Produktion från hösten 2020 i Trollhättan

Ett spännande pressmeddelande kommer från Sverige. Från hösten vill 2020 NEVS producera fordon för den elektriska bilstartingen i München Sono Motors. För Trollhättan skulle det innebära några hundra nya jobb och i förväg stora investeringar i den gamla Saabfabriken.

Sion prototyp i den gamla Saab-fabriken
Sion prototyp i den gamla Saab-fabriken. Bild: Sono Motors

På åtta år ska 260.000-fordon tillverkas, vilket rapporterar Sveriges Radio angående NEVS presschef Fryklund. Cirka 9.800 43.000 beställningar förväntas ha mottagits hittills för Sono Motors första produkt, Sion. Enligt Sono Motors kunde 2 XNUMX fordon i XNUMX-växlad drift produceras per år om efterfrågan var motsvarande hög.

München startar hänvisar till hans Webbplats redan på den svenska produktionen, på Saab och den historiska bakgrunden. NEVS har ännu inte fått ett pressmeddelande om det nya förhållandet och den första OEM-kunden i företagets historia.

Produktionen av den första elbilen från NEVS i Sverige väntas för året 2021. Det finns dock ingen bekräftelse.

22 tankar om “Produktion från hösten 2020 i Trollhättan"

 • blank

  Önska dessa utvecklare av Sono mycket framgång. Och för Trollhattan är det här en dröm. Hoppas det har en riktigt bra framtid.

 • blank

  Min kollega har köpt en sådan del. I november månad har han testat med 2-prototyper och imponerad av tanken på hur du också kan läsa på webbplatsen. Intressant är också olika detaljer som kom upp i försäljningsstället. I alla fall önskar jag de unga entreprenörerna lycka till och tycker att bland annat med Continental och Bosch i ryggen är det ett riktigt pund. Tyvärr kommer det här året inte längre att levereras.
  Han är nöjd att Saab är en tanke och är övertygad om den motiverade personalen. Jag är nyfiken på hur många
  Trollhättaner är senare anställda på fabriken och vad hände med färgbutiken och pressaffären ..

 • blank

  Precis som en sidoanteckning (till "reklamtext") ...

  Det faktum att texten inte alltid verkar 100% konsekvent innehållsmässigt motbevisas delvis av bilden till vänster ... 😉 😉 😉

  ”Idealiskt läge ... Tack vare sitt läge i hjärtat av Europa är Sverige det perfekta läget för detta. ... ”

  Hihi - nästan alla rader pekar i söder ... rätt central skulle då vara annorlunda, eller hur? 😉

  https://sonomotors.com/de/manufacturing/
  https://sonomotors.com/site/assets/files/2578/sono-motors-europe-map.0x1000.png

  • blank

   Naturligtvis är Trollhättan inte centralt. Men långt i norr. Men perfekt kopplad till hamnarna och infrastrukturen på plats är utmärkt.

   Vad gör mig glad: Sono Motors har erkänt fördelen med platsen. Att producera 100% med grön energi är möjlig och gör arbetet ganska unikt. I tidigare tider var detta inte nämnt tillräckligt.

 • blank

  Jo, jag är nyfiken.

  Jag tycker inte att Sono är super chic. Men det ser inte särskilt dåligt ut (som många andra). "Liten bil" stopp. 🙂
  Men ja, trevligt att i Tyskland, något alternativ händer. 🙂
  Och hur det presenteras på deras webbplats i "reklamkopian" verkar det också vara annorlunda eller innovativt.

  @@ Herbert Hürsch
  Audi A2 Jag tycker fortfarande att det är ganska bra. 🙂

  På tal:
  9-5 NG som en stegad kuk (eller nya 900-tal eller hur man kunde ha kallat sådana framtida Saabs) verkar inte vara död ännu ... ja, åtminstone den grova idén / formen / etc ... 😉

  Infinity nådde på något sätt QS optiskt "på samma sätt" ... eller hur?
  https://cdn1.spiegel.de/images/image-1418308-galleryV9-ltum-1418308.jpg

  • blank

   Sion är i alla fall inte vanligt och, enligt min mening, ett innovativt tillvägagångssätt. Huruvida begreppet solpaneler på en EV äventyras är en helt annan fråga. Som @Bergsaab skrev redan: Det passar Trollhättan.

   • blank

    Jag ser likadant ut! 🙂
    (och SolarPanel är ett försök ... låt oss se hur det fungerar i ”vardagen” och vad som händer när du har en olycka med bilen eller bucklor på den).

