Bor med två Saab 9 3s i år 2019

Sedan här på sidan av Blog frågade Jag vill också skriva mitt bidrag till bloggen här, som jag blev Saab fan jag skrev redan, jag skrev redan rapporter om möten, nu vill jag skriva hur de uppfattas, hur de flyttas och hur de är omhändertagna.

Bor med Saab. Både Saab 9-3
Bor med Saab. Både Saab 9-3.

Upplevd, gissar jag en normal Saab 9-3 II // 9-3III inte faller särskilt på vägarna på vilka bilar som optiskt fortfarande ser ung, kan designlinjen från ansiktslyftning vara kvar nästan i en utställningslokal av nya bilar. Bland oss ​​Saab fans bilarna faller naturligtvis fram emot eftersom knappast en Saab förblir dolt i vissa Saab ser man vet också ägare och känner till verkstaden och Saab möten, men det betyder inte att Saab ägare ofta en Behöver gå till verkstaden. Det är mer som att gå till verkstaden för att chatta, träffa fina Saab-förare och göra bra saker för Saab. Om du gör Saab väl, tackar han dig med mycket körglädje.

Det är mycket bland bland vänner, bekanta och utomstående. Många är nyfiken och frågar hur det är att driva ett förmodligen dött märke. En bekant som länge försökt att köra bil från en nu bruten brittisk tillverkare, har gett upp det för brist på reservdelar och har ändrats till en levande fransk tillverkare. Han kan inte föreställa sig att Saaberna fortfarande drivs så, och varumärket hittar fortfarande så många anhängare. Vänner som brukar vara intresserade av bilen har också funnit intresse för Saab, till och med bryr sig om vissa fordon och mötena. Några skickar mig även bilder av Saabs när de ser en Saab. Nyligen skickade en vän mig en bild av en 9-3 med grekiska märken, som hon av misstag upptäckte i Wien.

Kan flyttas Saabs har fortfarande problem. Tack Gud, det finns inga dieselförbud i Österrike, och dieselen kan därmed drivas utan begränsning. För ett tag var dieselpriset nästan lika högt som Super Plus, vilket sorgade för den grundläggande nöjen av dieselbränsleekonomin, men nu har bensin och dieselpriserna återgått till normala. Du har inte känslan av att flytta en gammal bil, ja, knappt.

Självklart, om du har möjlighet att köra bil med en jämförbar storlek, kommer du naturligtvis att utveckla tiden inte har slutat, många saker blir modernare, reklam är mer exakta och färgglada. Digital bara. Allt pipar, varningsljud från alla håll. Senast, om Spurhalteasisstent inte har erkänt den första byggmarkeringsmarkören och börjar tjuta vild, oroar du dig om du behöver allt detta.

En förbättring av trafiksäkerheten är naturligtvis önskvärt, men alla system har naturligtvis sina begränsningar, och om du irriterar Gepiepse och du slår allt av, uppstår frågan varför du bär den med dig. Du måste fortfarande köra dig själv och inte datorn.

Allt är tydligt strukturerat i en Saab, allt är klart och lätt att läsa och fungera. Om du har installerat ett navigationssystem ser cockpiten av en 9-3II eller 9-3III ut visuellt inte föråldrad. Ingen indikation omfattas av rattfälgen. Nattpanelen gör några långa nattresor enklare, som jag redan har skrivit. En virtuell cockpit ser bra ut i showroomet, men i vardagen är det bara en gimmick och distraktion.

Eftersom dessa bilar inte kommer att existera längre kör du mer uppmärksamt och avslappnat. Korta avstånd, så det klassiska "brödet från bageriet runt hörnet hämtas" görs inte om möjligt, för att staden kör kollektivtrafiken används. Den använder inte alla hastighetsgränser helt, ofta med en liten 100 och farthållare på motorvägen för att köra. Du kommer till din destination nästan lika snabbt som du måste använda mindre, mindre materialslitage och komma till din destination mer avslappnad. Med en Saab bidrar du så mycket till miljöskydd och hållbarhet. Men det betyder inte att du bara smygar, ibland vill du bara känna turboens tryck och köra ut. Om jag hade möjlighet, skulle jag också spara en försummad Saab som Paul och ge honom ett andra liv. Det finns tyvärr några kandidater, om du tittar på något försäljningsmeddelande. Bilarna skulle tjäna det.

