har naturligtvis sina begränsningar, och om du irriterar Gepiepse och du slår allt av, uppstår frågan varför du bär den med dig. Du måste fortfarande köra dig själv och inte datorn.

Allt är tydligt strukturerat i en Saab, allt är klart och lätt att läsa och fungera. Om du har installerat ett navigationssystem ser cockpiten av en 9-3II eller 9-3III ut visuellt inte föråldrad. Ingen indikation omfattas av rattfälgen. Nattpanelen gör några långa nattresor enklare, som jag redan har skrivit. En virtuell cockpit ser bra ut i showroomet, men i vardagen är det bara en gimmick och distraktion.

Eftersom dessa bilar inte kommer att existera längre kör du mer uppmärksamt och avslappnat. Korta avstånd, så det klassiska "brödet från bageriet runt hörnet hämtas" görs inte om möjligt, för att staden kör kollektivtrafiken används. Den använder inte alla hastighetsgränser helt, ofta med en liten 100 och farthållare på motorvägen för att köra. Du kommer till din destination nästan lika snabbt som du måste använda mindre, mindre materialslitage och komma till din destination mer avslappnad. Med en Saab bidrar du så mycket till miljöskydd och hållbarhet. Men det betyder inte att du bara smygar, ibland vill du bara känna turboens tryck och köra ut. Om jag hade möjlighet, skulle jag också spara en försummad Saab som Paul och ge honom ett andra liv. Det finns tyvärr några kandidater, om du tittar på något försäljningsmeddelande. Bilarna skulle tjäna det.

Återstår att skriva hur bilarna levereras. Hittills finns det inga leveransproblem, du tar bilen till Saab-verkstaden för årlig service, om det behövs får du även en Saab som ersättningsbil som gör dig allt lyckligare och kan hämta din egen bil när den är klar. Reservdelar, som behövs för en äldre bil, finns på lager eller på kortast möjliga tid och är prissatta inom det normala intervallet. För speciella önskemål hoppas jag på Saabs hjälp, som kan ge ömsesidig erfarenhetsutbyte.

Om du läser på Internet i forum och höra från vänner, eftersom de delvis täckt i märkesverkstäder i garantitiden eller om gamla bil en stor tillverkare en viss reservdel finns inte tillgängligt för en 5-7 år, sedan desto mer nöjd om hand Saab och uppskattar Saab-sakkunnigens kompetens. Som jag skrev tidigare, i vårt fall det är Saab Himberg, Här är Saaberna välskötta.

Anpassningar för Saabs är för närvarande inte tillgängliga. Endast förseglingen på bakrutan bör förnyas i limousinen, detta löser sig långsamt. Sedan Softlacktasten förnyades hanteras den också mycket noga här. Eftersom båda bilarna fortfarande ligger under 200 000 km-märket, hoppas jag att båda kan drivas länge utan några problem.


Tack vare Ken-Daniel för Saab-berättelsen på söndagen. Hur är det i vardagen med en äldre Saab? Vad upplever du, hur reagerar vänner, kollegor och familjen? Med överflöd, entusiasm eller medkänsla? Hur håller du Saab vid liv, vad gör du med reservdelar och workshops, hur optimerar du eller återställer de gamla svenskarna?

Ett brett ämne för "Saab berättelser 2019!". Utmanande, men också intressant. Hur ser det ut med fansen, hur stark gör Saabs hjärtslag i vardagen? Skriv det till oss, det är värt det!

Vi tackar för varje publicerad artikel med ett exklusivt Saab-Scania-styrelse.

47 tankar om “Bor med två Saab 9 3s i år 2019"

 • blank

  Hej herbert

  Tack så mycket, då ska jag leta efter tätningarna runt bakrutan och jag är glad över kostnaden ...

  Vacker helg, när tiden kommer 🙂

 • blank

  Hej,

  mycket har sagts och många tack för den fina artikeln.

  Jag har en 9-3 II SC (2009), en helt pålitlig bil, med mig i vardagen. Ett 9-3 I CV lades till förra året - jag skulle räkna det bland de "räddade", vars räddning inte är billig, men bilen är tilltalande.