    Men jag tycker alltid att det är häpnadsväckande vilken typ av "guldhoppstemning" som för närvarande råder i bilindustrin och vad som växer fram för nya "bil" -företag / företag (särskilt i Kina, naturligtvis).

    För Sono skulle jag åtminstone vara glad om en tysk ”StartUp” överlevde på lång sikt.
    Bara ta en titt …. 🙂

   • blank

    Implementerade solceller är spännande för att även beslutsamma och okritiska förespråkare för en enkel och monokausal energiomvandling upptäcker så långsamt att det leder oss till ett rymdproblem ...

    Tak kan inte grönas, fält kan inte konverteras, renatureras eller skogsplanteras om områdena används av solenergi. Solenergi konkurrerar alltså med naturliga lager av kol, biologisk mångfald, vattenbalansen, naturlig skuggning (kylning) av ytor och de nödvändiga buffertarna för nederbörd och de alltmer extrema väderhändelserna (kraftigt regn) ...

    Om en inställning Sono på, kan en parkerad bredvid huset Sion, dagtid också spara energi och på natten ger till hemmet (för utomhusbelysning, automatiska persienner eller vad som helst), medan en är sig själv med sin SAAB i Sverige.

    Och när du kommer hem från semester, är du nöjd med att ditt eget hem har köpt 0 kWh el från gallret och en helt laddad bil ligger precis runt hörnet.

    För mig är det uppenbart att en EV inte kan vara den elektrifierade versionen av välkända förbränningsmotorer, och den får inte vara. Bilarna kan se ut och måste vara annorlunda. Annars är de bara fönsterförband och endast förkroppsligar omflyttningen, men inte lösningen på problem ...

    2
    2
    • blank

     Om "trafikomgången" - eller vad som helst fångstfrasen - ska vara framgångsrik, är en fullständig omprövning nödvändig. Då är jag närmare en Sion än en Audi e-tron. För stort, för många resurser offras.

     Kanske blir jag mer specifik om Sono Motors. Efter påsken. Låt oss se.

     • blank

      Skulle vara ett nöje - som alltid och allt som bloggen behandlar 😉

     • blank

      Sant, sant. Att ersätta 40 miljoner brännare i detta land med 40 miljoner e-bilar kan inte vara lösningen. Och en Sono är definitivt mer användbar än en 2,5-ton e-Tron, som normalt transporterar 75 kg av människa. Som det för närvarande är synonymt med olika X5, Q7 och Co. fallet är. Då kan svaret faktiskt bara delas när du ger upp ägandet av en bil.

      4
      1
     • blank

      Nivån på nivån på nivån (@ Griffin)

      Tror inte att (delning) kommer att vara svaret. BMW och Mercedes pryder sig med ämnet, men driver det som ett ytterligare företag och når därmed i första hand användare som inte köper en bil ändå eller som annars tar en klassisk hyrbil i en stad som är främmande, flygs till eller nås med tåg eller helt enkelt, skulle använda kollektivtrafiken enkelt och miljövänligt ...

      Från början var det känt att för semestrar, helgshopping och pendling skulle du behöva så många "bildelnings" -fordon som det är privatägda, eftersom de ofta alla används mer eller mindre samtidigt.

      De så kallade bildelarna under de senaste åren har sedan länge visat sig vara expansiva. Det handlade aldrig om att störa produktionen, minska försäljningen eller spara resurser. Tvärtom handlade det om att alla (inklusive den unga och miljömedvetna hipstern från den parkerade stadskärnan) skulle köra bil när som helst och var som helst ...

      Och det är vad de gör, hipsterna. Med känslan av ekologisk överlägsenhet, eftersom de inte ens har en bil, kör de bara. Genial marknadsföring för ännu fler bilar. Men det är verkligen inte en lösning på problem ...

  • blank

   "Copywriting" är ett bra sökord.

   En liten downer, att Sono Sion och dess färg under vanliga frågor hävdar att den exklusiva svarta är resultatet av en undersökning och kundförfrågningar ...

   Det är uppenbart att man inte målar eller till och med solcellsfolier. Det borde ha varit öppet, ärligt och positivt och kan också vara problemfritt (se kommentarerna ovan).

   Men åtminstone Sono står bakom Sion. Tyvärr var det inte fallet med A2 och ledningen vid den tiden. Han tar fortfarande hämnd genom att ha avancerat till troligen den mest stabila Ingolstadt under de senaste decennierna - även om han bara försummats ...