Återstår att skriva hur bilarna levereras. Hittills finns det inga leveransproblem, du tar bilen till Saab-verkstaden för årlig service, om det behövs får du även en Saab som ersättningsbil som gör dig allt lyckligare och kan hämta din egen bil när den är klar. Reservdelar, som behövs för en äldre bil, finns på lager eller på kortast möjliga tid och är prissatta inom det normala intervallet. För speciella önskemål hoppas jag på Saabs hjälp, som kan ge ömsesidig erfarenhetsutbyte.

Om du läser på Internet i forum och höra från vänner, eftersom de delvis täckt i märkesverkstäder i garantitiden eller om gamla bil en stor tillverkare en viss reservdel finns inte tillgängligt för en 5-7 år, sedan desto mer nöjd om hand Saab och uppskattar Saab-sakkunnigens kompetens. Som jag skrev tidigare, i vårt fall det är Saab Himberg, Här är Saaberna välskötta.

Anpassningar för Saabs är för närvarande inte tillgängliga. Endast förseglingen på bakrutan bör förnyas i limousinen, detta löser sig långsamt. Sedan Softlacktasten förnyades hanteras den också mycket noga här. Eftersom båda bilarna fortfarande ligger under 200 000 km-märket, hoppas jag att båda kan drivas länge utan några problem.


Tack vare Ken-Daniel för Saab-berättelsen på söndagen. Hur är det i vardagen med en äldre Saab? Vad upplever du, hur reagerar vänner, kollegor och familjen? Med överflöd, entusiasm eller medkänsla? Hur håller du Saab vid liv, vad gör du med reservdelar och workshops, hur optimerar du eller återställer de gamla svenskarna?

Ett brett ämne för "Saab berättelser 2019!". Utmanande, men också intressant. Hur ser det ut med fansen, hur stark gör Saabs hjärtslag i vardagen? Skriv det till oss, det är värt det!

Vi tackar för varje publicerad artikel med ett exklusivt Saab-Scania-styrelse.

47 tankar också "Bor med två Saab 9 3s i år 2019"

 • Mycket trevligt, och sedan båda Saab i rött!

  16
  Svara
 • Underbart skrivet. Med en Saab är du väl klädd, säger jag alltid. Självklart är två sågar bättre! Vi ses snart Ken-Daniel.

  11
  Svara
 • Hej Ken-Daniel, tack för ditt Saab-bidrag och bilderna.
  Följande frågor har jag: Är båda Saabs lika motoriserade?
  Om så är fallet, varför två identiska eller liknande Saabs? Tillfälle eller på grund av familjen
  eller på grund av färgen? Varför inte konvertibel och Combi?

  11
  Svara
  • Hej, Combi är en bensin XWD, sedan en diesel. Dieselväxeln byttes ut för en 9-9 5 år sedan, Combi för tre år sedan till oss som ersättare för en Subaru. Ville bara ha en combi. En konvertibel kan till och med komma till det. De två är röda är en slump, men en röd konvertibel skulle passa bra.

   15
   Svara
   • Jag skulle också vilja XWD.

    Men jag känner också igen 9-3 II-kvaliteterna. Kallt och funktionellt, till exempel tror jag att det ännu inte är helvete av det hela är målade i kroppsfärg ...

    Hur öppnar man en dörr utan en vigselring som klipper det lackade dörrhandtaget? Och gör sig ogiftiga högerhänder alltid överens om att sätta bilnyckeln till vänster innan de når förardörren?

    Inte allt var bättre tidigare. Men omvänt är inte alla sista gråt verkligen en riktig framsteg ...

    Hur som helst, trevliga bilar. Båda båda och var och en på sin egen väg.

