8 miljoner bloggläsare!

8 års blogg, 8 miljoner läsare. Igår, strax efter 15: 00 PM, välkomnade vi 8-miljontalsläsaren på vår webbplats. Inte dåligt, för Saab är varken ett trendigt ämne eller vi har en stor publik. Men möjligheten att prata om förändringarna bakom bloggen bakomliggande!

Mer än 8 miljoner läsare på bloggen!
Mer än 8 miljoner läsare på bloggen!

Läsaren numrerar? De stiger upp!

I 2012 hade vi nästan 1.4 miljoner läsare. Sedan dess stagnerar antalet läsare eller faller. Visst, för att det inte finns några nya bilar och inga riktiga känslor. Parallellt med fordonets befolkning minskade antalet läsare kontinuerligt med 10 till 15% per år.

Det har stigit igen sedan januari 2019! Ganska tydligt med cirka 20%. Vi är på 2017 års nivå och jag har ingen aning om varför det är. Valet av ämne kan vara lyckligt, men Saab kommer inte tillbaka och det finns inget silverfoder i horisonten heller. Gamla bilar är förmodligen inte trendiga, varför utvecklas bloggen fortfarande positivt?

Igår, strax efter 15: 00 klockan. 8 miljoner marken överskrids.
Igår, strax efter 15: 00 klockan. 8 miljoner marken överskrids.

3-2-1 Bloggsupportare Mindre ...

Medan läsarantalet utvecklas oväntat bra hade vi en svart månad i andra avseenden i mars. 3 länge bloggsupportrar slutade! Ett stort bakslag! Naturligtvis var detta inte helt oväntat. Saab som affärsmodell - det förändras mycket eftertryckt. Vardagliga bilar försvinner, varumärket är på väg för "kult och älskares status". Det passar inte i varje affärsplan - det lämnar sitt märke.

Katastrofen sattes i perspektiv under månaden. Tre avgångar blev 3, och några dagar senare övervägdes ett annat företag. En mindre supporter är hanterbar och vi vill ta tillfället i akt och tacka alla andra företag som har varit lojala mot oss i flera år och som har gjort bloggen möjlig på ett eller annat sätt!

Tillväxt i blogglaget!

Vårt team, som har testats och testats genom åren, har vuxit! Med Jan och Justus har två mycket unga Saab-förare gått med. Jan kommer från Hamburg, Justus från Darmstadt-området, vilket skulle ge den regionala balansen. De två har tagit ansvar för Instagram-området och bidrar med artiklar och filmer.

Ett friskt pust, unga perspektiv, det är bra för bloggprojektet. Arbete som sprids över så många axlar som möjligt och ansvar som inte ligger hos en enda person. Vi vet inte hur de kommande månaderna och åren kommer att utvecklas.

Framtiden för bloggprojektet

Rörlighet är i ett omvälvningstillstånd, hållbarhet är ett allt viktigare ämne. Förhållandet till gamla bilar och deras uppskattning omdefinieras. Samtidigt kan 2020 och 2021 vara en avgång i framtiden för den historiska Saab-fabriken. Bloggen läses bra, antalet prenumeranter är på topp. Ingen anledning för oss att vila. Bloggprojektet fortsätter att utvecklas och förändras. Kanske starkare än någonsin de närmaste 12 till 18 månaderna.

22 tankar om “8 miljoner bloggläsare!"

 • blank

  Den varmaste gratulationen också från mig!
  Jag får regelbundet en rodnad i ansiktet när jag pekar ut en ny artikel
  Jag verkar Den här bloggen har lyckats att för mig den nästa fordonskonfigurationen bara en Saab beaktas.
  Keep it up!

 • blank

  Kära Tom och Team,

  Du har gjort ett bra jobb de senaste åren, och jag tror att bloggen har mognat och det tar upp ämnen som du inte bara kan ergooglen. Vänligen fortsätt det bra arbetet!

  Tack!

  Jag ser fram emot en artikel från dig varje gång!

  Hälsningar från Wien,

  Christian

 • blank

  Jag läser inte så länge, men jag vill inte sakna dessa sidor. De har blivit min favorit billäsning. Jag ser fram emot mycket mer!

 • blank

  Kära Tom, kära vänner av det snygga svenska stålet ...
  Saab är, för de som vet det, en fantastisk känsla ...
  Att upprätthålla denna anda är ett värdefullt bidrag från denna blogg med dess intressanta ämnen som också tänker utanför lådan ...
  Många tack till alla tillgångar och anhängare! 8 miljoner är en stor framgång!
  Jag ser fram emot att surfa här varje gång ...
  Fortsätt det bra arbetet och fortsätt Saabin '

 • blank

  Behövliga läsare och lämpliga kommentarer

  PS: Vad som fortfarande är viktigt för mig att lägga till: För mig är den här bloggen den första och enda platsen på Internet där jag kan delta i diskussioner. Jag gör det aldrig någon annanstans för att varje kommentarsektion om redaktionella artiklar, utan undantag, mobbas, personligen aktiveras och - ännu värre - politiskt kritiserad. Jag har alltid intrycket att, som under medeltiden, rusar en dreglande folkmassa till kammaren, stöter på respektive offer och sedan slår de varandra ner (skyddas idag av internetets anonymitet). Det spelar ingen roll om det handlar om explosiva och politiska frågor (t.ex. på Spiegel und Zeit online) och om man faktiskt borde förvänta sig ett visst sätt att hantera saker, eller i slutändan bara om banala underhållningsämnen (Lindenstrasse etc., jag kan inte tänka mig ett lämpligt exempel just nu. a) - överallt lägger kommentatorerna sig och andra ner utan några gränser eller hämningar att det bara surrar!