 • blank

  För Trollhättan trevlig, för oss Saabfahrer skulle det vara åtminstone för vardagen en Made in Trollhättan bil och Saabs vistelse för njutning och roliga turer

  6
  2
 • blank

  ... passar till Trollhättan, ett lite annorlunda koncept med solpanelen, ... ja, nästan alla e-bilar är inte vackra, faktiskt nästan alla bilar är inte vackra ... eftersom det inte finns fler SAAB.

  8
  1
 • blank

  SONO? HÖR ALDRIG!

  Men nu. Tack Tom!

  Spännande koncept. Många innovationer. Laddning via Schuko möjligt och även självladdning av sol (åtminstone i några miles). Mobile PowerStation för allting. Inte hemma på långa resor, men en genial bil som en andra bil eller till och med en första för alla som löser olika transportuppgifter och långdistanser på olika sätt.

  Det låter som en A2 2.0. Den moderna versionen av en liten, men raffinerad bil som var vänd av många men hatade av Ingolstadtbrädet och såg av före sin tid.

  En uppstart visar den etablerade hur man gör det. Igen. Spännande. Trevligt för trollarna också, om det fungerar och de får andas magi och predikat Made in Sweden, hitta nytt jobb.

  Meddelandet utlöser också frågetecken. Hur kan kontraktstillverkningen i 2-skiftoperationen förenas med de höga planerna för NEVZ och de tillkännagivna kvantiteterna, som nyligen distribuerades här? De var redan matematiskt tvivelaktiga inför detta budskap, om jag förstod det korrekt?

  Håll fingrarna korsade för Sono och trollen så att de inte alla reser sig i het kinesisk luft, att de inte faller under hjulen på kaxiga spekulanter ...

  • blank

   Antalet motsvarar ungefär en tredjedel av den möjliga kapaciteten på 150 - 160.000 XNUMX enheter per år. Ett mycket högre antal bitar är möjligt med en motsvarande omvandling av produktionen. Elbilar är mindre komplicerade att tillverka än förbränningsmotorer.

   3
   1
   • blank

    Vi kommer att se om och hur NEVZ kommer till en miljon per år plus eller inklusive kontraktstillverkning, om respektive nr 1 från NEVZ eller Sono kommer att rulla av monteringslinjen som utlovat och enligt schema. Allt planeras snart. Spännande tider ...

    Också tekniskt och visuellt intressant. Bara skjutit mig genom huvudet, hur bra integrerade solceller med olika bilfärger?

    Se och se, vanliga frågor säger att Sion bara kommer att finnas i svart. Du känner dig påmind om historiska ögonblick och modeller, av tidigare optimistiska stämningar av bil, av en Ford T och efter kriget av en PV 444 eller till och med den första och inte exakt breda färgpalett från vilken Oves far fick välja sin första SAAB. Och jag tycker även att det på något sätt är väldigt charmigt ...

    • blank

     Det är bra att smakerna är olika. Jag tycker att saken är ful som ett magsår och ändå hoppas jag verkligen att jag kommer att skonas mitt liv med en sådan gurka ... .. 😉
     Men för Trollhättan är jag fortfarande glad om det leder till jobb!

     3
     2
     • blank

      Kan jag förstå väl.

      Jag vill inte ens ha sagt att mitt bensinimpregnerade hjärta slog snabbare eller att mina ögon, som är bortskämda av krom och inte längre är mycket unga, skulle flyta av glädje ...

      Ändå läste jag fortfarande artikeln utan glasögon och min fullt fungerande hjärna sa till mig att jag hade ett innovativt och väletablerat fordon i åtanke. Och mina grå celler i ansiktet på ett elfordon har aldrig signalerat det för mig förut. Så jag är lite förvånad över att min mottagning den här gången är så positiv ...

      Kanske beror det bara på att detta fordon också kan fungera som en PowerPack och mobil strömförsörjning? Jag vet inte ännu, men mitt intresse väcks alltid (och för första gången). Även bortom platsen och en abstrakt solidaritet ...

      När det gäller färg stötte jag på mitt huvud, färg följer funktion ...
      Och åtminstone vid denna tidpunkt har jag redan nått en otänkbar åsikt.
      Vare sig det är form eller färg, som en kreativ person kan jag inte bara acceptera det, utan till och med applåderar när båda följer funktionen ...

Kommentarer är stängda.