    Svara
    • Om skyddsremsor på dörrarna tycker jag om trånga garage eller om du måste parkera nära ett staket. Och jag saknar den skyddade lastkanten av omärkt plast, som har Prefacelift Combis. Ansiktslyftan har faktiskt utelämnat.

     Svara
 • Mycket färg för helgen!

  Mycket fint skrivet, tack! Lasertråden är en bra färg! Jag tycker Sportcombi bara awesome (för cabriolet, skulle det ändå ha varit alltför pråliga mig och du vet röd cabriolet med svart topp av andra märken för några amerikanska filmer 80er). Mycket trevlig, jag var alltid vinröd Metallic av 900 II (när det var 9-3 jag faktiskt fortfarande?) Och många Blautönein Metallic (Cosmos, safir eller fusion, Fjord, etc.). Synd att D - i enlighet med de lokala intressen - ofta "conchoidal" det enda sättet (eller ingen alls, det vill säga svart, vit, silver) var färger erbjuds!

  Min absoluta drömbil i vacker blå, den unika delen 9-3 2.0T Aero Griffin Cabriolet Sky Blue Edition
  Första registrering: 04 / 2012, finns för närvarande tillgänglig för försäljning av Leitner, se mobile.de. Tyvärr har jag bara inte 😉 60T € kvar och förutom det skulle det inte vara den rätta att köra i mitten av storstaden. Men kanske det passar in med några läsare från bloggen? 🙂

  11
  1
  Svara
 • 2 vackra Saab i bra händer

  Carefree Saab läser på söndag, vilken man tycker om att läsa. Tack Ken-Daniel.
  Och tack så mycket till Saab Himberg att de fortfarande har några delar av sitt arbete och har gjort det möjligt för dem att bidra till denna positiva och positiva erfarenhet. Mössa till så mycket engagemang.

  Tyvärr kan jag inte och borde inte bekräfta detta som universellt gällande för alla tidigare Saab-återförsäljare. Min kromglasögon SC hade varit med någon i många år, som hade börjat tidigt för att hålla ut delar. En titt på lägret (tomma) i lägret var möjligt från kontoret.
  2-dagar har gjorts standard för varje tjänst. Dag 1 var sedan ett samtal på eftermiddagen, vilket i det ideala fallet medförde att du kan hämta bilen sen på eftermiddagen på dagen 2 planerade ...
  Men det hände också att man upptäckte en bagatell, beställde en annan del och bilen slutfördes i slutet av dagen 3.

  Och allt, som jag sa, strax efter Saab-konkursen. En entreprenör har optimerat sitt kassaflöde och balansräkning - men inte servicen och kundlojaliteten. Han måste veta. Jag fortsätter min Saab men är nu någon annanstans. Allt bra.
  Men jag är ledsen av tanken att den ena eller den andra varumärkesändringen kunde ha stimulerats av dålig och ändå dyr service och priserna på begagnade Saabs har påverkats negativt ...

  Svara
 • Tack för den här rapporten. Jag kör mig en 9-3 till min fulla tillfredsställelse. Endast de ovan nämnda fula "spår av färg" på nycklarna och den åldrande Navi jag skulle vilja ha förbättrats.
  Finns det en källa till det?

  Svara
  • För ansiktslyftning 9-3 har Saab Lafrentz en Navi i programmet. För pre-facelift modeller ser det dåligt ut.