  En fråga till författaren / samhället:
  1) ”Ruttna” bakrutans tätning: Jag känner också till problemet på en 9-3 II (2004) sedan. Kan någon hjälpa mig att ta reda på om ett byte är nödvändigt och hur mycket det kommer att kosta?
  2) Är knapparna för kontrollpanelen på luftkonditioneringen under tiden någonstans att få individuellt eller bara i uppsättningen?

  Tack på förhand och önskar er alla en trevlig kväll.

  • blank

   HJÄLP ...

   ... Jag skulle vilja vara mer omfattande, men jag kan bara göra det inom ramen för min begränsade kunskap.
   Tala om ramar, ja gammala tätningar av bak eller vindrutor är nödvändigtvis ersatta.
   Annars kommer du förr eller senare att ha vatten inuti, mögel, elektriska problem och eventuellt strukturella skador på A- och / eller C-stolparna ...

 • blank

  underbar artikel ... Saab blir bättre med åldern. Vi kör. vår 2011-9X Combi 3 på långa (800 km) rundturer flera gånger i månaden ... totalt är det knappt 200,000 XNUMX km. Förutom nya framhjulslagrar och främre fjäderben, inga problem förutom A / C-kompressor förra veckan. Återförsäljaren tillhandahöll en låntagare under helgen av en helt ny Chevrolet Blazer. Vi kunde inte vänta med att få tillbaka vår Saab. Vi har navigering men använder det inte, för Waze och Google Maps på iPhone är bättre ... dåligt, iPhone ansluter inte till navigeringspanelen.

 • blank

  Ha en svart 9.5 Combo Aero med 50000 km och en 9.3 Viggen Hirsch Performance med 276 PS. Så kör Saab himmelskt. Den senare, förresten, med 111000 km i bästa skick till salu. Letar efter en 900 han 16 S Cabriolet med under 150000 km.

  • blank

   Bollar av stål

   Du måste vara ett jävla tufft ben för att ens avgöra den ena eller den andra duon i denna drömmande trio. Hur gjorde du det där? Du kan inte ha kastat ett mynt med tre sidor ...

 • blank

  Vilket år skulle vara en rekommendation för en 93 II / III?
  Är 1.8i det bästa valet för en daglig förare?

  • blank

   Bloggen rekommenderar 1,8t, men tror att du också kan använda 1,8i mycket väl som en daglig drivrutin. Underhållskostnaderna är gynnsamma. 122 PS är inte hög även i bilskatten.

   • blank

    1.8t är verkligen Saabiger-fordonet. Men jag ser ingenting som skulle tala mot 1.8i. Du kan inte köra 9-3 billigare. Fordon från år 2008 rekommenderas.

   • blank

    landsspecifik

    För fullständighetens skull är skatter och försäkringar landspecifika. För kubisk kapacitet är kostnaderna för i och t identiska.
    I D är avgiften fortfarande väsentligen baserad på motorförskjutning. I Italien mättes en gång försäkringen utifrån motorstorlek, och kanske är det fortfarande? Jag vet inte det …

    Men en vän fick en Volvo stationvagn från Italien för länge sedan, som redan hade en ”liten” men kraftfull 2,0 turbo, som aldrig fanns tillgänglig för denna modell i D, och förklarade för mig att i Italien försäkringen upp till 2,0 är mycket billigare än ovan. I Tyskland såldes samma bil med 2,3 liter men mindre tryck. Den tyska versionen var till och med lite svagare trots den större motorn och hade också ett sämre grepp om bensinen, om jag har det i mitt huvud. Den italienska Volvo var den livligare.

    Andra länder andra sätt ...

    • blank

     Således för Tyskland är 1,8t förmodligen mer attraktivt, om skatten är densamma, om du inte får ett attraktivt erbjudande för en 1,8i
     Gabs av skattemässiga skäl inte för vissa länder inte ens äror med mindre förskjutning? Av det fanns det något att läsa här.

     • blank

      Ganska möjligt. Jag kommer inte ihåg en motsvarande artikel här, men kanske var det som jag beskrev för Volvo - det vill säga 9000 och 9-5 I som 2,0 istället för 2,3 liter Eros för motsvarande marknader ...

      Jag skulle bli mindre förvånad än då Volvo med en okänd motor. SAAB hade redan 2,0 på hyllan.

