Produktion från hösten 2020 i Trollhättan

Ett spännande pressmeddelande kommer från Sverige. Från hösten vill 2020 NEVS producera fordon för den elektriska bilstartingen i München Sono Motors. För Trollhättan skulle det innebära några hundra nya jobb och i förväg stora investeringar i den gamla Saabfabriken.

Sion prototyp i den gamla Saab-fabriken
Sion prototyp i den gamla Saab-fabriken. Bild: Sono Motors

På åtta år ska 260.000-fordon tillverkas, vilket rapporterar Sveriges Radio i förhållande till NEVS presschef Fryklund. För den första produkten från Sono Motors är Sion, hittills om 9.800-order, tillgängliga. 43.000 2-shift fordon kan produceras varje år, med efterfrågan hög, skriver Sono Motors.

München startar hänvisar till hans Webbplats redan på den svenska produktionen, på Saab och den historiska bakgrunden. NEVS har ännu inte fått ett pressmeddelande om det nya förhållandet och den första OEM-kunden i företagets historia.

Produktionen av den första elbilen från NEVS i Sverige väntas för året 2021. Det finns dock ingen bekräftelse.

22 tankar också "Produktion från hösten 2020 i Trollhättan"

 • SONO? HÖR ALDRIG!

  Men nu. Tack Tom!

  Spännande koncept. Många innovationer. Laddning via Schuko möjligt och även självladdning av sol (åtminstone i några miles). Mobile PowerStation för allting. Inte hemma på långa resor, men en genial bil som en andra bil eller till och med en första för alla som löser olika transportuppgifter och långdistanser på olika sätt.

  Det låter som en A2 2.0. Den moderna versionen av en liten, men raffinerad bil som var vänd av många men hatade av Ingolstadtbrädet och såg av före sin tid.

  En uppstart visar den etablerade hur man gör det. Igen. Spännande. Trevligt för trollarna också, om det fungerar och de får andas magi och predikat Made in Sweden, hitta nytt jobb.

  Meddelandet utlöser också frågetecken. Hur kan kontraktstillverkningen i 2-skiftoperationen förenas med de höga planerna för NEVZ och de tillkännagivna kvantiteterna, som nyligen distribuerades här? De var redan matematiskt tvivelaktiga inför detta budskap, om jag förstod det korrekt?

  Håll fingrarna korsade för Sono och Trollen, att de inte alla kommer att vara i varm kinesisk luft, inte komma under käka spekulatorns hjul ...

  • Antalet enheter motsvarar ungefär en tredjedel av möjlig kapacitet för 150-160.000-enheter per år. Möjligt är ett mycket högre antal stycken, med lämplig omvandling av produktionen. Elektriska bilar är mindre komplexa att tillverka än brännare.

   3
   1
   • Man kommer att se om och hur NEVZ kommer till en miljon per år plus eller inklusive kontraktstillverkning, huruvida respektive nummer 1 av NEVZ eller Sono som lovat och i tid från bandlöpningen. Allt är planerat för ganska snart. Spännande tider ...

    Också tekniskt och visuellt intressant. Bara skjutit mig genom huvudet, hur bra integrerade solceller med olika bilfärger?

    Och se och se, de vanliga frågorna säger att Sionen bara kommer att vara svart. Man påminns om historiska ögonblick och modeller återkallas, fick välja på sista uppvaknande stämningar bil rörlighet till en Ford T och efter kriget till en PV 444 eller ens den första, och inte bara en bred färgpalett som Oves far hans första SAAB. Och jag finner det på något sätt ganska charmigt ...

    • Bra att smakerna är olika. Jag tycker att saken är ful som ett sår och hopp, men allvarligt att jag sparar livet med en sådan gurka ... .. 😉
     Men för Trollhättan är jag fortfarande glad om det leder till jobb!

     3
     2
     • Kan jag förstå väl.

      Jag vill inte säga att mitt gasfyllda hjärta slår snabbare eller att mina förkromade och nu inte så unga ögon skulle vara överlyckliga.

      Ändå läser jag fortfarande artikeln utan glasögon och min helt funktionella hjärna berättade för mig att jag hade ett innovativt och ausgegorenes fordon i åtanke. Och mina gråceller har aldrig signaliserat det här mot mig i ett elektrisk fordonss ansikte. Därför är jag lite förvånad över att min mottagning den här gången är så positiv ...