   Svara
   • Tack till Ken-Daniel för den trevliga rapporten. Jag kan förstå allt bra, såväl som mitt liv på två Saab 9-3 || Combi åtföljs. Jag kallar dem mina dizygotiska tvillingar, eftersom de bara är två dagar bortsett från den första registreringen. I annat fall är likheterna begränsade till varumärket, formen och det vanliga, vilken Saab 9-3 || konton. En är röd med AHK, normal utrustning, utan stora extrafunktioner. Han har den lilla 1.8 1 bensinmotorn med 122 PS. En underbar bil för daglig användning, som jag också använder för affärer. En väldigt modig "arbetare" med en ovanlig design som kan ses på gatorna från morgon till natt. Genom honom blev jag också kontaktad av initiativtagaren till en Saab Stammtisch i München East, f på en parkeringsplats.
    Den andra Saab, som kom för ett halvt år sedan, är nästan motsatsen till det. Han är vargen i fårkläder, en Aero-modell. Steel Gray metallic, allt om utrustning, som förmodligen 2005 var tillgängliga, inkl. En underbar, robust tvåfärgade läder och 2.8 l V6 turbomotor med rådjur tuning. För mig är denna bil en prisvärd dröm som låter dig känna allt du kan och kan göra. Säg att han inte stryker ut allt som gör en sportig, snabb bil, med någon, hjälpare, elektronisk väg bort.
    Jag tar honom för resor i bergen etc. Det här är en dröm för mig med den här bilen. Och om det måste vara, kan jag använda det när som helst, som sin ojämna tvilling, som en stationsvagn. Detta är dock endast lämpligt i undantagsfall, eftersom de två skiljer sig inte bara i motoriseringen utan även i deras törst.
    Så det var en kort beskrivning av mitt liv med två Saab 9-3 || Kombi.
    Hälsningar till alla!

    Svara
    • Jag skulle också vilja ha en 1,8i 9-3 som Combi eftersom det är billigt att behålla (motorrelaterad försäkringsskatt = fordonsskatt) och skulle inte lida i korttrafik.

     Svara
    • Låter bra
     Låter som en liten flotta fordon som täcker allt från skäl till ro, från funktion till lyx ...

     Två mer, tre meningar mer och några fina bilder och redan den här kommentaren skulle vara ett fullständigt läsarbidrag! Som det är det en kommentar som jag också har tyckt om att läsa. Tack.

     Svara
    • Så konsekvent positiva erfarenheter med 1.8i? Vad gjorde han?

     Svara
    • Så du kan rekommendera 1.8i med ett gott samvete?

     Svara
     • Ja, och om något händer, är det enkelt att fixa.

     • Hej Stefan,
      Fram till igår, en Saab 1.8t med 150Ps (2004) som en limo, så att säga, min första stora kärlek och min glädje efter jobbet.
      Vid 50k km köpte jag den, såld med 260k km.
      Endast mindre föremål har byts ut oschemalagt (CD växlare, vindrutetorkare, bränslepump, servostyrning, framsätarkabel).

      Om hög kvalitet och körglädje är jag fortfarande positivt överraskad.
      Hittills är följande komponenter fortfarande originalutrustning:
      - Motor
      - Överföring
      - starter
      - Turbo
      - LIMA
      - Komplett avgassystem inklusive Lamda
      - koppling
      - alla 4 stötdämpare
      - alla 4 hjullagers
      - allt annat ....

      Skulle jag köpa den igen?
      Men säkert!
      Jag skilde bara med det på grund av parkeringsproblemet på grund av det nya förvärvet av en Saab Sportcombi 1.9ttid. Jag hade redan köpt 2018 och ersatte redan LIMA och ARG Venti (det vanliga dieselproblemet) ...
      Ja, den nya dieselen (vintage 2008, full utrustning) har ett bra utkast och en modernare instrumentbräda, men inget mer!
      Jag saknar den goda gamla bensinmotorn! Varför? Den hade personligheten, en smidig motor, var väldigt tyst, körningen passade bara. Var alltid pålitlig och förbrukad mellan 7.5 - 8.1 l / 100km Normal bensin.

      Jag är en passionerad Saab-fan och kommer att testa en konvertibel 2.0 (2004 Aero) denna lördag. Ggf.kaufen.
      Det ska också vara 1.8t!
      Sedan finns det igen 2 stora Saabinchen på min gård, som kommer att söta mitt liv weiterin.

      Med vänliga hälsningar!
      Serge

   • Finns det mer information om navigationssystemet?

    Svara
    • Tyvärr inte från min sida. Ett besök i Kiel, i kombination med en artikel om Navi, finns på önskelistan. Men inte mer. Lafrentz postar oftare via Navi på FB. Kanske är det bra?

