8 miljoner bloggläsare!

8 års blogg, 8 miljoner läsare. Igår, strax efter 15: 00 PM, välkomnade vi 8-miljontalsläsaren på vår webbplats. Inte dåligt, för Saab är varken ett trendigt ämne eller vi har en stor publik. Men möjligheten att prata om förändringarna bakom bloggen bakomliggande!

Mer än 8 miljoner läsare på bloggen!
Mer än 8 miljoner läsare på bloggen!

Läsaren numrerar? De stiger upp!

I 2012 hade vi nästan 1.4 miljoner läsare. Sedan dess stagnerar antalet läsare eller faller. Visst, för att det inte finns några nya bilar och inga riktiga känslor. Parallellt med fordonets befolkning minskade antalet läsare kontinuerligt med 10 till 15% per år.

Sedan januari 2019 stiger den igen! Helt klart runt 20%. Vi är på nivå med 2017, och jag har ingen aning om varför det är. Valet av ämnen kan vara lyckligt, men Saab kommer inte tillbaka, och det finns ingen silverfodral i horisonten heller. Gamla bilar är förmodligen inte trendiga, varför utvecklar bloggen fortfarande positivt?

Igår, strax efter 15: 00 klockan. 8 miljoner marken överskrids.
Igår, strax efter 15: 00 klockan. 8 miljoner marken överskrids.

3-2-1 blogg supportrar mindre ...

Medan läsarenumren spelar överraskande bra hade vi en svart månad i mars på andra sätt. Lika 3 långvariga blogg supportrar meddelade! Ett stort bakslag! Det var förstås inte helt oväntat. Saab som affärsmodell - det förändras väldigt mycket. Dagliga bilar försvinner, varumärket är på kurs "kult och Liebhaberstatus". Det passar inte in i någon affärsplan - det lämnar sitt varumärke.

Katastrofen blev relativt senare i månaden. 3-utgångar blev 2, och några dagar senare övervägde ett annat företag det. 1 Supporters mindre är att uthärda, och vi tackar alla andra företag som har varit lojala mot oss i många år och gör bloggen på ett eller annat sätt möjligt!

Tillväxt i blogglaget!

Vårt beprövade team genom åren har lagts till! Med Jan och Justus har två mycket unga Saab-ryttare gått med. Jan kommer från Hamburg, Justus från Darmstadt-området, vilket skulle ge den regionala balansen. De två har tagit över ansvaret för Instagramområdet, engagerat sig i artiklar och filmer.

Frisk vind, unga utsikter, det är bra för bloggprojektet. Arbete som sprider sig över så många axlar som möjligt, och ansvar som inte är med en enda person. Vi vet inte hur de kommande månaderna och åren kommer att utvecklas.

Framtiden för bloggprojektet

Mobilitet är i övergång, hållbarhet är ett allt viktigare ämne. Relationen till gamla bilar och deras uppskattning är omdefinierad. Samtidigt kan 2020 och 2021 vara en avgång till framtiden för den historiska Saab-fabriken. Bloggen läses bra, antalet abonnenter är högst upp. Ingen anledning för oss att vila. Blogprojektet fortsätter att utvecklas och förändras. Under de kommande 12 till 18 månaderna kanske så stark som aldrig tidigare.

22 tankar om "8 miljoner bloggläsare!"

 • Den varmaste gratulationen också från mig!
  Jag får regelbundet en rodnad i ansiktet när jag pekar ut en ny artikel
  Jag verkar Den här bloggen har lyckats att för mig den nästa fordonskonfigurationen bara en Saab beaktas.
  Keep it up!

 • Kära Tom och Team,

  Du har gjort ett bra jobb de senaste åren, och jag tror att bloggen har mognat och det tar upp ämnen som du inte bara kan ergooglen. Vänligen fortsätt det bra arbetet!

  Tack!

  Jag ser fram emot en artikel från dig varje gång!

  Hälsningar från Wien,

  Christian

 • Jag läser inte så länge, men jag vill inte sakna dessa sidor. De har blivit min favorit billäsning. Jag ser fram emot mycket mer!

 • Kära Tom, kära vänner av välskötta svenska stål ...
  Saab är för dem som känner det, en bra känsla ...
  Att få denna anda är ett värdefullt bidrag från den här bloggen med dess intressanta ämnen som ser bortom lådan ...
  Många tack till alla tillgångar och anhängare! 8 miljoner är en stor framgång!
  Jag är alltid glad att surfa här ...
  Fortsätt det bra arbetet och fortsätt Saabin '

 • Du sa det väldigt snyggt och satte det i ett nötskal.

  Allt. Från början av förskrivningen till slutet av II. Postscript. Saabfahrer verkar vara mer avslappnad (är det bra platser?). I alla händelser skiljer sig kommentarerna till och med avvikande åsikter här uppfriskande från det medeltida blodbadet, som ibland en gång erkänt och publicerades dagligen på utskriftsmedia på nätet (för att inte säga och vara värd) ...