  Den här bloggen är det enda positiva undantaget för mig! Många tack till mina medläsare och kommentatorer för det! 🙂

  (PPS Jag hänvisar inte uttryckligen ovan till de olika Saab-forumen jag inte är intresserad av eftersom de förvirrar och friterar mig med de olika trådarna och jag läser också bloggen på grund av redaktionella inlägg.)

  • blank

   Du sa det väldigt snyggt och satte det i ett nötskal.

   Allt. Från början av receptet till slutet av Postscript II. Saabs förare verkar vara mer avslappnade (är det bra säten?). Hur som helst, även om åsikterna skiljer sig åt, skiljer sig kommentarerna uppfriskande från det medeltida blodbadet, som några av de tidigare kända och dagligen publicerade tryckta medierna tillåter (för att inte säga inriktar och organiserar) ...

   Det etablerade mediet verkar vara helt opåverkat och ointresserat i denna utveckling. Alltför ofta är artiklarna mycket undersökta och verbalt överskattade av oaktsam trumma. Eftersom utsläpp av en EV med avseende på produktion och drift ibland är noll eller det hävdas att (alla) hyrorna i D har ökat med X procent.

   Jag behöver inte säga något om EV och bara så mycket om hyrorna att du glömde att nämna den mycket viktiga skillnaden mellan nya hyresavtal och befintliga kontrakt. Den som sår så mycket vind behöver inte bli förvånad över den (skit) stormen som den genererar inom medborgare och läsare (i kommentarsektionen) ...

   Inte heller om intresseförlust, läsare och trovärdighet ...

 • blank

  Grattis och tack så mycket till blogglaget för de stora och läsarnas glada jobb! Och om bloggens framtid är riktigt goda nyheter (förutom i slutändan en renegade-supporter)!

  Jag har varit med om det i ungefär ett år nu, innan det bara "körde" jag Saab i 15 år av övertygelse och njöt av varje dag och varje resa - men utan att bry mig om det. Jag kom bara över bloggen när jag sökte på nätet efter alternativ för eftermontering av ett DAB-navigationssystem i min nya cabriolet.

  Jag har dragit så mycket av det under det här året och lärt mig genom bloggen (och kommentarerna från andra läsare, det borde inte bli omnämnt!), Naturligtvis om Saab och även utanför boxen. Enligt mitt intryck är läsarna mycket mer aktiva än tidigare - åtminstone om man jämför antalet kommentarer och hur lång tid kommentarer och diskussioner tog med några (men slumpmässigt utvalda) gamla artiklar. Det bästa exemplet från några dagar sedan är detta Artikel av Jan om dieselmotorernas död, som utlöste omfattande och kontroversiella diskussioner!

  Bra kille som pojkarna är klara att följa i Toms stora fotspår! Framtiden för den stora bloggen verkar säker!

  Personligen tror jag och hoppas att intresset för bloggen bland de (återstående och nya) verkligen svurna Saab-fansen nästan blir starkare, ju längre konkursen är och desto mindre Saab ser du på gatorna. Bloggen svetsas samman, ger mycket intressant och praktiskt hjälpsam information och är den enda andra möjligheten - förutom att gå till garaget och köra - att njuta av dessa geniala bilar! För mig har Saab och att arbeta med det blivit en riktig hobby förra året tack vare enbart bloggen!

  Tack så mycket och för nästa 8 (år och miljoner)! 🙂

 • blank

  Amazing. 8 år, 8 miljoner och fortfarande där. Är detta SAAB-faktorn? Andra SAAB-bloggar har varit i Valhalla i åratal, vilket är förståeligt. Och här trivs det med livet. Jag tycker att det är fantastiskt!

  Tack till alla inblandade!

 • blank

  Också från mig en grattis !!! Det har alltid varit ett nöje för mig att lära mig så mycket nytt här .. över 25 år SAAB .. klass
  Hälsningar från Roland

  10
 • blank

  Grattis. Jag hoppas att jag äntligen får mig en bra Saab-konvertibel nästa år. Följ även bloggen som förare till det andra svenska varumärket. 😀

 • blank

  Grattis och tack till Tom och hela laget!
  Hälsningar

 • blank

  Enligt min mening är denna blogg fortfarande en av de bäst tillverkade Saab-bloggarna som fortfarande finns. Vid den tiden fanns det andra intressanta bloggar, men deras innehåll berörs inte längre regelbundet. Tvärtom Saabblognet lever fortfarande och det är så roligt att kunna konsultera innehållet varje dag (jag försöker alltid). Naturligtvis har detta att göra med det faktum att det inte finns fler nya bilar, men många läsare är fortfarande intresserade av vad som händer med Saab. Lyckligtvis finns det fortfarande Saab Garage där du kan åka med Saab från alla decennier. I går körde min Saab 96 från 1961 upp till detta garage för en tvåårig inspektion och körde hem utan kommentarer med tillstånd för de kommande två åren. Vilka bilar som inte längre produceras kan säga något liknande? Så den här bloggen är inte överflödig och jag är övertygad om att det finns en tydlig förklaring för det ökande antalet läsare. Det finns fortfarande många Saab-fans och vi är stolta över det.
  Grattis till Tom och hans lag.

