Två dagar av bilkultur. Saab-scenen Frankfurt.

Från Essen till Frankfurt. Från Högt Pris show det glänsande arket till basen. Kontrast kan knappast vara mer spännande. Det är kallt denna lördag. Normal före påskväder, termometern klättrar hårt över 0-betyget. Dessutom blåser en kall nordvind, och det faller lite snö.

Ännu mer Saab går knappt. Händelse i verkstaden
Ännu mer Saab går knappt. Händelse i verkstaden

Vintergrillens ord gör rundorna. Men det finns inget olämpligt väder, högst fel kläder att göra det. 9000 måste tvättas snabbt, vid dessa temperaturer måste det göra tvätten i stället för tvättplats. Biltvätten är gratis - självklart. Vem tvättar hans fordon redan i snöfall och det här kallt?

Vintergrill på Saab Service Frankfurt

Då kan 9k-taxan spela, samla in 2-vänner, och av dig går du till Frankfurt-Fechenheim. Med sitt stora utrymme är Saab den perfekta taxibilen för upp till 5-personer - och den bästa touring sedan ändå. den Saab Club Rhein Main och Wolfgang Messer inbjuder dig till en grill i bilhandlaren, Saab Service Frankfurt stöder händelsen. 30 till 40-vänner av varumärket hade kommit överens, men de kommer att dyka upp i de obekväma förhållandena?

Naturligtvis, för vem som driver en svensk bil, gör vinden och vädret lite. Gården är full, andra fordon parkerar på gatan. Verkstaden är delvis borttagen, grillen ligger på gården. För mat och dryck tas väl hand om atmosfären är avslappnad.

Saab klassiker dominerar detta möte. Välskötta 900ers, ett överraskande antal 9000, och även äldre fordon är i majoriteten. Detta motsvarar den nuvarande trenden i Saab-världen. För varje diesel som försvinner i exporten kommer en kund oväntat upp med en klassiker, säger jag. Orderläget i Frankfurt är bra, platsen i verkstaden ska vara mer.

Dessutom: sedan det Saab centrum Mainz Flaggarna tog slutligen, det drar de tidigare kunderna till Frankfurt. Naturligtvis talar man en sådan dag nästan bara "bensin". Teman är oändliga, men scenen hanterbar. Åter och igen visas fordon vars historia du vet. Och fordon återställs som fick liten chans för några år sedan. Och som med ett tungt hjärta nästan hade skrivits av.

Högglans klassiker är praktiskt taget frånvarande i Saab-världen. Och det är bra. Kanske är det därför allt som har varit så mycket om varumärket de senaste åren närmare det verkliga livet. I Frankfurt möts idag denna dag som njuter av ren glädje i sin svenska bil. Vem släpper inte av diskussioner, och som lever sitt eget sätt att utöva hållbarhet.

Eftermiddagen i Frankfurt är alltför snabb. På en stund blir jag kall, 9000 ger taxi tillbaka och tar med mig och mina två vänner hem. Under tiden parkerar Carl Benz Street den förmodligen enda Saab 9-5 NG-taxi i Tyskland. Alltid kul att se, och ändå får det dig att tänka. Eftersom det står för vad som kunde ha varit.

7 tankar också "Två dagar av bilkultur. Saab-scenen Frankfurt."

 • Bra rapport, tack

 • Frankfurt! - Om inte bara A 3 mellan BA och F skulle vara ...

 • Trevlig rapport. Tack för det.

 • Det läser bra, ger hopp och mod. Trevlig åtgärd och bra rapport. Tack.

 • Jag kan bekräfta att Tom. Min Saab 93 SC är efter 11 år och 340Tsd. Kilometer som diesel hiked mot Polen. Som min nya bil är tyvärr inte Saab längre (jag kan vara) Jag köpte en 9-3 I-konvertibel som säsongsmotor :-). För utan Saab fungerar inte !!

  • Det här läser du oftare ...

   Om SAAB (tvångs) i fler och fler hushåll blir inte bara den andra bilen, men också i fler och fler hushåll i den andra är hemligheten favoritbil, så måste trollen ha gjort mycket jävla bra trots insolvens. Förmodligen hittar de komfort och bekräftelse i denna utveckling. De har rätt!

 • Kära Tom,
  trevligt att vi har sett varandra igen efter så lång tid. Jag kände mig direkt adresserad i din artikel och det är balsam för själen, det också den svagt rockade eller ingen söt pojke leksak SAAB kommer att märkas.
  Det var ett bra drag från Gerard att vi fick hänga i sin verkstad. Tack, det fortsätter med passion.

Kommentarer är stängda.