     Svara
     • Kanske kan den nya nordtyska korrespondensen från Hamburg trumma ta hand om det? 😉 Ett besök på Lafrentz skulle ändå vara på glid!

    • Förra året hade jag navigationssystemet eftermonterat till Lafrentz och jag kan berätta om mina erfarenheter idag eller imorgon, om så önskas (men jag har bråttom nu).

     Svara
     • Jag tror att det skulle intressera ett antal läsare, ämnet är upprepade gånger efterfrågat och flyttat. Kanske kan du skicka en kort rapport till Tom? Ämnet är annars här, jag är rädd.

 • Modig att färga! Normalt är röda bilar inte min sak. De två 9-3 hon är mycket bra, eftersom jag tror Saab alltid hade en bra hand med denna färg.

  Finns det en fortsättning på artikeln, kanske 2020? Jag skulle vara glad!

  Svara
  • Fantastiskt hur många kommentarer och tankar färgen genererar ...

   Men jag kan förstå det bra. När du går runt en röd bil rullar tånaglarna upp så fort du kommer fram bakom och ser hur mycket bakljusen och kroppsfärgen biter ...

   Det här är annorlunda (se första bilden) och det är förmodligen hemligheten. 9-3 II-färgen och bakljusen bildar en enhet. En gång såg jag en röd-9 5 krom glasögon SC, när det var så och blev förvånad över hur bra en röd bil kan se ut om nyans är medveten om och noggrant utvalda och harmoniserar med svansen och bromsljus. Jag var stolt över ...

   När 9-3 III här, eller en röd-9 5 NG i samma färg, uppstår det här problemet medan ingen längre (modifierad bakljus), men det var bra och rätt av Saab som ingå nya färgexperiment. Om det är rött, då rött.

   När det gäller form och färg, kan du inte skylla SAAB-konstruktörerna för att vara fel köpare och förare. Det gör det också lättare att titta runt marknaden idag för begagnade SAAB. Tack SAAB.

   Svara
   • Och så annorlunda är smakerna, jag skulle helst föredra bakljus som den kontrast i färg som till exempel ansiktslyftorna bakljus. Vissa har återutrustat dem.

    Svara
    • Båda är bra och utesluter inte varandra ...

     Jag blev missförstådd. Den (ljusa) färgen på broms, bakljus och kattens ögon är i stor utsträckning standardiserad. Jag ville bara säga att det är bättre om den röda plasten av bakljus och bilfärgen inte biter.

     Den vita och klara glasoptiken på bakljusen från senare modeller har ändå löst problemet. Frågan om jag hittar en lösning bättre än den andra, har jag sagt ingenting. För att vara ärlig, inte ens tänkt på det ...

     Svara
  • Anna Maria har helt rätt. Den ena av mina två 9-3 || Kombis är ja, som redan nämnts, även röd. Färgen är mycket bra för honom. Färgen, speciellt om den har tvättats fräsch, har fortfarande en enorm intensitet och briljans. Eftersom jag alltid inte trodde att han redan har 13 år under hans bälte. Jag gör inget speciellt. Till min andra, sportiga och samma gamla 9-3 || Kombi 2.8 Jag tycker att det är något bättre på hans stålgrå metallic. I direkt jämförelse, men gör det röda på mina två Saabs, som exakt är samma ålder, desto bättre intryck. De svarta plastpanelerna, i dörrhandtagets urtagningar, är verkligen mycket effektiva och ser ut som de andra svarta anpassningarna till den röda brunnen. Mina två har också den nämnda lastpanelen, som jag verkligen uppskattar.
   Som redan nämnts finner jag 1.8i med 122 PS en super daglig bil, men kan sakna något vridmoment. Du kan bara inte ha allt.
   Ett köpår som jag inte kan ge. Jag har inte erfarenheten. Toi, toi, toi, kanske hade jag tur med 2005, båda hittills hittills.
   Den röda 1.8 jag har nu nästan 3 år. Förra årets avgasutsläpp var speciellt för denna motor inte lätt att få. Mer var inte ännu. Han hade dock endast inköp 120.000 km på klockan. Tidbältet hade gjorts 5000 km innan.
   2.8 turbo Jag har bara 1 / 2 år. Den första ägaren hade det hela året tills han köpte, vid Saab Autohaus Bauer i München vänta eller reparera. Han sa att han var mycket nöjd. Alla räkningar är tillgängliga. Återförsäljaren verkar vara belägen i det övre prissegmentet. 1.8i kan säkert tillverkas i fristående verkstäder på grund av den fortfarande ganska enkla konstruktionen. Jag vet ännu inte om 2.8 turbo. På 1.8 jag, till exempel, kunde jag byta parkeringslampa på vänster framsida med några bitar av garnering. Jag kan inte göra det med samma bil, med 2.8-motorn, eftersom allt är helt monterat. Har någon en aning? Jag har inte tittat på nätet än.
   Jag ville bara svara kortfattat. Nu har det blivit så mycket igen. Mina Saabs har vuxit till mitt hjärta.