      Ett attraktivt erbjudande för en SAAB 1,8i är alltid en bra anledning överallt i världen
      Och förr eller senare kommer det också att finnas en hastighetsgräns på Autobahn i Tyskland ...

     • blank

      Jag har en tysk Aero-broschyr för 9-3 och 9-5, från 2006. I den är den minsta kapacitet som erbjuds 2.3 Turbo.

      • blank

       I Italien var 9000 Aero endast med 2 liters motor. Huruvida 9-5 jag inte vet.

     • blank

      @ Christoph Blum,

      korrekt. Dialogen handlar om andra marknader, ramvillkor som skiljer sig från de tyska och därför möjligen olika och marknadsspecifika specifikationer ...

     • blank

      Tack Tom!

      Nu passar allt ihop igen. Det är förvånande och samtidigt uppenbart att nationella skillnader i försäkringar har en sådan inverkan på bilteknik ...

      Historiska fordon från Italien är kända för ganska små men fina motorer.
      Eftersom små 6 eller 8-cylindrar har utvecklats, vars förskjutning i andra länder har försökt klämma in i en 4-cylinder så snart som möjligt. Kanske finns det också en anslutning till skattebasen av den italienska försäkringsbranschen?

      • blank

       I skatteriktlinjerna användes en gräns på 2 liter i Italien. Allt ovanför det var "lyx". Därav de mindre motorerna. Det fanns verkliga konstverk från Ferrari med ”bara” 2 liter förskjutning.

     • blank

      Tom, tack igen.

      Det är fantastiskt vad du kan ta reda på, fråga om och be om här. Det är kul, det är smart ...

    • blank

     Och i Österrike tar man så liten som möjligt motorn för att hålla skatten låg, även företagsbilar är begränsade vid köp av varor och får inte avge mer än 121g / km Co2.

 • blank

  Modig att färga! Normalt är röda bilar inte min sak. De två 9-3 hon är mycket bra, eftersom jag tror Saab alltid hade en bra hand med denna färg.

  Finns det en fortsättning på artikeln, kanske 2020? Jag skulle vara glad!

  • blank

   Fantastiskt hur många kommentarer och tankar färgen genererar ...

   Men jag kan förstå det väl. När du går runt en röd bil rullar dina tånaglar ofta upp så fort du kommer bak och inser hur mycket bakljusen och bilens färg biter ...

   Det är annorlunda här (se första bilden) och det är nog hemligheten också. På 9-3 II bildar lack och bakljus en enhet. Jag såg en gång röda 9-5 kromglasögon SC som var exakt samma och blev förvånad över hur bra en röd bil kan se ut om färgen väljs medvetet och exakt och harmoniserar med bakljusen och bromsljuset. Jag var helt nöjd ...

   När 9-3 III här, eller en röd-9 5 NG i samma färg, uppstår det här problemet medan ingen längre (modifierad bakljus), men det var bra och rätt av Saab som ingå nya färgexperiment. Om det är rött, då rött.

   När det gäller form och färg, kan du inte skylla SAAB-konstruktörerna för att vara fel köpare och förare. Det gör det också lättare att titta runt marknaden idag för begagnade SAAB. Tack SAAB.

   • blank

    Och så annorlunda är smakerna, jag skulle helst föredra bakljus som den kontrast i färg som till exempel ansiktslyftorna bakljus. Vissa har återutrustat dem.

    • blank

     Båda är bra och utesluter inte ömsesidigt ...

     Jag blev missförstådd. Den (ljusa) färgen på broms, bakljus och kattens ögon är i stor utsträckning standardiserad. Jag ville bara säga att det är bättre om den röda plasten av bakljus och bilfärgen inte biter.

     Den vita och klara glasoptiken på bakljusen från senare modeller har ändå tagit hand om problemet. Jag sa ingenting om frågan om jag hittar en lösning bättre än den andra. För att vara ärlig, har jag inte ens tänkt på det än ...