      Kanske är det bara att detta fordon också kan fungera som en PowerPack och mobil strömförsörjning? Jag vet inte ännu, men mitt intresse är alltid (och för första gången) väckt. Också utanför platsen och en abstrakt solidaritet ...

      När det gäller färg tänkte jag fortfarande, färg följer funktion ...
      Och åtminstone vid denna tidpunkt har jag redan nått en otänkbar åsikt.
      Var det form eller färg, som designer, kan jag inte bara acceptera det, men applåderar även om båda följer funktionen ...

 • ... passar Trollhättan, ett annat koncept med solpanelen ... väl e-bilarna är inte alla vackra, faktiskt är nästan alla bilar inte trevliga ... eftersom det inte finns några fler SAAB-maskiner.

  8
  1
 • För Trollhättan trevlig, för oss Saabfahrer skulle det vara åtminstone för vardagen en Made in Trollhättan bil och Saabs vistelse för njutning och roliga turer

  6
  2
 • Jo, jag är nyfiken.

  Superchic Jag hittar inte Sono. Mycket dåligt (som många andra), men han ser inte ut som det. "Liten bil" stopp. 🙂
  Men ja, trevligt att i Tyskland, något alternativ händer. 🙂
  Och som det visas på deras hemsida i "copywriting", verkar det så ibland annorlunda eller innovativt (han) att vara.

  @@ Herbert Hürsch
  Audi A2 Jag tycker fortfarande att det är ganska bra. 🙂

  På tal:
  Den 9-5 NG som steg Keck (eller nya 900'er eller hur en sådan framtida Saabs också kan kalla det) verkar inte vara död ... ja, åtminstone ungefärlig uppfattning / form / etc ... 😉

  Infinity har på ett visst sätt "liknande" kontaktats med QS ... rätt?
  https://cdn1.spiegel.de/images/image-1418308-galleryV9-ltum-1418308.jpg

  • Sion är i alla fall inte vanligt och, enligt min mening, ett innovativt tillvägagångssätt. Huruvida begreppet solpaneler på en EV äventyras är en helt annan fråga. Som @Bergsaab skrev redan: Det passar Trollhättan.

   • Jag ser liknande ut! 🙂
    (Och solpanel är det för ett försök .... Låt oss se hur det då antyder "i vardagen" och vad som händer om du tar olycka eller har bucklor på bilen).

    Men jag tycker att det är ganska allmänt alltid fantastiskt vad för närvarande finns för en "gold rush" i bilindustrin och vad som orsakade överallt för nya "bil" företag / företag (särskilt i Kina, förstås).

    För Sono skulle jag åtminstone vara lycklig, om den ibland överlever en långvarig start på deustsches.
    Låt oss se ... 🙂

   • Genomförda solceller är därför redan spännande eftersom även avgörande och minst kritiska förespråkare för en enkel och monocausally stickad energirevolution kommer så långsamt bakom detta är att det leder oss till ett utrymme problem ...

    Tak kan inte grönas, fält som inte återanvänds, inte renatureras, inte omplanteras om marken används sol. Solenergi konkurrerar därför med naturlagring för kol, biodiversitet, vattenbalans, naturlig skuggning (ytbehandling) och nödvändiga buffertar för nederbörd och de alltmer extrema väderförhållandena (kraftigt regn) ...

    Om en inställning Sono på, kan en parkerad bredvid huset Sion, dagtid också spara energi och på natten ger till hemmet (för utomhusbelysning, automatiska persienner eller vad som helst), medan en är sig själv med sin SAAB i Sverige.

    Och när du kommer hem från semester, är du nöjd med att ditt eget hem har köpt 0 kWh el från gallret och en helt laddad bil ligger precis runt hörnet.

    För mig är det uppenbart att en EV inte kan vara den elektrifierade versionen av kända brännare, kanske inte. Bilarna kan se annorlunda ut och måste vara olika. Annars är de bara fönsterförband och förkroppsligar bara flyttningen, men inte lösningen av problem ...

    2
    2
    • Om "trafikomgången" - eller vad sökordet är - ska vara framgångsrikt, behövs en fullständig omprövning. Jag är närmare en Sion än en Audi e-tron. För stora, för många resurser offrade.