  14
 • blank

  Grattis, också från min sida!
  Det stora antalet läsare talar tydligt. för bloggen! En blogg av ett (hittills) dött varumärke ... när det gäller nya fordon.
  Fläktarna av varumärket är glädjande färskt och levande !!! 🙂
  Jag tycker också att det är trevligt att redaktionen ”föryngras” och förstärks samtidigt! 🙂
  Jag ser fram emot nya artiklar och information från SAAB världen u. Trollhättan!
  Ett stort tack till bloggen supportrar!
  € är synonymt med denna blogg (överlevnad) viktigt !!! Tack.

  13
 • blank

  Bloggen är min favoritläsning, som sannolikt kommer att skriva oftare 😉 Men nej, jag förstår situationen och beundrar det, att du gräver ut och om igen SAAB-ämnen och spårade kursen i Trollhättan.

  Grattis till 8 miljoner - och nästa miljon till Tom och hans team!

  17
  • blank

   När det gäller skrivning är vi själva efterfrågade, om vi skriver ett läsarbidrag, upplever Saab, att vi rapporterar om ett regionalt Saab-möte, så att vi kunde läsa mycket mer Saabblog.

  • blank

   favoritbok

   Jag med. Jag skulle sluka allt. Och om det var två bidrag om dagen. De är alltid värda att läsa och se ...

   Å andra sidan är bloggen 2019 redan mer aktiv och livlig än under de senaste två åren. Den nya söndagsläsningen är stor. Den rörliga bilden (videor) har blivit viktigare. Ämnen har skiftats och leder till livliga och intressanta diskussioner (kommentarer) inom läsaren. Några av dem överlever nästa utgåva, ibland till och med sträcker sig till nästa men en. Det är alltid något som händer redan.

   Finns det verkligen mer? Eller är det bättre? Tom och team föreslår planer. Amazing.
   Jag är nyfiken och tacksam.

 • blank

  Bra nyheter, tack!
  Köra Saab är helt enkelt ett sätt att leva för mig och det spelar ingen roll om Saab är en nisch eller en hype (eller vilja som jag inte tror på)
  Jag fick min 9..Saab in i stallet med en otroligt snygg 3-6X. Inte en för många.

  21
  1
  • blank

   Grattis till det sjätte smycket! 🙂 Men har du "återkommit" igen? De ”enda” 6 var förmodligen bara ett interimsresultat. 😉 Kommer det att bli 5 igen? Jag beundrar denna levda lojalitet och kärlek till Saab! Jag är också helt nöjd med mina (nyligen) 7 skönheter - det kan inte bli mer här mitt i HH på grund av brist på utrymme. 🙁

 • blank

  Grattis och trevligt att Saab också är ett problem för andra ungdomar. Våra pojkar kunde börja sin Saab-rida först när banden hade stått stilla under lång tid.

  21
 • blank

  Kära redaktörer,

  Jag har fortfarande inte råd med en Saab själv och jag skulle inte veta om jag skulle vilja skynda 200km runt området varje dag för att få mig till kontoret och hemma.
  Det är därför jag köpte ersättningsdroger - det finns nu cirka 25 modeller av de olika Saab; från Ursaab till 9-3 Viggen. Och sedan finns det din blogg, där jag ser fram emot nya inlägg varje dag.
  I detta avseende hoppas jag att du kan fortsätta skriva mycket länge och bli en.

  Så en "tummen upp" kommer från mig.
  Hälsningar från 7202 / Österrike
  Roland

  24
  • blank

   När det gäller att rusa genom området är en Saab fortfarande idealisk för att köra långa sträckor. Långa avstånd är barnspel i en Saab. Farthållare och nattpanel på och resan blir ett nöje - hälsningar från Wien till Burgenland

   17
   • blank

    Det är precis vad det är. Särskilt för detta ändamål (en lång nattdrift) har jag inte träffat en bil som jag föredrar.
    Men vem kör till kontoret på natten? Låter som rusningstrafik, trafikstockningar och andra obehagliga trafikupplevelser ...

    @ Blog-teamet,
    grattis och tack
    Det förvånar mig inte att antalet abonnenter och åsikter ökar. Du gör ett fantastiskt jobb, alltid hitta nya ämnen för spännande artiklar, och jag tycker att du har kontaktat 2019 mycket aktivt och full av energi.
    Tack.

    12

Kommentarer är stängda.