  • blank

   Anna Maria har helt rätt. Den ena av mina två 9-3 || Kombis är ja, som redan nämnts, även röd. Färgen är mycket bra för honom. Färgen, speciellt om den har tvättats fräsch, har fortfarande en enorm intensitet och briljans. Eftersom jag alltid inte trodde att han redan har 13 år under hans bälte. Jag gör inget speciellt. Till min andra, sportiga och samma gamla 9-3 || Kombi 2.8 Jag tycker att det är något bättre på hans stålgrå metallic. I direkt jämförelse, men gör det röda på mina två Saabs, som exakt är samma ålder, desto bättre intryck. De svarta plastpanelerna, i dörrhandtagets urtagningar, är verkligen mycket effektiva och ser ut som de andra svarta anpassningarna till den röda brunnen. Mina två har också den nämnda lastpanelen, som jag verkligen uppskattar.
   Som redan nämnts finner jag 1.8i med 122 PS en super daglig bil, men kan sakna något vridmoment. Du kan bara inte ha allt.
   Jag kan inte ge ett köpår. Jag saknar erfarenhet. Toi, toi, toi, kanske hade jag tur med 2005, båda hittills.
   Den röda 1.8 jag har nu nästan 3 år. Förra årets avgasutsläpp var speciellt för denna motor inte lätt att få. Mer var inte ännu. Han hade dock endast inköp 120.000 km på klockan. Tidbältet hade gjorts 5000 km innan.
   Jag har bara 2.8 turbo för 1/2 år. Den första ägaren fick servicera eller reparera den på Saab Autohaus Bauer i München varje år tills den köptes. Han sa att han var väldigt glad. Alla räkningar är på plats. Emellertid verkar återförsäljaren vara i det övre prissegmentet. Med 1.8i kan du säkert ha gjort något i gratisverkstäder på grund av den fortfarande relativt enkla konstruktionen. Jag vet inte om 2.8 turbo än. Med 1.8 i, till exempel, kunde jag byta parkeringsljuskula själv längst fram till vänster, med lite putter. Jag kan inte göra det med samma bil, med 2.8-motorn, för allt är helt stängt. Har någon tips? Jag har inte tittat på nätet ännu.
   Jag ville bara svara kort. Det har blivit så mycket igen nu. Mina Saabs har vuxit nära mitt hjärta.

  • blank

   "Mod till färg"

   Den ljusa Laser Red ser riktigt bra ut på 932 SC före ansiktslyftning (precis som 931 CV), min flickvän kör en sådan kombi. Och att bita med bakljusen är omöjligt, de är isvita ...

 • blank

  Tack för den här rapporten. Jag kör en 9-3 själv till min fullständiga tillfredsställelse. Bara de fula "färgmärken" som nämns på tangenterna och det föråldrade navigationssystemet skulle jag ha velat ha förbättrat.
  Finns det en källa till det?

  • blank

   För ansiktslyftning 9-3 har Saab Lafrentz en Navi i programmet. För pre-facelift modeller ser det dåligt ut.

   • blank

    Tack till Ken-Daniel för den trevliga rapporten. Jag kan förstå allt väl, eftersom mitt liv består av två Saab 9-3 || Stationcar medföljer. Jag kallar dem mina dizygoti-tvillingar eftersom de bara är två dagar från första inträdet. Annars är likheterna naturligtvis begränsade till varumärket, formen och de vanliga sakerna som gör en Saab 9-3 || är viktigt. En är röd med AHK, normal utrustning, utan några fantastiska extra. Den har den lilla 1.8 liters bensinmotorn med 122 hk. En underbar bil för vardagligt bruk som jag också använder för affärer. En mycket bra "arbetare" med en ovanlig design som du ser på gatorna från morgon till natt. Genom honom talade initiativtagaren till ett Saab-rundbord i östra München till mig på en parkeringsplats.
    Den andra Saab, som lades till för bara sex månader sedan, är praktiskt taget motsatsen till det. Han är 'vargen i fårkläder', en flygmodell. Stålgrå metallic, all utrustning som förmodligen var tillgänglig 2005, inklusive underbart, robust tvåfärgat läder och 2.8 l V6 turbomotor med hjortjustering. För mig är den här bilen en prisvärd dröm som låter dig känna allt den kan och gör. Med andra ord stryker han inte bort allt som gör en sportig, snabb bil med någon form av elektroniska "hjälpare".
    Jag tar det för utflykter i bergen etc. För mig är detta en dröm med den här bilen. Och om jag måste, kan jag alltid använda den som en stationvagn som dess ojämna "tvilling". Detta är dock endast lämpligt i undantagsfall, eftersom de två skiljer sig inte bara när det gäller motorisering utan också i törst.
    Så det var en kort beskrivning av mitt liv med två Saab 9-3 || Kombi.
    Hälsningar till alla!