     Kanske blir jag mer specifik om Sono Motors. Efter påsken. Låt oss se.

     • Skulle vara ett nöje - som alltid och allt som bloggen behandlar 😉

     • Sant, sant. Att ersätta 40 miljoner brännare i detta land med 40 miljoner e-bilar kan inte vara lösningen. Och en Sono är definitivt mer användbar än en 2,5-ton e-Tron, som normalt transporterar 75 kg av människa. Som det för närvarande är synonymt med olika X5, Q7 och Co. fallet är. Då kan svaret faktiskt bara delas när du ger upp ägandet av en bil.

      4
      1
     • Nivån på nivån på nivån (@ Griffin)

      Tänk inte att (delning) kommer att vara svaret. BMW och Mercedes pryder sig med ämnet men driver det som ett extra företag och når sålunda över alla användare som inte köper en bil ändå eller på annat sätt tar en klassisk hyrbil i utlandet, flydde eller nås med tågort eller helt enkelt, lätt och miljövänligt att använda kollektivtrafik ...

      Det var tydligt från början att du skulle behöva så många bilar i bildelning för semestrar, helgshopping och pendling eftersom det är privatägt, eftersom de ofta används alla eller mer samtidigt.

      Car sharing de senaste åren har länge varit expansiv. Det handlade aldrig om att minska produktionen, minska försäljningen eller spara resurser. Tvärtom handlade det om varje person (inklusive den unga och miljömedvetna hipsteren från det parkerade centrum) att köra bil när som helst, var som helst ...

      Och de gör hipstersna. Med känslan av ekologisk överlägsenhet, för att de inte ens har en bil kör de bara. Genial marknadsföring för ännu fler bilar. En lösning på problem är verkligen inte ...

  • "Copywriting" är ett bra sökord.

   En liten downer som hävdar Sono Sion och dess färg under vanliga frågor, är den exklusiva svarten resultatet av en undersökning och kundförfrågningar ...

   Det är uppenbart att man inte målar eller till och med solcellsfolier. Det borde ha varit öppet, ärligt och positivt och kan också vara problemfritt (se kommentarerna ovan).

   Men åtminstone Sono ligger bakom Sion. Tyvärr var det inte så med A2 och den tidigare ledningen. Han förbinder sig fortfarande att ha avancerat till förmodligen det mest stabila värdet Ingolstadt de senaste årtiondena - även om han annonseras endast styvmorska ...

 • Bara på kanten (till "reklamtext") ...

  Det faktum att texten inte alltid är så 100% konsekvent verkar motsäga grafiken till vänster ... 😉 😉 😉

  "Idealiskt läge ... Med sitt läge i hjärtat av Europa är Sverige det perfekta läget för detta. ... "

  Hihi - nästan alla linjer pekar mot söder .... Höger centrala skulle vara annorlunda då, eller hur? 😉

  https://sonomotors.com/de/manufacturing/
  https://sonomotors.com/site/assets/files/2578/sono-motors-europe-map.0x1000.png

  • Naturligtvis är Trollhättan inte centralt. Men långt i norr. Men perfekt kopplad till hamnarna och infrastrukturen på plats är utmärkt.

   Vad gör mig glad: Sono Motors har erkänt fördelen med platsen. Att producera 100% med grön energi är möjlig och gör arbetet ganska unikt. I tidigare tider var detta inte nämnt tillräckligt.

 • Min kollega har köpt en sådan del. I november månad har han testat med 2-prototyper och imponerad av tanken på hur du också kan läsa på webbplatsen. Intressant är också olika detaljer som kom upp i försäljningsstället. I alla fall önskar jag de unga entreprenörerna lycka till och tycker att bland annat med Continental och Bosch i ryggen är det ett riktigt pund. Tyvärr kommer det här året inte längre att levereras.
  Han är nöjd att Saab är en tanke och är övertygad om den motiverade personalen. Jag är nyfiken på hur många
  Trollhättaner är senare anställda på fabriken och vad hände med färgbutiken och pressaffären ..

 • Önska dessa utvecklare av Sono mycket framgång. Och för Trollhattan är det här en dröm. Hoppas det har en riktigt bra framtid.

 • Pingback:

Kommentarer är stängda.