  Det etablerade mediet verkar vara helt opåverkat och ointresserat i denna utveckling. Alltför ofta är artiklarna mycket undersökta och verbalt överskattade av oaktsam trumma. Eftersom utsläpp av en EV med avseende på produktion och drift ibland är noll eller det hävdas att (alla) hyrorna i D har ökat med X procent.

  Om EV har jag ingenting att säga här och till hyrorna bara så mycket att du måste nämna den mycket viktiga skillnaden mellan att hyra och befintliga kontrakt glömde. Vem suger så mycket vind, behöver om (Shit) Storm, som han genererade inom medborgare och läsare (i kommentarfältet), inte att bli förvånad ...

  Om förlusten av intresse, läsare och trovärdighet också inte ...

 • Behövliga läsare och lämpliga kommentarer

  PS: Vad är fortfarande viktigt för mig att slutföra: Den här bloggen är för mig alls den första och enda platsen på nätet där jag deltar i diskussioner. Annanstans gör jag det aldrig för att alltid i varje kommentar avsnitt om redaktionella bidrag mobbas, aktiveras personligen och - mycket värre - politiskt radikalt besvärat. Jag har alltid intrycket att, som i medeltiden, rusar en kusande mob till pälsen, kraschar på offret och sedan slår de sedan på högen (idag skyddad av anonymitet på Internet). Det spelar ingen roll om det handlar om brisante och politiska frågor (t.ex. Spiegel och Zeit online) och om man bör förvänta sig en viss grad av beteende eller i slutändan bara triviala underhållningsämnen (Lindenstraße etc., jag kan bara inte hitta ett lämpligt exempel en) - överallt kommenteraren sett sig ner och andra utan några gränser och hämningar som det bara surrar!

  Den här bloggen är det enda positiva undantaget för mig! Många tack till mina medläsare och kommentatorer för det! 🙂

  (PPS Jag hänvisar inte uttryckligen ovan till de olika Saab-forumen jag inte är intresserad av eftersom de förvirrar och friterar mig med de olika trådarna och jag läser också bloggen på grund av redaktionella inlägg.)

 • Grattis och tack så mycket till blogglaget för de stora och läsarnas glada jobb! Och om bloggens framtid är riktigt goda nyheter (förutom i slutändan en renegade-supporter)!

  Jag har varit där i ungefär ett år nu, innan jag bara 15 år Saab "bara körde" ur övertygelse och åtnjöt varje dag och varje tur - men utan ytterligare engagemang med mig. Bara tittar på nätet när det gäller retrofitalternativ för en DAB Navis i min nya konvertibla, jag har någonsin stött på bloggen.

  Jag har dragit så mycket av det här det här året och lärt mig från bloggen (och kommentarerna från andra läsare, det borde inte gå obemannat!), Naturligtvis bortom Saab och även utanför boxen. Enligt min åsikt är läsarna mycket mer aktiva idag än de brukade vara - åtminstone när du jämför antalet kommentarer och även varaktigheten på kommentarerna och diskussionerna med några (om än av misstag utvalda) gamla artiklar. Det bästa exemplet från några dagar sedan är Artikel av Jan om dieselutrotning, som utlöste mycket detaljerade och kontroversiella diskussioner!

  Bra kille som pojkarna är klara att följa i Toms stora fotspår! Framtiden för den stora bloggen verkar säker!

  Jag tror personligen och hoppas att intresset för bloggen på (återstående och nya) verkligen svurit Saab-fansen nästan starkare, desto längre är konkursen bakom och ju mindre Saab man ser i gatuformen. Bloggen svetsar ihop, ger mycket intressant och praktiskt användbar information och är den enda andra möjligheten förutom passagen i garaget och körningen - för att njuta av dessa geniala bilar! För mig blev Saab och sysselsättningen med den ensam en riktig hobby tack vare bloggen förra året!

  Tack så mycket och för nästa 8 (år och miljoner)! 🙂

 • Grattis till det sjätte smycket! 🙂 Har "återfall" igen? De "enda" 6 var förmodligen bara ett interimsresultat. 😉 Kommer det att finnas 5 igen? Jag beundrar denna lojalitet och kärlek till Saab! Jag är också helt nöjd med mina (nyligen) 7 skönheter - men det kan inte bli mer här mitt i HH på grund av brist på utrymme. 🙁

 • Amazing. 8 år, 8 miljoner och fortfarande där. Är detta SAAB-faktorn? Andra SAAB-bloggar har varit i Valhalla i åratal, vilket är förståeligt. Och här trivs det med livet. Jag tycker att det är fantastiskt!

  Tack till alla inblandade!

 • favoritbok

  Jag känner mig också så. Jag skulle sluka allting. Och om det var två inlägg per dag. De är alltid läsliga och värda att se ...