    11
    • blank

     Jag skulle också vilja ha en 1,8i 9-3 som Combi eftersom det är billigt att behålla (motorrelaterad försäkringsskatt = fordonsskatt) och skulle inte lida i korttrafik.

     12
    • blank

     Låter bra
     Låter som en liten fordonsflotta som täcker allt från förnuft till kul, från funktion till lyx ...

     Två mer, tre meningar mer och några fina bilder och redan den här kommentaren skulle vara ett fullständigt läsarbidrag! Som det är det en kommentar som jag också har tyckt om att läsa. Tack.

    • blank

     Så konsekvent positiva erfarenheter med 1.8i? Vad gjorde han?

    • blank

     Så du kan rekommendera 1.8i med ett gott samvete?

     • blank

      Ja, och om något händer, är det enkelt att fixa.

     • blank

      Hej Stefan,
      Fram till igår, en Saab 1.8t med 150Ps (2004) som en limo, så att säga, min första stora kärlek och min glädje efter jobbet.
      Vid 50k km köpte jag den, såld med 260k km.
      Endast mindre föremål har byts ut oschemalagt (CD växlare, vindrutetorkare, bränslepump, servostyrning, framsätarkabel).

      Om hög kvalitet och körglädje är jag fortfarande positivt överraskad.
      Hittills är följande komponenter fortfarande originalutrustning:
      - Motor
      - Överföring
      - Förrätt
      - Turbo
      - LIMA
      - komplett avgassystem inklusive lamda
      - koppling
      - alla 4 stötdämpare
      - alla fyra hjullager
      - allt annat….

      Skulle jag köpa den igen?
      Men säkert!
      Jag delade bara med det på grund av parkeringsproblemet på grund av köpet av en Saab Sportcombi 1.9ttid. Jag hade redan köpt den 2018 och ersatte redan LIMA och ARG Venti (det vanliga dieselproblemet) ...
      Ja, den nya dieselen (vintage 2008, full utrustning) har ett bra utkast och en modernare instrumentbräda, men inget mer!
      Jag saknar den gamla gamla bensinmotorn! Varför? Den hade personlighet, en smidig motor, var väldigt tyst, körupplevelsen var precis rätt. Var alltid pålitlig och förbrukades mellan 7.5 - 8.1 l / 100 km normal bensin.

      Jag är en passionerad Saab-fan och kommer att testa en konvertibel 2.0 (2004 Aero) denna lördag. Ggf.kaufen.
      Det ska också vara 1.8t!
      Sedan finns det igen 2 stora Saabinchen på min gård, som kommer att söta mitt liv weiterin.

      Med vänliga hälsningar!
      Serge

   • blank

    Finns det mer information om navigationssystemet?

    • blank

     Tyvärr inte från min sida. Ett besök i Kiel, i kombination med en artikel om Navi, finns på önskelistan. Men inte mer. Lafrentz postar oftare via Navi på FB. Kanske är det bra?

     • blank

      Kanske kan den nya nordtyska korrespondensen från Hamburg trumma ta hand om det? 😉 Ett besök på Lafrentz skulle ändå vara på glid!

    • blank

     Förra året hade jag navigationssystemet eftermonterat till Lafrentz och jag kan berätta om mina erfarenheter idag eller imorgon, om så önskas (men jag har bråttom nu).

     • blank

      Jag tror att det skulle intressera ett antal läsare, ämnet är upprepade gånger efterfrågat och flyttat. Kanske kan du skicka en kort rapport till Tom? Ämnet är annars här, jag är rädd.

 • blank

  2 vackra Saab i bra händer

  Carefree Saab läser på söndag, vilken man tycker om att läsa. Tack Ken-Daniel.
  Och tack så mycket till Saab Himberg att de fortfarande har några delar av sitt arbete och har gjort det möjligt för dem att bidra till denna positiva och positiva erfarenhet. Mössa till så mycket engagemang.