   Svara
  • "Courage to color"

   932 SC före ansiktslyftning är den riktigt ljusa Laser Red riktigt bra (liksom 931 CV), min flickvän driver en sådan stationsvagn. Och en bit med bakljusen är utesluten, de är isvit ...

   Svara
 • Vilket år skulle vara en rekommendation för en 93 II / III?
  Är 1.8i det bästa valet för en daglig förare?

  Svara
  • Bloggen rekommenderar 1,8t, men tror att du också kan använda 1,8i mycket väl som en daglig drivrutin. Underhållskostnaderna är gynnsamma. 122 PS är inte hög även i bilskatten.

   Svara
   • 1.8t är verkligen saabigerfordonet 🙂 Men jag ser ingenting som skulle tala mot 1.8i. Kostnadseffektiv kan du inte köra 9-3. Rekommenderas är fordon från modellår 2008.

    Svara
   • landsspecifik

    För fullständighetens skull är skatter och försäkringar landspecifika. För kubisk kapacitet är kostnaderna för i och t identiska.
    I D mäts skatten fortfarande väsentligen genom förskjutning. I Italien var försäkringen en gång mätt genom förskjutning och är detta kanske till och med fortfarande? Jag vet inte ...

    Men en bekant plockade upp en gång för länge sedan en Volvo kombi från Italien, som hade en "liten", men potent 2,0 Turbo, som var aldrig tillgängliga för denna modell i D och förklarade detta med att säga att försäkringen 2,0 kraftigt i Italien billigare än ovan. I D såldes samma bil med 2,3 liter men mindre boosttryck. Den tyska versionen var ännu svagare trots den större motorn och var också sämre på gasen, om jag har det rätt i mitt huvud. Den italienska Volvo var spritzigere.

    Andra länder, andra tullar ...

    Svara
    • Således för Tyskland är 1,8t förmodligen mer attraktivt, om skatten är densamma, om du inte får ett attraktivt erbjudande för en 1,8i
     Gabs av skattemässiga skäl inte för vissa länder inte ens äror med mindre förskjutning? Av det fanns det något att läsa här.

     Svara
     • Tja möjligt. Jag kommer inte ihåg en motsvarande artikel här, men kanske var det som beskrivits för Volvo av mig - så 9000 och 9-5 I som 2,0 istället för 2,3 liters eros för motsvarande marknader ...

      Jag skulle bli mindre förvånad än då Volvo med en okänd motor. SAAB hade redan 2,0 på hyllan.

      Ett attraktivt erbjudande för en SAAB 1,8i är alltid en bra anledning överallt i världen
      Och förr eller senare kommer det att finnas en hastighetsgräns på motorvägen i D ...

     • Jag har en tysk Aero-broschyr för 9-3 och 9-5, från 2006. I den är den minsta kapacitet som erbjuds 2.3 Turbo.