  Å andra sidan är bloggen 2019 redan mer aktiv och livlig än under de senaste två åren. Den nya söndagsläsningen är stor. Den rörliga bilden (videor) har blivit viktigare. Ämnen har skiftats och leder till livliga och intressanta diskussioner (kommentarer) inom läsaren. Några av dem överlever nästa utgåva, ibland till och med sträcker sig till nästa men en. Det är alltid något som händer redan.

  Finns det verkligen mer? Eller är det bättre? Tom och team föreslår planer. Amazing.
  Jag är nyfiken och tacksam.

 • Också från mig en grattis !!! Det har alltid varit ett nöje för mig att lära mig så mycket nytt här .. över 25 år SAAB .. klass
  Hälsningar från Roland

  10
 • Grattis. Jag hoppas att jag äntligen får mig en bra Saab-konvertibel nästa år. Följ även bloggen som förare till det andra svenska varumärket. 😀

 • Grattis och tack till Tom och hela laget!
  Hälsningar

 • Det är precis vad det är. Särskilt för detta ändamål (en lång nattdrift) har jag inte träffat en bil som jag föredrar.
  Men vem går till kontoret på natten? Låter som rusningstrafik, trafikstockningar och andra fula trafikupplevelser ...

  @ Blog-teamet,
  grattis och tack
  Det förvånar mig inte att antalet abonnenter och åsikter ökar. Du gör ett fantastiskt jobb, alltid hitta nya ämnen för spännande artiklar, och jag tycker att du har kontaktat 2019 mycket aktivt och full av energi.
  Tack.

  12
 • Enligt min mening är denna blogg fortfarande en av de bäst tillverkade Saab-bloggarna som fortfarande finns. Vid den tiden fanns det andra intressanta bloggar, men deras innehåll berörs inte längre regelbundet. Tvärtom Saabblognet lever fortfarande och det är så roligt att kunna konsultera innehållet varje dag (jag försöker alltid). Naturligtvis har detta att göra med det faktum att det inte finns fler nya bilar, men många läsare är fortfarande intresserade av vad som händer med Saab. Lyckligtvis finns det fortfarande Saab Garage där du kan åka med Saab från alla decennier. I går körde min Saab 96 från 1961 upp till detta garage för en tvåårig inspektion och körde hem utan kommentarer med tillstånd för de kommande två åren. Vilka bilar som inte längre produceras kan säga något liknande? Så den här bloggen är inte överflödig och jag är övertygad om att det finns en tydlig förklaring för det ökande antalet läsare. Det finns fortfarande många Saab-fans och vi är stolta över det.
  Grattis till Tom och hans lag.

  14
 • Grattis, också från min sida!
  Det stora antalet läsare talar tydligt. för bloggen! En blogg av ett (hittills) dött varumärke ... vad gäller nya fordon.
  Fläktarna av varumärket är glädjande färskt och levande !!! 🙂
  Att redaktionen är "föryngrad" och förstärkt på samma gång tycker jag också sympatisk! 🙂
  Jag ser fram emot nya artiklar och information från SAAB världen u. Trollhättan!
  Ett stort tack till bloggen supportrar!
  € är synonymt med denna blogg (överlevnad) viktigt !!! Tack.

  13
 • När det gäller att köra genom området är en Saab fortfarande idealisk för att köra långa avstånd. I en Saab är långa sträckor barnspel. Kryssning och nattpanel på och åkturen är ett nöje - hälsningar från Wien till Burgenland

  17
 • När det gäller skrivning är vi själva efterfrågade, om vi skriver ett läsarbidrag, upplever Saab, att vi rapporterar om ett regionalt Saab-möte, så att vi kunde läsa mycket mer Saabblog.

 • Bloggen är min favoritläsning, som sannolikt kommer att skriva oftare 😉 Men nej, jag förstår situationen och beundrar det, att du gräver ut och om igen SAAB-ämnen och spårade kursen i Trollhättan.

  Grattis till 8-miljoner - och nästa miljon till Tom och hans lag!

  17
 • Bra nyheter, tack!
  Köra Saab är helt enkelt ett sätt att leva för mig och det spelar ingen roll om Saab är en nisch eller en hype (eller vilja som jag inte tror på)
  Jag fick min 9..Saab in i stallet med en otroligt snygg 3-6X. Inte en för många.

  21
  1
 • Grattis och trevligt att Saab också är ett problem för andra ungdomar. Våra pojkar kunde börja sin Saab-rida först när banden hade stått stilla under lång tid.

  21
 • Kära redaktörer,

  Jag har fortfarande inte råd med en Saab själv och jag skulle inte veta om jag skulle vilja skynda 200km runt området varje dag för att få mig till kontoret och hemma.
  Därför köpte jag ersättningsdroger - det finns nu runt 25-modellerna i olika Saab; från Ursaab till 9-3 Viggen. Och då finns din blogg där jag är glad över nya inlägg varje dag.
  I detta avseende hoppas jag att du kan fortsätta skriva mycket länge och bli en.

  Så kommer en "thumb-up" från mig.
  Hälsningar från 7202 / Österrike
  Roland

  24

Kommentarer är stängda.