  Tyvärr kan jag inte och borde inte bekräfta detta som universellt gällande för alla tidigare Saab-återförsäljare. Min kromglasögon SC hade varit med någon i många år, som hade börjat tidigt för att hålla ut delar. En titt på lägret (tomma) i lägret var möjligt från kontoret.
  För varje tjänst gjordes två dagar till standard. På dag 2 var det ett samtal på eftermiddagen, som idealiskt sa att bilen kunde hämtas på sen eftermiddag dag 1 ...
  Men det hände också att man upptäckte en bagatell, beställde en annan del och bilen slutfördes i slutet av dagen 3.

  Och allt, som jag sa, strax efter Saab-konkursen. En entreprenör har optimerat sitt kassaflöde och balansräkning - men inte servicen och kundlojaliteten. Han måste veta. Jag fortsätter min Saab men är nu någon annanstans. Allt bra.
  Det som gör mig ledsen är tanken att dålig och samtidigt dyr service kunde ha stimulerat den ena eller andra varumärkesförändringen och påverkat priserna på begagnade Saabs negativt ...

  12
 • blank

  Mycket färg för helgen!

  Mycket snyggt skrivet, tack så mycket! Laserröd är en fantastisk färg! Jag tycker att SportCombi helt enkelt är lysande (det skulle alltid ha varit för glatt för cabrioleten och du vet att röda konvertibler med svarta toppar från andra märken från några amerikanska filmer på 80-talet). Jag hittade också alltid den vinröda metallicen av 900 II (fanns det faktiskt fortfarande den på 9-3 I?) Och många nyanser av blått i metallic (Kosmos, Saphir eller Fusion, Fjord, etc.). Det är synd att i D - enligt lokalt intresse - ofta bara "skalliknande" (eller inga alls, dvs svarta, vita, silver) färger erbjöds!

  Min absoluta drömbil i vacker blå, den unika delen 9-3 2.0T Aero Griffin Cabriolet Sky Blue Edition
  Första registrering: 04 / 2012, finns för närvarande tillgänglig för försäljning av Leitner, se mobile.de. Tyvärr har jag bara inte 😉 60T € kvar och förutom det skulle det inte vara den rätta att köra i mitten av storstaden. Men kanske det passar in med några läsare från bloggen? 🙂

  15
  1
 • blank

  Hej Ken-Daniel, tack för ditt Saab-bidrag och bilderna.
  Följande frågor har jag: Är båda Saabs lika motoriserade?
  Om så är fallet, varför två identiska eller liknande Saabs? Tillfälle eller på grund av familjen
  eller på grund av färgen? Varför inte konvertibel och Combi?

  15
  • blank

   Hej, Combi är en bensin XWD, sedan en diesel. Dieselväxeln byttes ut för en 9-9 5 år sedan, Combi för tre år sedan till oss som ersättare för en Subaru. Ville bara ha en combi. En konvertibel kan till och med komma till det. De två är röda är en slump, men en röd konvertibel skulle passa bra.

   19
   • blank

    Jag skulle också vilja XWD.

    Men jag känner också igen egenskaperna hos 9-3 II. Jag tycker det är coolt och funktionellt, till exempel att allt inte är målat i bilfärg ännu ...

    Hur öppnar man en dörr utan en vigselring som klipper det lackade dörrhandtaget? Och gör sig ogiftiga högerhänder alltid överens om att sätta bilnyckeln till vänster innan de når förardörren?

    Visst var inte allt bättre tidigare. Men omvänt är inte varje senaste modefluga faktiskt ett verkligt framsteg ...

    Hur som helst, trevliga bilar. Båda båda och var och en på sin egen väg.

    13
    • blank

     Om skyddsremsor på dörrarna tycker jag om trånga garage eller om du måste parkera nära ett staket. Och jag saknar den skyddade lastkanten av omärkt plast, som har Prefacelift Combis. Ansiktslyftan har faktiskt utelämnat.

 • blank

  Underbart skrivet. Med en Saab är du väl klädd, säger jag alltid. Självklart är två sågar bättre! Vi ses snart Ken-Daniel.

  18
 • blank

  Mycket trevligt, och sedan båda Saab i rött!

  23

Kommentarer är stängda.