     • I Italien var 9000 Aero endast med 2 liters motor. Huruvida 9-5 jag inte vet.

     • @ Christoph Blum,

      fullständigt. Dialogen handlar dock om andra marknader, avvikande från tyska ramar och därmed eventuellt avvikande och marknadsspecifika specifikationer ...

     • Tack Tom!

      Nu passar allt ihop igen. Fantastiskt och uppenbart samtidigt som nationella skillnader i försäkringsbranschen har ett sådant inflytande på fordonsindustrin ...

      Historiska fordon från Italien är kända för ganska små men fina motorer.
      Eftersom små 6 eller 8-cylindrar har utvecklats, vars förskjutning i andra länder har försökt klämma in i en 4-cylinder så snart som möjligt. Kanske finns det också en anslutning till skattebasen av den italienska försäkringsbranschen?

     • Skatte riktlinjerna brukade dra en gräns för 2 liter i Italien. Allting om det var "lyx". Därför de mindre motorerna. Det fanns verkliga Ferrari-konstverk med "endast" 2 litersförskjutning.

     • Tom, tack igen.

      Fantastiskt, det man lär sig här, kan fråga och kanske. Gör det roligt, gör smart ...

    • Och i Österrike tar man så liten som möjligt motorn för att hålla skatten låg, även företagsbilar är begränsade vid köp av varor och får inte avge mer än 121g / km Co2.

     Svara
 • Ha en svart 9.5 Combo Aero med 50000 km och en 9.3 Viggen Hirsch Performance med 276 PS. Så kör Saab himmelskt. Den senare, förresten, med 111000 km i bästa skick till salu. Letar efter en 900 han 16 S Cabriolet med under 150000 km.

  Svara
  • Bollar av stål

   Du måste vara ett helvete av ett ben för att bestämma om en eller annan duo i denna drömmande trio. Hur gjorde du det? Du kunde inte ha kastat ett mynt med tre sidor ...

   Svara
 • underbar artikel ... Saabs blir bättre med åldern. Vi kör. vår 2011 9-3X Combi på långa (800Km) rundresa kör flera gånger i månaden ... är nu knappt 200,000km. Annat än nya främre hjullager och framstöd, inga problem förutom luftkonditionering kompressor förra veckan. Återförsäljaren erbjöd låntagare för helgen av en helt ny Chevrolet Blazer. Vi kunde inte vänta med att få vår Saab tillbaka. Waze och Google Maps på iPhone är bättre ... .att dåligt, ansluts inte iPhone till navigeringspanelen.

  Svara
 • Hej,

  mycket har sagts och många tack för den fina artikeln.

  I vardagen följer jag en 9-3 II SC (2009), en helt tillförlitlig bil. Förra året har en 9-3 I CV stött på det - jag skulle räkna det "räddade" vars räddning är inte billigt, men njuter av bilen.

  En fråga till författaren / samhället:
  1) "Dirty" bakre fönstertätning: Problemet jag känner till av en 9-3 II (2004) sedan också. Kan någon hjälpa mig om en utbyte är nödvändig och vad det kostar om?
  2) Är knapparna för kontrollpanelen på luftkonditioneringen under tiden någonstans att få individuellt eller bara i uppsättningen?

  Tack på förhand och önskar er alla en trevlig kväll.

  Svara
  • HJÄLP ...

   ... Jag skulle vilja vara mer omfattande, men bara i samband med min begränsade kunskap.
   Tala om ramar, ja gammala tätningar av bak eller vindrutor är nödvändigtvis ersatta.
   Annars, förr eller senare kommer det att finnas vatten i interiören, mögel, elektriska problem och eventuellt också strukturell skada på A- och / eller C-pelarna ...

   Svara
 • Hej herbert

  Tack så mycket, jag tar en titt på sälarna runt bakrutan och ser fram emot kostnaderna ...

  Vacker helg, när tiden kommer 🙂

  Svara

Skriv en kommentar

Den här webbplatsen använder Akismet för att minska spam. Läs mer om hur din kommentardata behandlas.